ועדת הכספים מתנגדת להתייקרות המים
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73343
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3773305,00.html
במרכז השלטון המקומי טוענים כי היטל הבצורת והתעריפים החדשים שייכנסו לתוקף ייקרו את המים ביותר מ-40%. המרכז השיק אתר אינטרנט שמחשב את עלות המים אחרי ההתייקרות - אם יאושרו בכנסת. אבל הכנסת אינה ממהרת לאשר
כמה עולים מים? אתר אינטרנט חדש, שהשיק היום (ג') מרכז השלטון המקומי, אמור לתת תשובה לשאלה הזאת. האתר, שהושק כחלק ממאבק הרשויות בהיטל הבצורת ובהתייקרות המים, מחשב את תעריפי המים שמשלמת כל משפחה כיום ושהיא אמורה לשלם בינואר לאחר הטלת ההיטל וההתייקרויות - בהתאם לצריכת המים החודשית של המשפחה.
במרכז השלטון המקומי טוענים כי היטל הבצורת והתעריפים החדשים שייכנסו לתוקף ייקרו את המים ביותר מ-40%. המרכז השיק אתר אינטרנט שמחשב את עלות המים אחרי ההתייקרות - אם יאושרו בכנסת. אבל הכנסת אינה ממהרת לאשר
כמה עולים מים? אתר אינטרנט חדש, שהשיק היום (ג') מרכז השלטון המקומי, אמור לתת תשובה לשאלה הזאת. האתר, שהושק כחלק ממאבק הרשויות בהיטל הבצורת ובהתייקרות המים, מחשב את תעריפי המים שמשלמת כל משפחה כיום ושהיא אמורה לשלם בינואר לאחר הטלת ההיטל וההתייקרויות - בהתאם לצריכת המים החודשית של המשפחה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78905
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
חייבים לייקר את המים.
הבעיה שמייקרים לנו לצרכנים.
לא יודע לגביכם, אבל כמות המים שאני אישית יכול לחסוך היא די קטנה. אין לנו מזרקת מים ואנחנו לא שוטפים את הרכב בצינור (כן, בגלל זה האוטו שלי תמיד מאובק!), אנחנו עושים מקלחות קצרות ואומרים לילדים חבל על כל טיפה. בקיצור, אם נצליח לחסוך 5% מכמות המים שאנחנו משתמשים זה יהיה לדעתי נס חג החנוקה (מלשון חונקים אותנו).
ומצד שני, למי לא מייקרים משמעותית את המים? למפעלים, לתעשייה, לחקלאים, לתעשיית הפרחים.
באמת כואב לי על כל אלה, אבל כואב לי שהם לא ממחזרים מים ושהמים שהם צורכים זה בתאכלס מה שבאמת מייבש את המדינה.
במדינה עם בצורת, צריך לייבא פרחים ולא לייצא אותם.
לא יודע לגביכם, אבל כמות המים שאני אישית יכול לחסוך היא די קטנה. אין לנו מזרקת מים ואנחנו לא שוטפים את הרכב בצינור (כן, בגלל זה האוטו שלי תמיד מאובק!), אנחנו עושים מקלחות קצרות ואומרים לילדים חבל על כל טיפה. בקיצור, אם נצליח לחסוך 5% מכמות המים שאנחנו משתמשים זה יהיה לדעתי נס חג החנוקה (מלשון חונקים אותנו).
ומצד שני, למי לא מייקרים משמעותית את המים? למפעלים, לתעשייה, לחקלאים, לתעשיית הפרחים.
באמת כואב לי על כל אלה, אבל כואב לי שהם לא ממחזרים מים ושהמים שהם צורכים זה בתאכלס מה שבאמת מייבש את המדינה.
במדינה עם בצורת, צריך לייבא פרחים ולא לייצא אותם.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
במדינה שלנו שופכים ביוב תעשייתי הישר לנחלים. כל מקורות המים בשרון מזוהמים בפסולת ממפעלי תע"ש, לא מפעילים מתקנים להתפלת מים וממני מבקשים לא להשקות את העציץ הבודד שיש לי במרפסת???
אני רוצה את המיסים שלי בחזרה.
אני רוצה את המיסים שלי בחזרה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מה שיפה זה שהתיקרות המיים שכלל לא נכנסה לפועל ולהערכתי תבוטל או תדחה, כבר באה לידי ביטוי במדד יולי ( שפורסם ב 15 באוגוסט ) והיה מאוד גבוה
( תרמו לכך גם המים אבל גם המע"מ שהתייקר באחוז, הדלק, מלונות וכיו"ב ).
המשמעות היא שהכסף שלנו נשחק ב 1.1% שמצטרפים ל 0.9% מיוני.. בעלי המשכנתאות נפגעים גם כן ( לא מכיר מישהו שאין לו משכנתא או הלוואה צמודת מדד אחרת ). בקיצור, טוחנים אותנו בכיף ..
המשמעות היא שהכסף שלנו נשחק ב 1.1% שמצטרפים ל 0.9% מיוני.. בעלי המשכנתאות נפגעים גם כן ( לא מכיר מישהו שאין לו משכנתא או הלוואה צמודת מדד אחרת ). בקיצור, טוחנים אותנו בכיף ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
באמת תמוה שעלייה שעוד לא קרתה בפועל נכנסה למדד, אך זה אומר שהכסף לא נשחק (עדיין) כי הכסף נשחק על ידי העלייה בפועל, לא במדד המפורסם.Lior_M כתב:מה שיפה זה שהתיקרות המיים שכלל לא נכנסה לפועל ולהערכתי תבוטל או תדחה, כבר באה לידי ביטוי במדד יולי ( שפורסם ב 15 באוגוסט ) והיה מאוד גבוה
המשמעות היא שהכסף שלנו נשחק ב 1.1% שמצטרפים ל 0.9% מיוני.. בעלי המשכנתאות נפגעים גם כן ( לא מכיר מישהו שאין לו משכנתא או הלוואה צמודת מדד אחרת ). בקיצור, טוחנים אותנו בכיף .....
בעלי חובות צמודים אכן נפגעו.
משה
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
רוב הגידולים החקלאיים ולא מעט מהמים שמיועדים לתעשייה הם מי קולחין שלא ראויים לשתייה.oferlaor כתב:חייבים לייקר את המים.
במדינה עם בצורת, צריך לייבא פרחים ולא לייצא אותם....
ראיתי היום באיזה עיתון או אתר אינטרנט , על קיבוץ בצפון שבגלל שאין להם מערכת טיהור לבריכה של הילדים , הם ממלאים את הבריכה בבוקר , ושופכים את המיים בלילה . אני חושב שבמושבים/קיבוצים משתמשים די הרבה במיים שנועדו לחקלאות (ואני מדבר על מיים רגילים ולא שפירים כי להם יש תעריף מיוחד )בבזבוז קולוסאלי רק בגלל שלהם זה עולה פרוטות . אני לא מבין מדוע לא להכרי ח אותם לשים שעוני מיים , ולהבדיל בין מיים פרופר לחקלאות ובין מיים שהם משתמשים לצרכים אחרים ? כך הגביה תעלה והאוצר יהיה מאושר שחלק מהמס שהוא רצה הוא מקבל , ומאידך כך יגרם חסכון אדיר במיים שממש זקוקים לו בעיתות בצורת כמו עכשיו
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73343
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3792604,00.html
לנדאו: נשקול ביטול היטל הבצורת בשנה הקרובה
שר התשתיות אמר כי אם יהיה חורף גשום, ישקול ביטול של היטל הבצורת. ראש רשות המים הסכים, אך העריך שהתגובה בציבור תהיה עלייה חדה בצריכת המים, בניגוד למגמת החיסכון של החודשים האחרונים. במסמך שהגיש לוועדת החקירה הממלכתית כתב: אין ברשותנו מספיק מים כדי לעמוד בשנת בצורת נוספת
לנדאו: נשקול ביטול היטל הבצורת בשנה הקרובה
שר התשתיות אמר כי אם יהיה חורף גשום, ישקול ביטול של היטל הבצורת. ראש רשות המים הסכים, אך העריך שהתגובה בציבור תהיה עלייה חדה בצריכת המים, בניגוד למגמת החיסכון של החודשים האחרונים. במסמך שהגיש לוועדת החקירה הממלכתית כתב: אין ברשותנו מספיק מים כדי לעמוד בשנת בצורת נוספת
המשך ההתנהלות האידיוטית.
דבר אחד לדעתי היה צריך להיות כבר מוסכם על כולם מזמן וזה שמה שיקבע מדיניות זו או אחרת, לא צריך להיות תלוי בכלל במצב הגשם בשנה ספציפית.
משיקולים כאלו התחילו כל הצרות.
הממוצע הרב שנתי בישראל ידוע מזמן (עד כדי עיניני שינוי האקלים, אך זה עיניין שולי יחסית בהקשר הזה).
אוכלוסיית המדינה והצפי לגדילתה גם ידועים בקירוב טוב.
מה הקשר לאם ירד מחר גשם או לא?
דבר אחד לדעתי היה צריך להיות כבר מוסכם על כולם מזמן וזה שמה שיקבע מדיניות זו או אחרת, לא צריך להיות תלוי בכלל במצב הגשם בשנה ספציפית.
משיקולים כאלו התחילו כל הצרות.
הממוצע הרב שנתי בישראל ידוע מזמן (עד כדי עיניני שינוי האקלים, אך זה עיניין שולי יחסית בהקשר הזה).
אוכלוסיית המדינה והצפי לגדילתה גם ידועים בקירוב טוב.
מה הקשר לאם ירד מחר גשם או לא?
משה
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
ד"א, מסקרן אותי לדעת, האם מישהו פה חרג מהכמות וקיבל קנס (או איך שתרצו לקרא לזה).
אני אישית לא רק שלא חרגתי, אלא הגעתי לפחות מ-40 קוב מתוך כ-64 קוב שמוקצים לי.
כל זה בגלל שסופסוף הכניסו לשיקול גם דיירים שאינם בני משפחה, והחיוב שקיבלתי היה על יולי-אוגוסט (יש לי דיירים סטודנטים שהיו בחופש ולכן לא שהו יותר מדי בבית, וגם אנחנו היינו הרבה מחוץ לבית).
אני חייב לציין שהצריכה שלי ירדה כבר לפני יותר משנה למינימום האפשרי עבורי (כשהתחלתי לשים לב ולא לבזבז, החלפתי מתזים בטפטפות ועוד כל מיני פעולות מונעות) וזה ללא קשר להיטל בצורת, כך שבכל מקרה, גם אם אני אחרוג מההקצבה, אין לי אפשרות לקצץ יותר.
אני אישית לא רק שלא חרגתי, אלא הגעתי לפחות מ-40 קוב מתוך כ-64 קוב שמוקצים לי.
כל זה בגלל שסופסוף הכניסו לשיקול גם דיירים שאינם בני משפחה, והחיוב שקיבלתי היה על יולי-אוגוסט (יש לי דיירים סטודנטים שהיו בחופש ולכן לא שהו יותר מדי בבית, וגם אנחנו היינו הרבה מחוץ לבית).
אני חייב לציין שהצריכה שלי ירדה כבר לפני יותר משנה למינימום האפשרי עבורי (כשהתחלתי לשים לב ולא לבזבז, החלפתי מתזים בטפטפות ועוד כל מיני פעולות מונעות) וזה ללא קשר להיטל בצורת, כך שבכל מקרה, גם אם אני אחרוג מההקצבה, אין לי אפשרות לקצץ יותר.
לא שמעתי על משפחה שלא "חרגה", וזאת למרות צמצומים. החשבון שלי הכפיל את עצמו כמעט למרות ירידה בצריכה.
זה רק מראה שזו דרך עקומה מאוד להעלות את מחיר המים, תוך מצג שוא של מיסוי שימוש יתר בלבד.
אגב, לא היה לי בעייה עם העלת מחיר המים (אני כותב זאת מזמן) אם זה היה נעשה בצורה מקיפה לכולם ולא רק למשקי בית.
עשרים וועדות והצעות שעולות ויורדות והכל מהיום למחר. כמה טמטום.
העלאת מחיר המים, בנוסף לכל, גם הייתה הדבר הכי פשוט לבצע.
זה רק מראה שזו דרך עקומה מאוד להעלות את מחיר המים, תוך מצג שוא של מיסוי שימוש יתר בלבד.
אגב, לא היה לי בעייה עם העלת מחיר המים (אני כותב זאת מזמן) אם זה היה נעשה בצורה מקיפה לכולם ולא רק למשקי בית.
עשרים וועדות והצעות שעולות ויורדות והכל מהיום למחר. כמה טמטום.
העלאת מחיר המים, בנוסף לכל, גם הייתה הדבר הכי פשוט לבצע.
משה
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3875
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
במסגרת רפורמה כוללת בתעריפי המים יתייקרו תעריפי המים באופן אחיד ב-50 עד 60 אחוז
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3794266,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3794266,00.html
And the meek shall inherit the earth
...
...
טוב מאוד, בתנאי כמובן שמבטלים את ההיטל המטופש ומתחילים/ממשיכים במלוא המרץ לבנות מתקני התפלה.FIRE_WIRE כתב:במסגרת רפורמה כוללת בתעריפי המים יתייקרו תעריפי המים באופן אחיד ב-50 עד 60 אחוז
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3794266,00.html...
משה