דידי חנוך הוא ..... או מה?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אצלי בכרום - לא עבד - בעקבות עצת הREFRESH - הכל בא על מקומו לטובה - תודה!
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
בתור אחר שמחשבים וטכנולוגיה זה האוכל היום יומי שלי ....אומר שלמרות שיש לי גם סטרימר וגם מדיה סנטר (שבניתי) בסלון , עדיין אני מעדיף להיות עצלן ולרכוש מכשיר יעודי כמו מזמרימדיה , אז למה יש לי גם מדיה סנטר ? מאחר והמזירמי המדיה עדיין לא הגיעו לכל היכולות והגמישות שיש במדיה סנטר!
אני רוצה להרחיב את הדיון הזה בשאלה פילוסופית:
מה זה מחשב?
האם מזרימדיה הוא לא מחשב בסלון? הרי יש לו מעבד, יש לו תוכנה, הוא מתנהג כמו מחשב לכל דבר ועניין. האם "מחשב" זה רק משהו מבוסס מעבד של intel או amd? האם מחשבי המק (אשר היו מבוססי PPC לא ענו להגדרה של "מחשב"?
מה זה מחשב?
האם מזרימדיה הוא לא מחשב בסלון? הרי יש לו מעבד, יש לו תוכנה, הוא מתנהג כמו מחשב לכל דבר ועניין. האם "מחשב" זה רק משהו מבוסס מעבד של intel או amd? האם מחשבי המק (אשר היו מבוססי PPC לא ענו להגדרה של "מחשב"?
You are never fully dressed without a smile
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
צודק גם ה chumby הוא מחשב וגם ה Gps הוא מחשב וגם Nas הוא מחשב...Shed כתב:אני רוצה להרחיב את הדיון הזה בשאלה פילוסופית:
מה זה מחשב?
האם מזרימדיה הוא לא מחשב בסלון? הרי יש לו מעבד, יש לו תוכנה, הוא מתנהג כמו מחשב לכל דבר ועניין. האם "מחשב" זה רק משהו מבוסס מעבד של intel או amd? האם מחשבי המק (אשר היו מבוססי PPC לא ענו להגדרה של "מחשב"?...
אבל כשאנו אומרים מחשב אנו מתכוונים למערכת פתוחה ( שאינה appliance) לרוב קופסה+מסך+חלונות / unix פתוח לחלוטין למשתמש..
בטח יש הגדרות טובות יותר...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אני חושב שהכוונה היא למשהו שהוא PLUGGABLE.
הרי הדוגמא הטובה ביותר למה ש-SHED מדבר עליו זה ה-TIVO שהוא אחד המכשירים הראשונים מבוססי לינוקס שלא הרגישו כמו מחשב ולא נראו כמו מחשב אבל דווקא כן גיעגעו כמו מחשב.
אני חושב שדידי בעיקר מדבר על הקונספט של משהו שהוא לא APPLIANCE אלא משהו כללי שיושב בסלון או מנהל את הבית.
הרי הדוגמא הטובה ביותר למה ש-SHED מדבר עליו זה ה-TIVO שהוא אחד המכשירים הראשונים מבוססי לינוקס שלא הרגישו כמו מחשב ולא נראו כמו מחשב אבל דווקא כן גיעגעו כמו מחשב.
אני חושב שדידי בעיקר מדבר על הקונספט של משהו שהוא לא APPLIANCE אלא משהו כללי שיושב בסלון או מנהל את הבית.
התגובות של עופר ואורי הן בדיוק התגובות שחשבתי שאשמע כאן. שימו לב להבדל המהותי בין מה שאני, עופר ואורי טוענים לבין הטענה של דידי.
בעוד דידי מציין את החומרה כחסרון הבולט של מחשב בסלון (רועש מדי/ גדול מדי/ חלש מדי) אנחנו מציינים את התוכנה כמה שעושה את ההבדל בין "מחשב" לבין "מוצר".
בעוד דידי מציין את החומרה כחסרון הבולט של מחשב בסלון (רועש מדי/ גדול מדי/ חלש מדי) אנחנו מציינים את התוכנה כמה שעושה את ההבדל בין "מחשב" לבין "מוצר".
You are never fully dressed without a smile
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
Shed,
בדיוק - פשוט בגלל שלדעתי מרבית הקהל לא מכיר מחשבים שהם שקטים כמו APPLIANCES ובכך הדיסוננס.
בדיוק - פשוט בגלל שלדעתי מרבית הקהל לא מכיר מחשבים שהם שקטים כמו APPLIANCES ובכך הדיסוננס.