דידי חנוך הוא ..... או מה?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
staticx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #1 

כתבה בוואללה על מחשב HTPC
http://tech.walla.co.il/?w=/4003/1550341

כמה שטויות בכתבה אחת
אנחנו חייבים להודות שאנחנו נוטים להיות סקפטיים בנוגע להכנסת מחשבים לסלון. יש כיום כל כך הרבה דרכים לחבר את הטלויזיה בסלון למחשב בחדר העבודה, שזה נראה מיותר. ומעבר לכך, עד כה המחשבים הסלוניים נטו להיכנס לאחת משתי קטגוריות: גדולים מדי או חלשים מדי.
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

אני מכיר אותו והוא בחור נבון ביותר (אחרת לא היה העורך של WALLA מחשבים).

אני מעריך שמה שהוא ראה לפני כן היה בעיקר מחשבי ACER או דומיהם ומכאן התפיסה הזו.

אין כאן שטויות אלא דעה, לדעתי הוא פשוט לא מכיר את התחום מספיק בכדי להבין את המשמעויות של מחשב סלוני לטוב או לרע.

DidiC
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

תודה על נסיון ההגנה, עפר. אבל אין צורך.

גאדג'ט היום הוא לא המקום לכתבות עומק, וזה לא המקום להסביר באריכות מדוע אני לא מאמין במחשבים סלוניים כמוצר מיינסטרימי.

אבל העמדה שלי בעניין עקבית ומבוססת, ולא רק על כמה מחשבים פה ושם, ולא על היכולות שלהם. וגם לא על כמה זה מגניב או מוצלח לחובב קולנוע ביתי.

מיקרוסופט מנסה לדחוף את המחשב לסלון כבר לא מעט שנים, והמצב נותר כשהיה: זה עובד לקהל נישתי, ולא עובד לכלל האוכלוסיה. אנשים לא רוצים להכניס עוד קופסה לסלון, היחס עלות/תועלת לא טוב מספיק, ותקפה כאן אחת האמרות שאני מאד מאמין בהן בכל הנוגע לאלקטרוניקה צרכנית: האויב הגדול ביותר של "הטוב ביותר" הוא "טוב מספיק".

למחשבים סלוניים היה חלון הזדמנויות, אבל ממגוון סיבות, ההזדמנויות האלה לא נוצלו, ועכשיו החלון הזה מתחיל להיסגר. יש טלויזיות עם וייפיי ועם ממשקי אינטרנט ווידג'טים. יש רשתות ביתיות מהירות מספיק על מנת לאפשר הזרמת תוכן ב-HD.

זה לא אומר שאני לא אשמח מאד לשחק עם מחשב המקלדת של Asus כשהוא יצא סופסוף, אבל זה כן אומר שאני - בלשון המעטה - סקפטי בכל הנוגע להכנסת מחשבים לסלון.

Hometheater הוא אתר לשוק שמכונה בארצות הברית Enthusiasts. וזה סבבה. אני נמצא באותו המחנה בתחום הסמארטפונים. אבל כעיתונאי, אתה צריך להפריד בין מה שמתאים לך כצרכן לבין מה שמתאים למיינסטרים. והמיינסטרים לא הכניס את המחשב לסלון, לא מכניס את המחשב לסלון, ולא יכניס את המחשב לסלון. לא כיחידה נפרדת.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15948
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

הייתי רוצה לקרוא את הכתבה.
אבל וואלה לא תומכים בפיירפוקס, לכן הכל שם אחד על השני.

DidiC
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

zovirax כתב:הייתי רוצה לקרוא את הכתבה.
אבל וואלה לא תומכים בפיירפוקס, לכן הכל שם אחד על השני.
...
וואלה! תומכת בפיירפוקס לגמרי (ובכרום). אבל לעתים צריך לרפרש את האתר.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #6 

האמת הכתבה עובדת לי בFF שלי בלי בעיה
לגבי הכתבה עצמה... לא יודע אבל זה נשמע די רצחני לכל הHTPC באופן כללי, ממליץ לתת לפחות סקירה על הנושא או הסבר שיש עוד דברים חוץ מהמכשיר הזה.

ולגבי ה"יכולת" של המשתמש הממוצע, אנשים מסתדרים עם הסטרימרים השונים, HTPC שמוגדר כמו שצריך (בשביל מה יש חנות) הוא קל ונוח להפעלה... בשביל זה עושים להם מערכות מותאמות ותוכנות הרצה שמקלות את השימוש בהם על ידי שלט.

DidiC
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

מי דיבר על יכולת? אנשים יכולים להשתמש במחשב סלוני. ברור. אבל הם לא רוצים לעשות את זה.

תשמעו, קצת לא נעים לי. לבוא לפורום HTPC ולומר שהנושא של הפורום לא מעניין את רוב הציבור - ולא יעניין אותו אף פעם - זה לא דבר מנומס במיוחד לעשות. זה על גבול ההתנהגות הטרולית, אם לא מעבר לו. אם לא היו מכנים אותי "..." (שלא לדבר על כך שידידי עפר הגן עלי בטענה שאני בחור חכם, אבל מה לעשות, לא יודע מספיק), לא הייתי עושה את זה.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

ככה זה אצלי

DidiC
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

וככה זה אצלי.
וככה זה אצלי
 וככה זה אצלי

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #10 

אתה יודע מתי למדתי שHTPC זה משהו שיכול לעניין אנשים אם תהיה מודעות? ברגע שהצלחתי לגרום לסבתא להצליח להשתמש בVOD בHOT בהצלחה... היא רצתה לראות סדרה ששידרו שם ולאחר הסבר (ארוך... מאוד ארוך, מה לעשות... סבתא) היא קלטה את זה.

אם סבתא שלי מסוגלת לשלוט בVOD עם השלט של HOT, בן אדם נורמלי שיבין את היכולת של HTPC יוכל להשתמש ולהנות ממנו. הבעיה היא המודעות

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

כל המשפחה שלי מפעילה את ה HTPC בסלון.
(אבא - גיל 60)
סרטים ומוזיקה ותמונות.
התוכנה היא מדיה פורטל.

חס ושלום התוכנה נתקעת או משהו, לימדתי אותם איפה כפתור הריסט והם אפילו לא רואים דסקטופ

agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

אין אחד

שליחה #12 

אין אחד שלא נכנס אלינו הביתה, רואה את ה HTPC בפעולה ולא מנדנד שאתקין לו אחד.\
גם האשה משוויצה בו.

staticx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

דידי תודה רבה על ההתייחסות שלך לנושא. (Y)

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #14 

דידי ' תודה !

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

דידי,

ברוך הבא :)

תודה על הפרגון על MOOLTV (Y)

דעתי האישית לגבי HTPC אינה שונה מהותית משלך. אני מכיר את התחום כבר כעשור ועדיין דברים לא מתפקדים כראוי. בארה"ב המצב טוב לאין שיעור. ניתן להשתמש ב-HTPC (כולל SAGE ו-VMC) כ-TIVO מטורף עם אין ספור טיונרים מסוגים שונים שאפשר לרכוש אותם בנפרד. החברה של ENGADGET HD למשל משתמשים ב-HTPC עם 6 טיונרים שמקליטים כמעט כל הזמן את כל הערוצים על דיסקים ב-RAID של כמה טרה. הבעיה שם היא המחיר הגבוה גם של כניסה לדבר כזה (זוג טיונרים עולה כ-150$ וזה לפני תוכנה ומחשב). הם משתמשים ב-EXTENDERS (כשזה עובד).

בסה"כ לדעתי יש ל-HTPC מקום, אבל הוא מציג גישה נישתית למדי בישראל. אני חושב שהרבה אנשים חושבים שיהיה להם מגניב HTPC בבית אבל מעטים באמת זקוקים ליכולות המתקדמות שלו או מסוגלים להעמיד מכשיר ראוי על הרגליים.

כפי שציינת נכון, אנחנו אתר ENTHUSIASTS ואנחנו פונים דווקא לנישות הללו ומנסים לקדם אותם. אנשים כאן הם רחוקים מלהיות האדם הממוצע שזקוק למוצר TURNKEY או APPLIANCE ומסתבך אם התפריטים מציגים לו משהו מסובך כמו "לתכנת את השעה הנוכחית במכשיר הוידאו".

זו הסיבה, אגב, שלדעתי ביס מקס מורידים את השעה מהלויין במקום לתת לנו לתכנת אותו (מצד שני, אם היה לו 00:00 או 12:00 מהבהב מקדימה, מיד כולם היו מבינים מה זה עושה).

zovirax,

גם אצלי WALLA עובד 100% עם כרום ועם FIREFOX. לדעתי משהו השתבש שם אצלך, זה נראה כמו תקלת CSS (הוא בטח לא הצליח להוריד איזה קובץ וחושב שהוא בכ"ז עושה RENDER תקין. נסה לגרום לו לשכוח את העבר וצעד קדימה בבטחה אל העתיד :)

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 396
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #16 

oferlaor כתב:דידי,
גם אצלי WALLA עובד 100% עם כרום ועם FIREFOX. לדעתי משהו השתבש שם אצלך, זה נראה כמו תקלת CSS (הוא בטח לא הצליח להוריד איזה קובץ וחושב שהוא בכ"ז עושה RENDER תקין. נסה לגרום לו לשכוח את העבר וצעד קדימה בבטחה אל העתיד :)
...
מבלי להפוך את הנושא ל"האם וואלה תומכת בפיירפוקס?", בכל זאת תן לי לחזק את zovirax, ככה זה נראה אצלי,
Windows 7 64-bit, firefox 3.5.3:

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #17 

דידי שלום,

אני חושב שדווקא בפורום זה - יש גם גורואי HTPC (שלא לומר אחראי הקטגוריה - שעצמו משתמש בעיקר במזרימדיה) שתומכים בכך - שHTPC זה לא לכל אחד.
החכמה היא לגרום לאנשים לא לדעת שזה מחשב. - כמו שהגורו SHED מתאר את הטלויזיה שלו - שאמא שלו מגיעה - וחושבת שמדובר בטלויזיה חכמה.

בקיצור - אם יביאו לך את ה"מחשב" מסודר מראש, ככה שבשבילך - זה כמעט לא מחשב - ולא תחשוב שזה מחשב - כלומר לא תתכנן לעבוד על זה כאילו זה מחשב לכל דבר - אז בהחלט יהיה אפשר לדחוף את זה לכל מקום.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #18 

איתי
זה נכון לגבי כל מכשיר כיום

מכשיר ניווט, טלפון, ממיר, אוטו
כולם ממוחשבים
רק שלמשתמש זה שקוף

בתור התחלה צריך לשנות לזה את השם
העם דורש..... כל מיני דברים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

sam22,

מדיה סנטר זה אחלה שם שבעולם.

staticx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

אצלי נראה טוב, על פיירפוקס מסוג MINEFIELD 3.7PRE1 על WIN7X64

[imgbig]http://img146.imageshack.us/img146/8923/123ju.jpg[/imgbig]
נערך לאחרונה על ידי staticx ב 17/09/2009 23:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”