האם הגיע הקץ לתרגומים ?
-
istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17939
- sky1sky10
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3357
מעניין אם כל מוריד תירגום היה משלם 1 שח עבור התירגום וכל הסכום מועבר לאליס.
האם אז זה היה חוקי? האם היה מספק את אליס?
אליס הו אליס ....
לגופו של עניין כנראה יצטרכו המורידים ללמוד אנגלית ולוותר על התירגומים
האם אז זה היה חוקי? האם היה מספק את אליס?
אליס הו אליס ....
לגופו של עניין כנראה יצטרכו המורידים ללמוד אנגלית ולוותר על התירגומים
- zovirax
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15949
- שם מלא: zovirax
שטויות....
הם דורשים מליון שקל, מנסים להפחיד אותם
אין להם שום אמצעי להילחם בקבוצה הזאת
הם דורשים מליון שקל, מנסים להפחיד אותם
אין להם שום אמצעי להילחם בקבוצה הזאת
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
הם יכולים לדרוש את סגירת האתר לאלתר והם גם יקבלו מבית המשפט צו לכך
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- ashk
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 942
אז מעברים אתר למדינה שאין חוק. יש אתרים שכבר עשו כך
- toxin
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
כנראה שרק עכשיו שמתם לב לזה שהקבוצה פחות פעילה. למרות זאת המשיכו לצאת תרגומים לסרטים וסדרות. אי אפשר לעצור את סצינת התרגומים כל כך מהר.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
דווקא מאוד שמתי לב שהפעילות ירדה
ודווקא לאחרונה נהייתי די מפונק עם תרגומים...
ודווקא לאחרונה נהייתי די מפונק עם תרגומים...
- Shed
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2832
הזזת האתר לשרת בסין לא תשנה את העובדה שהבעלים שלו יכול לעמוד לדין בישראל. אלה חוקי המדינה.ashk כתב:אז מעברים אתר למדינה שאין חוק. יש אתרים שכבר עשו כך...
אין ספק שהתביעה והגובה שלה נועדו להרתיע. לפי החוק - יש לאליס קייס בטוח.
You are never fully dressed without a smile
- ashk
-
- חבר פעיל במיוחד

לדעתי אתה טועה. חוץ מזה "הבעלים" זה פרמטר נתון לשינויShed כתב:הזזת האתר לשרת בסין לא תשנה את העובדה שהבעלים שלו יכול לעמוד לדין בישראל. אלה חוקי המדינה.ashk כתב:אז מעברים אתר למדינה שאין חוק. יש אתרים שכבר עשו כך...
אין ספק שהתביעה והגובה שלה נועדו להרתיע. לפי החוק - יש לאליס קייס בטוח....
- Shed
-
- גורו HTPC

אמנם אני לא עו"ד פלילי, אבל אני מוקף בכמה...
אם אדם בישראל מקיים שיחת טלפון עם אדם בתאילנד, ומורה לו לרצוח מישהו בתאילנד - אפשר להעמיד אותו לדין על רצח במדינת ישראל. זה החוק. אני לא זוכר את הניסוח המדוייק (בטוח יש כאן כאלה שיוכלו לתת אותו) אשר מדבר על זה שגם אם חלק מהעבירה נעשה במדינת ישראל - אפשר לשפוט על כל העבירה כאן.
במקרה של התרגומים, לא תהיה בעיה להוכיח כי פעולת התרגום עצמה (שהיא זו שמפירה את זכויות היוצרים) נעשתה בארץ. אפשר בקלות להראות כי הקבצים שנמצאים על אותו שרת בסין הגיעו אליו ממחשבים שנמצאים בישראל וכו'.
אם אדם בישראל מקיים שיחת טלפון עם אדם בתאילנד, ומורה לו לרצוח מישהו בתאילנד - אפשר להעמיד אותו לדין על רצח במדינת ישראל. זה החוק. אני לא זוכר את הניסוח המדוייק (בטוח יש כאן כאלה שיוכלו לתת אותו) אשר מדבר על זה שגם אם חלק מהעבירה נעשה במדינת ישראל - אפשר לשפוט על כל העבירה כאן.
במקרה של התרגומים, לא תהיה בעיה להוכיח כי פעולת התרגום עצמה (שהיא זו שמפירה את זכויות היוצרים) נעשתה בארץ. אפשר בקלות להראות כי הקבצים שנמצאים על אותו שרת בסין הגיעו אליו ממחשבים שנמצאים בישראל וכו'.
- ashk
-
- חבר פעיל במיוחד

לא פעולת התרגום היא זו שמפירה את זכויות היוצרים, אלה הפצהShed כתב:אמנם אני לא עו"ד פלילי, אבל אני מוקף בכמה...
במקרה של התרגומים, לא תהיה בעיה להוכיח כי פעולת התרגום עצמה (שהיא זו שמפירה את זכויות היוצרים) נעשתה בארץ. אפשר בקלות להראות כי הקבצים שנמצאים על אותו שרת בסין הגיעו אליו ממחשבים שנמצאים בישראל וכו'....
- toxin
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
מה זה משנה בתכלס על מה התביעה? כאילו שא.ל.י.ס יצליחו לעצור את ההפצה של התרגומים. QSUBS הם לא הקבוצה היחידה שיש וגם אם היא תפסיק יבואו אחרים במקומה עם הרבה יותר זהירות. לא מובן למה הם היו צריכים להתראיין בטלויזיה ולפרסם את עצמם בכל תרגום שהם שחררו.
- Shed
-
- גורו HTPC

תרגום של סרט מוגדר בחוק הישראלי כ"יצירה נגזרת", ולכן מי שרשאי לתרגם סרט זה אך ורק בעלי זכויות היוצרים על היצירה.ashk כתב:לא פעולת התרגום היא זו שמפירה את זכויות היוצרים, אלה הפצהShed כתב:אמנם אני לא עו"ד פלילי, אבל אני מוקף בכמה...
במקרה של התרגומים, לא תהיה בעיה להוכיח כי פעולת התרגום עצמה (שהיא זו שמפירה את זכויות היוצרים) נעשתה בארץ. אפשר בקלות להראות כי הקבצים שנמצאים על אותו שרת בסין הגיעו אליו ממחשבים שנמצאים בישראל וכו'.......
פעולת תרגום מפירה את זכויות היוצרים של בעל הזכויות, ולכן היא אסורה.
גם פעולת ההפצה מפירה את זכויות היוצרים. אין סתירה בין שתי הפעולות.
כמו שציינתי קודם לכן, לא יהיה קשה להוכיח שפעולת התרגום נעשתה בארץ, וגם פעולה ההפצה (העלאת קבצים לשרת) נעשה מהארץ.
- ashk
-
- חבר פעיל במיוחד

Shed
לדעתי אתה טועה (בשני נושאים), אבל אין לי בעיה לוותר ולהכריז שאתה צודק

לדעתי אתה טועה (בשני נושאים), אבל אין לי בעיה לוותר ולהכריז שאתה צודק
- Shed
-
- גורו HTPC

מכיוון שבעבר כבר חטפתי (יותר נכון, החברה בה עבדתי בזמנו) חטפה תביעה די רצינית על הפרת זכויות יוצרים יש לי "קצת" קילומטרז' בעניין. אחד הדברים הראשונים ששקלנו אז היה להעביר את השרתים לסין, אבל העו"ד שלנו הסביר לנו שחוץ מלהכניס כמה דולרים לסינים, זה לא ישנה כהוא זה בסוגייה המשפטית. בזמנו זה נגמר בזה שהחברה בה עבדתי נאלצה לשלם כמה מליוני דולרים לבעלי זכויות היוצרים.
בוא ניתן לבית המשפט להכריע האם היתה הפרה של זכויות יוצרים בעצם התרגום. האם היתה הפרה נוספת בעצם ההפצה. והאם יש חשיבות בכלל למיקום הפיזי של השרת.
בוא ניתן לבית המשפט להכריע האם היתה הפרה של זכויות יוצרים בעצם התרגום. האם היתה הפרה נוספת בעצם ההפצה. והאם יש חשיבות בכלל למיקום הפיזי של השרת.
- mama105
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 116
סיפור דומה היה באתר LIONETWORK ומה קרה מאז .... האתר הפסיק להפיץ קישורים לסרטים ואתרים אחרים דומים נפתחו במקומו.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73422
- שם מלא: ערן
הם לא הקבוצה היחידה, אבל יאמר לזכותם שהם הכי איכותיים ושהם העלו את הרמה של התרגומים בארץ ממשהו עילג עד בלתי קריא לתרגומים ברמה מקצועית למדיי. חסרונם יורגש.toxin כתב:מה זה משנה בתכלס על מה התביעה? כאילו שא.ל.י.ס יצליחו לעצור את ההפצה של התרגומים. QSUBS הם לא הקבוצה היחידה שיש וגם אם היא תפסיק יבואו אחרים במקומה עם הרבה יותר זהירות. לא מובן למה הם היו צריכים להתראיין בטלויזיה ולפרסם את עצמם בכל תרגום שהם שחררו....
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
עם כל הכבוד אליהם (ויש הרבה), מה שהם עשו עם הראיונות לאתרים וכתבות בטלוויזיה זה כמו להשתין מהמקפצה.
העו"ד המייצג את אלי"ס אמר בפירוש "כשאנשים מתרברבים ומתראיינים בטלוויזיה על מה שהם עושים, גם לחוצפה יש גבול. הם יצטרכו להתמודד בבית המשפט עם טענות הרובין הוד שלהם".
העו"ד המייצג את אלי"ס אמר בפירוש "כשאנשים מתרברבים ומתראיינים בטלוויזיה על מה שהם עושים, גם לחוצפה יש גבול. הם יצטרכו להתמודד בבית המשפט עם טענות הרובין הוד שלהם".
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73422
- שם מלא: ערן
אני הייתי מחליף עו"ד שכזה מייד 
גם אני חושב כמוהו אבל בניגוד אליו אני לא אמור לייצג אותם בבית משפט. הזוי לדעתי.
גם אני חושב כמוהו אבל בניגוד אליו אני לא אמור לייצג אותם בבית משפט. הזוי לדעתי.
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
לא ברור מה שכתבת.Huber כתב:אני הייתי מחליף עו"ד שכזה מייד
גם אני חושב כמוהו אבל בניגוד אליו אני לא אמור לייצג אותם בבית משפט. הזוי לדעתי....
אולי התבלבלת בקשר למי העו"ד הזה מייצג?
משה