חשיפת ynet: א.ל.י.ס, האגודה המייצגת בישראל את אולפני הסרטים הגדולים מהוליווד פנתה לשלושה מתרגמי סרטים מצוות Qsubs במכתב התראה לפני נקיטת תהליכים – בטענה כי הם מפירים את זכויות היוצרים של האולפנים. היא דורשת מכל אחד מהם מיליון שקל פיצויים ולחדול ממעשיהם
לא מובן לי הקטע של התביעה. בגלל שQSUBS תרגמו סרט או סדרה אז הורידו אותה ? חבורה של אפסים.
אם כבר אז לתת להם קרדיט על תרגום טוב סוף כל סוף. אם מישהו שינה כיתוב בכתוביות שהוריד - גם הוא ייתבע ?
לאן הגיעו מפיצי הסרטים והאולפנים ? כמו חיה פצועה. תמצאו כבר מודל נורמלי להפצת סרטים באינטרנט ותעזבו אותנו בשקט.
sam22 כתב:OK kids
lets practice
fun days are about to end
...
לא חושב ככה.
להיפך, המתרגמים ימצאו לעצמם כינויים חדשים, ויעלו תרגומים באופן אנונימי לאתרי תרגומים בחו"ל שמהם גם יהיה הרבה יותר קל לעשות אוטומציה של הורדה.
האמת, עשיתי בדיקה קצרה שם היום, לא מצאתי דברים שלא עלו לאתרים המסורתיים. נקווה שזה יקרה בהמשך.
...
כן , גם אני כך , ומה עוד שלי די קשה עם מנוע החיפוש שם
...
אני מאמין שעופר התכוון לכך שבמקרה ויסגרו את כל האתרים הישראליים, קבוצות התרגום השונות יכולות להעלות את תרגומיהן לאתר הנ"ל ללא חשש משום אליס שמליס, כי האתר אינו ישראלי ואינו קשור לישראלים. כיום הוא די מעאפן מבחינת התוכן העברי שבו וגם מבחינת החיפוש אבל אם זה מה יש, עם זה ננצח.
Viva La Revolucion!
הבעייה היא לא האתרים אליהם מעלים את התרגומים (כאלו יש למכביר ברמה זו או אחרת), הבעייה מתחילה ונגמרת במתרגמים, או יותר נכון במתרגמים איכותיים. אם הם יפסידו בתביעה הם יפסיקו לתרגם והאתרים ישארו ללא תוכן.