איכות צפיה ב NMT נמוכה מאשר מחשב. רעיונות?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
yuvR פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אהלן
עד היום עבדתי עם מחשב מחובר לטלויזה. התקנתי את ה HDX1000 ולדעתי איכות הצפיה פחות טובה. בעיקר מדובר על מריחת צבעים וארטיפקטים של כיווץ / חידוד. עור פנים למשל נראה פחות טוב. מדובר על הבדל שולי אבל הוא בהחלט מורגש.

ככל שהאות גרוע יותר, הפער יותר מורגש. ב MKV של 720P יש פער קטן, ב AVI של אות SD הפער לטובת המחשב גדול.

אני חושד בעיבוד התמונה שהטלויזיה מבצעת לאות של הסטרימר. הטלויזיה היא HDR תומכת NR, המחשב מוציא בדיוק 1360X768 דרך VGA. הסטרימר לעומת זאת מקונפג ל 720P/50Hz, אין אפשרות לרזולוציית HDR, ומחובר ב HDMI ישירות לטלויזיה. הטלויזיה היא טושיבה C3000.

מעולם לא חיברתי HDMI בעבר. כשצופים במחשב ב VGA, כל התפריטים שעוסקים בעיבוד התמונה לא זמינים (grayed out), כמו למשל sharpness, Black stretch וכו'. לעומת זאת בחיבור הסטרימר ב HDMI אני רואה את התפריטים האלו זמינים, ואני מבין מזה שהטלויזיה מתערבת בעיבוד התמונה, מה שבטח לא עוזר.

מה דעתכם? האם יש דרך לקבל NR דרך HDMI? האם מישהו ניסה לחבר את הסטרימר ל VGA? אולי בכלל יש בעיה אחרת ואני מפספס אותה?
רעיונות?

תודה לכולם!

yuvR פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אוקיי, אחרי עוד נסיון

שליחה #2 

ראיתי בינתיים שאפשר להגדיר 1360X760 וגם 1366X768, אבל כל מה שקיבלתי היה מסך שחור.

נזכרתי שכשקניתי את הטלויזיה דובר על זה שרק ב VGA אפשר לקבל NR. זה כנראה אומר שהמוד הזה לא נתמך ב HDMI.

אני שוקל למצוא ממיר HDMI ל VGA (אין יציאה כזו ב HDX1000), כדי לקבל NR. זה ידרוש לנתק את המחשב, לחבר אודיו בנפרד, ובכלל הרבה יותר בלאגן.

מישהו ניסה את זה ועובד בצורה הזו? אני אשמח לשמוע רעיונות

תודה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35100
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #3 

עשית כיול?
מינימום זה קונארסט וברייטנס.

yuvR פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

זו לא בעית צבעים / שחורים אלא ארטיפקטים וחדות

שליחה #4 

כיול אולי יפתור משהו, ניסיתי להמנע מזה, ציפיתי לקבל את אותו אות שאני מקבל מהמחשב.

איך אתה מציע לכייל? כיוון שמעבד התמונה עובד, יש עוד אופציות חוץ מקונטרסט/ברייטנס. כולן כבויות כרגע.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”