האם בעית התיאמות ל-PAL רלוונטית כאשר המסך מחובר למחשב HTPC?
שלום לכולם!
אני שוקל לאחרונה לקנות טלוויזיה בארה"ב ולהביא אותה לארץ ביבוא אישי.
הטלוויזיה (54G10) כמובן תומכת ב-NTSC בלבד. במידה ואחבר אותה רק ל-HTPC בעל כרטיס לכידה, ואראה דרכו סרטים וגם שידורי כבלים האם עדיין תהיה בעייה? לפי מיטב הבנתי לא צריכה להיות בעייה אבל הייתי מעדיף להיות בטוח לפני שאני מבצע את הרכישה.
ובאותו נושא - האם בחיבור מ-HTPC ניתן להתגבר על בעייתיות של 50hz/60hz? לדוגמא נניח שארכוש מסך PS550 של סמסונג שמעבד התמונה שלו דפוק ב-50hz, במידה ואצפה רק דרך ה-HTPC ואגדיר לכרטיס המסך לשדר ב-60hz לא צריכה להיות בעיה, נכון?
תודה מראש לכל העוזרים!
אני שוקל לאחרונה לקנות טלוויזיה בארה"ב ולהביא אותה לארץ ביבוא אישי.
הטלוויזיה (54G10) כמובן תומכת ב-NTSC בלבד. במידה ואחבר אותה רק ל-HTPC בעל כרטיס לכידה, ואראה דרכו סרטים וגם שידורי כבלים האם עדיין תהיה בעייה? לפי מיטב הבנתי לא צריכה להיות בעייה אבל הייתי מעדיף להיות בטוח לפני שאני מבצע את הרכישה.
ובאותו נושא - האם בחיבור מ-HTPC ניתן להתגבר על בעייתיות של 50hz/60hz? לדוגמא נניח שארכוש מסך PS550 של סמסונג שמעבד התמונה שלו דפוק ב-50hz, במידה ואצפה רק דרך ה-HTPC ואגדיר לכרטיס המסך לשדר ב-60hz לא צריכה להיות בעיה, נכון?
תודה מראש לכל העוזרים!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מילא המחשב, אבל מה עם חיבור ממיר HD של הוט או יס בעל יציאת HDMI? האם המסך תומך ב-1080i50? אם לא, אז חבל לקנות אותו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
באופן רשמי המסך תומך אבל במעבד תמונה קיימת בעיה שגורמת לשיבושים (קפיצות בתמונה) בשידורי 50hz. הבעיה הזאת קיימת רק בסמסונג (ה-PS550)
בכל מקרה כמו שאמרתי אני מתכנן לקנות HTPC ולחבר רק אותו למסך, הממיר יהיה ממיר רגיל ויחובר לכרטיס לכידה בHTPC, והHTPC יחובר ב-HDMI למסך.
בכל מקרה כמו שאמרתי אני מתכנן לקנות HTPC ולחבר רק אותו למסך, הממיר יהיה ממיר רגיל ויחובר לכרטיס לכידה בHTPC, והHTPC יחובר ב-HDMI למסך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה פתרון קצת יקר ואני מניח שתוספת המחיר של מעבד הווידאו יכלה גם לשמש לרכישת מסך יקר יותר התומך ב PAL ו HDMI/50Hz באופן מושלם.
Noam_B, זה גם אמור לגבי חיבור למחשב. לדעתי אתה הולך להכניס את עצמך לצרה צרורה כי רכישה ביודעין של מסך התומך רק ב NTSC תגרום לכך שתאלץ לרכוש ציוד הקפי התומך בזה באופן מלא ו/או לנתב את כל המכשירים דרך ה HTPC. אני אישית לא הייתי הולך לכיוון פתרון זה, מה עוד שאני גם חושב שכשיגיע הרגע שבו תרצה להיפטר מהמסך כדי לרכוש חדש אתה עוד עלול להוציא תוספת כסף רק כדי שמישהו יהיה מוכן לקחת את המסך הישן ממך.
Noam_B, זה גם אמור לגבי חיבור למחשב. לדעתי אתה הולך להכניס את עצמך לצרה צרורה כי רכישה ביודעין של מסך התומך רק ב NTSC תגרום לכך שתאלץ לרכוש ציוד הקפי התומך בזה באופן מלא ו/או לנתב את כל המכשירים דרך ה HTPC. אני אישית לא הייתי הולך לכיוון פתרון זה, מה עוד שאני גם חושב שכשיגיע הרגע שבו תרצה להיפטר מהמסך כדי לרכוש חדש אתה עוד עלול להוציא תוספת כסף רק כדי שמישהו יהיה מוכן לקחת את המסך הישן ממך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אני בכל מקרה מתכנן לרכוש HTPC, ככה שאין פה שום תוספת מחיר. ואני לא רואה איזה ציוד היקפי אחר אני אצטרך לחבר למסך.. בכל מקרה הכל יהיה ממותג דרך המחשב (רסיבר לדוגמא) אז מה עוד נשאר לחבר?Catskinner כתב:זה פתרון קצת יקר ואני מניח שתוספת המחיר של מעבד הווידאו יכלה גם לשמש לרכישת מסך יקר יותר התומך ב PAL ו HDMI/50Hz באופן מושלם.
Noam_B, זה גם אמור לגבי חיבור למחשב. לדעתי אתה הולך להכניס את עצמך לצרה צרורה כי רכישה ביודעין של מסך התומך רק ב NTSC תגרום לכך שתאלץ לרכוש ציוד הקפי התומך בזה באופן מלא ו/או לנתב את כל המכשירים דרך ה HTPC. אני אישית לא הייתי הולך לכיוון פתרון זה, מה עוד שאני גם חושב שכשיגיע הרגע שבו תרצה להיפטר מהמסך כדי לרכוש חדש אתה עוד עלול להוציא תוספת כסף רק כדי שמישהו יהיה מוכן לקחת את המסך הישן ממך....
אשמח לקבל תשובה לשאלה הטכנית האם בתצורה הזאת המחשב יפתור את הבעיות הללו (כמו שעושה מעבד תמונה)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תראה, בוודאי שמחשב יפתור את הבעיה. השאלה היא רק אם תהיה מוכן להתמודד עם הבעיות שמחשב יהיה אחראי עליהן בעצמו. למשל הפיכת תוכן בהוקלט ב 25FPS ו 50Hz ל 30FPS שלא תמיד עובד טוב וגורם לעיתים ליצירת tearing רציני בתמונה.
ומה יקרה ביום שבו תרצה לחבר למערכת של DVD כדי לצפות בסרטים הקיימים רק ב PAL כמו רוב התכנים לילדים המופקים בארץ? מי יסכים לקנות ממך את המסך ביד שניה כשתרצה להחליף אותו בחדש?
לדעתי אתה עומד להכניס את עצמך להרפתקה שתעלה לך יותר ממה שאתה מצפה במונחים של כסך ושל זמן. זה כמובן עיניינך שלך אבל אם אתה כבר שואל כאן בפורום הייתי מעדיף שתקבל את ההחלטה אחרי שתשקול את כל הבעד והנגד.
ומה יקרה ביום שבו תרצה לחבר למערכת של DVD כדי לצפות בסרטים הקיימים רק ב PAL כמו רוב התכנים לילדים המופקים בארץ? מי יסכים לקנות ממך את המסך ביד שניה כשתרצה להחליף אותו בחדש?
לדעתי אתה עומד להכניס את עצמך להרפתקה שתעלה לך יותר ממה שאתה מצפה במונחים של כסך ושל זמן. זה כמובן עיניינך שלך אבל אם אתה כבר שואל כאן בפורום הייתי מעדיף שתקבל את ההחלטה אחרי שתשקול את כל הבעד והנגד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
תודה על הדאגה אבל לאחר הקנייה אני לא מתכנן לשדרג את המסך ב-4 שנים הקרובות, עד אז הוא גם ככה כבר לא יהיה שווה כלום, ככה שהשיקול הזה ממש לא מדאיג אותי. וגם אם לאחר כמה שנים אני ארצה להחליף / למכור אותו תמיד אוכל לצרף אליו את ה-HTPC ה"ישן" (זה שאני קונה עכשיו) שיוחלף הרבה יותר מוקדם.Catskinner כתב:תראה, בוודאי שמחשב יפתור את הבעיה. השאלה היא רק אם תהיה מוכן להתמודד עם הבעיות שמחשב יהיה אחראי עליהן בעצמו. למשל הפיכת תוכן בהוקלט ב 25FPS ו 50Hz ל 30FPS שלא תמיד עובד טוב וגורם לעיתים ליצירת tearing רציני בתמונה.
לדעתי אתה עומד להכניס את עצמך להרפתקה שתעלה לך יותר ממה שאתה מצפה במונחים של כסך ושל זמן. זה כמובן עיניינך שלך אבל אם אתה כבר שואל כאן בפורום הייתי מעדיף שתקבל את ההחלטה אחרי שתשקול את כל הבעד והנגד....
חוץ מזה שגם אם יש פה חיסרון מסויים עדיין יש פה יתרון אדיר של קנית פלזמה 54 אינטש איכותית במחיר מאוד אטראקטיבי.
DVD אפשר לראות דרך המחשב.
מהם בעיות ה-tearing שאתה מתאר? זה קורה רק בתוכן מוקלט (שכרטיס הלכידה במקליט ב-30FPS) או גם צופים בשידורי טלוויזיה ב-live דרך המחשב?
והאם כשאתה אומר שהבעיה תיפטר אתה מתכוון רק ל-50/60hz או גם ל-PAL/NTSC?
תודה על העזרה!