IFA: תגובות לכתבה IFA 2009 - דיווח ישיר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
למי שפספס, היום עלה החלק האחרון שבו בכירי סמסונג ענו על שאלות וביקרתי ב-BOOTH של LG.
אגב, מה שלא כתבתי הוא שאחד התצוגות המוצלחות בתערוכה היה המקרנים התלת מימדיים של LG דווקא (ממש לא משהו שחשבתי שיהיה כזה להיט). אני חושב שפשוט הביצוע שלהם שם של חדר ההקרנה התלת מימדי היה מוצלח מאוד. התמונה היתה טובה משמעותית מהתצוגות המקבילות של סמסונג ואפילו של JVC!
Huber,
התכוונתי דווקא למבושלת למחצה (HALF BAKED).
לגבי הגישה של סמסונג, האם יש הגיון לדחוף קדימה מוצרים שהם יקרים בטירוף, בעלי אורך חיים קצר ועיקר מהותם היא ליצור באז בתעשיה? יש חברות שחושבות שכן, ויש שלא. זה לא טעות - סמסונג הציגה שהיא ממשיכה בפיתוח. מה שהם אמרו בסה"כ זה שהם לא רוצים למכור את המוצרים הללו לקהל הרחב לפני שיש בזה הגיון כלכלי.
הרעיון של מכירת ה-11" של סוני לא היה כלכלי, אלא יותר PR. אני לא באמת מאמין שהם מכרו יותר מכמה מאות מכשירים (כלומר, הפסידו הון על ההשקעה), אבל כמות ה-PR שהם קיבלו היתה מטורפת ושווה כל אגורה. מצד שני, הראשון שעושה את זה גורף את כל ה-PR, השני כבר כמעט ולא. לכן, לדעתי LG לא באמת יצאו עם מוצרי 15" גם הם וגם סוני לא תראה שתוציא עוד מכשירים בסדרה.
המסך הבא בתור צריך להיות 19" או 24" לפחות וגם זה יהיה מהלך של PR (שכבר פחות כדאי) וגם כאן לדעתי ימכרו מעט מאוד יחידות (המחיר יהיה כמו מסך 60" ב-LED LCD או פלזמה).
אגב, מה שלא כתבתי הוא שאחד התצוגות המוצלחות בתערוכה היה המקרנים התלת מימדיים של LG דווקא (ממש לא משהו שחשבתי שיהיה כזה להיט). אני חושב שפשוט הביצוע שלהם שם של חדר ההקרנה התלת מימדי היה מוצלח מאוד. התמונה היתה טובה משמעותית מהתצוגות המקבילות של סמסונג ואפילו של JVC!
Huber,
התכוונתי דווקא למבושלת למחצה (HALF BAKED).
לגבי הגישה של סמסונג, האם יש הגיון לדחוף קדימה מוצרים שהם יקרים בטירוף, בעלי אורך חיים קצר ועיקר מהותם היא ליצור באז בתעשיה? יש חברות שחושבות שכן, ויש שלא. זה לא טעות - סמסונג הציגה שהיא ממשיכה בפיתוח. מה שהם אמרו בסה"כ זה שהם לא רוצים למכור את המוצרים הללו לקהל הרחב לפני שיש בזה הגיון כלכלי.
הרעיון של מכירת ה-11" של סוני לא היה כלכלי, אלא יותר PR. אני לא באמת מאמין שהם מכרו יותר מכמה מאות מכשירים (כלומר, הפסידו הון על ההשקעה), אבל כמות ה-PR שהם קיבלו היתה מטורפת ושווה כל אגורה. מצד שני, הראשון שעושה את זה גורף את כל ה-PR, השני כבר כמעט ולא. לכן, לדעתי LG לא באמת יצאו עם מוצרי 15" גם הם וגם סוני לא תראה שתוציא עוד מכשירים בסדרה.
המסך הבא בתור צריך להיות 19" או 24" לפחות וגם זה יהיה מהלך של PR (שכבר פחות כדאי) וגם כאן לדעתי ימכרו מעט מאוד יחידות (המחיר יהיה כמו מסך 60" ב-LED LCD או פלזמה).
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אתה בטוח לגבי JPEG ו-MPEG?בעיקר של חברת FRAUNHOFFER - אותה חברה שאחראית למרבית הדברים שאנחנו נהנים מהם כיום כמו אלגוריתמי כיווץ תמונה JPEG, MPEG, MP3 ועוד...
אני זוכר שב-1993 נסעתי למכון התקנים כדי לקבל העתק של ה-DRAFT אז של JPEG..
חשבתי שאחרי שני אלה עומדים קבוצות של ISO
Fraunhofer פיתחו את MPEG-4 SLS אך לא את MPEG וJPEG.michael123 כתב:אתה בטוח לגבי JPEG ו-MPEG?בעיקר של חברת FRAUNHOFFER - אותה חברה שאחראית למרבית הדברים שאנחנו נהנים מהם כיום כמו אלגוריתמי כיווץ תמונה JPEG, MPEG, MP3 ועוד...
אני זוכר שב-1993 נסעתי למכון התקנים כדי לקבל העתק של ה-DRAFT אז של JPEG..
חשבתי שאחרי שני אלה עומדים קבוצות של ISO...
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ליתר דיוק הם היו חלק מהצוות של MPEG ולזכותם ולזכות Thomson SA זוקפים את מרבית העבודה על ה MPEG-1 Audio layer 3 הידוע גם כ MP3.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

המחקר הראשוני של WAVELETS (שהוא הבסיס ל-AAC ו-MP3) הוא שלהם.
גם המחקר הבסיסי שהוביל לפיתוח JPEG ו-MPEG מתבסס על עבודות שונות של המכון. לא על הכל הם קיבלו קרדיט אבל ידם היה בכמעט כל מחקר משמעותי בתחום הכיווץ של אודיו ווידאו בשני העשורים האחרונים.
זה גם מה שדיכא אותי, המחקרים שהם הציגו בתערוכה היו כ"כ קצרי מעוף ביחס לדברים שהמכון מפורסם עבורו, שזה באמת היה דיכאוני למדי.
גם המחקר הבסיסי שהוביל לפיתוח JPEG ו-MPEG מתבסס על עבודות שונות של המכון. לא על הכל הם קיבלו קרדיט אבל ידם היה בכמעט כל מחקר משמעותי בתחום הכיווץ של אודיו ווידאו בשני העשורים האחרונים.
זה גם מה שדיכא אותי, המחקרים שהם הציגו בתערוכה היו כ"כ קצרי מעוף ביחס לדברים שהמכון מפורסם עבורו, שזה באמת היה דיכאוני למדי.
- faza
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 306
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
2 דברים לא הבנתי בסקירה:
1. מה קרה באנגליה שקשור לשם LED TV?
2. למה שמצלמים איזה נגן בלו-ריי או כול פריט אחר מצלמים עם זום כמו שצריך שמאפשר לראות הכול, אבל שמצלמים BOOTH BABES לא רואים כלום?
1. מה קרה באנגליה שקשור לשם LED TV?
2. למה שמצלמים איזה נגן בלו-ריי או כול פריט אחר מצלמים עם זום כמו שצריך שמאפשר לראות הכול, אבל שמצלמים BOOTH BABES לא רואים כלום?
עסקים Business - www.faz-arc.co.il
תענוג Pleasure - www.fjcruiser.co.il
תחביב Hobby - www.gsm-israel.co.il
האתר של אשתי - www.michalf.com מדהים!
תענוג Pleasure - www.fjcruiser.co.il
תחביב Hobby - www.gsm-israel.co.il
האתר של אשתי - www.michalf.com מדהים!
- oferlaor
- מנהל

1. בית המשפט פסק שסמסונג לא יכולים להשתמש במונח LED TV כי זה עלול לבלבל אותם בהתחשב בכך שזה לא LED TV אלא מסך LCD עם תאורת LED. הרעיון שמאחורי LED TV היה למתג את המסכים באופן פשוט יותר, שכן הרבה יותר מסובך לקרוא לטכנולוגיה בשמה המלא:
Light Emitting Diode backlit or sidelit Liquid Crystal Display Television
בשאר העולם לא ממש התמקדו בקשקוש הזה ונשארו עם LED TV.
ככל הנראה הסוגיה תיפתר בכך שסמסונג תצא בקמפיין הסברי לגבי הטכנולוגיה (שזה כנראה יהיה להם טוב...) ואולי ביאור נוסף שמדובר במסך LCD ולא מסך LED בעצם.
2. כי תמיד יש איזה 2-3 בחורים שמצלמים אותן או מנסים לדבר איתן והן בד"כ לא ממש משתפות פעולה (אולי פרט לשעות הראשונות ביום הראשון כשהן עוד לא קלטו את הבור העמוק של גיקים שהן נפלו לתוכו...).
מה שכן, לא פרסמתי את כל התמונות, היו שם כמה תמונות שאולי היו מעט ברורות יותר (אחרי הכל, זה TRADITION לצלם BOOTH BABES).
Light Emitting Diode backlit or sidelit Liquid Crystal Display Television
בשאר העולם לא ממש התמקדו בקשקוש הזה ונשארו עם LED TV.
ככל הנראה הסוגיה תיפתר בכך שסמסונג תצא בקמפיין הסברי לגבי הטכנולוגיה (שזה כנראה יהיה להם טוב...) ואולי ביאור נוסף שמדובר במסך LCD ולא מסך LED בעצם.
2. כי תמיד יש איזה 2-3 בחורים שמצלמים אותן או מנסים לדבר איתן והן בד"כ לא ממש משתפות פעולה (אולי פרט לשעות הראשונות ביום הראשון כשהן עוד לא קלטו את הבור העמוק של גיקים שהן נפלו לתוכו...).
מה שכן, לא פרסמתי את כל התמונות, היו שם כמה תמונות שאולי היו מעט ברורות יותר (אחרי הכל, זה TRADITION לצלם BOOTH BABES).
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
MPEG אינני מכיר לעומק, אבל JPEG פירקתי לחתיכות.oferlaor כתב:גם המחקר הבסיסי שהוביל לפיתוח JPEG ו-MPEG מתבסס על עבודות שונות של המכון. לא על הכל הם קיבלו קרדיט אבל ידם היה בכמעט כל מחקר משמעותי בתחום הכיווץ של אודיו ווידאו בשני העשורים האחרונים....
איזה חלקים של אלגוריתם מבוססים על מחקר שלהם?
נושא ה-WAVELETS וקירובים בעזרתם היה אגב התזה של אחותי לפני 15 שנים לתואר שני במתמטיקה באונ' תל-אביב, אני יכול לשאול אותה לגבי מקורות..
- oferlaor
- מנהל

אפרופו - בפעם הראשונה ששמעתי על LED TV אמרתי לעצמית ואללה? חוזרים לטכנולוגית LED? כמו התצוגה בשעון הדיגיטלי של דקדה משנות השמונים? 
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס