IFA: תגובות לכתבה IFA 2009 - דיווח ישיר

חדשות ועדכונים של HT Magazine
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #21 

למי שפספס, היום עלה החלק האחרון שבו בכירי סמסונג ענו על שאלות וביקרתי ב-BOOTH של LG.

אגב, מה שלא כתבתי הוא שאחד התצוגות המוצלחות בתערוכה היה המקרנים התלת מימדיים של LG דווקא (ממש לא משהו שחשבתי שיהיה כזה להיט). אני חושב שפשוט הביצוע שלהם שם של חדר ההקרנה התלת מימדי היה מוצלח מאוד. התמונה היתה טובה משמעותית מהתצוגות המקבילות של סמסונג ואפילו של JVC!

Huber,

התכוונתי דווקא למבושלת למחצה (HALF BAKED).

לגבי הגישה של סמסונג, האם יש הגיון לדחוף קדימה מוצרים שהם יקרים בטירוף, בעלי אורך חיים קצר ועיקר מהותם היא ליצור באז בתעשיה? יש חברות שחושבות שכן, ויש שלא. זה לא טעות - סמסונג הציגה שהיא ממשיכה בפיתוח. מה שהם אמרו בסה"כ זה שהם לא רוצים למכור את המוצרים הללו לקהל הרחב לפני שיש בזה הגיון כלכלי.

הרעיון של מכירת ה-11" של סוני לא היה כלכלי, אלא יותר PR. אני לא באמת מאמין שהם מכרו יותר מכמה מאות מכשירים (כלומר, הפסידו הון על ההשקעה), אבל כמות ה-PR שהם קיבלו היתה מטורפת ושווה כל אגורה. מצד שני, הראשון שעושה את זה גורף את כל ה-PR, השני כבר כמעט ולא. לכן, לדעתי LG לא באמת יצאו עם מוצרי 15" גם הם וגם סוני לא תראה שתוציא עוד מכשירים בסדרה.

המסך הבא בתור צריך להיות 19" או 24" לפחות וגם זה יהיה מהלך של PR (שכבר פחות כדאי) וגם כאן לדעתי ימכרו מעט מאוד יחידות (המחיר יהיה כמו מסך 60" ב-LED LCD או פלזמה).

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #22 

בעיקר של חברת FRAUNHOFFER - אותה חברה שאחראית למרבית הדברים שאנחנו נהנים מהם כיום כמו אלגוריתמי כיווץ תמונה JPEG, MPEG, MP3 ועוד
...
אתה בטוח לגבי JPEG ו-MPEG?
אני זוכר שב-1993 נסעתי למכון התקנים כדי לקבל העתק של ה-DRAFT אז של JPEG..
חשבתי שאחרי שני אלה עומדים קבוצות של ISO

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #23 

michael123 כתב:
בעיקר של חברת FRAUNHOFFER - אותה חברה שאחראית למרבית הדברים שאנחנו נהנים מהם כיום כמו אלגוריתמי כיווץ תמונה JPEG, MPEG, MP3 ועוד
...
אתה בטוח לגבי JPEG ו-MPEG?
אני זוכר שב-1993 נסעתי למכון התקנים כדי לקבל העתק של ה-DRAFT אז של JPEG..
חשבתי שאחרי שני אלה עומדים קבוצות של ISO
...
Fraunhofer פיתחו את MPEG-4 SLS אך לא את MPEG וJPEG.
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #24 

ליתר דיוק הם היו חלק מהצוות של MPEG ולזכותם ולזכות Thomson SA זוקפים את מרבית העבודה על ה MPEG-1 Audio layer 3 הידוע גם כ MP3.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #25 

המחקר הראשוני של WAVELETS (שהוא הבסיס ל-AAC ו-MP3) הוא שלהם.

גם המחקר הבסיסי שהוביל לפיתוח JPEG ו-MPEG מתבסס על עבודות שונות של המכון. לא על הכל הם קיבלו קרדיט אבל ידם היה בכמעט כל מחקר משמעותי בתחום הכיווץ של אודיו ווידאו בשני העשורים האחרונים.

זה גם מה שדיכא אותי, המחקרים שהם הציגו בתערוכה היו כ"כ קצרי מעוף ביחס לדברים שהמכון מפורסם עבורו, שזה באמת היה דיכאוני למדי.

faza
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #26 

2 דברים לא הבנתי בסקירה:

1. מה קרה באנגליה שקשור לשם LED TV?

2. למה שמצלמים איזה נגן בלו-ריי או כול פריט אחר מצלמים עם זום כמו שצריך שמאפשר לראות הכול, אבל שמצלמים BOOTH BABES לא רואים כלום? :wink:
עסקים Business - www.faz-arc.co.il
תענוג Pleasure - www.fjcruiser.co.il
תחביב Hobby - www.gsm-israel.co.il
האתר של אשתי - www.michalf.com מדהים!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #27 

1. בית המשפט פסק שסמסונג לא יכולים להשתמש במונח LED TV כי זה עלול לבלבל אותם בהתחשב בכך שזה לא LED TV אלא מסך LCD עם תאורת LED. הרעיון שמאחורי LED TV היה למתג את המסכים באופן פשוט יותר, שכן הרבה יותר מסובך לקרוא לטכנולוגיה בשמה המלא:

Light Emitting Diode backlit or sidelit Liquid Crystal Display Television

בשאר העולם לא ממש התמקדו בקשקוש הזה ונשארו עם LED TV.

ככל הנראה הסוגיה תיפתר בכך שסמסונג תצא בקמפיין הסברי לגבי הטכנולוגיה (שזה כנראה יהיה להם טוב...) ואולי ביאור נוסף שמדובר במסך LCD ולא מסך LED בעצם.

2. כי תמיד יש איזה 2-3 בחורים שמצלמים אותן או מנסים לדבר איתן והן בד"כ לא ממש משתפות פעולה (אולי פרט לשעות הראשונות ביום הראשון כשהן עוד לא קלטו את הבור העמוק של גיקים שהן נפלו לתוכו...).

מה שכן, לא פרסמתי את כל התמונות, היו שם כמה תמונות שאולי היו מעט ברורות יותר (אחרי הכל, זה TRADITION לצלם BOOTH BABES).

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #28 

oferlaor כתב:גם המחקר הבסיסי שהוביל לפיתוח JPEG ו-MPEG מתבסס על עבודות שונות של המכון. לא על הכל הם קיבלו קרדיט אבל ידם היה בכמעט כל מחקר משמעותי בתחום הכיווץ של אודיו ווידאו בשני העשורים האחרונים.
...
MPEG אינני מכיר לעומק, אבל JPEG פירקתי לחתיכות.
איזה חלקים של אלגוריתם מבוססים על מחקר שלהם?

נושא ה-WAVELETS וקירובים בעזרתם היה אגב התזה של אחותי לפני 15 שנים לתואר שני במתמטיקה באונ' תל-אביב, אני יכול לשאול אותה לגבי מקורות..

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #29 

עופר,

בכתבה כתבת LASER EMITTING DIODE BACKLIT LCD DISPLAY
זה לא היה צריך להיות LIGHT EMITTING DIODE BACKLIT LCD DISPLAY?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #30 

סליחה - צודק.

pop_up
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #31 

אפרופו - בפעם הראשונה ששמעתי על LED TV אמרתי לעצמית ואללה? חוזרים לטכנולוגית LED? כמו התצוגה בשעון הדיגיטלי של דקדה משנות השמונים? :D
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”