כלכליסט- נזקי האייפון בארה"ב
-
Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
כפי שכתבו, בקרוב בארץ...
אנשים קנו חבילות גלישה (יותר נכון, כפו עליהם) והם מרגישים מחוייבים לנצל את החבילות הללו עד הסוף.
פרט מעניין ששמתי לב, בכתבה צויין שהחברות התחייבו למכור 80,000 מכשירים בשנה, אנחנו יודעים על 100,000.
אנשים קנו חבילות גלישה (יותר נכון, כפו עליהם) והם מרגישים מחוייבים לנצל את החבילות הללו עד הסוף.
פרט מעניין ששמתי לב, בכתבה צויין שהחברות התחייבו למכור 80,000 מכשירים בשנה, אנחנו יודעים על 100,000.
-
Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
80K מכשירים זהו המספר הנכון שאליו התחייבו החברות, ולא 100K.theAman כתב:כפי שכתבו, בקרוב בארץ...
פרט מעניין ששמתי לב, בכתבה צויין שהחברות התחייבו למכור 80,000 מכשירים בשנה, אנחנו יודעים על 100,000....
גם את זה אני לא רואה איך מעיפים, בלי לתת הצעה אטרקטיבית באמת.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יכול להיות שחברות הסלולר החליטו ששווה להם לגרוס כל שנה 60 אלף מכשירים רק כדי לחטוף מחברות אחרות לקוחות
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
ותי רק מעניין לדעת מה יקרה כאן בארץ , שם הוא הולך להוציא כסף (18 מיליארד דולר ) לשדרוג הרשת , אתם רואים את החברות מעיפים לשוק בבת אחת כ"כ הרבה מכשירים ומשדרגים את הרשת בהתאם ? כי אני לא ממש רואה שהן עושות את זה . נראה לי ששיטת ההונאה של ספקיות האינטרנט הולכת לחזור עם האייפון . דהיינו ימכרו לך חבילת גלישה גדולה בידיעה מפורשת שאין להם את רוחב הקו הדרוש במקרה וכולם ירצו להשתמש ברשת . וכן אני מסכים שאף מקום בעולם לא מוכר בדיוק את כול רוחב הפס , אבל בישראל רואים שפשוט שודדים את הלקוחות
אני ממש לא בטוח שיהיה כדאי לקנות אייפון בכלל ו/או כול סמארטפון שיגרום לך לזלול משאבי רשת
אני ממש לא בטוח שיהיה כדאי לקנות אייפון בכלל ו/או כול סמארטפון שיגרום לך לזלול משאבי רשת
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
היתה לי שיחה עם מישהו די בכיר בתחום ה-DATA באורנג'.
לפי התרשמותי הם אפילו לא חולמים על העומס שהמכשיר הזה יפיל להם על הרשת. אין להם מושג ירוק איך לאכול את זה והם לחלוטין לא מתכוננים לזה.
אגב, בכתבה הזו כתוב רק 80,000 מכשירים בשנה במקום 100,000 שידענו קודם.
הבעיה הקשה יותר היא בכך שהמכשירים יעמיסו על הרשת לכולם. כלומר, כולם יקבלו הרעה באיכות השירות שהם התרגלו לו אלא אם כן הרשתות יתעשתו בזמן.
לפי התרשמותי הם אפילו לא חולמים על העומס שהמכשיר הזה יפיל להם על הרשת. אין להם מושג ירוק איך לאכול את זה והם לחלוטין לא מתכוננים לזה.
אגב, בכתבה הזו כתוב רק 80,000 מכשירים בשנה במקום 100,000 שידענו קודם.
הבעיה הקשה יותר היא בכך שהמכשירים יעמיסו על הרשת לכולם. כלומר, כולם יקבלו הרעה באיכות השירות שהם התרגלו לו אלא אם כן הרשתות יתעשתו בזמן.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
בהתחשב בעובדה ש"כלכליסט" זה לא עיתון אמיתי, אלא תרגומון, המעתיק ידיעות מחו"ל או מהארץ, נשאר לשאול מה היה המקור לכתבה הזו, ומה היה האינטרס שעמד מאחורי הכתבה המקורית. לא נראה לי שזה רלוונטי לארצנו הקטנטונת...
- oferlaor
- מנהל

yairf,
הייתי כמה פעמים במערכת של כלכליסט. כמות האנשים שעובדים שם מפחידה ביחס לעיתון כזה.
אני לא קורא אדוק של העיתון, אבל הם מייצרים לא מעט תוכן שם ככל הנראה. לא הייתי קורא לו תרגומון או אגרגטור.
הייתי כמה פעמים במערכת של כלכליסט. כמות האנשים שעובדים שם מפחידה ביחס לעיתון כזה.
אני לא קורא אדוק של העיתון, אבל הם מייצרים לא מעט תוכן שם ככל הנראה. לא הייתי קורא לו תרגומון או אגרגטור.
למה זה לא נראה לך רלבנטי ? מה אתה חושב שאדם יקנה אייפון ולא ינסה לגלוש ? ואם זה יהיה נוח , הוא לא ינסה לגלוש לכול מיני אתרים ? ותחשב את זה ב80K איש ותגיע לכך שזה מאוד הגיוניyairf כתב:בהתחשב בעובדה ש"כלכליסט" זה לא עיתון אמיתי, אלא תרגומון, המעתיק ידיעות מחו"ל או מהארץ, נשאר לשאול מה היה המקור לכתבה הזו, ומה היה האינטרס שעמד מאחורי הכתבה המקורית. לא נראה לי שזה רלוונטי לארצנו הקטנטונת......
הבעיה הנוספת שאני חושש ממנה , שכאן היות ומדובר על קישוריות בין החברות , והחברות מנצלות חלק מהקו האופטי שלהן גם לטלפוניה רגילה , אזי יהיה מדובר לא על 80K אלא על 240 K בשנה ראשונה ו720K בשלישית . מה זה יעשה לדעתך על כמות הDATA שתעבור ?
ועופר , אחרי העברת הבעלות על פרטנר , אני לא מניח שהם יכנסו לאיזשהם השקעות עתק בשנים הקרובות , כי הוא צריך לקחת דיבידנדים מהרווח הלא מחולק . אני מניח שחלק מחבילת המימון שלו נשען על זה .
הבעיה היא מה יעשו השתיים האחרות . בסלקום הם אולי יעשו משהו , אבל אז מחיר חבילת DATA יעלה יקר , בפלאפון נראה לי שהם ישאירו את זה ל"ברירה טבעית "
- oferlaor
- מנהל

yairf,
לא לאחרונה. בכל מקרה, כמו בכל עיתון, מי שבעצם קובע הכל זה עורכים. כתבים אמיתיים יש מעט מאוד במערכות העיתונים כיום.
לא לאחרונה. בכל מקרה, כמו בכל עיתון, מי שבעצם קובע הכל זה עורכים. כתבים אמיתיים יש מעט מאוד במערכות העיתונים כיום.
מעניין למה אף אחד לא הרים את הכפפה לעשות ייצוגית נגד חברות הISP ? הרי הן מוכרות רוחב פס ואח"כ קובעות מה אני אעשה בו שזה לטובתן . זה פשוט גזילה לאור היום , זה התפרסם בYNET , ובכול מקום , אבל אף אחד לא הרים את הכפפה . אתה יודע למה ? התשובה על כך תיתן לך את התשובה מדוע ספקיות הסלולאר לא מפחדות מייצוגיתyanivol כתב:תביעה יצוגית על אי אספקת שירות, שתשלום עבורו נכפה על הלקוח, תעודד אותם להשקיע בתשתית...