חיבור vga לטלוויזיה

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
eitanh1982 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני שוקל לקנות את המוצר הזה(ממיר אותות) -
http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=5895&salenum=...

ואני רואה שהרזולוציה המקסימלית שבה הוא תומך היא 768*1024 לפי כל מה שהבנתי כדי להגיע לתמיכה ב720p לפחות צריך רזולוציה של 768*1280.
אמנם אני רוצה לחבר את זה למסך טלוויזיה ישן(crt) אבל כנראה שיום אחד בכל זאת אקנה טלוויזית hd,מבחינת חשיבה לטווח הרחוק זה משתלם לקנות את זה?
כרגע אני יכול לראות קבצי mkv של 720 במסך מחשב הישן שלי שגם הוא crt בגלל התמיכה ברזולוציה וזה ניכר שיש הבדל בין הסרטים הרגילים ל720.

עוד משו...
הבנתי שהרזולוציה המקסימלית בטלוויזיות crt היא 576*768 או משו כזה,בהנחה שזה נכון עד כמה זה משתלם לי לקנות את המוצר שבלינק?
איכות התמונה תהיה טובה מספיק או שזה ייראה גרוע לגמרי?
אני לא מדבר על להריץ קבצי mkv אלא סתם להשתמש במסך הטלוויזיה כמסך מחשב מאוד גדול,כי יש לי מקלת אלחוטית עם עכבר אינטגרלי בתוכה ותוכנות לימוד שפה אינטרקטיביות של point and click וכאלה,אולי יהיה גם שימוש של אמולטור של משחקי קונסלות ישנות,מבחינתי זה אמור להיות בסדר?

אגב...

יש מצב שאם הטלוויזיה הישנה שלי בעלת קצב רענון גבוה יותר מהטלוויזיות הישנות הרגילות(100hz במקום 50hz) אני אוכל לקבל רזולוציה של יותר מ576*768?

פחות או יותר מקריאה לא הכי מעמיקה הבנתי שהגבלת הרזולוציה של הטלווזיות הללו היא בגלל שקצב רענון המסך הוא 50hz,אבל במידה ויש טלוויזיה שתומכת ב100hz אפשר להגיע אפילו עד רזולוציה של 768*1024.
הבנתי נכון?

אמנם זה קצת מתחת לרמת ה720p אבל זה עדיין יותר איכותי מנגן הdvd הרגיל לא?

אני עובד עם כרטיס מסך ati radeon 9250 יש שם סוג של tv-out אבל מכוון שקבלתי אותו ממישהו ולא קניתי לא קבלתי את הכבל tv-out שלו,אם אני לא טועה מדובר על 9 פינים,אולי 7..
לפי מה שהבנתי אבל אצל רוב האנשים שכן השיגו כזה כבל התמונה הוצגה בשחור-לבן/באיכות גרועה.
כזה כבל עולה בסביבות 40 שקלים ואילו המתאם מהלינק הראשון עולה 220.
על מה אני צריך ללכת? יש הבדל איכויות בין שני המוצרים?

תודה מראש.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

לא תוכל לראות HD על מסך CRT מכיוון שהרזולוציה שלו לא מספיק גבוהה והכניסות שלו לא תומכות בתקני ה-HD.
נכונה לך אכזבה גדולה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

קצב הסריקה הגבוה של 100Hz בטלביזיה שלך לא נועד לאפשר רזולוציה גבוהה יותר אלא למנוע את ההבהוב של המסך. מבחינה זו אתה מקבל תמונה משופרת יותר כי היא יציבה יותר אבל שומרת על רזולוציה של 576 שורות.

הפתרון הזול ביותר מבחינתך הוא לחבר את הטלביזיה למחשב עם מתאם של VGA to Composite פשוט שעולה כמה שקלים. השקעה במתאמים חכמים/משוכללים יותר אינה כדאית במקרה זה ולדעתי גם אין בה הגיון כלכלי כשניתן לרכוש היום מסך 32 אינטש בפחות מ 1800 שקלים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

eitanh1982 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

Catskinner כתב:קצב הסריקה הגבוה של 100Hz בטלביזיה שלך לא נועד לאפשר רזולוציה גבוהה יותר אלא למנוע את ההבהוב של המסך. מבחינה זו אתה מקבל תמונה משופרת יותר כי היא יציבה יותר אבל שומרת על רזולוציה של 576 שורות.

הפתרון הזול ביותר מבחינתך הוא לחבר את הטלביזיה למחשב עם מתאם של VGA to Composite פשוט שעולה כמה שקלים. השקעה במתאמים חכמים/משוכללים יותר אינה כדאית במקרה זה ולדעתי גם אין בה הגיון כלכלי כשניתן לרכוש היום מסך 32 אינטש בפחות מ 1800 שקלים.
...
תוכל לתת לי קישור לכזה מתאם? אני לא מוצא בשום מקום.
מה ההבדל בין המוצר שהבאתי בלינק לזה שאתה מדבר עליו מעבר למחיר?

eitanh1982 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

eitanh1982 כתב:
Catskinner כתב:קצב הסריקה הגבוה של 100Hz בטלביזיה שלך לא נועד לאפשר רזולוציה גבוהה יותר אלא למנוע את ההבהוב של המסך. מבחינה זו אתה מקבל תמונה משופרת יותר כי היא יציבה יותר אבל שומרת על רזולוציה של 576 שורות.

...
תוכל לתת לי קישור לכזה מתאם? אני לא מוצא בשום מקום.
מה ההבדל בין המוצר שהבאתי בלינק לזה שאתה מדבר עליו מעבר למחיר?
...
?

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

אין הבדל.

שליחה #6 

הוא מדבר בדיוק על אותו דבר. ממילא בכניסת קומפוזיט לא תוכל להגיע לאיכות שמעבר לבסיסית.

http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=5895

http://www.e-day.co.il/pl_product~15223~3~23.htm

eitanh1982 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה.

שלח תגובה