עזרה - שרשור מגבר סטריאו לרסיבר ק"ב ללא Pre-Out
-
harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
שלום לכולם,
ברשותי רסיבר ק"ב DENON 1709
לרסיבר הנ"ל אין יציאת Pre-Out מלבד לסאב וZone2.
ברשותי גם רסיבר סטיראו של Pioneer מדגם sx 750 (ישן מאוד אך בין הנחשבים ביותר באותה תקופה, איכותי מאוד, תקין)
הבעיה שלי היא שכנראה ואני יורש משכנה זוג רמקולים רצפתיים Infinity Kappa 8.1i שהספקם 300W (זו לא הבעיה זו ברכה)
רסיבר הק"ב שלי מסוגל להוציא 115W לערוץ, בנוסף אני מפחד שהרסיבר אינו איכותי מספיק כדי להוציא את המיטב מהרמקולים.
רסיבר הסטריאו מספיק חזק כדי לדחוף את הרמקולים, אך אני לא יודע איך לשרשר ביניהם.
האם יש דרך לשרשר את הרסיברים?
נ.ב
הרמקולים ישמשו כקדמיים של מערכת 5.1
תודה מראש.
ברשותי רסיבר ק"ב DENON 1709
לרסיבר הנ"ל אין יציאת Pre-Out מלבד לסאב וZone2.
ברשותי גם רסיבר סטיראו של Pioneer מדגם sx 750 (ישן מאוד אך בין הנחשבים ביותר באותה תקופה, איכותי מאוד, תקין)
הבעיה שלי היא שכנראה ואני יורש משכנה זוג רמקולים רצפתיים Infinity Kappa 8.1i שהספקם 300W (זו לא הבעיה זו ברכה)
רסיבר הק"ב שלי מסוגל להוציא 115W לערוץ, בנוסף אני מפחד שהרסיבר אינו איכותי מספיק כדי להוציא את המיטב מהרמקולים.
רסיבר הסטריאו מספיק חזק כדי לדחוף את הרמקולים, אך אני לא יודע איך לשרשר ביניהם.
האם יש דרך לשרשר את הרסיברים?
נ.ב
הרמקולים ישמשו כקדמיים של מערכת 5.1
תודה מראש.
-
harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
לא מצאתי אותו באתר, אתה יכול לצרף לינק או אולי שם דגם? תודה
בכל אופן, אני לא מבין איך זה עוזר לי - אם הבנתי נכון, הממתג נותן לי לבחור איזה רסיבר משדר לרמקול, כך שיש לי או סטריאו באיכות גבוהה או 5.1 עם קדמיים מוגבלים באיכות, אבל זה לא מה שאני מחפש - אני רוצה שרסיבר אחד ישדר לשני והוא לרמקול.
יש איזה מכשיר שמחליש אות? (כדי להחזיר אותו לPre-Ampified)
בכל אופן, אני לא מבין איך זה עוזר לי - אם הבנתי נכון, הממתג נותן לי לבחור איזה רסיבר משדר לרמקול, כך שיש לי או סטריאו באיכות גבוהה או 5.1 עם קדמיים מוגבלים באיכות, אבל זה לא מה שאני מחפש - אני רוצה שרסיבר אחד ישדר לשני והוא לרמקול.
יש איזה מכשיר שמחליש אות? (כדי להחזיר אותו לPre-Ampified)
לא הבנתי מה זאת אומרת "5.1 עם קדמיים מוגבלים באיכות".harari כתב:אם הבנתי נכון, הממתג נותן לי לבחור איזה רסיבר משדר לרמקול, כך שיש לי או סטריאו באיכות גבוהה או 5.1 עם קדמיים מוגבלים באיכות,...
harari כתב:אני רוצה שרסיבר אחד ישדר לשני והוא לרמקול....
צלצל אליהם. זה לא מופיע באתר שלהם.harari כתב:לא מצאתי אותו באתר, אתה יכול לצרף לינק או אולי שם דגם? תודה...
ארז
-
harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
כרגע בZone2 לא יוצא כלום, אני משתמש בZone הראשי בלבד. בנוסף Zone2 תומך בסטריאו בלבד.
הכוונה ב5.1 עם קדמיים מוגבלים היא בדיוק הבעיה שלי - הרסיבר ק"ב שלי לא מדהים אבל רסיבר הסטריאו כן, מה שאני מתכוון זה שעם הממתג המדובר אני יכול להשתמש ברסיבר ק"ב (בלבד) ואז אני לא ממצה את הרמקולים החדשים או שאני משתמש ברסיבר סטריאו (בלבד) וממצה את האיכות של הרמקולים אבל מאבד את אפקט הסראונד.
"רסיבר אחד ישדר לשני", אולי המינוח לא מדוייק אבל הכוונה היא השרשור - רסיבר אחד מחובר לשני ומעביר לו אות לא מוגבר, הרסיבר השני מגביר את האות ומוציא אותו לרמקול.
הכוונה ב5.1 עם קדמיים מוגבלים היא בדיוק הבעיה שלי - הרסיבר ק"ב שלי לא מדהים אבל רסיבר הסטריאו כן, מה שאני מתכוון זה שעם הממתג המדובר אני יכול להשתמש ברסיבר ק"ב (בלבד) ואז אני לא ממצה את הרמקולים החדשים או שאני משתמש ברסיבר סטריאו (בלבד) וממצה את האיכות של הרמקולים אבל מאבד את אפקט הסראונד.
"רסיבר אחד ישדר לשני", אולי המינוח לא מדוייק אבל הכוונה היא השרשור - רסיבר אחד מחובר לשני ומעביר לו אות לא מוגבר, הרסיבר השני מגביר את האות ומוציא אותו לרמקול.
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
מה שתגדיר שיצאמה יוצא בZone2 ?...
אין אפשרות לנטר ליציאות PRE מקור כניסה דיגיטלי(גם לא סיגנל בסטריאו לקידמיים) אלא אנלוגי בלבד .האם Zone2מוציא את הערוצים הקידמים גם במצב רב ערוצי (AC3,DTS...)...
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
- gab
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 427
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
יציאת הפרה הן לרב אנלוגיות כך שאין בעיה לחבר לרסיבר סטריאו.
במקרה שלך חבר את ZONE2 לאחת הכניסות של המגבר הסטריאופוני וכך תוכל לשלוט בווליום של הקדמיים דרך השליטה על ZONE2. תצטרך לבצע התאמה של הווליום במגבר הסטריאופוני כך שיהיה מאוזן עם שאר הרמקולים וכמובן להתחיל מעוצמה נמוכה ולעלות בהדרגה. שים לב שעכשיו יהיו לך שתי אופציות לשליטה על העוצמה של הקול ולהיזהר. יש מגברים משולבים שיכולים לתפקד גם כ-POWER ואז החיים קלים יותר. בדוק אם יש מאחור חיבור המסומן כ- PRE IN או AV LOOP.
בהצלחה.
במקרה שלך חבר את ZONE2 לאחת הכניסות של המגבר הסטריאופוני וכך תוכל לשלוט בווליום של הקדמיים דרך השליטה על ZONE2. תצטרך לבצע התאמה של הווליום במגבר הסטריאופוני כך שיהיה מאוזן עם שאר הרמקולים וכמובן להתחיל מעוצמה נמוכה ולעלות בהדרגה. שים לב שעכשיו יהיו לך שתי אופציות לשליטה על העוצמה של הקול ולהיזהר. יש מגברים משולבים שיכולים לתפקד גם כ-POWER ואז החיים קלים יותר. בדוק אם יש מאחור חיבור המסומן כ- PRE IN או AV LOOP.
בהצלחה.
לפי מה שAnalizer כתב ההסבר שלך (שהוא גם מה שאני חשבתי) לא יעבודgab כתב:יציאת הפרה הן לרב אנלוגיות כך שאין בעיה לחבר לרסיבר סטריאו.
בהצלחה....
אם הבנתי נכון לא ניתן לשמוע דרך יציאת הפרה של ZOON2 את הערוצים הקידמיים של DVD (או מחשב) שמחובר דיגיטלית ?
ירון
-
harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
נכון, ניתן להוציא מZone2 רק את הערוצים האנלוגיים.
אני גם לא מבין, בהנחה שאני משתמש בכניסה אנלוגית (שזה לא המצב), איך אני מוציא רק את הערוצים הקדמיים מZone2, אני לא יכול להפריד את הערוצים לZones השונים.
אני גם לא מבין, בהנחה שאני משתמש בכניסה אנלוגית (שזה לא המצב), איך אני מוציא רק את הערוצים הקדמיים מZone2, אני לא יכול להפריד את הערוצים לZones השונים.
-
harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
יש לי כניסה המסומנת EXT. IN היא 8 חיבורים אנלוגיים COAX (המסומנים לפי 8 הערוצים - 7.1), אבל איך זה עוזר לי?gab כתב:יציאת הפרה הן לרב אנלוגיות כך שאין בעיה לחבר לרסיבר סטריאו.
בהצלחה....
אתה רוצה שאני אחבר רק את הערוצים הקדמיים לשם? אז זה אומר שאני מחבר רק מקור שמע אחד, בנוסף, אני לא יכול להפריד את הערוצים הקדמיים מהשאר.
- gab
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 427
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אם יש בדיוידי שלך יציאה של 5.1 אז בעצם אתה משתמש בממיר שלו ויכול להנות מהתוצר האנלוגי לכניסה של הקידמיים במגבר של הקולנוע הביתי באיזור שכתוב לך EXT IN ואז ב-ZONE 2 יהיה לך מידע אנלוגי שיחובר למגבר הסטריאו. ז"א שכל הערוצים פרט לקדמיים יפוענחו ע"י הדנון שמחובר דיגיטלית לדיוידי ומשם לרמקולי הסרונד והסנטר, ומ-ZONE2 מידע אנלוגי לסטריאו אשר מקורו ביציאה 5.1 של הדיוידי.
בחיבור כזה אתה תוכל לשלוט על עוצת הקדמיים באמצעות השלט של הדנון. אם זה פחות חשוב לך חבר את היציאה של הקדמיים בדיוידי בסקציה של 5.1 ישירות לפיוניר ולא תהיה לך אפשרות לשלוט על העוצמה דרך השלט אבל לדעתי תשמע הרבה יותר טוב בסטריאו כי הסיגנל קצר יותר ולא עובר את פרה של הדנון. אצלי זה עבד כך עד שקניתי פראמפליפייר ואליו חיברתי מגברי כח נפרדים לכל הערוצים.
בחיבור כזה אתה תוכל לשלוט על עוצת הקדמיים באמצעות השלט של הדנון. אם זה פחות חשוב לך חבר את היציאה של הקדמיים בדיוידי בסקציה של 5.1 ישירות לפיוניר ולא תהיה לך אפשרות לשלוט על העוצמה דרך השלט אבל לדעתי תשמע הרבה יותר טוב בסטריאו כי הסיגנל קצר יותר ולא עובר את פרה של הדנון. אצלי זה עבד כך עד שקניתי פראמפליפייר ואליו חיברתי מגברי כח נפרדים לכל הערוצים.
-
harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
קודם כל אני לא משתמש בדיוידי, יש לי כמה מקורות וידאו\אודיו המחוברים לרסיבר :
מחשב קולנוע ביתי (חיבור דיגיטלי - COAX)
PlayStation3 (חיבור דיגיטלי - אופטי)
ממיר HOT (חיבור אנאלוגי - RCA)
כאן בדיוק הבעיה - אני לא יכול להפריד בין הערוצים של המקורות הדיגיטליים, בנוסף, אני לא יכול לחבר יותר ממקור אחד לחיבור ה-EXT. IN
מחשב קולנוע ביתי (חיבור דיגיטלי - COAX)
PlayStation3 (חיבור דיגיטלי - אופטי)
ממיר HOT (חיבור אנאלוגי - RCA)
כאן בדיוק הבעיה - אני לא יכול להפריד בין הערוצים של המקורות הדיגיטליים, בנוסף, אני לא יכול לחבר יותר ממקור אחד לחיבור ה-EXT. IN
-
harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
האמת שלא חשבתי על ממיר חיצוני... אבל עדיין יש את הבעיה של יותר ממקור אחד ורק כניסה אחת.
בנוסף, בפלייסטיישן ובמחשב יש יותר מיציאה אחד אבל אין אפשרות להשתמש בשתיהן יחד, צריך לבחור אחת. יש דרך לפצל אות דיגיטלי בלי לאבד מהאיכות או הרבה מהכסף מהארנק? ולפי מה שאני רואה אני כנראה אצטרך גם להשתמש בממתג לפני או אחרי הממיר (עדיף לפני כדי לא לקנות 3 ממירים), יש ממתג עם שלט כדי שלא אצטרך לקום כל פעם שאני רוצה לעבור בין מקורות?
עוד עניין חשוב: כל ההמרות, המיתוגים, העיבודים ,ההגברות והמעברים בין המכשירים הרבים לא יפגעו באיכות השמע?
בנוסף, בפלייסטיישן ובמחשב יש יותר מיציאה אחד אבל אין אפשרות להשתמש בשתיהן יחד, צריך לבחור אחת. יש דרך לפצל אות דיגיטלי בלי לאבד מהאיכות או הרבה מהכסף מהארנק? ולפי מה שאני רואה אני כנראה אצטרך גם להשתמש בממתג לפני או אחרי הממיר (עדיף לפני כדי לא לקנות 3 ממירים), יש ממתג עם שלט כדי שלא אצטרך לקום כל פעם שאני רוצה לעבור בין מקורות?
עוד עניין חשוב: כל ההמרות, המיתוגים, העיבודים ,ההגברות והמעברים בין המכשירים הרבים לא יפגעו באיכות השמע?
-
harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
מצאתי את הממתג האופטי הפשוט והזול הזה : http://cgi.ebay.com/New-Digital-Audio-O ... 286.c0.m14
האם מישהו מכיר? התנסה? מכיר מוצר טוב יותר?
מצאתי גם כל מיני ממירי DAC אבל בכולם יש יציאה של 2 ערוצים אנאלוגיים, מה זה אומר? האו ממיר 6 ערוצים דיגיטליים ל2 ערוצים אנאלוגיים? - איך אני אמור לעבוד עם זה?
האם מישהו מכיר? התנסה? מכיר מוצר טוב יותר?
מצאתי גם כל מיני ממירי DAC אבל בכולם יש יציאה של 2 ערוצים אנאלוגיים, מה זה אומר? האו ממיר 6 ערוצים דיגיטליים ל2 ערוצים אנאלוגיים? - איך אני אמור לעבוד עם זה?