16:9 ו-4:3

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
שואלשאלות פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שידורי הטלויזיה כיום הם 4:3 ואילו במסכי ה-LCD הפורמט הוא 16:9.
שאלתי היא האם אני אקבל תמונה טובה?
הבנתי שיש מעבד שמותח את התמונה ומתאים אותה כך שתראה טוב ולא מתוחה?
האם ל-LG 37LH35FR יש מעבד מספיק טוב?

תודה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

בכל המסכים יש מעבדי ווידאו שתפקידם להתאים את הרזולוציה של השידור שהם מקבלים לרזולוציה המתאימה למספר הפיקסלים שיש להם בפנל. במקרה של שידורים בפורמט 4:3 יש לכל המסכים מספר מנגנונים למתיחת התמונה או להגדלתה. על פי רוב המנגנונים הם:

Linear Stretch שבו התמונה נמתחת באופן אחיד עד שהיא ממלאת את המסך. זה יוצר תמונה המעוותת לרוחב שבו כל העצמים והדמויות נראים פחוסים.

Non Linear Stretch זוהי שיטה שבה השולים של התמונה נמתחים יותר ממרכזה עד למילוי המסך. היתרון הוא שמרכז המסך שבו מתרחשת רוב הפעילות שומר על יחס פחות או יותר נכון ורוב העיוות מתבצע בשוליים שבו יש פחות התמקדות מבחינת הצופה. זה עשוי גם ליצור אפקט של "עדשת עין דג" ויש כרלה שזה מאוד מפריע להם ומעדיפים Linear Stretch

Zoom בזום מגדילים את התמונה גם ברוחב וגם בגובה עד שהיא ממלאת את כל המסך ומקצצים את השוליים העליונים והתחתונים. זה נותן את התמונה עם אפס עיוותים אבל אתה בדרך כלל מאבד את התרגום בתחתית התמונה ולפעמים גם חצי ראש של הקריינים.

לכל השיטות האלו יש שמות שונים אצל כל היצרנים ויש כאלה שמשלבים כמה שיטות כדי להגיע לתוצאה שנראית יותר טבעית. השורה התחתונה היא שאין לאף אחד מנגנון המסוגל להפוך תוכן 4:3 ל 16:9 באופן מושלם ולא חשוב איזה מסך תיקנה בסופו של דבר תצטרך ללמוד לחיות עם פשרה מסויימת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”