צריך עזרה במיקום רמקולים סראונד לבית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
AvivErez פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
אני בחודש הקרוב מסיים לשפץ את הבית החדש שלי ואני רוצה להתייעץ איתכם איפה למקם את הרמקולים שלי (מסומנים בעיגולים אדומים)

בתמונה הראשונה: - 2 הרמקולים הקידמיים ממוקמים כ4 וחצי מטר אחד מן השני בגובה 2 מטר בערך מעל הריצפה - בתלייה
תמונה

בתמונה השניה - 2 הרמקולים מעל הטלויזיה במרחק של מטר וחצי אחד מן השני בתלייה בגובה של קצת פחות מ2 מטר
תמונה

בבקשה תענו לי איפה יותר יהיה ממולץ לתלות אותם
אני הולך לקנות 5.1

ואם תוכלו בבקשה גם להמליץ לי על מערכת קולנוע (רסיבר,רמקולים,סטרימר) בטווח מחירים של 8000-10000 שקל
שימו לב בבקשה שחדר הטלויזיה עצמו דיי קטן - בערך 10 מטר מרובע - והמרחק בין הספה לטלויזיה הולך להיות 2.5 מטר
אני רוצה איכות טובה של רמקולים ורסיבר - אבל אין צורך להיסחף עם זה כי החדר עצמו דיי קטן
אם אתם מאמינים שהמחיר שהקצבתי לי מוגזם - אנא תיידעו אותי ותגידו לי אם אני יוכל לספק את הרצונות שלי גם במחיר נמוך יותר מזה

תודה רבה - אביב

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

שלום,
למה אתה רוצה לתלות את הקדמיים כל כך גבוה?
ההמלצה היא שהטוויטר יהיה בגובה האוזניים או טיפה יותר גבוה (אם מדובר בטוויטר מאוד חד).
בגובה 2 מ' השכן מלמעלה יישמע יותר טוב...

אלא אם אתה מדבר על רמקולים סטליטים, כאשר התלייה שלהם תהיה בזווית כלפי מטה.
אם השימוש יהי רק לק"ב - אתה יכול לרכוש סטליטים.
אבל אם אתה מתכוון לשמוע גם מוזיקה (ולהנות מזה...) אז סטליטים יתאימו פחות. אתה חייב לשמוע קודם באוזניך ולהחליט ולפי זה יהיה אפשר להתקדם לגבי המיקום.

ארז

AvivErez פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

סבבה - את המיקום של גובה הרמקולים אני יוכל לשנות
השאלה שיותר חשובה בעיניי אם עדיף לשים את הקדמיים במרחק כזה רחוק (4 וחצי מטר אחד מהשני)
או שעדיף במרחק קטן יותר (1.5 מטר)

או שאין באמת הבדל בין השתיים

עוד שאלה קטנה: - מזרימדיה = סטרימר בעיברית ?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #4 

AvivErez כתב:סבבה - את המיקום של גובה הרמקולים אני יוכל לשנות
השאלה שיותר חשובה בעיניי אם עדיף לשים את הקדמיים במרחק כזה רחוק (4 וחצי מטר אחד מהשני)
או שעדיף במרחק קטן יותר (1.5 מטר)

או שאין באמת הבדל בין השתיים

עוד שאלה קטנה: - מזרימדיה = סטרימר בעיברית ?
...
למיטב ידיעתי, באופטימלי המרחק בין הקדמיים צריך להיות שווה למרחק מהקדמיים לנקודת האזנה (משולש שווה צלעות).

הבנתי שהמרחק שלך מנקודת האזנה למסך הוא 2.5 מ' , שזה לא אחת האופציות שיש לך.
אז תנסה את שתי האפשרויות ותחליט לפי האזנה מה נשמע לך טוב יותר.

לשאלתך השנייה - אכן כן.
ארז

AvivErez פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

"ואם תוכלו בבקשה גם להמליץ לי על מערכת קולנוע (רסיבר,רמקולים,סטרימר) בטווח מחירים של 8000-10000 שקל
שימו לב בבקשה שחדר הטלויזיה עצמו דיי קטן - בערך 10 מטר מרובע - והמרחק בין הספה לטלויזיה הולך להיות 2.5 מטר
אני רוצה איכות טובה של רמקולים ורסיבר - אבל אין צורך להיסחף עם זה כי החדר עצמו דיי קטן
אם אתם מאמינים שהמחיר שהקצבתי לי מוגזם - אנא תיידעו אותי ותגידו לי אם אני יוכל לספק את הרצונות שלי גם במחיר נמוך יותר מזה "

מישהו יכול לעזור לי בקשר לזה בבקשה?
להגיד לי דגמים ממולצים וכו' ..

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”