MC/MM
-
avnerbel
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 314
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מה ההבדל בראשים MM.MC
אני יודע מה כל דבר אומר אבל לא יודע איך זה עובד
אם אפשר קצת הסבר
לגבי הבדלים
הבדלים באיכויות
עדיפות
האם ניתן באותו פטיפון להשתמש בראשים שונים או שזו טכנולוגיה שונה מעצם תכנון הפטיפון?
תודה
אבנר
אני יודע מה כל דבר אומר אבל לא יודע איך זה עובד
אם אפשר קצת הסבר
לגבי הבדלים
הבדלים באיכויות
עדיפות
האם ניתן באותו פטיפון להשתמש בראשים שונים או שזו טכנולוגיה שונה מעצם תכנון הפטיפון?
תודה
אבנר
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
ראשי פטפונים נחלקים לשני סוגים עיקריים, על פי הטכנולוגיה שלהם:
MM = Moving Magnet מגנט נע – שבו המחט מזיזה זרוע דקיקה שלקצה הפנימי שלה מחובר מגנט, הנע בין שני סלילים. מרבית הראשים האלה בעלי תפוקת מתח גדולה (יחסית לראשים) של בסביבות 5 מילי-וולט.
MC = Moving Coil סליל נע – שבו המחט מזיזה זרוע דקיקה שלקצה הפנימי שלה מחוברים 2 סלילים (בראשי סטריאו) הנעים בין קטבים של מגנט נייח. מרבית הראשים האלה בעלי תפוקת מתח נמוכה, בסביבות עשירית מאשר ראשי MM , דהיינו, בסביבות 0.5 מילי-וולט. עם זה, קיימים ראשי MC בתפוקת מתח נמוכה עוד יותר – וכן בתפוקת מתח גבוהה (יחסית), כמו ראשי MM . ראשי MC גם עדינים יותר מאשר ראשי MM .
כל סוגי הראשים דורשים קדם-מגבר מיוחד הנקרא פונו סטייג' – Phono Stage . בקדם-מגברים כלליים מסוימים ובמגברים משולבים מסוימים קיימת גם כניסת פונו, אם כי במקרים רבים נדרש פונו סטייג' ייעודי.
פונו סטייג' יכול להתאים או לראשי MM , או לראשי MC , או לראשים משני הסוגים.
בעיקרון, רוב רובם של הראשים הזולים יותר, שמחירם עד $500 - $1,000 הם MM .
רוב רובם של הראשים היקרים יותר, שמחירם מ- $1,000 ומעלה, הם ראשי MC .
לכל ראש מסוים (יצרן ודגם) יש את התכונות האופייניות לו. עם זה, בדרך כלל ראשי MM מצטיינים בתחום התדרים הבינוניים (mid range), בעוד ראשי MC בדרך כלל מכסים טוב יותר את קצוות טווח התדרים – התדרים הנמוכים והגבוהים.
בשורה תחתונה, באופן כללי ביותר – למערכות שמע באיכות ממוצעת עד גבוהה סביר יותר לבחור בראש MM . למערכות שמע באיכות גבוהה מאד סביר יותר לבחור בראש MC .
על מרבית הפטפונים ניתן לשים כל אחד משני סוגי הראשים – וגם להחליף ביניהם מדי פעם. העניין הוא שכל החלפת ראש דורשת כיוונים של הזרוע, בצד כיוון המשקל וה- anti-scatting – כיוונים הדורשים מיומנות וניסיון – כך שלא הייתי ממליץ על החלפת ראשים בתדירות גבוהה.
MM = Moving Magnet מגנט נע – שבו המחט מזיזה זרוע דקיקה שלקצה הפנימי שלה מחובר מגנט, הנע בין שני סלילים. מרבית הראשים האלה בעלי תפוקת מתח גדולה (יחסית לראשים) של בסביבות 5 מילי-וולט.
MC = Moving Coil סליל נע – שבו המחט מזיזה זרוע דקיקה שלקצה הפנימי שלה מחוברים 2 סלילים (בראשי סטריאו) הנעים בין קטבים של מגנט נייח. מרבית הראשים האלה בעלי תפוקת מתח נמוכה, בסביבות עשירית מאשר ראשי MM , דהיינו, בסביבות 0.5 מילי-וולט. עם זה, קיימים ראשי MC בתפוקת מתח נמוכה עוד יותר – וכן בתפוקת מתח גבוהה (יחסית), כמו ראשי MM . ראשי MC גם עדינים יותר מאשר ראשי MM .
כל סוגי הראשים דורשים קדם-מגבר מיוחד הנקרא פונו סטייג' – Phono Stage . בקדם-מגברים כלליים מסוימים ובמגברים משולבים מסוימים קיימת גם כניסת פונו, אם כי במקרים רבים נדרש פונו סטייג' ייעודי.
פונו סטייג' יכול להתאים או לראשי MM , או לראשי MC , או לראשים משני הסוגים.
בעיקרון, רוב רובם של הראשים הזולים יותר, שמחירם עד $500 - $1,000 הם MM .
רוב רובם של הראשים היקרים יותר, שמחירם מ- $1,000 ומעלה, הם ראשי MC .
לכל ראש מסוים (יצרן ודגם) יש את התכונות האופייניות לו. עם זה, בדרך כלל ראשי MM מצטיינים בתחום התדרים הבינוניים (mid range), בעוד ראשי MC בדרך כלל מכסים טוב יותר את קצוות טווח התדרים – התדרים הנמוכים והגבוהים.
בשורה תחתונה, באופן כללי ביותר – למערכות שמע באיכות ממוצעת עד גבוהה סביר יותר לבחור בראש MM . למערכות שמע באיכות גבוהה מאד סביר יותר לבחור בראש MC .
על מרבית הפטפונים ניתן לשים כל אחד משני סוגי הראשים – וגם להחליף ביניהם מדי פעם. העניין הוא שכל החלפת ראש דורשת כיוונים של הזרוע, בצד כיוון המשקל וה- anti-scatting – כיוונים הדורשים מיומנות וניסיון – כך שלא הייתי ממליץ על החלפת ראשים בתדירות גבוהה.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
קבל שני מאמרים שאולי עזרו לך:
1. http://www.phonophono.de/tonabnehmer_e. ... 6&Kennung=
2. http://www.phonophono.de/system_e.php3? ... 6&Kennung=
1. http://www.phonophono.de/tonabnehmer_e. ... 6&Kennung=
2. http://www.phonophono.de/system_e.php3? ... 6&Kennung=
קבל עוד:
http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_cartridge
אוסיף גם שלראשי MM בדרך כלל ניתן להחליף מחט, ולראשי MC בדרך כלל - לא. במקרים כשהפונוסטיידג' הוא MM , ראשי MC זקוקים לשנאי ( STEP-UP TRANSFORMER) , יש גם ראשי MC עם שנאי מובנה
אוסיף גם שלראשי MM בדרך כלל ניתן להחליף מחט, ולראשי MC בדרך כלל - לא. במקרים כשהפונוסטיידג' הוא MM , ראשי MC זקוקים לשנאי ( STEP-UP TRANSFORMER) , יש גם ראשי MC עם שנאי מובנה
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

מאחר ועלות המחט בראשי MM היא בדרך כלל בסביבות 80% - 90% מראש חדש – זה לא משנה הרבה.sergeit כתב:קבל עוד:
אוסיף גם שלראשי MM בדרך כלל ניתן להחליף מחט, ולראשי MC בדרך כלל - לא. במקרים כשהפונוסטיידג' הוא MM , ראשי MC זקוקים לשנאי ( STEP-UP TRANSFORMER) , יש גם ראשי MC עם שנאי מובנה...
עבור ראשי MC נחוץ או פונו סטייג' ייעודי, או שנאי step-up – אחד מהשניים.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
בדרך כלל זה פחות מ- 80% (במיוחד אם לקחת מ- RETAIL PRICE). ואם לא ללכת על GENUINE ORIGINAL - הרבה-הרבה פחותJoshua_G כתב:מאחר ועלות המחט בראשי MM היא בדרך כלל בסביבות 80% - 90% מראש חדש – זה לא משנה הרבה.sergeit כתב:קבל עוד:
אוסיף גם שלראשי MM בדרך כלל ניתן להחליף מחט, ולראשי MC בדרך כלל - לא. במקרים כשהפונוסטיידג' הוא MM , ראשי MC זקוקים לשנאי ( STEP-UP TRANSFORMER) , יש גם ראשי MC עם שנאי מובנה...
עבור ראשי MC נחוץ או פונו סטייג' ייעודי, או שנאי step-up – אחד מהשניים....
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

כנראה שיש הבדל בין ראשים זולים לבין טובים. אני התייחסתי לראשים הטובים יותר. בכל מקרה, אם מחפשים ראש זול, התשובה היא MM .sergeit כתב:בדרך כלל זה פחות מ- 80% (במיוחד אם לקחת מ- RETAIL PRICE). ואם לא ללכת על GENUINE ORIGINAL - הרבה-הרבה פחותJoshua_G כתב:מאחר ועלות המחט בראשי MM היא בדרך כלל בסביבות 80% - 90% מראש חדש – זה לא משנה הרבה.sergeit כתב:קבל עוד:
עבור ראשי MC נחוץ או פונו סטייג' ייעודי, או שנאי step-up – אחד מהשניים.......
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
זה לא קשור למחיר הראש - היחס הוא +/- אחיד. מה שכן - את הראש בד"כ ניתן לקנות בהנחה לפעמים משמעותית מ-ריטייל פרייס, - מחט מקורית - אף פעם. כמו דיו למדפסות בדיוק
ראשי VINTAGE - זה דבר אחר - מחט NOS/NIB יכולה לעלות מאות ואלפי אחוזים ממחיר ה- BODY
ראשי VINTAGE - זה דבר אחר - מחט NOS/NIB יכולה לעלות מאות ואלפי אחוזים ממחיר ה- BODY
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

אני לא יודע על מה אתה מדבר, אני מתייחס למחטים מקוריות ולחנויות מוכרות.sergeit כתב:זה לא קשור למחיר הראש - היחס הוא +/- אחיד. מה שכן - את הראש בד"כ ניתן לקנות בהנחה לפעמים משמעותית מ-ריטייל פרייס, - מחט מקורית - אף פעם. כמו דיו למדפסות בדיוק
ראשי VINTAGE - זה דבר אחר - מחט NOS/NIB יכולה לעלות מאות ואלפי אחוזים ממחיר ה- BODY...
בכל מקרה, כאשר מדובר על ראשים זולים, ממילא מדובר על ראשים MM . החסכנים ימצאו ראש אפילו תמורת 100 ₪ - אבל זה לא שייך לאבחנה המקורית בין שני סוגי הראשים ואני לא מדבר על ניסיונות לחסוך במחיר. יש מוצרים לא מקוריים זולים, שהאיכות שלהם היא בהתאם למחירם. ממילא, מי שמחפש ראש זול יקנה ראש MM כזה או אחר. מי שמחפש ראש באיכות צמרת (ובמחירי צמרת), יקנה ראש MC .
אפשר למצוא מציאות, גם בשוק הפשפשים וגם ב- eBay . אז מה זה שייך לדיון העקרוני?
אפשר לפתוח שרשור חדש על דרכים לחסוך כסף בקניית פטפונים, ראשים לפטפונים וכל היתר.
יש לך משהו מהותי להוסיף בעניין ההבדלים בין ראשים MC לבין MM ?
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
הכנתי רשימת ראשי MM פופולריים עם מחירי הראשים והמחטים עבורם, לא ניסיתי להתאים אותה לדבריי:
מ' ראש מ'מחט
grado black $30 $60 50%
grado gold $110 $220 50%
Shure N97xE $75 $89 84%
Audio-Technica ATN440MLa $159 $199 80%
Audio Technica AT-150 MLX $199 $399 50%
Stanton D-681 EEE MK III $70 $149 47%
מ' ראש מ'מחט
grado black $30 $60 50%
grado gold $110 $220 50%
Shure N97xE $75 $89 84%
Audio-Technica ATN440MLa $159 $199 80%
Audio Technica AT-150 MLX $199 $399 50%
Stanton D-681 EEE MK III $70 $149 47%
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
yuvalb כתב:
כנראה שאודיוטכניקה הבינו מה יש להם ביד והרימו את המחיר. מבחינתי זה ראש משכמו ומעלה. אני לא שמעתי ראש MM טוב ממנו (הכל ברמה האישית).
לפני שנתיים שילמתי 89$.לפני שנה וחצי ה AT440mla עלה לי 99$....
כנראה שאודיוטכניקה הבינו מה יש להם ביד והרימו את המחיר. מבחינתי זה ראש משכמו ומעלה. אני לא שמעתי ראש MM טוב ממנו (הכל ברמה האישית).
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
זהו שזו לא היתה הנחה זה היה המחיר הרשמי, מחיר הראש פשוט קפץ ביותר מפי 2 במשך שנתיים - פשוט טירוף!sergeit כתב:לקחתי את הנתונים מ-NEEDLEDOCTOR.
yuvalb
קיבלת הנחה מצויינת, כל הכבוד. גם לי יצא לקנות ראש טוב בהנחה של 50%. אבל זה לא אומר שזה מחיר לכל אחד בכל רגע...
לפותח השרשור, באיזה פטיפון וזרוע מדובר?