מבקש ייעוץ דחוף במיקום רמקולים (תעלות) בסלון במהלך שיפוץ

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
skatkat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אנחנו נכנסים לדירה חדשה ועושים שם שיפוץ מזורז (חייבים לעבור בקרוב). כרגע אין לי מערכת ק"ב בכלל אבל תכננתי לעשות אחת "כמו שצריך" בהזדמנות הנ"ל. לצערי גיליתי שהדבר הראשון שעושים הוא חשמל ותעלות ולכן אני צריך לסגור החלטות מהר, לפני שאני יודע מה בדיוק הציוד ובלי אפשרות לבדוק, לשמוע וכו'.

בתמונה המצורפת יש תרשים של הסלון, הוספתי ספה בכחול לציין את מיקום הישיבה (לא, זה לא הצבע והצורה האמיתיים שלה) ובעיגולים אדומים סימנתי את המיקום של נקודות הרמקולים הקיימות. בסלון האמור היתה מערכת כלשהי מותקנת אבל על הקיר ההפוך לזה שאני רוצה, כלומר מאחורי הספה בתרשים.
יש שתי נקודות על כל קיר, בגובה של כ-1.70-1.80 מהרצפה, והן ממוקמות ממש אחת מול השניה (קדמית מול אחורית). אורך הקיר שמאחורי הספה הוא 2.40~ כך שהמרחק בין L ו-R בכל קיר הוא כ-2.20, אני מעריך. המסך המתוכנן הוא 50".

מה שאני מתלבט זה:
1. האם צריך לנסות ולהרחיק רמקולים קדמיים זה מזה? בגלל מגבלת צורת הסלון ומיקום המסדרון, זה בעצם הזזת רמקול קדמי שמאלי עוד שמאלה בצורה לא סימטרית. אפשר כמובן למרכז מחדש את המסך בין הרמקולים אבל הוא יהיה כולו שמאלה מהספה.
2. האם מיקום הרמקולים האחוריים סביר (מרחק 0 אחורה מהצופה, גובה כ-1.80), ואם לא האם יש המלצות.
3. האם הגובה הנ"ל (1.70-1.80) בסדר בשני הצדדים בהנחה שיושבים על הספה (אני מניח שניתן לכוון קצת את הסטליטים)? האם שווה להנמיך ב-20ס"מ לצורך חוק "גובה האוזן".
4. סנטר וסאב אני מניח שיש למקם מתחת למסך, האם הגיוני לעשות תעלות נוספות בשבילם או שפשוט לחבר "באוויר" לרסיבר שישב על מדף מתחת למסך?

לשאלות הרגילות לגבי שימוש המערכת: הרוב המכריע צפיה בסרטים מסטרימר שרובם HD, צפיה מינימלית בטלויזיה וקרוב לאפס האזנה למוסיקה.
תודה מראש!
תרשים
 תרשים

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 322 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

1. לא. בתנאים הקיימים זה אופטימלי.
2. אין מה לעשות.
3. רצוי להנמיך ולהשתמש ברמקולים אומניפולריים שנסקרו באתר.
4. לא מובן השאלה. אתה מתכוון ליצור מזנון או מדפים תלויים מגבס? סאב רצוי לא למקם ליד המסך/רסיבר וכד'. מיקום אופטימלי לסנטר הוא בגובה האזניים.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

skatkat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה Shtirlitz!
נשארו לי כמה שאלות אחרי התשובה שלך וחיפושים ברשת:

1."לפי הספר" צריך זוית של 45 עד 60 מעלות בין הקדמיים מנק' מבט של הצופה, כדי לקבל "תמונת סטריאו" טובה. כרגע יש 29 מעלות בקושי.
כדי להגיע "לספר" צריך להזיז את רמקול שמאל 80ס"מ שמאלה, ולכן את המסך 40ס"מ. מדובר במסך שרוחבו כ-120. כלומר 1/3 מסך הסטה מקו מרכז הספה. זה נשמע לי לא נורא וקצת יותר אופטימלי מבחינת סאונד. יש לי גם כוונה לחפש מתקן תליה שיאפשר צידוד קל של המסך לשני הכיוונים. מה דעתך/ם?

2. לגבי האחוריים כתבת שאין מה לעשות, מה שאני חשבתי זה אולי להרים לגובה התקרה כמעט (נגיד, 2.10) ואולי להרחיק את השמאלי (של הצופה, ימני בתמונה) לאחרי המסדרון, שזה מטר שמאלה. האם זה יותר טוב או יותר גרוע מהקיים?
4. לא מובן השאלה. אתה מתכוון ליצור מזנון או מדפים תלויים מגבס? סאב רצוי לא למקם ליד המסך/רסיבר וכד'. מיקום אופטימלי לסנטר הוא בגובה האזניים.
...
השאלה היתה האם הם צריכים להיות ממוקמים מספיק קרוב כך שלא צריך להכין להם תעלה בקיר. אין החלטה עדיין לגבי מזנון או מדף, יש נטיה למזנון. איך זה משנה?
סאב ימוקם אם כך שמאלה מהמסך ליד הקיר של הטלויזיה (כדי להימנע מהפינה).
המיקום האופטימלי שציינת לסנטר הוא בלתי אפשרי מכיוון שבגובה האוזניים נמצא המסך, אלא אם מדובר בהתקנה אצל חייזרים שהעיניים שלהם גבוהות או נמוכות מהאזניים :-)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”