אקסקלוסיבים VS מולטיפלטפורמרים

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
Pavelz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

תשמעו, עברתי על המשחקים שיש לי והגעתי למסקנה שחרשתי יותר על משחקים שהם לא אקסקלוסיביים ל PS3 ואע"פ שאני מסכים שהגרפיקה של האקסקלוסיביים יותר טובה (Killzone2 נראה יותר טוב מכל השוטרים שראיתי בחיי ו MotorStorm2 נראה מדהים) אבל עדיין המשחקים שעליהם חרשתי הכי הרבה (COD4, Burnout Paradise ולאחרונה הרבה UFC Undisputed) הם משחקים שיצאו גם ל XBOX360.
מה איתכם?
Need more cowbell

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #2 

בזמן האחרון אני חורש על ארבעה משחקים, מהם שני אקסקלוסיביים ושני מולטי פלטפורמה. מה שכן, כל אחד מהאקסקלוסיביים שייך לקונסולה אחרת, וגם במולטי פלטפורמה, אני משחק באחד על כל קונסולה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73363
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #3 

הרבה מהמשחקים ששיחקתי בהם ב PS3 הם אקסלוסיביים:

WipEout HD Fury

Ratchet & Clank Future

ninja gaiden sigma

Uncharted: Drake's Fortune

Resistance: Fall of Man

Super Stardust HD

PixelJunk Monsters

ישנם עוד כמה שאשחק בהם שהמחיר ירד כמו קילזון 2, LBP, אינפמוס ועוד וישנם לא מעט אקסלוסיביים שאני מצפה להם בקוצר רוח כמו Heavy Rain , GOW3 ו Uncharted 2. אז נכון - יש גם לא מעט משחקי מולטיפלטפורמה מהם נהניתי אבל אני בטוח שאני אישית הייתי מפסיד לא מעט אם לא היה לי PS3. אני אישית לא ממש מתחבר לבילעדיים של ה XBOX (פייבל, היילו וכו) ככה שמבחינתי הבילעדיים היו שיקול מכריע בבחירת ה PS3 (זה וה RROD היו 2 הדברים שהכריעו את הכף) - מה גם שהבלעדיים של ה PS3 לא מגיעים למחשב ורב אלו של ה XBOX כן ככה שבחלקם שיחקתי ב PC. אני מניח שכאשר יצא ה NATAL אני אצרף גם את ה XBOX לסלון אבל כרגע אני לא מרגיש מחסור מיידי בקונסולה הזו על השולחן שלי :wink:

הנה רשימה של אקסלוסיביים שיצאו/יצאו רק ב 2009 ובתחילת 2010, תראו איזו רשימה מרשימה:

* Infamous
Resistance 2
* Killzone 2
* God of War 3
EyePet: Your Virtual Pet
* Ratchet and Clank
* The agency (also on PC)
* Gran Turismo 5
* Yakuza 3
* Trico
* Uncharted 2
* Jak 4
* Heavy Rain
* White Knight Chronicles
* Final Fantasy XIII Versus
* Demon’s Soul
* MAG
* Wardevil
* Twisted Metal

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

Pavelz, מה שאתה אומר בסופו של דבר מאד הגיוני כי רוב המשחקים הם בסופו של דבר לא אקלוסיביים לקונסולה מסויימת, ולכן בהתאמה רוב המשחקים שתשחק בהם יהיו כנראה לא אקסלוסיביים. ככה זה גם על הX360.
אבל זה נכון במיוחד במקרה של הPS3, מאחר והיא יצאה מאוחר יותר לשוק ולכן יש לה הרבה פחות משחקים אקסלוסיביים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

מצד שני - אקסלוסיבי של PS3 זה באמת אקסלוסיבי ולא אקסלוסיבי לחצי שנה ואז שיחרור גירסת PC :wink:

Pavelz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #6 

Huber כתב: הנה רשימה של אקסלוסיביים שיצאו/יצאו רק ב 2009 ובתחילת 2010, תראו איזו רשימה מרשימה:

* Infamous
Resistance 2
* Killzone 2
* God of War 3
EyePet: Your Virtual Pet
* Ratchet and Clank
* The agency (also on PC)
* Gran Turismo 5
* Yakuza 3
* Trico
* Uncharted 2
* Jak 4
* Heavy Rain
* White Knight Chronicles
* Final Fantasy XIII Versus
* Demon’s Soul
* MAG
* Wardevil
* Twisted Metal
...
אותי הרשימה אישית לא מפילה.
המשחקים שאותי באופן אישי מאוד מסקרנים הם GT5, GOW3, Infamous, .Uncharted 2 ו Heavy Rain.
רשימה די מצומצמת בסופו של דבר
Need more cowbell

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

צחוק צחוק Huber, אבל עכשיו ברצינות: כמה אקסלוסיביים לX360 אתה מכיר שבאמת שוחררו מאוחר יותר לPC כמו שאתה טוען?
כי אני מכיר רק שניים: מאס אפקט וגירס - וזהו. זו הכוונה שלך ב"רוב" המשחקים? והאם העובדה שמשחק מסויים יגיע גם לPC מפריעה לך? כי זה גם המקרה של The Agency שאתה מחכה לו

מצד שני, ברשימת המשחקים האקסלוסיביים שלך אתה מציין את ninja gaiden sigma שהוא בעצם פורט של משחק XBOX מהדור הקודם, את WipeOut HD שהוא בעצם רימייק של משחקי Wipeout מהדור הקודם, ועוד שני משחקי PSN ושלושה משחקים רגילים בלעדיים. זה לא כל כך הרבה אקסלוסיביים "אמיתיים" בסופו של דבר.

הסיבה שאתה כנראה לא מתחבר לאקסלוסיביים של הXBOX היא שפשוט אין לך את הקונסולה ולכן אוטומטית פחות מעניין אותך מה שיוצא לה כרגע: הרי גם לאנצרטד, אינפיימוס ורזיסטנס כנראה שלא היית מתחבר אם לא היית טורח להתעניין ולשחק בהם.
אני לפחות לא רואה כזה הבדל עצום בין להתעניין ברזיסטנס לבין להתעניין בהיילו, בין להתעניין באנצרטד לבין להתעניין בגירס, ובין להתעניין באינפיימוס לבין להתעניין בקראקדאון. מדובר במשחקים מזאנרים מאד דומים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

gulmer כתב:צחוק צחוק Huber, אבל עכשיו ברצינות: כמה אקסלוסיביים לX360 אתה מכיר שבאמת שוחררו מאוחר יותר לPC כמו שאתה טוען?

את האמת? לא ישבתי וספרתי ואין לי את המוטיבציה לעשות את זה, אבל אני כן יודע שיותר מפעם אחת ראיתי אקסקלוסיבי של הקונסולה הזו בסוף זולג למחשב - מה שדי מוציא את העוקץ מהאקסקלוסיביות, לא? אז אולי רב לא הייתה המילה הנכונה, כרגע אין לי מדד ואם טעיתי אני חוזר בי.

כי אני מכיר רק שניים: מאס אפקט וגירס - וזהו. זו הכוונה שלך ב"רוב" המשחקים? והאם העובדה שמשחק מסויים יגיע גם לPC מפריעה לך? כי זה גם המקרה של The Agency שאתה מחכה לו.

לא מפריע לי, פשוט לקרוא למשחק שמגיע לעוד פלטפורמה "אקסקלוסיבי" זה קצת מצחיק, לא?

מצד שני, ברשימת המשחקים האקסלוסיביים שלך אתה מציין את ninja gaiden sigma שהוא בעצם פורט של משחק XBOX מהדור הקודם, את WipeOut HD שהוא בעצם רימייק של משחקי Wipeout מהדור הקודם, ועוד שני משחקי PSN ושלושה משחקים רגילים בלעדיים. זה לא כל כך הרבה אקסלוסיביים "אמיתיים" בסופו של דבר.

לגבי ninja gaiden sigma, כן משום מה אני רואה אותו ברשימת האקלוסיביים של 2 הקונסולות - מוזר. לגבי WipeOut HD, גם אם הוא אכן רימייק, ברגע שהוא מופץ רק על קונסולה אחת הוא אקסקלוסיבי. אם מחר יצא רימייק למשחק ישן שיראה מהותית שונה מהמשחק הקודם והוא ישוחרר רק לקונסולה X, כן - בעיניי זה נחשב משחק אקסקלוסיבי. לגבי "הרבה", אני לא בודק משחקים לפי הכמות שלהם אלא לפי רמת ההנאה שלי מהם, ואני יכול להגיד לך שרב האקסקלוסיביים ששיחקתי ב PS3 קלעו מאוד לטעמי - ובסוף היום זה מה שחשוב לי. אם אתה ממש רוצה השוואה ישירה (למרות ששוב, לי זה לא ממש קריטי), הנה:

http://en.wikipedia.org/wiki/PS3_exclusives

http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_exclusives

הסיבה שאתה כנראה לא מתחבר לאקסלוסיביים של הXBOX היא שפשוט אין לך את הקונסולה ולכן אוטומטית פחות מעניין אותך מה שיוצא לה כרגע: הרי גם לאנצרטד, אינפיימוס ורזיסטנס כנראה שלא היית מתחבר אם לא היית טורח להתעניין ולשחק בהם.

לא ממש. לפני שרכשתי את הקונסולה יצא לי לשחק בכמה אקסקלוסיביים שלה אצל מכרים כגון היילו, פייבל וכו (לפחות לזמן מה בשביל להתנסות) וחקרתי טוב את הנושא (ביקורות, סרטוני גיימפליי ועוד) ככה שהבחירה נעשתה אחרי בדיקה יחסית רצינית ולא סתם כך. בסופו של היום הגעתי למסקנה שהמשחקים הבלעדיים של ה PS3 יותר פונים לטעמי. יותר מזה,Uncharted הוא המשחק הכי מהנה ששיחקתי בכל ה"קריירה" שלי כגיימר בגרוש. כיום במבט לאחור אני יכול להגיד לך שאני שלם עם הבחירה שלי ושמח שבסוף החלטתי להיות בעליה של הקונסולה הזו ולא האחרת. לשם הבהרה - זה לא ימנע ממני בעתיד הקרוב לצרף את הקונסולה השנייה לסלון אם אראה בכך צורך (אחרי שאראה מה יש נאטאל להציע).

אני לפחות לא רואה כזה הבדל עצום בין להתעניין ברזיסטנס לבין להתעניין בהיילו, בין להתעניין באנצרטד לבין להתעניין בגירס, ובין להתעניין באינפיימוס לבין להתעניין בקראקדאון. מדובר במשחקים מזאנרים מאד דומים.

כן... ולא. הז'אנרים דומים, זה לא אומר בעליל שהמשקים עצמם קרובים כ"כ האחד לשני שאין הבדל. בעיניי היילו מעט "ילדותי", GOW היה לא ממש מושך, אינפמוס היה די מעניין בעוד שלפרוטוטייפ לא ממש התחברתי וכו, כל אחד וטעמו.
...

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

טוב, לא נתחיל לדון בעובדה שninja gaiden sigma הוא בסך הכל פורט מהדור הקודם (בדיוק כמו שbully בגרסת הX360 הוא פורט מהדור הקודם), או על הילדותיות של היילו לעומת הילדותיות של רזיסטנס, או על זה שאנצרטד בסך הכל מחקה את מכניקת המשחק של גירס ולכן הם די דומים בגיימפליי שלהם (הירי בגירס מרגיש יותר טוב, אבל אנצרטד משלב גם אלמנטים של פלטפורמה), או על זה שבכלל דיברתי קודם על קראקדאון ולא על פרוטוטייפ שהזכרת (שהוא בכלל לא משחק אקסלוסיבי).

כל אחד וטעמו אני מניח. אבל יש לי הרגשה שעצם זה שמראש כיוונת לPS3 (לא יודע אם זה בגלל שהיתה לך קונסולה בדור הקודם או לא) גרמה לך אוטומטית להתעניין יותר באקסלוסיביים לקונסולה הזו.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

gulmer כתב:כל אחד וטעמו אני מניח.
...
בדיוק (Y)
gulmer כתב:אבל יש לי הרגשה שעצם זה שמראש כיוונת לPS3 (לא יודע אם זה בגלל שהיתה לך קונסולה בדור הקודם או לא) גרמה לך אוטומטית להתעניין יותר באקסלוסיביים לקונסולה הזו.
...
מסכים במאת האחוזים. כיוונתי בדור הנוכחי ל PS3 בגלל כמה סיבות כשאר 2 מהן היו מהותיות והיטו את הכף (האקסקלוסיביים וה RROD).

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”