בהמשך למאמר של עופר על ה judder , אני מנסה לפתור בעיה..
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
היי,
יש לי בעיה שמטרידה אותי כבר המון זמן.
יש לי את ה 4100 המחובר ב HDMI למקרן 720P של מיצובישי. המוצא מה Tvix הוא תמיד 720p כי זו הרזולוציה הנטיבית של המקרן. ה 4100 בגרסת Firmware אחרונה ( beta 1.7.11 ).
המקרן אמור לעשות pull down 2-3 כאשר הוא מקבל חומר ב 24Hz אבל כאשר אני מכוון את האופציה הרלוונטית לתוכן ב 4100 ל NTSC/PAL/24Hz, חומר שמקודד ב 23.976 ( שזה 99% מהתוכן שלי ) נראה רע מאוד. ה Tvix נותן חיווי שהוא משדר 24Hz ( מיד אחרי שלוחצים play והוא מזהה קובץ מקודד ב 23.976 ) אבל ה judder הוא כזה שאי אפשר לראות את הסרט. אני לא מצליח להבין למה המקרן ( שבזמנו נחשב דיי טוב ) לא מסוגל לבצע pull down כמו שצריך או שאולי משהו בהגדרות שלי לא נכון .. כרגע הפתרון ( יותר כמו מעקף ) הוא לשדר למקרן כל הזמן NTSC אבל אני לא מבין מה אני עושה לא בסדר.
ליאור
יש לי בעיה שמטרידה אותי כבר המון זמן.
יש לי את ה 4100 המחובר ב HDMI למקרן 720P של מיצובישי. המוצא מה Tvix הוא תמיד 720p כי זו הרזולוציה הנטיבית של המקרן. ה 4100 בגרסת Firmware אחרונה ( beta 1.7.11 ).
המקרן אמור לעשות pull down 2-3 כאשר הוא מקבל חומר ב 24Hz אבל כאשר אני מכוון את האופציה הרלוונטית לתוכן ב 4100 ל NTSC/PAL/24Hz, חומר שמקודד ב 23.976 ( שזה 99% מהתוכן שלי ) נראה רע מאוד. ה Tvix נותן חיווי שהוא משדר 24Hz ( מיד אחרי שלוחצים play והוא מזהה קובץ מקודד ב 23.976 ) אבל ה judder הוא כזה שאי אפשר לראות את הסרט. אני לא מצליח להבין למה המקרן ( שבזמנו נחשב דיי טוב ) לא מסוגל לבצע pull down כמו שצריך או שאולי משהו בהגדרות שלי לא נכון .. כרגע הפתרון ( יותר כמו מעקף ) הוא לשדר למקרן כל הזמן NTSC אבל אני לא מבין מה אני עושה לא בסדר.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אולי הבעיה במקרן שלא כל כך מוצלח בקבלת 24fps?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

א. מאוד יכול להיות .. ( למרות שבכל הביקורות כתוב שהוא עושה את זה מצויין ודווקא בפורומים כתוב של Tvix יש בעיה של stuttering ב 24hz )Catskinner כתב:אולי הבעיה במקרן שלא כל כך מוצלח בקבלת 24fps?...
ב. כשאני חושב על זה, למה זה בעצם משנה ? בסופו של דבר מישהו צריך לעשות pull down. המקרן הרי לא יודע להציג 24hz, אז מה אכפת לי אם ה Tvix עושה Pull down ל NTSC והמקרן חי בשקט עם 720p60Hz ?
מה אני מפספס ?
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אני דווקא הייתי מכוון את החיצים על ה-TVIX.
ה-6500 לפחות עושה לא מעט בעיות ביציאות 24FPS שלו. ב-4100 לא הייתי מנסה את זה אפילו.
ה-6500 לפחות עושה לא מעט בעיות ביציאות 24FPS שלו. ב-4100 לא הייתי מנסה את זה אפילו.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אחרי קריאה בפורומים שונים אני באמת רואה שיש הרבה תלונות על stuttering ב 4100 וגם ב 6500 תופעה שהיתה אמורה להעלם באחת הגרסאות נדמה לי, בכל מקרה נראה שהיא עדיין איתנו. מה שאני לא מבין זה למה זה כל כך מסובך.oferlaor כתב:אני דווקא הייתי מכוון את החיצים על ה-TVIX.
ה-6500 לפחות עושה לא מעט בעיות ביציאות 24FPS שלו. ב-4100 לא הייתי מנסה את זה אפילו....
הריי כל מה שהיה צריך זה לנגן את החומר כמו שהוא .. דווקא ההמרה ל NTSC מבוססת על אתגוריתם כלשהו אז מה הקטע ?
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
זה בעיקר בעיות של SIGMA DESIGNS SDK, הם לא נותנים כלים מדוייקים לתזמן 24FPS כראוי וזה גורם לבעיות.
מרבית מזרימי המדיה כיום מתקשים לתת 24FPS אמין וטוב. ב-6500 זה היה בזמנו אמין רק בתוכן בלוריי.
כיום די התייאשתי מזה ואני נותן למסך ולמעבד שלי לפענח את ה-24FPS.
מרבית מזרימי המדיה כיום מתקשים לתת 24FPS אמין וטוב. ב-6500 זה היה בזמנו אמין רק בתוכן בלוריי.
כיום די התייאשתי מזה ואני נותן למסך ולמעבד שלי לפענח את ה-24FPS.