הרמקולים הכי טובים לרוק עד 15K ?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #1 

האלן חברים,
לאחרונה אני חוזר לי לאט לאט לאיש הסטריאו ששוכן בי :D
מי שמכיר אותי יודע שאני בעיקר מאזין לרוק ומטאל ועוד כמה ירקות, not the typical guy.
מה שמקשה עליי בעיקר בעובדה שרוב (לא אומר שכולם) האודיופילים מאזינים בעיקר לג'אז וקלאסית ו/או ווקאל שלדעתי באופי שלהם דורשים דברים שונים מהרמקול ולכן הרבה פעמים קשה להגיד איך רמקול שטוב בתחום מסויים (נניח קלאסית) ישמע בסגנון אחר לגמרי כמו רוק מתקדם או משהוא בסגנון.

אני כרגע חושב על שדרוג עתידי לזוג רמקולים לסטריאו והאמת שבשנתיים האחרונות חייתי מתחת לסלע והייתי רחוק מאד מתחום הסטריאו ככה שאני מרגיש שאני מתחיל מ 0 מבחינת מועמדים 8O
כרגע משרתים אותי ה Polk Audio TSi 300 שלמחירם עושים עבודה מדהימה, ככה שבעיקרון כל העניין לא לחוץ או מוקצב בזמן.

כבר אני מדגיש שזה לא משנה לי אם מדובר ברמקולים חדשים או יד שניה.
לצורך העניין גם יבוא מחו"ל דרך הים בא בחשבון, העיקר שיהיה מעשי ומשתלם.

מה אני אוהב ברמקול ?
רמקול זריז, פתוח, מפורט (אני רגיל לשמוע עם אוזניות ברמה גבוהה מאד, בלי הרבה פרטים אני לא קונה :D )עם מיד באס פאנצי, לא מעייף אבל שידע לתת בראש ולהקפיץ כשצריך, רמקול דינאמי שידע להתמודד עם הרבה כלים ושלא יטבע בים הכלים שמציפים אותו.
רצוי שיהיה עם באס הגון, אני לא בעניין של לשבור חלונות, אבל רמקול בלי "ביצים" לא בא בחשבון :mrgreen:
אני פחות מייחס חשיבות לנאמנות למקור, כי לא מדובר בכלים טבעיים, קשה יהיה להגיד מה הסאונד האמיתי של גיטרה חשמלית.

רצוי רמקול שלא מפונק בהגברות הטובות ביותר ושיהיה נחמד עם הקלטות גרועות אך שידע להוציא את המיטב מהקלטות טובות יותר.

שוב, אני מודע לזה שבכל רמקול יש התפשרויות ואף רמקול אינו מושלם, בטח שלא ברמת המחיר הזאת, ושאני אאלץ להתפשר במקום זה או אחר.

אתם מוזמנים לשתף את דעתכם ואם אתם נותנים שם של רמקול, רצוי שתגידו למה לדעתכם כדאי לשמוע אותו.

תודה לעוזרים (Y)

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

זו שאלה קשה , שרק אתה תוכל לענות עליה .
אתה צריך להרגיש את זה , ללכת להאזין לטטים.

חשוב שתגדיר תקציב מראש ואם אתה שומע רמקול שמוצא חן בענייך בתהליך דע לך שאתה שומע סט
ולא רמקול .
תרשום הכל מאלקטרוניקה ועד כבילה ותשאף לשם , אם ברשותך המזומנים קנה את כל הסט .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #3 

ברור שיד שניה עדיף על חדש אלא אם אתה נעול על רמקול מסוים שלא ניתן להשיגו ביד שניה.

מציע לך בחום לבחון את הרמקול הבא, תוציא אותו בפחות מ-15K

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=31701

מהיר, מפורט ואחלה לרוק. (בהנחה שאתה לא בקטע של וופרים של 15")
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

Eyal_W כתב:זו שאלה קשה , שרק אתה תוכל לענות עליה .
אתה צריך להרגיש את זה , ללכת להאזין לטטים.

חשוב שתגדיר תקציב מראש ואם אתה שומע רמקול שמוצא חן בענייך בתהליך דע לך שאתה שומע סט
ולא רמקול .
תרשום הכל מאלקטרוניקה ועד כבילה ותשאף לשם , אם ברשותך המזומנים קנה את כל הסט .
...
היי אייל,
אני מודע לזה שהמערכת בסופו של דבר מנגנת ואין דבר כזה "רמקול" לבד.
מה שכן אני בדעה שהרמקול נותן את הטון הדומיננטי והעיקרי במערכת ולכן אני מעוניין להתחיל משם.
הגברה איכותית ומקור טוב (כרגע רסיבר RX-V 565 ו Pixel Magic MB200, הגרסא האודיופילית) יבואו בהמשך כשהתקציב יאפשר, זה משהוא שיקח זמן.

שוב, לא חושב שאני אמצא כאן את הרמקול שמתאים לי ביותר על דפי הפורום, אבל אני כן מאמין ויודע שיש כאן חבר'ה רציניים שיצא להם לשמוע הרבה רמקולים שכדאי לי לשמוע ורמקולים חדשים מהשנתיים שלוש שמפתיעים ומחדשים.

ד"א, בתור מישהוא שיותר מתמצא ברוק והרכבים בסגנון, איך היית מגדיר את Living Voice בתחום הזה ?
הוא מצטייר בעיניי כרמקול עדין ומעודן (לא משמיעה, אלה מקריאה בביקורות) ולכן אני תוהה איך הוא בתחום הזה של רוק ודברים קצת יותר פאנציים.
danlior כתב:ברור שיד שניה עדיף על חדש אלא אם אתה נעול על רמקול מסוים שלא ניתן להשיגו ביד שניה.

מציע לך בחום לבחון את הרמקול הבא, תוציא אותו בפחות מ-15K

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=31701

מהיר, מפורט ואחלה לרוק. (בהנחה שאתה לא בקטע של וופרים של 15")
...
זה גם לי ברור שביד שניה התמורה גבוהה משמעותית, המערכת הראשונה שהייתה ברשותי הורכבה מרמקולים והגברה יד שניה שנתנה תמורה מצויינת למחירה.
אבל:
הזמינות של יד שניה לפעמים בעייתית, לטובה ולרעה, לפעמים מוצאים פנינים שכבר הפסיקו לייצר או דברים שנמכרו כאן בארץ בכמרות קטנה מאד ולפעמים רמקולים שהיית רוצה שיצוצוצו ביד שניה פשוט לא נמכרים.
חוץ מזה, העניין הגאוגרפי לפעמים בעייתי (מבחינתי ללכת לשמוע עכשיו רמקולים בירוחם זה בעייתי) ויכול להעיק לא מעט, בכל זאת להכנס לחנות הקרובה באזורך זה הרבה יותר נוח.

ה VR4 נראה רמקול מעניין, צריך לשמוע אותו באמת.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

אם יורשה לי. ה-565 שלך לא ראוי לרמקולים בתקציב של 15K ובכלל מה שתקנה עלול להישמע פחות טוב איתו מאשר רמקולים זולים יותר.

אם תוכל לגייס מעט יותר כסף, אני מכיר מישהו שמוכר את ה-MF 3.5 בכ-5,500 ש"ח. מדובר במגבר אינטגרייטד סטריאו אותו תוכל לשרשר לרסיבר שלך. מדובר באינטגרייטד איכותי ביותר עם הרבה כח וזרם. חדש הוא עלה יותר מ-10K ונחשב לבעל תמורה גבוהה מאוד למחירו.

גם אם לא תוכל לגייס עוד קצת כסף בכל זאת הייתי הולך על האינטגרייטד הנ"ל וקונה רמקולים ב-10,000 ש"ח. התוצאה הסופית תהיה פיצוץ.

ה-MF3.5 + ה-VR4 - וואו! תצטרך לשים הרבה כסף על השולחן כדי לשדרג פעם הבאה!

חברה, אני צודק או לא?

מאירקה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

תבדוק רמקולים של פרדיים

שליחה #6 

אפשר לראות ולשמוע בסטיראו סטאר בפ"ת.
:mrgreen:

vladimir71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

תבדוק גם opera quinta שקנו כאן לא מזמן כמה חברים.
יש זוג מתצוגה אצל ארמה אודיו :

http://www.arama-audio.com/sg_page~185.htm

ואל תשכח לקחת את מגבר שלך לשמוע את כל הרמקולים שאתה מעוניין.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

אופרה רחוקים מלהתאים לסגנון הנידרש, מדובר ברמקול יחסית איטי עם גוון צבע שאינו מתאים לסגנון הזה .

לגבי פרדיים ... זו לדעתי הבחירה ההגיונית ביותר שניתן לעשות והתמורה לכל שקל מדהימה .
לגבי ה LIVING VOICE אין טעם לשאול אותי , אני בעל זוג כזה ומאוד מרוצה מהתוצאה .

חשוב מאוד שתתן את תשומת ליבך לשאר הסט ובייחוד להגברה , אם אתה שומע פרוגרסיב , מאטל , וחומרים כבדים אחרים תשכח ממנורות .
אם התקציב מאפשר לך לך להאזין לסט של ברייסטון + PMC אני מבטיח לך שיהיה לך אחר כך קשה לשמוע משהו אחר.

פרטים

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

danlior כתב:אם יורשה לי. ה-565 שלך לא ראוי לרמקולים בתקציב של 15K ובכלל מה שתקנה עלול להישמע פחות טוב איתו מאשר רמקולים זולים יותר.

אם תוכל לגייס מעט יותר כסף, אני מכיר מישהו שמוכר את ה-MF 3.5 בכ-5,500 ש"ח. מדובר במגבר אינטגרייטד סטריאו אותו תוכל לשרשר לרסיבר שלך. מדובר באינטגרייטד איכותי ביותר עם הרבה כח וזרם. חדש הוא עלה יותר מ-10K ונחשב לבעל תמורה גבוהה מאוד למחירו.

גם אם לא תוכל לגייס עוד קצת כסף בכל זאת הייתי הולך על האינטגרייטד הנ"ל וקונה רמקולים ב-10,000 ש"ח. התוצאה הסופית תהיה פיצוץ.

ה-MF3.5 + ה-VR4 - וואו! תצטרך לשים הרבה כסף על השולחן כדי לשדרג פעם הבאה!

חברה, אני צודק או לא?
...
זה בסדר, אני לא חושב שה 565 הוא המגבר האידיאלי.
כמו שאמרתי כרגע התקציב לא מאפשר שילוב של מגבר ורמקולים בתקציב שהייתי רוצה.
לכן, רמקולים תחילה, ההגברה בריאה תבוא אח"כ עם הזמן והמזומנים.
Eyal_W כתב:אופרה רחוקים מלהתאים לסגנון הנידרש, מדובר ברמקול יחסית איטי עם גוון צבע שאינו מתאים לסגנון הזה .

לגבי פרדיים ... זו לדעתי הבחירה ההגיונית ביותר שניתן לעשות והתמורה לכל שקל מדהימה .
לגבי ה LIVING VOICE אין טעם לשאול אותי , אני בעל זוג כזה ומאוד מרוצה מהתוצאה .

חשוב מאוד שתתן את תשומת ליבך לשאר הסט ובייחוד להגברה , אם אתה שומע פרוגרסיב , מאטל , וחומרים כבדים אחרים תשכח ממנורות .
אם התקציב מאפשר לך לך להאזין לסט של ברייסטון + PMC אני מבטיח לך שיהיה לך אחר כך קשה לשמוע משהו אחר.
...
לגבי הפרדיים, יש איזה דגם ספציפי שאתה ממליץ ?
שמעתי ביקורות טובות על ה Monitor 100 v.4.

לגבי PMC, הביקורת של זיו עשתה לי חשק לשמוע אותו, אני מאד אוהב סאונד אנגלי (הרמקולים הקודמים שלי היו Mission 753 והם היו רחוקים מלהיות מושלמים אבל הסאונד שלהם היה מאד מוזיקלי ונעים).
איפה אפשר לשמוע אותם בארץ ?

ד"א, אני לא כל כך מסכים איתך בנושא ההגברת מנורות.
2 המגברים האחרונים שלי לאוזניות הם מגברי מנורות ושניהם נתנו סאונד מעולה גם בהרכבים הכי מהירים/כבדים/מורכבים ככה שאני חושב שהסטיגמה הזאת שמגברי מנורות הם איטיים/laid back כבר לא רלוונטית בימנו.
מאירקה כתב:אפשר לראות ולשמוע בסטיראו סטאר בפ"ת.
...
מה אפשר לראות ולשמוע שם בדיוק ?

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

The-Fox

אני שוב מתריע בפניך שהימאהה שלך לא יתן סאונד טוב עם הרוב המוחץ של רמקולים בכזה תקציב ולכן רמקולים של 15,000 ש"ח עלולים להשמע אצלך פחות טוב מרמקולים של 5,000 ש"ח. לא תמיד אפשר לשדרג בחלקים!

Eyal_W

לא פעם כתבת שהתמחור של B&W מפריע לך, מדוע לא מפריע לך התמחור בארץ של פארדיים? האם בדקת אותו מול ה-SRP בארה"ב?

למשל, הסאב 3400 (14") עולה בחו"ל $900 SRP ונמכר בסטריאו סטאר ב-7,500 ש"ח ולהבדיל מ-B&W לא מדובר במחיר יבואן מנופח שאף מוכר לא ממש מתיחס אליו אלא מדובר במחיר ברישמי של סטריאו סטאר שאולי תקבל הנחה, אבל לא ממש משמעותית. אותו היחס היה לרמקולים המקצועיים שלהם ששקלתי לרכוש.

אם The-Fox ירכוש רמקולים של פארדיים ב-15,000 ש"ח, הוא יקבל רמקולים של SRP US של בערך $2,000 ואילו אם ירכוש יד שניה (נניח 60% מהמחיר המקורי) מרמקולים שיובאו על ידי יבואן עם תמחור הוגן הוא יקבל רמקולים עם SRP US של בערך $6000, לא חבל?

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #11 

The-Fox

כתבת :

ד"א, אני לא כל כך מסכים איתך בנושא ההגברת מנורות.
2 המגברים האחרונים שלי לאוזניות הם מגברי מנורות ושניהם נתנו סאונד מעולה גם בהרכבים הכי מהירים/כבדים/מורכבים ככה שאני חושב שהסטיגמה הזאת שמגברי מנורות הם איטיים/laid back כבר לא רלוונטית בימנו.

אין צורך שתסכים , זו רק 2 סנט שאני יכול לספק לך .
א.אין קשר בין מגברי אוזניות להגברה שצריכה להזיז רמקולים .
ב.לא מדובר בעניין של laid back או לא מדובר במגבלה של מגברי המנורות לשלוט על הרמקול ולספק דמפינג פקטור .

כתבת :
לגבי PMC

לגבי PMC את יכול להתרשם מסט בחברת סמרטק שהוא היבואן
http://www.smartec.co.il/

בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה גם בדרך וגם בתוצאה הסופית .

פרטים

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #12 

Eyal_W כתב:אופרה רחוקים מלהתאים לסגנון הנידרש, מדובר ברמקול יחסית איטי עם גוון צבע שאינו מתאים לסגנון הזה .
...
"יחסית איטי"? נו אייל באמת :? תגיד אין לו מספיק נמוכים, תגיד שהוא לא נשמע טוב עם הציוד
שהוא היה מחובר אליו, תגיד שהאקוסטיקה היתה גרועה, אבל אל תגיד "איטי" כי אין דבר כזה.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #13 

איטי, זו התחושה שאתה מקבל כשאתה שומע רמקול עם תחום מיד גבוה מרוסן יחסית, זה לא אומר שהוא באמת איטי.

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

פרואק

שליחה #14 

שווה לנסות גם פרואק. מה שנכנס לך בתקציב.

gtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 283
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

פרדיים

שליחה #15 

בחירה מוצלחת לדעתי.

ביד 2 -יש זוג JBL 5000 TI,נדמה לי ב 7000 ש"ח.

זו סידרה יוקרתית,שתיתן לך תחושה של הופעה-לא פחות.
היו לי כמה שנים את קודמו ה 250TI.

זה לא ה JBL של שקם אלקטריק שמוכרים היום.הוא נציל,ולא בעיתי בנושא הגברה.

הבעיה היחידה-גודלם הפיזי.

איתן.
הג'ירפה אילמת?

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: פרואק

שליחה #16 

ronensud כתב:שווה לנסות גם פרואק. מה שנכנס לך בתקציב.
...
שמעתי בערך את כל הליין של פרואק ע"י חבר שעבר על רוב הרמקולים שלהם מהסטודיו 125 ועד ה D3.8.
הם לא לטעמי, יותר מידי רכים וחסר להם פאנץ' וקיק שזה משהוא שחובה מבחינתי ברוק ומטאל.
לדעתי זה אחלה רמקול לדברים יותר רגועים.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: פרדיים

שליחה #17 

gtr כתב:בחירה מוצלחת לדעתי.

ביד 2 -יש זוג JBL 5000 TI,נדמה לי ב 7000 ש"ח.

זו סידרה יוקרתית,שתיתן לך תחושה של הופעה-לא פחות.
היו לי כמה שנים את קודמו ה 250TI.

זה לא ה JBL של שקם אלקטריק שמוכרים היום.הוא נציל,ולא בעיתי בנושא הגברה.

הבעיה היחידה-גודלם הפיזי.

איתן.
...
רמקולים פיצוץ לרוק. אין כל קשר בינם לבין מה שנמכר בארץ כ-JBL

חבר שלי קנה אותם לפני שנים וכל כך נהנתי לשמוע אצלו מוסיקה! ממש מתגעגע אליהם. הוופר עשוי מנייר, מה שנותן באס נמוך ונעים והטוויטר הוא הטיטניום הטוב ביותר שלהם.

וואו! העלת בי נזכרות!

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

Re: פרואק

שליחה #18 

The-Fox כתב:
ronensud כתב:שווה לנסות גם פרואק. מה שנכנס לך בתקציב.
...
שמעתי בערך את כל הליין של פרואק ע"י חבר שעבר על רוב הרמקולים שלהם מהסטודיו 125 ועד ה D3.8.
הם לא לטעמי, יותר מידי רכים וחסר להם פאנץ' וקיק שזה משהוא שחובה מבחינתי ברוק ומטאל.
לדעתי זה אחלה רמקול לדברים יותר רגועים.
...
אין ספק שהתחום הזה מאוד סובייקטיבי. זו הפעם הראשונה שאני שומע התרשמות כזו על רמקולים של פרואק- "שחסר להם פאנץ'". מעולם לא היה חסר לי פאנץ' בפרואקים ששמעתי אך אם כך זה אומר שהרבה רמקולים יהיו לך רכים מידי.

מצטרף להמלצה לנסות פרדיים ו- B&W.

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

ronensud, אני מסכים איתך שכל עניין האודיו הוא מאד סובייקטיבי.
שמיעה היא דבר סובייקטיבי (המוח של כל אחד מפרש גלי קול בצורה שונה) ומעבר לזה יש עניין של העדפות אישיות.

שוב, אני לא יודע באיזה סגנונות האזנת ל Proac, כשאני ניגנתי איתו דברים יותר כבדים/מורכבים של מטאל ופרוגרסיב רוק/מטאל הרגשתי שהמיד באס לא מספיק פאנצ'י, הוא די Laid back מבחינתי.
בכלל הסאונד היה עגול מאד ולא מספיק חד בשבילי.

כנראה שאני מסוג האנשים שמעדיפים את הסאונד In your face ולא תקוע 5 מטר מאחורי הרמקולים.

לגבי ה JBL המדובר, עד היום הייתה לי התנסות ראה עם כמה דגמים שלהם והאמת שדי הבנתי שהרמקולים שלהם לא מדברים אליי ככה שאני אופתע אם הרמקול הזה יפתיע אותי.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

The-Fox

אתה נראה מאוד סגור על עצמך ולא מוכן לקחת ולקבל עצה מאף אחד כאן. מן הסתם זו זכותך המלאה אבל מדוע פתחת את השרשור?

כאשר פונים לעזרה צריך לשמור על ראש פתוח לרעיונות חדשים
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”