לאחרונה אני חוזר לי לאט לאט לאיש הסטריאו ששוכן בי
מי שמכיר אותי יודע שאני בעיקר מאזין לרוק ומטאל ועוד כמה ירקות, not the typical guy.
מה שמקשה עליי בעיקר בעובדה שרוב (לא אומר שכולם) האודיופילים מאזינים בעיקר לג'אז וקלאסית ו/או ווקאל שלדעתי באופי שלהם דורשים דברים שונים מהרמקול ולכן הרבה פעמים קשה להגיד איך רמקול שטוב בתחום מסויים (נניח קלאסית) ישמע בסגנון אחר לגמרי כמו רוק מתקדם או משהוא בסגנון.
אני כרגע חושב על שדרוג עתידי לזוג רמקולים לסטריאו והאמת שבשנתיים האחרונות חייתי מתחת לסלע והייתי רחוק מאד מתחום הסטריאו ככה שאני מרגיש שאני מתחיל מ 0 מבחינת מועמדים
כרגע משרתים אותי ה Polk Audio TSi 300 שלמחירם עושים עבודה מדהימה, ככה שבעיקרון כל העניין לא לחוץ או מוקצב בזמן.
כבר אני מדגיש שזה לא משנה לי אם מדובר ברמקולים חדשים או יד שניה.
לצורך העניין גם יבוא מחו"ל דרך הים בא בחשבון, העיקר שיהיה מעשי ומשתלם.
מה אני אוהב ברמקול ?
רמקול זריז, פתוח, מפורט (אני רגיל לשמוע עם אוזניות ברמה גבוהה מאד, בלי הרבה פרטים אני לא קונה
רצוי שיהיה עם באס הגון, אני לא בעניין של לשבור חלונות, אבל רמקול בלי "ביצים" לא בא בחשבון
אני פחות מייחס חשיבות לנאמנות למקור, כי לא מדובר בכלים טבעיים, קשה יהיה להגיד מה הסאונד האמיתי של גיטרה חשמלית.
רצוי רמקול שלא מפונק בהגברות הטובות ביותר ושיהיה נחמד עם הקלטות גרועות אך שידע להוציא את המיטב מהקלטות טובות יותר.
שוב, אני מודע לזה שבכל רמקול יש התפשרויות ואף רמקול אינו מושלם, בטח שלא ברמת המחיר הזאת, ושאני אאלץ להתפשר במקום זה או אחר.
אתם מוזמנים לשתף את דעתכם ואם אתם נותנים שם של רמקול, רצוי שתגידו למה לדעתכם כדאי לשמוע אותו.
תודה לעוזרים