איך להשפיע על הבמה והתמונה?
כמה שאלות:
1. האם יש חלק יותר דומיננטי בהשפעה על הבמה? למשל, במערכת בה הבמה אחורית האם החלפת רמקולים מגבר או מקור עשויים להפוך את הבמה לקידמית, או ההפך?
2. במערכת נתונה, האם ניתן להשפיע על מיקום הבמה? גובהה?
3. שוב במערכת נתונה, האם ניתן להשפיע על "חדות" התמונה?
1. האם יש חלק יותר דומיננטי בהשפעה על הבמה? למשל, במערכת בה הבמה אחורית האם החלפת רמקולים מגבר או מקור עשויים להפוך את הבמה לקידמית, או ההפך?
3. שוב במערכת נתונה, האם ניתן להשפיע על "חדות" התמונה?
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
בוודאי שאפשר להשפיע על כל הדברים האלה עם החלפת אלקטרוניקה ובטח שרמקולים, אבל נראה לי שהתשובה הכי טובה לכל השאלות האלה היא אקוסטיקה.
Silence speaks louder than words
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
3. במערכת נתונה...bitfield כתב:כמה שאלות:
3. שוב במערכת נתונה, האם ניתן להשפיע על "חדות" התמונה?...
פיין טיונינג של הרמקולים.
מיקום, טוי אין.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
גובה הבמה תלוי בגובה הפיגומים עליה היא מוצבת
ואם אתה רוצה אותה גבוהה במיוחד אז כדאי לשבת בשורה ראשונה ולהרים את הראש למעלה או לשכב על השטיח
ואם אתה רוצה אותה גבוהה במיוחד אז כדאי לשבת בשורה ראשונה ולהרים את הראש למעלה או לשכב על השטיח
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

בקיצור ולעניין.
גודל הבמה תלוי בכל מרכיב במערכת וגם ביכולות הדמיון של כל אחד ואחד במרחב בין שני הרמקולים. אמנם בהקלטה סטראופונית ניתן למקם תאורטית כלי נגינה ואובייקטים של סאונד בכל מקום בין שני הרמקולים, אולם המציאות חייבת את השלמת הדמיון של המאזין. כשמספר הכלים המנגנים מועט יחסית כך גם בעיית זיהוי מרחב הבמה לא מסובכת וכאשר מדובר בעשרות כלי נגינה הסיפור הרבה יותר מורכב והדמיון משחק חלק נכבד בהרכב הפזל. לפעמים האזנה בעיניים עצומות משפרת את כושר האבחנה בגודל הבמה (אבל זה אינדיבידואלי מאוד).
לכן לא ניתן לומר שמגבר משפר את הבמה יותר מרמקולים או פתרון אקוסטי. לכל מקרה יש להתייחס באופן פרטני ולהתאים לו את הפתרון בחוליה החלשה.
גודל הבמה תלוי בכל מרכיב במערכת וגם ביכולות הדמיון של כל אחד ואחד במרחב בין שני הרמקולים. אמנם בהקלטה סטראופונית ניתן למקם תאורטית כלי נגינה ואובייקטים של סאונד בכל מקום בין שני הרמקולים, אולם המציאות חייבת את השלמת הדמיון של המאזין. כשמספר הכלים המנגנים מועט יחסית כך גם בעיית זיהוי מרחב הבמה לא מסובכת וכאשר מדובר בעשרות כלי נגינה הסיפור הרבה יותר מורכב והדמיון משחק חלק נכבד בהרכב הפזל. לפעמים האזנה בעיניים עצומות משפרת את כושר האבחנה בגודל הבמה (אבל זה אינדיבידואלי מאוד).
לכן לא ניתן לומר שמגבר משפר את הבמה יותר מרמקולים או פתרון אקוסטי. לכל מקרה יש להתייחס באופן פרטני ולהתאים לו את הפתרון בחוליה החלשה.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
לאו דוקא אקוסטיקה
למנהלי האתר - הנושא אמנם קשור גם באקוסטיקה, אבל השאלה נגעה לאודיו דו ארוצי בכלל, ובפרט להשפעת המגבר/רמקולים/מקור.
ובכן ניסיתי להתיחס לנושא שנראה לי פחות סוביקטיבי, אני מניח שכל מאזין מאומן שמקשיב לסטאפ מסויים יזהה את מקום הבמה וגודלה באופן דומה לכן התשובה שלך חנן הפתיעה אותי. ברור לי שחלק מעדיפים laid back, אחרים מעדיפים in your face אבל הזיהוי נראה לי אוביקטיבי. אם זיהוי מיקום הבמה הוא אוביקטיבי אז שנוי מיקום הבמה לא בהכרח משפר או גורע אלה משנה ולכן אני לא מתיחס לחוליה חלשה, ולא מגדיר מה חסר אלה שואל מה משפיע, יותר מבחינת האלקטרוניקה, ואיך משפיעים ללא החלפת אלקטרוניקה ( כמו שנאמר כבר - טוי אין למשל).
לגבי גובה הבמה - ציפיתי שזה יעורר גיחוך אבל מה לעשות שמבחינתי גם זה משתנה.
האם הכל זה ניסוי וטעייה או שישנם גם כללים?
ובכן ניסיתי להתיחס לנושא שנראה לי פחות סוביקטיבי, אני מניח שכל מאזין מאומן שמקשיב לסטאפ מסויים יזהה את מקום הבמה וגודלה באופן דומה לכן התשובה שלך חנן הפתיעה אותי. ברור לי שחלק מעדיפים laid back, אחרים מעדיפים in your face אבל הזיהוי נראה לי אוביקטיבי. אם זיהוי מיקום הבמה הוא אוביקטיבי אז שנוי מיקום הבמה לא בהכרח משפר או גורע אלה משנה ולכן אני לא מתיחס לחוליה חלשה, ולא מגדיר מה חסר אלה שואל מה משפיע, יותר מבחינת האלקטרוניקה, ואיך משפיעים ללא החלפת אלקטרוניקה ( כמו שנאמר כבר - טוי אין למשל).
לגבי גובה הבמה - ציפיתי שזה יעורר גיחוך אבל מה לעשות שמבחינתי גם זה משתנה.
האם הכל זה ניסוי וטעייה או שישנם גם כללים?
- chalmh
- חבר מביא חבר

גובה הבמה תלוי בגובה הרמקולים. פריסת אונת הסאונד הבוקעת מהם משפיעה על מיקום הכילים. אונה מרוכזת וצפופה תוכל למקם את הכילים בצורה טובה ולא אמורפית. לדעתי אין משמעות לציר הגובה מכיוון שמדובר באלמנט סטראופוני שהווקטורים שלו הם לצדדים ולמרחק (המרחק תלותי בעצמת הכלי וכמות "ההד" שנוספה לו בזמן המסטרינג) אך לא לגובה. כדי לקבל ממד גובה דרוש לפחות רמקול נוסף אחד שיהיה תלוי בגובה מסוים אבל גם צריך ערוץ מידע נוסף עבורו (בין אם אמיתי או מעובד).
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
נכון, אבל זה מנקודת מבט של ההקלטה...chalmh כתב:גובה הבמה תלוי בגובה הרמקולים. פריסת אונת הסאונד הבוקעת מהם משפיעה על מיקום הכילים. אונה מרוכזת וצפופה תוכל למקם את הכילים בצורה טובה ולא אמורפית. לדעתי אין משמעות לציר הגובה מכיוון שמדובר באלמנט סטראופוני שהווקטורים שלו הם לצדדים ולמרחק (המרחק תלותי בעצמת הכלי וכמות "ההד" שנוספה לו בזמן המסטרינג) אך לא לגובה. כדי לקבל ממד גובה דרוש לפחות רמקול נוסף אחד שיהיה תלוי בגובה מסוים אבל גם צריך ערוץ מידע נוסף עבורו (בין אם אמיתי או מעובד)....
כדי לבצע רפרודוקציה יעילה של אותה ההקלטה בבית צריך למקם את הרמקולים נכון בחלל ההאזנה.
מניסיוני, כאשר הרחקתי את הרמקולים לפחות מטר מהקירות האחוריים ולפחות חצי מטר מהקירות הצדדיים קיבלתי את ההשפעה הכי גדולה בתחום הזה.
כמו כן, עדיף שבין הרמקולים יהיה כמה שפחות ריהוט... כמה שיותר "אוויר" בין הרמקולים תורם לפוקוס ולעומק/רוחב.
יובל
- chalmh
- חבר מביא חבר

יובל,
נקודת ההקלטה=נקודת ההשמעה, שאם לא כן הרפרודוקציה של המערכת שלך לא אמתית. האם ההרחקה מהקיר גרמה לסאונד להישמע כפי שהוא עובד במסטרינג, או שזה נשמע לך אישית הכי נכון?
נקודת ההקלטה=נקודת ההשמעה, שאם לא כן הרפרודוקציה של המערכת שלך לא אמתית. האם ההרחקה מהקיר גרמה לסאונד להישמע כפי שהוא עובד במסטרינג, או שזה נשמע לך אישית הכי נכון?
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

הרחקת הרמקולים מהקיר לא יכולה לייצר "יש מאין"... בעיקרון, אם ההקלטה טובה והאינפורמציה נמצאת שם (למשל בהקלטות רבות של מוזיקה קלאסית אבל לא רק...), אז הבמה כבר שם ומיקום נכון שלהם בחדר גרם לסאונד:chalmh כתב:יובל,
נקודת ההקלטה=נקודת ההשמעה, שאם לא כן הרפרודוקציה של המערכת שלך לא אמתית. האם ההרחקה מהקיר גרמה לסאונד להישמע כפי שהוא עובד במסטרינג, או שזה נשמע לך אישית הכי נכון?...
1. להיות שקוף - הרמקול "נעלם" בחדר ואין תחושה של רמקול (זה גם מאפיין של הרמקול שלי באופן כללי).
2. תמונת הסאונד הרבה יותר ברורה - יש פחות צורך בדימיון ממה שהייתי זקוק לו כאשר המיקום היה פחות "אופטימלי".
3. מכיוון שהבמה ברורה (זה גם אומר שאין "מריחות" בסאונד שמעוותות אותה) אז גם טונאלית הדברים יותר "מסתדרים".
סאונד טוב ממערכת צריך לדעתי להיות כזה שהכל נשטף בצורה שלא צריך לחפש דברים שם, תחושה שהכל יוצא החוצה ללא צורך מיותר בחיפושים ובדימיון + טונאליות שהיא לטעמו של המאזין (נניח לא בהיר מדי וכו'...).
כמובן שתנאי ההתחלה חייב להיות טוב, כלומר אם תיקח מערכת לא מספיק טובה ותמקם אותה נכון לאו דווקא שתקבל את אותן תוצאות
נערך לאחרונה על ידי yuvalb ב 01/09/2009 16:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
בלי שום קשר...chalmh כתב:גובה הבמה תלוי בגובה הפיגומים עליה היא מוצבת![]()
ואם אתה רוצה אותה גבוהה במיוחד אז כדאי לשבת בשורה ראשונה ולהרים את הראש למעלה או לשכב על השטיח...
אבל נראה לי שפשוט ראיתי אותך לפני כמה זמן באיזו הרצאה באינטל חיפה...אני כמעט בטוח שזה היית אתה...ישבתי לידך
איזה עולם קטן
יובל,מניסיוני, כאשר הרחקתי את הרמקולים לפחות מטר מהקירות האחוריים ולפחות חצי מטר מהקירות הצדדיים קיבלתי את ההשפעה הכי גדולה בתחום הזה....
כמו שאני מכיר את הרמקולים שלך הבמה שהם משחזרים אחורית. האם מניסיונך שנוי באיזשהו גורם במערכת גרם להזזת הבמה באופן משמעותי לחזית? בניסיון שביצעתי עם שלשה מכשירי DAC שונים הצלחתי להרגיש שיני במרחק אבל היא נשארה תמיד אחורית...
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

מניסיוני,
אקוסטיקה טובה ומיקום נכון בחדר של הרמקולים לא ישנו לך את אופי הרמקול (במה אחורית/קדמית וכו'...), אלא ימקסמו את מה שהסט-אפ נותן.
מאידך, הגברה כן יכולה להשפיע בכיוון הזה של "שינוי" הרמקולים אבל זו כמובן לא מה שנכון לעשות.
אם אתה לא אוהב את הפרזנטציה של הרמקול אז יהיה לך מאוד קשה לשנות את זה מבלי להחליף אותו.
אקוסטיקה טובה ומיקום נכון בחדר של הרמקולים לא ישנו לך את אופי הרמקול (במה אחורית/קדמית וכו'...), אלא ימקסמו את מה שהסט-אפ נותן.
מאידך, הגברה כן יכולה להשפיע בכיוון הזה של "שינוי" הרמקולים אבל זו כמובן לא מה שנכון לעשות.
אם אתה לא אוהב את הפרזנטציה של הרמקול אז יהיה לך מאוד קשה לשנות את זה מבלי להחליף אותו.
העניין שלי הוא בהבנת הגורמים המשפיעים - אני בד"כ מעדיף במה אחורית שלטעמי מאפשרת האזנה רגועה ופחות מעייפת - אבל חשוב לי להבין אם החלפת מגבר לשם העניין עשוייה לשנות לחלוטין את הפרזנטציה הזאת, גם לשם העניין גרידא וגם באופן פרקטי. אם מגבר יכול לשנות אופי של רמקול אז האם בכלל ניתן לדבר על אופי כזה (במה אחורית/קידמית וכו').אם אתה לא אוהב את הפרזנטציה של הרמקול אז יהיה לך מאוד קשה לשנות את זה מבלי להחליף אותו....