איזה פרמטר הכי חשוב לצג של קונסולת משחק?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
davidfi1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מעדיף צג גדול נראה לי בסביבות ה 46/47"
המרחק בערך 3מטר בישיבה.

ואם אפשר המלצות על איזה דגם ספציפי יהיה נחמד

נ.ב הטלוויזיה תשמש גם לצפייה בסרטים דרך המחשב.
תודה מראש
דודו.

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #2 

שיהיה FHD, (אם LCD אז זמן תגובה נמוך 2-5ms) ומנגנון הכפלת פריימים 100HZ -אבל חשוב שזה יהיה הכפלה ולא הוספת פריים ביניים כי זה יתן לאג... אם יש הוספת פריים ביניים צריך לראות שאפשר בתפריט להפוך את זה לפשוט הכפלה....

אם אין מגבלת תקציב תקח את הLED

davidfi1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

יש טלוויזיות LED עם 2.5ms ?

אין לי בעיה של עובי - אז למה ללכת על LED ?
אפשר למצוא LG עם זמן תגובה נמוך במחירים חצי בלי לוותר על כלום.

וגם לא ברור לי העניין של זמן תגובה נמוך - העיין האנושית רואה מקסימום 16 תמונות בשנייה שזה 60ms
מה עניין ההכפלה?

אשמח להסבר טיפה טכני אם אפשר - אני בעוונותיי מהנדס אלקטרוניקה - אחד שלא מבין בלי מספרים....

תודה מראש
ויום קסום
דודו.

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #4 

מהנדס אבל עשית סמתוכה...

העין האנושית רואה 60 תמונות בשניה 60HZ,
טלויזיות בארץ עובדות בדר"כ ב-50HZ מה שנותן תחושה של ריצוד קל,
מנגנון הכפלת פריימים, לוקח כל פריימים ומשדר פעמיים מה שנותן תמונה בקצב רענון של 100HZ וכך מונע את הריצוד,
ישנו גם מנגנון דומה רק שבמקום להכפיל כל פריים מוסיף תמונת ביניים- תכונה זו לוקחת זמן עיבוד ולכן נוצר לאג עד להצגת התמונה- תכונה זו כאמור לא רצויה למשחקים.

זמן תגובה של המסך שנמדד במילישניות (אלפיות שניה- אי לי מושג איך הגעת מ16HZ ל60 אלפיות שניה...)
כעקרון משתנה איך שכל חרה בודקת את זה, בין מאפור דרך לבן ושחור ואז שוב לאפור, או הקצב משחור ללבן או/ו להיפך...
הנתון הזה חשוב מכייוון שזמן תגובה גבוה יותר (נגיד 8ms) עשוי לגרור מריחת תמונה, כלומר עצם בהיר נע על רקע במהירות והמסך לא מספיק להפק את השחור ללבן ולהיפך, תתקבל תמונה מרוחה,
נתון זה בא לידי שיקול רק במסכי LCD, מסכי LED פשוט נכבים ונדלקים הרבה יותר מהר משתיהיה לכך השפעה על התמונה לכן לא תהיה שום מריחה בתנועה מהירה, משיקולים אחרים גם בפלזמה אין את הבעיה.

לא הכי טכני אבל יש באתר מאמרים על כל הנושאים מפורטים וטכניים להפליא...

asafmor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124

שליחה #5 

בפיליפס 8404 הכפלת הפריימים היא זאת שמוסיפה תמונת ביניים או זו שמכפילה?

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

sagioto כתב:שיהיה FHD, (אם LCD אז זמן תגובה נמוך 2-5ms) ומנגנון הכפלת פריימים 100HZ -אבל חשוב שזה יהיה הכפלה ולא הוספת פריים ביניים כי זה יתן לאג... אם יש הוספת פריים ביניים צריך לראות שאפשר בתפריט להפוך את זה לפשוט הכפלה....

אם אין מגבלת תקציב תקח את הLED
...
לא לא לא, sagioto - נראה לי שגם אתה עושה קצת סמטוכה.
רוב טלוויזיות הLCD בכל מקרה מספקות קצב רענון שמתאים 60 פריימים בשנייה וקונסולות משחק מותאמות לזה ומוציאות את הפלט הנכון לטלוויזיה.
הבעיה היא רק בסרטים ותוכניות שמציגים למשל 24 פריימים בשנייה, ובגלל שלא ניתן לחלק 60 ב-24 זה אומר שחלק מהפריימים יהיו ארוכים מפריימים אחרים, ובזה מנגנון ה100HZ אמור לטפל.

במשחקים לא רק שלא צריך 100HZ בטלוויזיה, אלא שגם רצוי וצריך לבטל את זה - כי המנגנון מייצר לאג מיותר.
גם FULLHD אני לא חושב שצריך לקונסולה, וזה תלוי בעיקר במרחק הצפייה. רוב המשחקים גם ככה מוציאים 720P

ודבר אחרון: כל מסך עם קצב רענון אמיתי של פחות מ-16ms מספיק בשביל שלא יהיו מריחות כי 16ms כפול 60 פריימים בשנייה זה עדיין פחות מ-1000

davidfi1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תראו את הלינק הזה:
http://www.100fps.com/how_many_frames_c ... ns_see.htm
נראה לי הסבר די ממצה ומלמד

מוזר איך כולם יצאו צודקים - אבל רק בחלק - כל אחד בחלק אחר...

בכל מקרה
תודה רבה.
דודו.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”