מה גודלו בערך של מסך זה ?
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
זה סטנדרט ? יש בכלל מושג כזה סטנדרט למסכי מקרנים
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
כל חברה בוחרת מה שהיא רוצה - ותמיד אפשר להזין CUSTOM
נראה כמו מסך 85".
נראה כמו מסך 85".
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

תן לי להבין אותך , האם יש המלצות למסכים לגבי כל מקרן בנפרד ? גודל מקסימום בראות אופטימלית ?
זה ההיפך.bossgt6 כתב:תן לי להבין אותך , האם יש המלצות למסכים לגבי כל מקרן בנפרד ? גודל מקסימום בראות אופטימלית ?...
את גודל המסך אתה קובע על סמך אילוצי רוחב החדר ומרחק הצפייה שלך, אח"כ אתה בוחר מקרן שיוכל להקרין עליו. ברוב החדרים, רוב המקרנים יתאימו, אז באופן מעשי זה לא קריטי הסדר הזה.
מסכים יש בהמון גדלים, ראה למשל http://www.da-lite.com/products/product_pdfs/230.pdf
המימד הקריטי הוא הרוחב, כי בו בדרך כלל אתה מאולץ.
גובה התמונה שונה מסרט לסרט בהתאם ליחס המלבני של הסרט.
משה
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

מאיזה בחינה מאולץ , פיסית , או מבחינת תוכן שלא יתפרש לכל רוחב המסך ?
בוא נאמר שאני מעוניין לרכוש את האפסון 5000 המהולל , ובסלון שלי ניתן לתלות בקלות מסך 2 מטר רוחב ואף יותר , ומהתקרה מטה 1.5 מטר ללא קושי , האם האפסון הנ''ל ימלא את המסך לרוחבו ממרחק 5 מטר ללא איבוד בהירות/ עצמת תאורה ?
לגבי הגובה - מלבד הסרט עצמו, למרחק ההקרנה אין השפעה על גובה הסרט ?
בוא נאמר שאני מעוניין לרכוש את האפסון 5000 המהולל , ובסלון שלי ניתן לתלות בקלות מסך 2 מטר רוחב ואף יותר , ומהתקרה מטה 1.5 מטר ללא קושי , האם האפסון הנ''ל ימלא את המסך לרוחבו ממרחק 5 מטר ללא איבוד בהירות/ עצמת תאורה ?
לגבי הגובה - מלבד הסרט עצמו, למרחק ההקרנה אין השפעה על גובה הסרט ?
מאולץ יכול להיות מ
1) אילוץ פיזי, כמו רוחב הקיר עצמו או שיש איזה ארון שמפריע
2) אילוץ אסתטי כלשהו
3) אילוץ של מרחק צפייה - לא תרצה תמונה רחבה מידי אם אתה נאלץ לשבת קרוב מידי למסך (בלי קשר למיקום המקרן)
לגבי האפסון 5000, לפי המחשבון שפה: http://www.projectorcentral.com/Epson-P ... or-pro.htm
כשמרחק ההקרנה הוא 5 מ', רוחב התמונה יכול לנוע (לפי הזום) בין 227 ס"מ ל294 ס"מ, ובבהירות טובה.
גובה הסרט נמצא ביחס מסוים לרוחבו - זה היחס המלבני של הסרט. ערכים נפוצים ליחס, רוחב חלק גובה, הם 2.35 ו1.85 .
גם רוחב הסרט וגם גובהו גדלים שמרחק ההקרנה גדל, אך נשלטים גם על ידי הזום האופטי של המקרן.
1) אילוץ פיזי, כמו רוחב הקיר עצמו או שיש איזה ארון שמפריע
2) אילוץ אסתטי כלשהו
3) אילוץ של מרחק צפייה - לא תרצה תמונה רחבה מידי אם אתה נאלץ לשבת קרוב מידי למסך (בלי קשר למיקום המקרן)
לגבי האפסון 5000, לפי המחשבון שפה: http://www.projectorcentral.com/Epson-P ... or-pro.htm
כשמרחק ההקרנה הוא 5 מ', רוחב התמונה יכול לנוע (לפי הזום) בין 227 ס"מ ל294 ס"מ, ובבהירות טובה.
גובה הסרט נמצא ביחס מסוים לרוחבו - זה היחס המלבני של הסרט. ערכים נפוצים ליחס, רוחב חלק גובה, הם 2.35 ו1.85 .
גם רוחב הסרט וגם גובהו גדלים שמרחק ההקרנה גדל, אך נשלטים גם על ידי הזום האופטי של המקרן.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 30/08/2009 2:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

אין לי אילוצים פיזים , מלבד מרחק ישיבה כמובן , בוא נאמר 4 מטר בערך , האם מסך 2 מטר רוחב זה גדול מידי ? מבלי להתחשב כרגע במקרן עצמו , אלא כנתון למרחק צפיה
משה , האפסון שהוצג במחשבון זה לא ה EH-TW500 נראה לי דגם אחר אני צודק ?
בכל אופן יפה המחשבון
משה , האפסון שהוצג במחשבון זה לא ה EH-TW500 נראה לי דגם אחר אני צודק ?
בכל אופן יפה המחשבון
כתבת מקודם אפסון 5000, לא 500. בכל מקרה, תחפש שם את הדגם הרלוונטי ואם אין, הנתונים קיימים (לא בצורה כזו ברורה) בברושור של המקרן.
מרחק צפייה זה קצת עיניין סובייקטיבי, אבל אפשר להגיד בשקט שמסך ברוחב 2 מ' הוא בוודאי לא רחב מידי למרחק צפייה של 4 מ', אלא אם כבר, קצת צר מידי.
לי יש מסך 2מ' ומרחק צפייה של 3.5 מ'. זה טוב, אבל אם לא היה לי אילוץ פיזי אולי היה עדיף משהו קצת יותר רחב.
מרחק צפייה זה קצת עיניין סובייקטיבי, אבל אפשר להגיד בשקט שמסך ברוחב 2 מ' הוא בוודאי לא רחב מידי למרחק צפייה של 4 מ', אלא אם כבר, קצת צר מידי.
לי יש מסך 2מ' ומרחק צפייה של 3.5 מ'. זה טוב, אבל אם לא היה לי אילוץ פיזי אולי היה עדיף משהו קצת יותר רחב.
משה
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

משה , תודה רבה , אתה צודק טעיתי רשמתי 500 במקום 5000 , בכל אופן התכוונתי למקרן הזה
http://www.projectorcentral.com/Epson-E ... or-pro.htm
כשאתה כותב צר כוונתך ממעל כלפי מטה , כן ? מה גודל הצפיה אצלך מסך ממעל כלפי מטה ?
כשאתה כותב צר כוונתך ממעל כלפי מטה , כן ? מה גודל הצפיה אצלך מסך ממעל כלפי מטה ?
לא, צר זה ההיפך מרחב והכוונה למימד שמודדים מימין לשמאל.bossgt6 כתב:משה , תודה רבה , אתה צודק טעיתי רשמתי 500 במקום 5000 , בכל אופן התכוונתי למקרן הזה
כשאתה כותב צר כוונתך ממעל כלפי מטה , כן ? מה גודל הצפיה אצלך מסך ממעל כלפי מטה ?...
למימד מלמעלה למטה אני קורא גובה.
מכיוון שהרוחב אצלי הוא 2מ' אז לסרטים ביחס 1.85 יש גובה של 1.08 מ' (2 לחלק ל1.85) ולסרטים ביחס של 2.35 ("סרטים רחבים" ) יש גובה של 85 ס"מ.
עם הדגם הזה, כפי שראית, במרחק הקרנה של 5 מ' - אתה יכול לנוע על רוחב תמונה בין 175 ס"מ ל371 ס"מ , כך שנראה שאין לך בעיה בנושא.
משה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ההמלצה שלי - אם אין בעיות מרחב - לקנות את המקרן
לשחק עם המיקומים שלו עד שמרוצים מגודל/רוחב בהירות התמונה - ואז לקנות מסך.
זה מה שאני עשיתי - בהחלט הועיל.
לשחק עם המיקומים שלו עד שמרוצים מגודל/רוחב בהירות התמונה - ואז לקנות מסך.
זה מה שאני עשיתי - בהחלט הועיל.
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

טוב כל הנושא הזה חדש לי לגמרי , המסך בתמונה נראה לי בהחלט מספיק , מצד שני משה אתה אומר שבכיף אפשר לפרוש יותר מ 2 מטר רוחב במרחק הצפייה הנ''ל { מבלי לסובב את הראש כמו במשחק טניס } אני מקווה
בגדול אין אילוצים מלבד אסתטיקה, על הקיר יש מסך LCD לא תלוי אבל די צמוד , מה שאומר שאת מסך ההקרנה אני אצטרך לתלות מלפנים ישירות מהתקרה, זה כנראה יכער פחד את התקרה .
איתי פולק - הרעיון שלך נראה ישים והגיוני
יש כאן רשימה של מסכים
http://www.mbnet.fi/hintaseuranta/tuote.aspx/78286
האם יש משהו מועדף/ מומלץ מבחינת חומר, מבחינת חברה ? ולהפך מסכים שצריך להתרחק מהם / מדבקה וכו'.....
הנושא הזה לגמרי כמו עב''מים בשבילי , לכן כל כיוון המלצה או טיפ יעזרו
בגדול אין אילוצים מלבד אסתטיקה, על הקיר יש מסך LCD לא תלוי אבל די צמוד , מה שאומר שאת מסך ההקרנה אני אצטרך לתלות מלפנים ישירות מהתקרה, זה כנראה יכער פחד את התקרה .
איתי פולק - הרעיון שלך נראה ישים והגיוני
יש כאן רשימה של מסכים
http://www.mbnet.fi/hintaseuranta/tuote.aspx/78286
האם יש משהו מועדף/ מומלץ מבחינת חומר, מבחינת חברה ? ולהפך מסכים שצריך להתרחק מהם / מדבקה וכו'.....
הנושא הזה לגמרי כמו עב''מים בשבילי , לכן כל כיוון המלצה או טיפ יעזרו