העברת אודיו/וידאו לחדר נוסף בבית

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
opelo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ,

יש לי מחשב מדיה סנטר בסלון המחובר לטלויזיה (HDMI ) ולרסיבר (AUDIO ). חדר השינה שלי צמוד לסלון (קיר בלוקים) ואני מעוניין לחבר את המחשב המדיה סנטר גם לטלויזיה בחדר השינה.

בנוסף, כל אמצעי השליטה על המחשב חייבים להיות גם מחדר השינה! ז"א, השלט של המדיה סנטר ישלוט על המחשב לצורך כיבוי והדלקה וישלוט על עוצמות הקול וכדומה. הסיגנל שיעבור מהמחשב לטלויזיה בחדר השינה יהיה גם אודיו וגם וידאו (על כבל HDMI אחד).

במידה ועלתה לכם השאלה למה אני מחבר ישירות את סיגנל הוידאו ישירות לטלויזיה בסלון ולא דרך הרסיבר, התשובה היא כיוון שהרסיבר אינו בעל כניסות HDMI.

השאלה היא מה הדרך האינטילגנטית ביותר לבצע את העניין? אני מעריך שאצטרך לרכוש כרטיס מסך התומך בשתי יציאות HDMI וכן IR BLASTER . אשמח לשמוע על דרכים נוספות הפשוטות לביצוע.
נערך לאחרונה על ידי opelo ב 29/08/2009 11:38, נערך 8 פעמים בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

מה שאתה צריך זה כרטיס מסך עם 2 יציאות DVI/HDMI, כבל HDMI ושלט מדיה סנטר שעובד ב-RF כמו זה, למשל:
http://www.hometheater.co.il/article01574

מה שכן, אני לא בטוח שניתן להוציא בו זמנית אודיו מ-2 יציאות DVI/HDMI בכרטיסי מסך. במקרה הכי גרוע תעביר בנוסף כבל אודיו אנלוגי מה-Line Out של הרסיבר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

opelo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

העברת אודיו/וידאו לחדר נוסף בבית

שליחה #3 

תודה.

עדיין בנושא ההגדרות עלולה להיות לי בעיה. הרי בסלון אני לא משתמש באודיו של ה HDMI ובחדר שינה אני כן מעוניין להשתמש. יש אפשרות להגדיר בנפרד את העברת האודיו לכל יציאת HDMI? (כמו כן, אין לי בעיה עם העובדה שלא תהיה אפשרות להשתמש בו זמנית באודיו בשני החדרים)
אגב, העברת כבל נוסף מהרסיבר מסרבלת את התכנון ואני מעדיף למצוא פתרון אחר.

השלט שהצעת נראה ממש טוב ועושה ככל הנראה את העבודה. יחד עם זאת, אני מעוניין להשתמש בשני שלטים שכבר יש לי (IR) ורציתי לדעת אם אתה מכיר מאריך טוב ל IR ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

אין בעייה להשתמש בו בנוסף לשלט ה-IR שכבר יש לך. הם לא מתנגשים ביניהם.
יש כמה וכמה פתרונות להארכת טווח של IR. נסה לחפש באיביי או ב-DealExtreme. אני פחות בעד הפתרון הזה. RF זה הרבה יותר אלגנטי.

לגבי האודיו - במקרה הזה זה פותר את אי הודאות שציינתי לגבי 2 HDMI בכרטיס מסך אחד. ניתן להגדיר במחשב שיוציא בו זמנית אודיו ב-SPDIF ובאחד ה-HDMI-ים ע"י תוכנה מיוחדת. בדוק בשרשור המדריכים בראש הפורום את המדריך להוצאת אודיו אנלוגי ודיגיטלי בבת אחת (לדעתי זה יעבוד גם עבור SPDIF+HDMI בבת אחת).

opelo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

יש המלצה לכרטיס מסך ATI שיכול לעשות את העבודה?

opelo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אני צריך המלצה לכרטיס מסך עם שתי יציאות HDMI או DVI. המחשב לא מיועד למשחקים אלא רק סרטים וכדומה. עדיף שידע לפענח בעצמו והמעבד פחות "יזיע"...

אשמח להמלצות

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

הנה כרטיס עם יכולת פענוח חומרה ו-2 DVI/HDMI:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=719116

שלח תגובה