כיול צבע בפלאזמה
היי,
רציתי לדעת אם יש כלל אצבע לכיוון של צבע ב-TV.
יש ברשותי פלאזמה וכיוון הצבע שלה כולל 3 פרמטרים : אדום, ירוק, כחול.
כל אחד בטווח של 0-100. בעבר כיוונתי אותה והתמונה היתה מעולה.
בטעות ביצעתי RESET לפרמטרים , בשניות הראשונות הייתי בשוק כי לקח לי הרבה זמן להגיע לכיוון הזהץ
עכשיו אני כבר יומיים רודף אחרי הזנב של עצמי ומנסה לכוון אבל כל פעם שם לב שהתמונה נראית לי אדומה/ירוקה/כחולה מדי.
האם יש כלל אצבע לכיוון נכון של הצבע ?
רציתי לדעת אם יש כלל אצבע לכיוון של צבע ב-TV.
יש ברשותי פלאזמה וכיוון הצבע שלה כולל 3 פרמטרים : אדום, ירוק, כחול.
כל אחד בטווח של 0-100. בעבר כיוונתי אותה והתמונה היתה מעולה.
בטעות ביצעתי RESET לפרמטרים , בשניות הראשונות הייתי בשוק כי לקח לי הרבה זמן להגיע לכיוון הזהץ
עכשיו אני כבר יומיים רודף אחרי הזנב של עצמי ומנסה לכוון אבל כל פעם שם לב שהתמונה נראית לי אדומה/ירוקה/כחולה מדי.
האם יש כלל אצבע לכיוון נכון של הצבע ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
הטכניקה לכיוון צבע היא לא פשוטה.
תמיד צריך להתחיל בכיוון ה-PRIMARIES, אחרי שהם מכוונים, צריך לכוון טמפ' צבע ולבסוף לכוון את ה-COLOR וה-TINT
בד"כ רצוי ללכת על כיוון COLOR TEMP הנמוך ביותר (WARM) שאפשר.
לגבי COLOR ו-TINT, ניתן לכוונם לרוב עם פילטר כחול בלבד (לא צריך בשביל זה מכשיר כיול). ב-W6RZ וב- SPECTRACAL. עבור SD יש את DVE.
ב-PAL לא רצוי לגעת בד"כ ב-TINT.
לגבי הטמפ' צבע שאתה מדבר עליה שכוללת בד"כ או 3 או 6 מדדים (BIAS ו-FACTOR עבור R,G,B) זה לא מומלץ בכלל לשחק ללא ידע בכיול וללא ציוד מתאים. עקרונית, ניתן להשתמש ב-PANTONE REFERENCE וללא ציוד כלל, אבל זה ממש ממש ממש מסובך ודורש עיניים של נץ ועצבים חזקים במיוחד.
תמיד צריך להתחיל בכיוון ה-PRIMARIES, אחרי שהם מכוונים, צריך לכוון טמפ' צבע ולבסוף לכוון את ה-COLOR וה-TINT
לגבי COLOR ו-TINT, ניתן לכוונם לרוב עם פילטר כחול בלבד (לא צריך בשביל זה מכשיר כיול). ב-W6RZ וב- SPECTRACAL. עבור SD יש את DVE.
לגבי הטמפ' צבע שאתה מדבר עליה שכוללת בד"כ או 3 או 6 מדדים (BIAS ו-FACTOR עבור R,G,B) זה לא מומלץ בכלל לשחק ללא ידע בכיול וללא ציוד מתאים. עקרונית, ניתן להשתמש ב-PANTONE REFERENCE וללא ציוד כלל, אבל זה ממש ממש ממש מסובך ודורש עיניים של נץ ועצבים חזקים במיוחד.
תודה עופר ,oferlaor כתב:הטכניקה לכיוון צבע היא לא פשוטה.
לגבי הטמפ' צבע שאתה מדבר עליה שכוללת בד"כ או 3 או 6 מדדים (BIAS ו-FACTOR עבור R,G,B) זה לא מומלץ בכלל לשחק ללא ידע בכיול וללא ציוד מתאים. עקרונית, ניתן להשתמש ב-PANTONE REFERENCE וללא ציוד כלל, אבל זה ממש ממש ממש מסובך ודורש עיניים של נץ ועצבים חזקים במיוחד....
הזכרת פה כמה פרמטרים שאין אצלי : PRIMARIES, COLOR TEMP, TINT , BIAS ו-FACTOR.
יש לי רק RGB וכל אחד מהם בטווח של 0-100.
הייתי חייב לשנות את ההגדרות האלה כי הצבעים היו פשוט מזעזעים והתמונה היתה אדומה.
רק לאחר הרבה מריטת עצבים הצלחתי להגיע למשהו חי ולא פסטלי. אבל כמו שאתה אומר זה כיוונון קשה מאוד ועדיין יש גוון כחלחל עדין (שאני לפחות רואה אותו), ובזה אני לא רוצה לגעת (כי אני מעדיף אותו על פני גוונים אדום וירוק).
- oferlaor
- מנהל

לא תמיד יש רק RGB, אלא במצב SERVICE יש לכל אחד מהם גם פרמטר משני.
כשיש רק שלושה, לרוב זה BIAS ולא FACTOR (יוצאים מתוך הנחה מוטעית שזה לא קו לינארי אלא קו שטוח).
באיזה מסך מדובר?
כשיש רק שלושה, לרוב זה BIAS ולא FACTOR (יוצאים מתוך הנחה מוטעית שזה לא קו לינארי אלא קו שטוח).
באיזה מסך מדובר?
מדובר ב- Sansui (מוצר מדבקה) :
http://www.galsale.co.il/Product.aspx?ProductID=1023
http://www.galsale.co.il/Product.aspx?ProductID=1023
נערך לאחרונה על ידי isotoper ב 31/08/2009 10:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל