מתלבט לגבי YES MAX HD

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 269
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

קראתי לא מעט כתבות ותגובות לגבי המכשיר על יתרונות חסרונות וכו וכו...
הבעיה שרב הדברים הם מאוד יבשים, ולא ממש כוללים התנסות אישית ממושכת או משהו כזה, ובנוסף הם ישנים למדי.

קניתי לאחרונה את הטלוויזיה SONY BRAVIA KDL40V5500.
כרגע יש לי YES MAX רגיל עם חיבור SCART.
אני יושב כ2 מטר מהמסך ומרוצה מאוד מאיכות ה SD.

לא ממש צרכתי HD מעולם, כך שאני לא יודע כמה זה ישפר לי את חווית הצפייה אבל אני רק יכול לשאר.

יס יוצאים עם מבצע אטרקטיבי למדי מבחינת מחיר ה YES MAX HD, ועדיין אני מתלבט אם הוא כדאי.

אשמח שמישהו יאמר לי (אם אפשר מנסיון אז בכלל טוב) מה היתרונות של הממיר ומהם חסרונותיו.
איך כמות התוכן, איך הממשק, איך גודל הכונן הקשיח. איך איכות הצפייה שלו ב SD ביחס ל MAX רגיל
האם צפוי לצאת דגם חדש בקרוב, האם יש עדכוני חומרה באופק.
בקיצור כל המידע שיש לכם לגבי המכשיר יהיה מבורך.

מאוד מפתה אותי לרכוש את הממיר ולהנות מהטלוויזיה עד הסוף, אבל אני לא רוצה סתם להתבאס.

תודה רבה :)

יואב

shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

אני החלפתי מקס רגיל במקס HD לא מזמן.

איכות התמונה של SD פחות טובה באופן שהפריע לי מאד.
עם הזמן מתרגלים.
איכות התמונה ב-HD טובה, אבל לא טובה כמו PCH.

הממשק יותר מודרני אבל הרבה יותר איטי ופחות הגיוני ממקס רגיל.
מאד לא נעים ולא נח לתפעל את הממשק, שבמקס היה רץ בלי שום בעיות.
גם יש בעיות עם הבאפר שהיה מעולה במקס, כלומר אתה יכול לראות כל הזמן את הסוף של הבאפר בזמן שהמקס ממלא את ההתחלה שלו. במקס HD אחרי שעה וחצי נגמר העניין, ומה ששודר בינתייים כבר לעולם לא תראה.

מהבחינה הטכנית זה מכשיר שאי אפשר לתרץ את העליבות שלו, בעיקר אחרי שהצליחו לייצב את המקס הקודם.

תכנים ב-HD - יש כמה סדרות.
אם אתה בעניין של ספורט אז נראה שיש די הרבה אבל אני לא ניסיתי.

tristan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 203
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

לא

שליחה #3 

אני ממליץ לא להחליף .
אני לא מסכים אם קודמי אני חושב שאיכוצת ה- SD טובה יותר
אך התוכן הכללי ב- HD דל (את הסדרות ב- HD אנו מקבלים ממקור אחר ובאיכות טובה יותר )
ובנוסף לכל מה שהוזכר ממשק איטי ולא נוח
אז באמת לא ללכת אחרי העדר וממש לא להחליף

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

בקיצור לחכות עוד כמה חודשים יפים,
עד שישפרו את כמות התכנית,אולי יגדילו את גודל הכונן,
ויפתרו את בעיית הממשק (באמת הבנתי שהממשק איטי ומעצבן)

תודה על התגובות :)

אם אפשר לשמוע עוד כמה זה יהיה נחמד.

אגב איכות ה SD תלויה הרבה בטלוויזיה, לא ?
לכן לדעתי הMAX HD עושה UPSCALING פחול טוב, אבל אם הטלוויזיה מפצה על זה, אז לא נראה לי שיהיה שינוי משמעותי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #5 

אני רואה לא מעט תוכן ב-HD דרך המקס-HD.

דברים כמו WEEDS, BREAKING BAD ו-NIP/TUCK.

לדעתי האיכות סבירה בהחלט ב-HD. בהחלט הייתי מעדיף עוד רוחב סרט, אבל מרוצה ביחס למה שמקבלים. יש סדרות כמו BB ו-WEEDS שמשודרות לרוב ב-720P בארה"ב, והעובדה שאנחנו מקבלים אותם כאן ב-1080i זה אומר איכות טיפה יותר טובה (אם כי רוחב הסרט די דומה, אבל בכ"ז זה נותן לי תמונה שאני מרוצה ממנה).

הממשק לא מרגיש לי איטי או מהיר - כשאני צריך את ה-EPG הכל עולה לי ונוח מאוד להקליט סדרות וסרטים.

אני לא מרגיש שיש לי חוסר בתכנים, ולמי שנוח להוריד שיוריד - אבל כידוע זה לא שחסר לי גישה לתוכן ובכ"ז אני מעדיף תכנים רבים לראות במכשיר על פני דרכים אחרות.

מבחינת איכות ה-SD, זה תלוי במסך שלך. יש מסכים שבהם זה יהיה פחות טוב (אם חיבור ה-SCART שלך טוב, לעומת עיבוד -הHDMI) ויש שההיפך (כשזה ההיפך). מרבית האנשים מהתרשמותי כבר לא מרגישים הבדל גדול. אני יכול להגיע לאיכות מעט טובה יותר במקס הרגיל, אבל האמת היא שאני כמעט ולא משתמש בו יותר, אלא כמעט 99% ב-MAX HD.

מבחינת כמות התוכן, יש בהחלט מספיק תוכן. יש סדרות ויש סרטים, לדעתי רשימת התכנים מופיעה גם בממיר הרגיל שלך, אז פשוט תטייל לשם ותראה אם זה מספק אותך.

אם אתה לא היית צרכן של HD , אז עבורך זה יהיה באמת קפיצת דרך גדולה ביחס למה שיש ב-SD.

שכל אחד יעשה את השיקול שלו, כמובן.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 29/08/2009 10:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה על התגובה.
יש נוחות בזה שהתוכן משודר ביס ואפשר להקליטו, ולא לצפות דרך המחשב.

עוד כמה שאלות אליך :)
מה אתה יכול להגיד על ה SD ?
איך מבחר הסרטים?
האם אתה יודע על עוד ערוצים או עדכון חומרה או משהו כזה בקרוב ?
לכמה שעות HD בקרוב מספיק כונן ה MAX ?
(שאלה אולי קצת מטומטמת אבל) גם בטלוויזיה שעושה UPSCALING טוב ל SD יראו שיפור משמעותי ב HD ?
האם כבל ה HDMI שמגיע מיס הוא מספיק טוב, או ששווה להשקיע עוד 100-200 שקל לטווח הארוך על מנת להנות אפילו יותר מהממיר ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

תיקנתי את ההודעה הקודמת שלי והוספתי מעט טקסט על SD. זה גם כתוב בסקירה על ה-MAX HD, זה לא השתנה מאז שהמכשיר נסקר.

מבחינת שעות, זה בלתי אפשרי לדעת כי זה תלוי במגוון התכנים שאתה מקליט (גם ב-SD וגם ב-HD). עבורי זה בהחלט מעט, וחבל שהם הגבילו את הגודל לדיסק שנבחר.

לגבי ערוצים נוספים - היה אמור לעלות FOX HD, אבל לא ברור מה קרה שם. אני לא מרגיש שעם מכשיר MAX צריך בהכרח עוד ערוצים (ממילא, זה רק גורם לכך שיהיו יותר אפשרויות התנגשות ובעיות הקלטה). עדיף לי יותר תכנים טובים על פני יותר ערוצים.

כבל ה-HDMI שמגיע עם המכשיר זהה לכל כבל HDMI אחר. אם פלסטיק יותר יפה מסביב לכבל יתן לך להנות יותר מהממיר, לך על זה.

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

חחח...
פלסטיק יותר יפה לא ישנה לי הרבה :P
פשוט באיזה פורום אחר אמרו לי שהכבל HDMI שמגיע מיס לא איכותי במיוחד.

האמת שלא כ"כ התכוונתי לעוד ערוצים אלא באמת ליותר תוכן(שממנו בד"כ נובעים עוד ערוצים)
שלא יהיה מצב שאחרי שבוע שבועיים של הקלטה של כמה סרטים הכל כבר יחזור על עצמו ולא ממש יהיה לא מה לעשות.
יש סדרות שאני מאוד אוהב שיתחילו בקרוב בארה"ב עונה חדשה ואני מניח שיגיעו לYES HD, האם ניתן לברר את זה איל שהוא ?
אני מדבר על DEXTER HEROES אולי NUMBERS, יש את SCRUBS שלפי מה שהבנתי אין ב HD, ויש עוד כמה סדרות שאשמח לראות. במיוחד אם ישדרו לי ב HD את העונות הראשונות :)

בכל מקרה תודה על התגובה.
נחמד לשמוע צד מאזן.
זה בהחלט מפתה, אני אשקול אם לרכוש או לא.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

אכן, הציפוי פלסטיק של הכבל שמגיע עם המקס-HD הוא מינימליסטי. את המידע הוא מעביר מנקודה א' לנקודה ב' בלי שום בעיה.

יש אצלי במערכת אין ספור כבלי HDMI, חלקם יוקרתיים וחלקם הגיעו עם ציוד (קרי: פושטיים). עד היום רק אחד עשה לי בעיה וגם זה בגלל כיפוף יתר ליד המחבר.

הסדרות שיס רוכשות ב-HD הן אותן סדרות שמגיעות לערוצים הרגילים שלהם. DEXTER היה ושודר ב-HD בעבר ולכן אני מניח שישודר שוב. גם NUMBERS. SCRUBS משודר ב-STARS COMEDY שאין לו גירסא HD ולכן סביר להניח שלא ישודר ב-HD.

ממליץ שפשוט תעבור על ה-EPG שלהם (אם יש לך YES, הם מציגים את ה-EPG של ערוצי ה-HD גם בממירים הרגילים בדיוק מהסיבה הזו - קפוץ ל-993 בלוח השידורים ותציץ שם).

שלא תבין אותי לא נכון - יש הרבה מקום לשיפור. המקום בדיסק פצפון עבורי, ואמרתי ליס את זה עוד לפני שהמכשיר יצא. אני ממלא אותו במהירות רבה מדי. לגבי הממשק, כאמור, אני לא מרגיש שהוא איטי - הוא פשוט ונוח עבורי (כמובן שיש עוד מיליון דרכים לשפר אותו). לגבי SD, יש מקום לשיפור, אבל בסה"כ זה סביר בהחלט עבורי. מבחינת תוכן, אני חושב שמסוכן יותר תוכן בגלל גודל הדיסק...

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

השאלה מתי תפטר בעיית גודל הכונן.
הרי בטוח הם יוציאו גרסה חדשה עם כונן גדול יותר, וזה לא יוצא לשדרוג לבעלי MAXHD קיים כבר(אני מניח...)
זה שיקול שהוא חשוב, למרות שאם אתה אומר לי נגיד ש50 שעות HD הוא מחזיק בכיף, אז נראה לי שזה מספיק.
פשוט צריכים להיות קצת יותר החלטיים במה מקליטים ומה אפשר למחוק ודברים כאלה, קצת מוריד מהיתרון של ה MAX של להקליט כל דבר בערך ואז להתלבט אחר כך, אבל בשורה התחתונה, גם 50-60 שעות מוקלטות של תוכן זה הרבה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

yoavbd123,

לא ידוע. גם בחו"ל יש את אותם גדלי דיסקים ב-PVR שניתנים על ידי החברות. מדובר על דיסק 160GB. יתכן שמדובר על בעיית LICENSING כלשהי שמעל דיסק כזה צריך לשלם תמלוגים אחרים.

אני רק יכול לקוות שהם יוציאו דיסק גדול יותר. אבל גם אז, אני מעריך שמדובר יהיה בכפול גודל (יותר מרווח נשימה, אבל הייתי רוצה לשדרג בעצמי או לפחות לקבל אופציה להזמין מהם מכשיר עם כל דיסק שארצה - כולל 2TB).

לדעתי זה לא מגיע ל-50 שעות אלא פחות מ-40 (אם מדובר ב-HD בלבד).

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

40 שעות זה בכיף 10 סרטים ועוד איזה 20 פרקים של סדרות או משהו כזה.
וזה מדובר על HD בלבד.
הייתי רוצה יותר, אבל במקביל אני חושב שזה נותן מספיק מרחב תמרון, פשוט צריך להיות קצת יותר סלקטיבים ולבחור מה רוצים להקליט :)

שוב תודה על העזרה.

יואב

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #13 

אני חושב שההחלטה האם ללכת על זה או לא כמו שגם עופר ציין וגם קשורה הרבה פעמים להמלצות שאתה מקבל פה מאנשים באתר לאופן שבו אתה משיג תוכן, רוב אלו שמורידים תוכן HD ימליצו לך לא ללכת על זה כי מבחינתם אתה מאבד מספר יתרונות טכנולוגיים של היס מקס הרגיל בתמורה למכשיר כביכול איטי יותר שהתכנים שהוא מוסיף לך אינם רלוונטיים.

אני לעומת זאת שמעדיף לקבל את התוכן שלי מיס מרוצה מאוד מאיכות התכנים והכמות, נכון יש מקום לשיפור, אבל מבחינתי המעבר ליס מקס HD היווה קפיצת מדרגה משמעותית, בנוסף בזכות השלט המתקדם אין מצב שאני רואה היום סדרה טובה או סרט והמערכת כולה לא פועלת בלחיצת כפתור מה שלא היה מתקיים מבחינתי קודם אלה אם הבאתי איזה סרט טוב על דיסק. השיפור בסאונד במעבר לממיר HD הוא משמעותי והפגיעה באיכות ה-SD היא מינורית, בשורה הסופית אם סרטים וסדרות הם מרבית התוכן בהם אתה צופה לדעתי השדרוג רק יוסיף לך, אני כיום מתקשה יותר ויותר לראות תכנים של יס שהם לא מערוצי ה- HD כי זה פשוט ניראה ומרגיש פחות טוב.

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

תודה על התגובה הכנה :)

זה סוג התגובה שחפשתי לשמוע.
אני באמת לא רוצה יותר מדי להתעסק עם הורדות. לא ממש בראש שלי, וגם יעלה לא מעט לארגן איזה HTPC או איזה STREAMER או לא יודע מה (אפילו חיבור כבל HDMI לא נח כי המחשב רחוק מאוד).
כמות התוכן ב HD נראית לי לא רעה.
אני בטוח שאמצע מדי פעם סרטים מעניינים ובזכות המקס זה לא בעיה לשמור אותם. ויש גם כמה סדרות שאני אוהב שמשודרות עכשיו ו/או ישודרו בעתיד בHD.

נחשוב עוד קצת ונחליט :)

תודה

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”