חיבור מדיה סנטר ועוד...

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
halamish פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שבת שלום לכולם.
ראשית- הבקשה שלי מתפרסת על כמה תחומים- יכול להיות שמעבר לגבולות הפורום הזה.
זה נובע מפאת חוסר הזמן (חייל ברגילה של שבוע) וכמות הדברים שיש להספיק לסדר.
אשמח אם תעזרו לי ככל האפשר.
ברשותי מחשב מבוסס asus m2a-vm hdmi+AMD 4200 DUAL CORE+2GIG RAM+ pvr150.
תוכנן בבסיסו לשמש htpc, אך בגלל שהפרוייקט לא הושלם הוא משמש בינתיים כמחשב שולחני.

כמו כן: yamaha rxv-565 רסיבר שנקנה לפי ההמלצות פה בפורום.
טלויזית samsung a450 פלזמה 42". גם לפי ההמלצות כאן.
נכון לעכשיו- אני מחובר לyes ללא התחייבות.

השאלות שלי הן כאלה:
1. האם המחשב מספיק חזק כדי לשמש מדיה סנטר? האם רצוי להחליף את כרטיס המסך המובנה?

2. מהי צורת החיבור המועדפת של כל העסק בסלון? אין אני יכול לפשט את העסק ככה שכל בני ביתי יוכלו להשתמש במערכת? (למנוע מצב של 5 שלטים, החלפה מרובה של כניסות ויציאות וכו')?

3. כרגע ברשותי ממיר yes sd. החיבור של הממיר לרסיבר הוא דרך קומפוזיט מחוסר ברירה והאיכות גרועה.
האם לעבור לדרוש ממיר hd (שיאפשר לי חיבור rgb/hdmi)? האם רצוי בכלל לעבור לשידורים הדיגיטליים (עידן+)?

4. אילו הגדרות מיוחדות צריך לבצע במחשב כדי להתאימו לשמש כמדיה סנטר?
האם מומלץ להחליף את מערכת ההפעלה vista במערכת כדוגמאת media portal?
איזה תוכנות ומקודדים רצוי להתקין?

5. איזה מבין החלקים יבצע את עיבוד התמונה? מחשב, ממיר, טלויזיה או רסיבר? ואיך להגדיר כל דבר?

5. כדי שאפשר יהיה להשתמש במחשב בסלון בלי שאמא תכעס- על איזה סט מקלדת ועכבר אלחוטיים קטנים ואלגנטיים הייתם ממליצים?

אני יודע שהתפרסתי על תחומים רבים.
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי ככל האפשר ככה שתוך ימים ספורים כל העסק הזה יהיה גמור.
(כרגע עובדים עם חצי מערכת קולנוע ביתית, ומתלוננים למה בכלל הטרחתי אותם לקנייה של כל הציוד הזה במקום להשאר עם טלויזית CRT מחוברת ליס בתצורה הכי פשוטה).
מוכן גם לשלם למישהו בעבור עזרה פיסית בהקמה.

תודה, נדב

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #2 

1. הכרטיס המובנה חלש מאוד. תקנה אחד חיצוני פשוט בלא יותר מ 250 שח ואתה מסודר, עם האצת חומרה כמובן.
2. לדעתי הכי נוח זה לחבר הכל לרסיבר (מחשב ב HDMI) ולהשתמש בשני שלטים בלבד - של המגבר ושל HOT/YES.
למגבר יש כניסות מאחוריו וזה מאוד נוח כך שלמשל אם תלחץ על אינפוט של טלויזיה, תקבל גם תמונה וגם סאונד בלחיצה אחת. האינטפוט בטלויזיה ישאר תמיד על אותו אחד (אצלי זה למשל כל הזמן על INPUT 4)
3. אם יש לך עוד כמה גרושים בחודש, תעבור לממיר HD והאיכות הכללית תהיה טובה יותר.
4. מדיה פורטל היא לא מערכת הפעלה , אלא תוכנת מדיה סנטר. אתה יכול להישאר עם ויסטה 32 ביט ולהתקין מדיה פורטל. תעבוד לפי המדריך שבפורום, לא תצטרך התקנות נוספות (אם חסרים קודקים, מדיה פורטל תתקין בהתקנה, ממליץ על גרסה 1.02)
5. כל חלק בפני עצמו, אם הם מחוברים למגבר, אז הוא יעשה פעולת המרה קטנה למה שלא משודר ברזולוציה נורמלית.
6. מקלדת של XGENE קטנה ואיכותית

halamish פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

ראשית כל תודה על התגובה.
1. לגבי הכרטיס- איזה כרטיס פסיבי אפשר לקנות שיתאים ללוח שלי.
האם חיבור הכרטיס החדש יאלץ אותי להוריד את כרטיס ההרחבה המובנה על הלוח (ממנו יציאות hdmi, svideo, spdif, coaxial)? האם אפשר יהיה עדיין להעביר וידאו+אודיו בכבל אחד בלבד?

2. לגבי צורת החיבור- אשמח ליותר פירוט.
לפי מה שהבנתי ממך- חיבור המחשב ב hdmi לרסיבר.
חיבור ממיר בhdmi/rgb לרסיבר.
יציאה אחת מהרסיבר אל כניסת hdmi בטלויזיה.
בתצורת חיבור כזו אני מבין שהמחשב לא "מתערב" בעיבוד תכנים שמגיעים מהממיר. לא כך?
מה לגבי חיבור ממיר למחשב לצרכי הקלטה?
האם לא מומלץ חיבור ישיר בין הממיר לטלויזיה לפחות של אות וידאו?

3. לגבי מעבר לממיר HD. האם יש הבדל בין hd ל hd max?האם יש הבדל בצפייה בתכנים פשוטים בין הממירים האלה ללמיר שברשותי היום? מה צורת החיבור המומלצת של הממיר למגבר (ולמחשב) אז?

4. לגבי המקלדת תודה על ההמלצה.
אפשר לקבל המלצות גם לגבי מארז? האם קניית hdd נוסף הכרחית?

תודה ושבוע טוב.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #4 

1. כרטיסים כמו NVIDIA 9500GT או ATI 4350 יפתרו לך את הבעייה.
זה לא קשור לחיבורי הקול על הלוח. רק חיבור הוידאו יתבטל, האודיו עדיין יעבוד ותוכל לבחור האם לחבר את האודיו מכרטיס המסך או לחבר אותו מהלוח. עדיף בכבל אחת מכרטיס המסך.
2. הבנת נכון, כל הכריבים מתחברים למגבר שממנו יוצא כבל HDMI אחד לטלויזיה. עזוב עכשיו חיבור ממירים והקלטות, בוא קודם נעמיד פה מדיה סנטר.
3. לי אישית אין YES אבל האיכות גם בתכנים רגילים תהיה טובה יותר כיוון שאתה מחובר בצורה דיגיטלית (HDMI) ולא אנלוגית. למרות שההבדל דיי זניח בשידורים רגילים שגם ככה נראים גרוע.
4. המארז המומלץ כיום הוא ANTEC 2480 שחור/כסוף. לגבי HDD הכל שאלה של כמה מקום אתה צריך. אני מסתפק ב 1.5 טרה, ש 500 פנימי ו 1 טרה חיצוני USB.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”