העברת אודיו בין המחשב למגבר בכבל דיגיטלי 15 מטר
שלום
יש לי מחשב עם לוח אם DX58SO עם יציאה אופטית דיגיטלית של סאונד למגבר.
מגבר TX-SR 702E של אונקיו.
חיברתי את שניהם בכבל 10 מטר אופטי של HQ מחבר להארכה וכבל נוסף של חמישה מטר (מרחק גדול כי זה רץ בתעלות ייעודיות בגג)
זה לא עובד...כלומר אם מחברים את זה ככה זה לא עובד... הכבל חמישה מטר לבד ביןהמחשב למגבר (לא דרך הקירות) עובד. והכבל של העשרה מטר כבר מתחיל לקרטע (שומעים כל כמה שניות שני תווים ואז שוב שקט, אם חיברתי את הכבל 5 ואז מחבר ואז כבל מטר (בוודאות תקין) גם כבר לא שומעים כלום)
המחשב בוודאות מוציא אות אופטי (גם רואים אדום) והכבל תקין (חיברתי את הדיוידי דרכו ושמעתי סאונד דרך כל ה 15 מטר עם המחבר באמצע).
יכול להיות שיש הנחתה בכבל כשעובדים עם המחשב?
אולי הבעיה היא בכלל בכבל?
קיים משהו כמו מגבר לאות האופטי?
אין לי יציאה קואקסלית במחשב האם אני חייב להגרר לקניית כרטיס קול חדש עם יציאה כזו?
או כל פתרון אחר שיכול לעזור לי לשמוע סאונד איכותי מהמחשב ברמקולים של המגבר בלי סטרימר או משהו כזה...
תודה
יש לי מחשב עם לוח אם DX58SO עם יציאה אופטית דיגיטלית של סאונד למגבר.
מגבר TX-SR 702E של אונקיו.
חיברתי את שניהם בכבל 10 מטר אופטי של HQ מחבר להארכה וכבל נוסף של חמישה מטר (מרחק גדול כי זה רץ בתעלות ייעודיות בגג)
זה לא עובד...כלומר אם מחברים את זה ככה זה לא עובד... הכבל חמישה מטר לבד ביןהמחשב למגבר (לא דרך הקירות) עובד. והכבל של העשרה מטר כבר מתחיל לקרטע (שומעים כל כמה שניות שני תווים ואז שוב שקט, אם חיברתי את הכבל 5 ואז מחבר ואז כבל מטר (בוודאות תקין) גם כבר לא שומעים כלום)
המחשב בוודאות מוציא אות אופטי (גם רואים אדום) והכבל תקין (חיברתי את הדיוידי דרכו ושמעתי סאונד דרך כל ה 15 מטר עם המחבר באמצע).
יכול להיות שיש הנחתה בכבל כשעובדים עם המחשב?
אולי הבעיה היא בכלל בכבל?
קיים משהו כמו מגבר לאות האופטי?
אין לי יציאה קואקסלית במחשב האם אני חייב להגרר לקניית כרטיס קול חדש עם יציאה כזו?
או כל פתרון אחר שיכול לעזור לי לשמוע סאונד איכותי מהמחשב ברמקולים של המגבר בלי סטרימר או משהו כזה...
תודה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כרטיס קול עם יציאה S/PDIF קואקסיאלית יעלה לך הרבה פחות מכל פתרון אחר שיוצע לך כדי להעביר אות אופטי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- eytan99
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 489
- שם מלא: eytan99
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אומנם יש הנחתה בחיבור אופטי אבל לדעתי כבל קואקס רגיש הרבה יותר להנחתה מאשר אופטי. אופטי סטנדרטי אמור להתמודד עם עשרות מטרים בלי שום בעיה. יכול להיות שהמחבר או אחד הכבלים לא תקינים ובזוית מסוימת האות בורח. תנסה לחבר את כל ה 15 עם ה DVD ותשחק עם הכבל , אם במצב מסוים אתה מאבד את האות כנראה שיש לך בעיה איפשהו בכבל ואז תנסה לבודד מי מהם יוצר את הבעיה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
eytan99 כתב:אומנם יש הנחתה בחיבור אופטי אבל לדעתי כבל קואקס רגיש הרבה יותר להנחתה מאשר אופטי. אופטי סטנדרטי אמור להתמודד עם עשרות מטרים בלי שום בעיה. יכול להיות שהמחבר או אחד הכבלים לא תקינים ובזוית מסוימת האות בורח. תנסה לחבר את כל ה 15 עם ה DVD ותשחק עם הכבל , אם במצב מסוים אתה מאבד את האות כנראה שיש לך בעיה איפשהו בכבל ואז תנסה לבודד מי מהם יוצר את הבעיה....
אני מסכים איתך. יש לי כבל אופטי של 10 מטר, עובד תקין, ללא שום קיטועים או הפרעות. לדעתי גם היה עדיף לקנות כבל שלם של 15 מטר
ניסיתי לבדוק.
כבל מטר לבד עוב דמצויין
כבל 5 לבד עובד מצויין
כבל עשר לבד עובד מצויין
כבל 5 מחבר כבל 1 עובד מצויין
כבל 10 מחבר כבל 1 עובד
כבל 5 מחבר כבר 10 לא עובד.
וניסיתי גם הפוך לחבר את הכבל 10 לדיוידי מחבר ואז את הכבל 5 למגבר אבל זה גם לא עזר לי...
בקיר זה עבד (הכבלים היו ישרים)
לא מצאתי באף חנות כבל אופטי 15 מטר וגם לא באינטרנט....וגם אם אני אקנה אותו לא בטוח שזה יעבוד... שוב הכבל 10 מטר כשהו מחובר מחשב-מגבר עושה בעיות... (שומעים מקוטע) אז לשרוף עכשיו עוד כמה מאות שקלים על כבל שלא בטוח ייתן את התוצאה...
כבל מטר לבד עוב דמצויין
כבל 5 לבד עובד מצויין
כבל עשר לבד עובד מצויין
כבל 5 מחבר כבל 1 עובד מצויין
כבל 10 מחבר כבל 1 עובד
כבל 5 מחבר כבר 10 לא עובד.
וניסיתי גם הפוך לחבר את הכבל 10 לדיוידי מחבר ואז את הכבל 5 למגבר אבל זה גם לא עזר לי...
בקיר זה עבד (הכבלים היו ישרים)
לא מצאתי באף חנות כבל אופטי 15 מטר וגם לא באינטרנט....וגם אם אני אקנה אותו לא בטוח שזה יעבוד... שוב הכבל 10 מטר כשהו מחובר מחשב-מגבר עושה בעיות... (שומעים מקוטע) אז לשרוף עכשיו עוד כמה מאות שקלים על כבל שלא בטוח ייתן את התוצאה...
נראה לי שזה קשור במספר ה"קיפולים" שהכבל עובד עד שהוא מגיע ליעד... אם אני "מקווצ'ץ" את הכבל (לא משנה באיזה נקודה) יש יותר קיטועים בחיבור בין המחשב-מגבר" ואם הוא כמעט לגמרי ישר (במגבלות החדר זה בכל זאת עשרה מטר) אז יש ממש מעט קיטועים... שומעים איזה 3-4 שניות ברצף לפעמים יותר. לעומת כמה תווים כל 7-10 שניות
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
תראה, אולי באמת עדיף להחליף לכבל coax. יחד עם כרטיס קול זה יצא עדיין יותר זול מקניית סטרימר, ויש סיכוי סביר שתקבל תוצאה טובה. לי יש כבל DVI-HDMI באורך 10 מטר שעובד מצויין, נרכש כאן:
http://exp.shopy.co.il
באותה חנות יש כבלי coax:
http://exp.shopy.co.il/categories/23675
משום מה אין שם כבל אופטי מעל 10 מטר, אולי באמת זה עושה צרות... אתה גם יכול להתקשר לחנות ולהתייץ עם הבחור שם, הוא נותן שירות טוב (אפילו -כשקניתי כבל שלא מתאים לי החליף לי בלי שום בעיה
)
http://exp.shopy.co.il
באותה חנות יש כבלי coax:
http://exp.shopy.co.il/categories/23675
משום מה אין שם כבל אופטי מעל 10 מטר, אולי באמת זה עושה צרות... אתה גם יכול להתקשר לחנות ולהתייץ עם הבחור שם, הוא נותן שירות טוב (אפילו -כשקניתי כבל שלא מתאים לי החליף לי בלי שום בעיה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מנסיון שלי ושל כמה חברים אחרים באתר, אין בעיה לעהביר S/PDIF בכבל קואקסיאלי למרחקים של 10 מטר והלאה. חלקנו אפילו השתמשנו בכבל אנטנה RG6 או RG59 בהצלחה מרובה ובעלות אפסית
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אכן השפלה רצינית.
לזכותך יאמר שלא רק שהפתרון שהצעת עובד, אלא שהוא גם עובד מצויין כשרוצים לחבר סאב וופר באופן אלחוטי.
לזכותך יאמר שלא רק שהפתרון שהצעת עובד, אלא שהוא גם עובד מצויין כשרוצים לחבר סאב וופר באופן אלחוטי.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
הנה הראשון שמצאתי בגוגל כשכתבתי: video sender ir
http://www.uxsight.com/product/17758/24 ... eiver.html
http://www.uxsight.com/product/17758/24 ... eiver.html
כזה יש לי VIDEO SENDER... אבל הוא נותן איכות ממש ירודה של סאונד ווידאו... הוא כבר במצב שהוא זרוק בארון כבר הרבה זמן בלי שימוש בגלל זה... מאבד את האות כל הזמן ושומעים כמו רדיו בלי אנטנה... אני מחפש משהו איכותי שאפשר לשמוע סאונד מעולה. לא סתם שמתי אלפי שקלים על רמקולים כבלים ומגבר מעולים בשביל ליפול בסוף על הדבר הזה...
בלי לזלזל אבל אני מחפש פתרון עם איכות סאונד בלתי מתפשרת...
יש למישהו רעיון לכרטיס קול למחשב עם יציאת קואקס איכותי?
בלי לזלזל אבל אני מחפש פתרון עם איכות סאונד בלתי מתפשרת...
יש למישהו רעיון לכרטיס קול למחשב עם יציאת קואקס איכותי?
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
אפשר לקבל הסבר מלומד למה הכבל האופטי 15 מטר "אין סיכוי שיעבוד"?
בגלל האורך? הפיתולים? החיבור באמצע?
מההסברים של eran_c דווקא מתגנבת תחושה שיש בעיה גבולית בכבל 10מ' שיחד עם מחבר נוסף ועוד 5מ' ופיתולים, כושל
בגלל האורך? הפיתולים? החיבור באמצע?
מההסברים של eran_c דווקא מתגנבת תחושה שיש בעיה גבולית בכבל 10מ' שיחד עם מחבר נוסף ועוד 5מ' ופיתולים, כושל
http://he.wikipedia.org/wiki/סיב_אופטי
זה מויקיפדיה איך סיב אופטי עובד... לפי האיור בצד זה נראה כאילו יש מראות בפנים שדוחפות את האור קדימה... אני משער שאם יש הרבה קיפולים האו צריך להתנגש בדפנות יותא פעמים ולכן הוא נחלש
זה מויקיפדיה איך סיב אופטי עובד... לפי האיור בצד זה נראה כאילו יש מראות בפנים שדוחפות את האור קדימה... אני משער שאם יש הרבה קיפולים האו צריך להתנגש בדפנות יותא פעמים ולכן הוא נחלש