שאלה לגבי היבואן ח.י. וסוכניו
שלום,
כפי שאני מבין את המצב, לח.י. יש מספר סוכנים בכל איזור בארץ, והסוכנים עובדים מול החנויות.
האם כל סוכן מחזיק מלאי משלו? בחנות אחת אומרים לי שיש את הדגם 42LH50YR "במלאי" (אצל היבואן), ובחנות אחרת אומרים שאין כרגע ויקח שבועיים להזמין אותו.
איך יתכן שחנויות שהן:
א. קרובות מאוד פיזית
ב. דומות מאוד בגודלן
ג. דומות מאוד באופי המוצרים שלהן
מציעות את אותו מוצר בהבדל של 1000 שקל ויותר?
האם זה בגלל ששתי החנויות עובדות עם סוכנים שונים?
(בכל המקרים מדובר על חנויות שמוכרות רשמית עם ח.י. ולא יבוא מקביל וכו'- בדקתי)
תודה,
אייל
כפי שאני מבין את המצב, לח.י. יש מספר סוכנים בכל איזור בארץ, והסוכנים עובדים מול החנויות.
האם כל סוכן מחזיק מלאי משלו? בחנות אחת אומרים לי שיש את הדגם 42LH50YR "במלאי" (אצל היבואן), ובחנות אחרת אומרים שאין כרגע ויקח שבועיים להזמין אותו.
איך יתכן שחנויות שהן:
א. קרובות מאוד פיזית
ב. דומות מאוד בגודלן
ג. דומות מאוד באופי המוצרים שלהן
מציעות את אותו מוצר בהבדל של 1000 שקל ויותר?
האם זה בגלל ששתי החנויות עובדות עם סוכנים שונים?
(בכל המקרים מדובר על חנויות שמוכרות רשמית עם ח.י. ולא יבוא מקביל וכו'- בדקתי)
תודה,
אייל
נערך לאחרונה על ידי flame2262 ב 28/08/2009 15:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
מבדיקה שאני ערכתי לפני שרכשתי פלזמה של LG ביבוא של ח.י., ישנם חנויות שאכן מוכרות פלזמות של ח.י. אבל הן לא מוכרות עלידי ח.י. כמשווק מורשה לכן מחנויות כאלו אתה מקבל רק שנה אחריות לעומת 3 שנים אחריות במידה ואתה קונה ממשווק מורשה שלהם.(כמובן שבעל החנות לא יספר לך על זה).
אתה צריך לפנות לשרות הלקוחות של ח.י. לפני ביצוע הרכישה ולבדוק האם החנות שממנה אתה עומד לרכוש היא אכן חנות שמוכרת ע"י ח.י. כמשווק מורשה. והאם אתה תהיה זכאי לקבל את מלוא האחריות שח.י. נותנים למוצרים שלהם.
אתה צריך לפנות לשרות הלקוחות של ח.י. לפני ביצוע הרכישה ולבדוק האם החנות שממנה אתה עומד לרכוש היא אכן חנות שמוכרת ע"י ח.י. כמשווק מורשה. והאם אתה תהיה זכאי לקבל את מלוא האחריות שח.י. נותנים למוצרים שלהם.
יכולת להיות שהכנות הזולה עושה לך סה"כ תרגיל מכיוון שאין להם במלאי והם הרי יודעים שיש במלאי לסוכן אחר לכן הם מורידים לך 1000 ש"ח בתקווה שתקנה מהם מסך אחר שיש להם במלאי.
מה שווה ההנחה במידה ואין להם במלאי את המסך???
מה שווה ההנחה במידה ואין להם במלאי את המסך???
זה בהחלט יכול להיות ההסבר, אבל כשהמוכר הזול הציע לי את המחיר הוא לא ידע לכאורה אם יש במלאי או לא....
הוא הרים טלפון לסוכן שלו ובקטע הזה אני חושב שלא היה בלוף.... אני חושב שהוא באמת לא הכיר את הדגם הזה ולא ידע כלום על הזמינות שלו כשהוא תימחר אותו.
אני לא מבין בכלל איך נוצר מצב של זמינות בחנות אחת וחוסר זמינות בחנות אחרת כאשר כולם זה מול ח.י.
הוא הרים טלפון לסוכן שלו ובקטע הזה אני חושב שלא היה בלוף.... אני חושב שהוא באמת לא הכיר את הדגם הזה ולא ידע כלום על הזמינות שלו כשהוא תימחר אותו.
אני לא מבין בכלל איך נוצר מצב של זמינות בחנות אחת וחוסר זמינות בחנות אחרת כאשר כולם זה מול ח.י.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לפעמים כשאני נכנס לסופר אחד הפסטה עולה איפה יותר מהסופר שנימול למרות שזה מאותו יבואן.
זו לא השוואה טובה.
במוצרי חשמל בכלל, ומוצרי קולנוע ביתי בפרט, קיים מאזן אימה בין החנויות לכל המוצרים של אותו היבואן ("מלחמת עולם" כפי שהגדיר את זה אחד המוכרים).
כדי להגדיל את הרווחים הכוללים, היבואן גורם לכל החנויות להתנהג כמו קרטל ומונע תחרות אמיתית.
נשמע מופרך?
כשסיפרתי לחנות X שחנות Y עושה לי מחיר זול ב 1000 שקל, המוכר הרים טלפון לסוכן שלו ואחרי יום ביטלו לי את המכירה (בחנות האחרת, הזולה יותר).
במוצרי חשמל בכלל, ומוצרי קולנוע ביתי בפרט, קיים מאזן אימה בין החנויות לכל המוצרים של אותו היבואן ("מלחמת עולם" כפי שהגדיר את זה אחד המוכרים).
כדי להגדיל את הרווחים הכוללים, היבואן גורם לכל החנויות להתנהג כמו קרטל ומונע תחרות אמיתית.
נשמע מופרך?
כשסיפרתי לחנות X שחנות Y עושה לי מחיר זול ב 1000 שקל, המוכר הרים טלפון לסוכן שלו ואחרי יום ביטלו לי את המכירה (בחנות האחרת, הזולה יותר).