בדיקת השתקפות של פלזמה באולם תצוגה
מחר אני הולך בבוקר ליורוקום לראות איך נראית ה-X10
אני לא יודע איך ניראה אולם התצוגה של יורוקום, אבל אני יכול לנחש שהוא ממוקם בבניין שסגור ואין בו אור יום כמעט בכלל, אלא תאורת פלוריסנטים במקרה הכי טוב...
איך אני יכול לבדוק את רמת ההשתקפות של המסך כאשר אין אור יום, אלא תאורה מלאכותית?
יש ברשותי פנס בפלאפון- שהוא בעצם LED בצבע לבן...האם אני יכול בעזרתו ליצור משהו שמדמה תאורה כדי לבדוק את רמת ההשתקפות בטלויזיה?
תודה רבה מראש!
אני לא יודע איך ניראה אולם התצוגה של יורוקום, אבל אני יכול לנחש שהוא ממוקם בבניין שסגור ואין בו אור יום כמעט בכלל, אלא תאורת פלוריסנטים במקרה הכי טוב...
איך אני יכול לבדוק את רמת ההשתקפות של המסך כאשר אין אור יום, אלא תאורה מלאכותית?
יש ברשותי פנס בפלאפון- שהוא בעצם LED בצבע לבן...האם אני יכול בעזרתו ליצור משהו שמדמה תאורה כדי לבדוק את רמת ההשתקפות בטלויזיה?
תודה רבה מראש!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני יכול לחסוך לך את הלבטים: ההשתקפות במסכי פלזמה היא בדיוק אותה השתקפות שיש לך במסך CRT ומאותן הסיבות
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לדעתי בדורות האחרונים השיפור בבליעת אור מהחזרים היא משמעותית.
במסך הקודם שלי, אם הקיר מאחורי היה לבן הייתי יכול לראות את עצמי ואת הספה באור יום.
במסך הנוכחי אין בעיה כזו וצבעתי את הקיר האחורי בצבע שמנת כאשר הכורסא היא חום-אפור (כהה בהרבה).
במסך הקודם שלי, אם הקיר מאחורי היה לבן הייתי יכול לראות את עצמי ואת הספה באור יום.
במסך הנוכחי אין בעיה כזו וצבעתי את הקיר האחורי בצבע שמנת כאשר הכורסא היא חום-אפור (כהה בהרבה).
אם כביכול פלזמות ומסכי CRT משתשמים באותה זכוכית, אז איך עד היום אנשים היו רואים טלויזיה באור יום בלי שום בעיה?
אני חושב שיש אולי השתקפות אבל היא לא עד כדי כך מוגזמת ואני לא מאמין שאצל כולם החלון פתוח במשך היום לרווחה שנותן לכמות אור כזאתי להיכנס...הסנוור רק מהאור שנכנס לחלל החדר יהיה כל כך גדול שגם זה יהיה מספיק בשביל להפריע בצפיה בטלויזיה.
בכל מקרה אני יבוא אני יראה ויחליט עד כמה זה מפריע.
יש דרך אגב כתבה באתר אחר שאני לא יודע אם אפשר לפרסם פה, אבל בכל מקרה שם עשו סקירה למסך ונאמר שההשתקפות נורא מפריעה...מהתמונה נראה כאילו זה לא כזה גרוע...
אני חושב שיש אולי השתקפות אבל היא לא עד כדי כך מוגזמת ואני לא מאמין שאצל כולם החלון פתוח במשך היום לרווחה שנותן לכמות אור כזאתי להיכנס...הסנוור רק מהאור שנכנס לחלל החדר יהיה כל כך גדול שגם זה יהיה מספיק בשביל להפריע בצפיה בטלויזיה.
בכל מקרה אני יבוא אני יראה ויחליט עד כמה זה מפריע.
יש דרך אגב כתבה באתר אחר שאני לא יודע אם אפשר לפרסם פה, אבל בכל מקרה שם עשו סקירה למסך ונאמר שההשתקפות נורא מפריעה...מהתמונה נראה כאילו זה לא כזה גרוע...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
הבעיה היא שככל שהמסך גדול יותר ושטוח יותר, כך הגמישות שהיתה פעם להזיז טיפה את הטלויזיה ולהטות אותה, הופך ללא ראלי.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
norco
שלום לך .
יש ויהיה השתקפות במסכי פלזמה .
עכשיו לגבי המסכים של פנסוניק .
יש שוני מסויים בדור החדש של פנסוניק . הדור הקודם היה בעל תמונה פחות חדה . אבל בעל פחות השתקפות .
הדור החדש יותר הוא בעל תמונה מחודדת יותר אבל זה מגיע על חשבון ההשתקפות .
שלום לך .
יש ויהיה השתקפות במסכי פלזמה .
עכשיו לגבי המסכים של פנסוניק .
יש שוני מסויים בדור החדש של פנסוניק . הדור הקודם היה בעל תמונה פחות חדה . אבל בעל פחות השתקפות .
הדור החדש יותר הוא בעל תמונה מחודדת יותר אבל זה מגיע על חשבון ההשתקפות .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
לא יצא לי לראות את ה X10 בתנאי אור, אבל ראיתי שה C10 מתמודדת טוב יותר עם ההשתקפות מאשר סמסונג ואל ג'י' , וה C10 אמורה לטפל פחות טוב בהשתקפות מה X10.
יש לי פנסוניק PV80 ובה באמת כמעט שאין השתקפות, ממש מתקרב ל LCD מהבחינה הזו.
שורה תחתונה אם יש לך בעיה קשה של השתקפות אז לך על LCD או על פלזמה של פנסוניק או פיוניר, הן היחידות שהצליחו למזער את התופעה, גם אני שמעתי שמועה שבדגמים החדשים של פנסוניק יש יותר השתקפות מדור קודם, אבל צריך לבדוק את זה, מה שבטוח יש בהם פחות השתקפות מסמסונג ו LG ששם זה באמת ממש מראה.
מצד שני, יש אנשים שצופים בטלוויזיה רק בחושך אז אולי לא שווה להוסיף את הכסף אם זה ההבדל היחיד שמשמעותי לגביך.
יש לי פנסוניק PV80 ובה באמת כמעט שאין השתקפות, ממש מתקרב ל LCD מהבחינה הזו.
שורה תחתונה אם יש לך בעיה קשה של השתקפות אז לך על LCD או על פלזמה של פנסוניק או פיוניר, הן היחידות שהצליחו למזער את התופעה, גם אני שמעתי שמועה שבדגמים החדשים של פנסוניק יש יותר השתקפות מדור קודם, אבל צריך לבדוק את זה, מה שבטוח יש בהם פחות השתקפות מסמסונג ו LG ששם זה באמת ממש מראה.
מצד שני, יש אנשים שצופים בטלוויזיה רק בחושך אז אולי לא שווה להוסיף את הכסף אם זה ההבדל היחיד שמשמעותי לגביך.