storage של LIME מבוסס unRAID
-
michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
נשבר לי למחוק כל פעם..
במשך כשנה אני חשבתי על קניה.. ולבסוף כאמור החלטתי:
מדובר על מערכת מבוססת unRaid דגם MD-1510/LL
http://www.lime-technology.com/joomla/p ... 510-server
http://www.lime-technology.com/joomla/p ... -server/65
אתחיל אולי מ-3 דיסקים של 1.5TB של WD
היופי שאפשר להוסיף דיסקים על פי הצורך, וגם בגדלים שונים..
במשך כשנה אני חשבתי על קניה.. ולבסוף כאמור החלטתי:
מדובר על מערכת מבוססת unRaid דגם MD-1510/LL
http://www.lime-technology.com/joomla/p ... 510-server
http://www.lime-technology.com/joomla/p ... -server/65
אתחיל אולי מ-3 דיסקים של 1.5TB של WD
היופי שאפשר להוסיף דיסקים על פי הצורך, וגם בגדלים שונים..
נערך לאחרונה על ידי michael123 ב 23/09/2009 14:34, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
אף פעם לא הבנתי את ה"מירוץ לעוד מקום" הזה...
בשביל מה צריך כל כך הרבה מקום? סתם שישבו סרטים במחשב ונשוויץ לחברים שיש לנו את כל בלוקבאסטר במחשב?
לא ברור לי..
כמה כבר יוצא לראות סרט יותר מפעם אחת? ואם כבר רוצים, אז מורידים שוב... בקצבים של היום זה יורד מהר מאוד...
בכל אופן נראית מערכת טובה מאוד, אבל אני אישית הייתי משתמש בה בשביל לגבות את המחשבים בבית, ולא לאכסן וידאו...
בשביל מה צריך כל כך הרבה מקום? סתם שישבו סרטים במחשב ונשוויץ לחברים שיש לנו את כל בלוקבאסטר במחשב?
לא ברור לי..
כמה כבר יוצא לראות סרט יותר מפעם אחת? ואם כבר רוצים, אז מורידים שוב... בקצבים של היום זה יורד מהר מאוד...
בכל אופן נראית מערכת טובה מאוד, אבל אני אישית הייתי משתמש בה בשביל לגבות את המחשבים בבית, ולא לאכסן וידאו...
-
michael123
- חבר מכור קשה

זה לוקח לי כמה ימים להוריד.
מעבר לזה יש לאשתי מלא תמונות בעבודה, פורמט RAW צורך המון מקום.. וגם PSD של פוטושופ
מעבר לזה יש לאשתי מלא תמונות בעבודה, פורמט RAW צורך המון מקום.. וגם PSD של פוטושופ
נערך לאחרונה על ידי michael123 ב 26/08/2009 9:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
staticx למה זה רע? קודם כל זה מאפשר לשמור את כל אוסף המוסיקה ולהזרים אותו בכל הבית. כנ"ל לגבי DVD של הופעות חיות. אולי מישהו רוצה גם לאגור עונות של סדרות האהובות עליו. אני למשל יודע שאילו הייתי שומר את כל העונות, מיני סידרה וקדימונים של BSG בטח לא הייתי מוחק אותם אחרי צפיה של פעם אחת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
"רע" זו לא המילה הנכונה
אני חושב שזה פשוט מיותר היום להוציא כספים על דברים כאלה...כמו "לאגור עונות"
לגבי מוזיקה - לי אישית יש 15 אלף שירים, וזה נחשב מלא שירים, אני בספק אם יש הרבה אנשים שיש להם כל כך הרבה מוזיקה , אבל עדיין, זה אמור להספיק וזה תופס בסה"כ 90 גיגה...
לגבי DVD של הופעות.. .אני אישית חושב שכיום בעידן ה HD אין מקום ל DVD , אך מצד שני אין הרבה הופעות ב HD...
הרעיון שאני אומר זה שלדעתי מיותר לקנות ולהוציא כסף על כזה אחסון - אם הוא מיועד לאחסון סרטים (לא ביתיים) ושירים.
למטרות גיבוי זה הגיוני, עבודה , צילומים, וידאו ביתי..
אבל להוציא אלפי שקלים בשביל לשמור את כל העונות של "חברים"? הייתי בכסף הזה מביא את דייויד שווימר לשבת
אני חושב שזה פשוט מיותר היום להוציא כספים על דברים כאלה...כמו "לאגור עונות"
לגבי מוזיקה - לי אישית יש 15 אלף שירים, וזה נחשב מלא שירים, אני בספק אם יש הרבה אנשים שיש להם כל כך הרבה מוזיקה , אבל עדיין, זה אמור להספיק וזה תופס בסה"כ 90 גיגה...
לגבי DVD של הופעות.. .אני אישית חושב שכיום בעידן ה HD אין מקום ל DVD , אך מצד שני אין הרבה הופעות ב HD...
הרעיון שאני אומר זה שלדעתי מיותר לקנות ולהוציא כסף על כזה אחסון - אם הוא מיועד לאחסון סרטים (לא ביתיים) ושירים.
למטרות גיבוי זה הגיוני, עבודה , צילומים, וידאו ביתי..
אבל להוציא אלפי שקלים בשביל לשמור את כל העונות של "חברים"? הייתי בכסף הזה מביא את דייויד שווימר לשבת
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מספיק שמישהו רוצה שיהיו לו 20 סרטי בלוריי מוכנים לצפייה - אפשר כבר להגיע לטרה - ורוב האנשים רוצים יותר, ולפעמים יש איזה סרט שהוא קאלט ואתה מחליט לשמור אותו.
וזה באמת עוד לפני שנכנסו להופעות/תמונות/מוזיקה וכו'.
Michael123 -
א. כמה עולה התענוג?
ב. למה לא NAS פשוט (או שזה גם סוג של NAS - רק סופר NAS)
וזה באמת עוד לפני שנכנסו להופעות/תמונות/מוזיקה וכו'.
Michael123 -
א. כמה עולה התענוג?
ב. למה לא NAS פשוט (או שזה גם סוג של NAS - רק סופר NAS)
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
static,
זה פשוט אוסף כמו כל אוסף אחר...
אתה יכול לבוא ולשאול למה אדם אוסף בולים או עטים או סיגרים..
אז יש כאלו שאוספים סרטים, סדרות וכו'
דרך אגב אני גם לא רואה שום דבר רע (להפך) באוספים מקוריים.. שוב הכל עניין של העדפה אישית.
זה פשוט אוסף כמו כל אוסף אחר...
אתה יכול לבוא ולשאול למה אדם אוסף בולים או עטים או סיגרים..
אז יש כאלו שאוספים סרטים, סדרות וכו'
דרך אגב אני גם לא רואה שום דבר רע (להפך) באוספים מקוריים.. שוב הכל עניין של העדפה אישית.
-
michael123
- חבר מכור קשה

זה המפרט:
[left]* Lian Li PC-A17B case with Supermicro CSE-M35T-1B drive cages and 15 removable hard drive trays
* 3 x Variable Speed Fan Controller for drive cages
* PC Power & Cooling Silencer 610 EPS12V power supply
* Supermicro C2SEE motherboard
* 2 x Adaptec 1430SA PCI-E 4-lane SATA controller cards
* PCI-E single-lane SATA controller card
* CPU: Core 2 Duo E7300 1066MHz FSB
* RAM: 4GB DDR3/1333
* 1GB USB2.0 Flash device containing unRAID Server Pro OS
* Hardware included to secure hard drives in trays
[/left]
כ- 1500$ כולל שילוח בארה"ב
משם לארץ זה יתבצע ע"י MUSTOP
את הדיסקים אני אקנה בארץ.
כמו שנאמר מקודם, יש לי אולי 10 דיסקים של בלו-ריי חוקיים ועוד כמות דומה שהורדתי.. לכל דיסק יש גיבוי.
שירים אצלי תופסים נרבה יותר נפח כי
1) אין לי MP3, רק FLAC
2) יש לי הרבה אלבומים ברזולוציה גבוהה, ואז זה תופס נפח כמו DVD, באזור 2-3GB כל אחד
יש לי כרגע שרת שקניתי לפני כשנה וחצי עם 3TB ב-RAID-5, התמלא עד כמעט אפס מקום.. אני כבא מאחסן חומר במחשבים אחרים בבית..
בקיצור נהיה גם פחות נוח.
היתרונות של unRAID כוללים ביצועים טובים מאוד (כ-60-70MB לשניה בכתיבה וגם קריאה - אבל אני אצטרך לאמת את זה..), וגם מערכת הפעלה היא "ירוקה" - מבצעת spin down לדיסקים שלא בשימוש.. בניגוד ל-RAID, כמות הדיסקים בעבודה היא מינימלית - שזה גם מצריך פחות חשמל, ומייצר פחות רעש סביבתי וויברציות
@Itay_Pollak
זה אכן סוג של NAS מתקדם.. לא יותר מדי אבל
מערכות storage "נורמליות" מתחילות מ-20K US$..
אני בדקתי מספר פעמים מערכות storage high-end גם של HP, וגם IBM, Sun, NetApp
200K US$ וצפונה.. וזה עדיין לא היקר ביותר
יש לי במשרד מערכת EVA קטנה של HP - כ-30 דיסקים, עולה ~ 30K US$..
היא נותנת כ-90 MB לשניה...
אם אני אקבל אכן 60-70, זה נראה לי יהיה פנטסטי
[left]* Lian Li PC-A17B case with Supermicro CSE-M35T-1B drive cages and 15 removable hard drive trays
* 3 x Variable Speed Fan Controller for drive cages
* PC Power & Cooling Silencer 610 EPS12V power supply
* Supermicro C2SEE motherboard
* 2 x Adaptec 1430SA PCI-E 4-lane SATA controller cards
* PCI-E single-lane SATA controller card
* CPU: Core 2 Duo E7300 1066MHz FSB
* RAM: 4GB DDR3/1333
* 1GB USB2.0 Flash device containing unRAID Server Pro OS
* Hardware included to secure hard drives in trays
[/left]
כ- 1500$ כולל שילוח בארה"ב
משם לארץ זה יתבצע ע"י MUSTOP
את הדיסקים אני אקנה בארץ.
כמו שנאמר מקודם, יש לי אולי 10 דיסקים של בלו-ריי חוקיים ועוד כמות דומה שהורדתי.. לכל דיסק יש גיבוי.
שירים אצלי תופסים נרבה יותר נפח כי
1) אין לי MP3, רק FLAC
2) יש לי הרבה אלבומים ברזולוציה גבוהה, ואז זה תופס נפח כמו DVD, באזור 2-3GB כל אחד
יש לי כרגע שרת שקניתי לפני כשנה וחצי עם 3TB ב-RAID-5, התמלא עד כמעט אפס מקום.. אני כבא מאחסן חומר במחשבים אחרים בבית..
בקיצור נהיה גם פחות נוח.
היתרונות של unRAID כוללים ביצועים טובים מאוד (כ-60-70MB לשניה בכתיבה וגם קריאה - אבל אני אצטרך לאמת את זה..), וגם מערכת הפעלה היא "ירוקה" - מבצעת spin down לדיסקים שלא בשימוש.. בניגוד ל-RAID, כמות הדיסקים בעבודה היא מינימלית - שזה גם מצריך פחות חשמל, ומייצר פחות רעש סביבתי וויברציות
@Itay_Pollak
זה אכן סוג של NAS מתקדם.. לא יותר מדי אבל
מערכות storage "נורמליות" מתחילות מ-20K US$..
אני בדקתי מספר פעמים מערכות storage high-end גם של HP, וגם IBM, Sun, NetApp
200K US$ וצפונה.. וזה עדיין לא היקר ביותר
יש לי במשרד מערכת EVA קטנה של HP - כ-30 דיסקים, עולה ~ 30K US$..
היא נותנת כ-90 MB לשניה...
אם אני אקבל אכן 60-70, זה נראה לי יהיה פנטסטי
-
michael123
- חבר מכור קשה

יש לי שרת היום מבוסס RAID-5 (תוכנה אומנם, לא hardware)
היתרון של unRAID בשבילי שבמקרה של תקלה, אפשר לשלוף דיסק בודד ולקרוא ממנו.
צריכת חשמל, (חוסר) וויברציות ורעש סביבתי מופחת יחסית ל-RAID מייצר - הרי כל הדיסקים עובדים תמיד - דברים חשובים לי גם, אחרי נסיון עם RAID-5
עוד יתרון בולט הוא שניתן להוסיף דיסקים ללא פירמוט מחדש של array. וגם בגדלים שונים (!)
בקר RAID טוב עולה הרבה, ואני חייב גם לקנות אחד עם סוללת גיבוי.. וגם אז RAID כולו מצריך גיבוי.
ו-unRAID - לא.
אני אבצע בדיקות performance ברגע שאקבל ואתקין דיסקים ואדווח. זה החסרון של unRAID אבל אני הבנתי כי זה יהיה סביר לשימוש ביתי (2-3 concurrent)
היתרון של unRAID בשבילי שבמקרה של תקלה, אפשר לשלוף דיסק בודד ולקרוא ממנו.
צריכת חשמל, (חוסר) וויברציות ורעש סביבתי מופחת יחסית ל-RAID מייצר - הרי כל הדיסקים עובדים תמיד - דברים חשובים לי גם, אחרי נסיון עם RAID-5
עוד יתרון בולט הוא שניתן להוסיף דיסקים ללא פירמוט מחדש של array. וגם בגדלים שונים (!)
בקר RAID טוב עולה הרבה, ואני חייב גם לקנות אחד עם סוללת גיבוי.. וגם אז RAID כולו מצריך גיבוי.
ו-unRAID - לא.
אני אבצע בדיקות performance ברגע שאקבל ואתקין דיסקים ואדווח. זה החסרון של unRAID אבל אני הבנתי כי זה יהיה סביר לשימוש ביתי (2-3 concurrent)
-
michael123
- חבר מכור קשה

brands שאני מכיר לחיבורים של לפחות 8 דיסקים (במה שאני קניתי יש 15 slots) - עולים כ-500-800 דולר ב-newegg
ויש עדיין את כל החסרונות שפירטתי..
למה כן RAID - חוץ מביצועיים (שגם זה בכתיבה לא הכי טוב)?
ויש עדיין את כל החסרונות שפירטתי..
למה כן RAID - חוץ מביצועיים (שגם זה בכתיבה לא הכי טוב)?
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
הPERC הוא של DELL אבל הוא בעצם LSI שמותג מחדש. אתה מקבל בקר שעולה 800+ ב150~200, חפש PERC 5/I ותגלה המון מידע
לגבי הבעיות שלך
1. ניתן להרחיב את המערך אצלי ללא פרמוט מחדש (זה ההבדל בין בקר חומרתי לSOFT)
2. ביצועים... אני יושב עם ה300 עם ה4 קשיחי טרה שלי
3. הוספת כוננים בגדלים שונים? זה יתרון? בשרתי אחסון משתמשים היום לרוב בטרה, כל גודל אחר הוא לא משתלם
4. צריכת חשמל? זה לא קריטי וזניח ביותר, הבדלים של W בודדים
אבל הכי חשוב, לי יש יתירות... כונן אחד ידפק אולי אבל המידע ישמר באופן כללי, המערך ישרוד. במקרה של הUNRAID אני לא יודע מה יקרה במקרה הזה
לגבי הבעיות שלך
1. ניתן להרחיב את המערך אצלי ללא פרמוט מחדש (זה ההבדל בין בקר חומרתי לSOFT)
2. ביצועים... אני יושב עם ה300 עם ה4 קשיחי טרה שלי
3. הוספת כוננים בגדלים שונים? זה יתרון? בשרתי אחסון משתמשים היום לרוב בטרה, כל גודל אחר הוא לא משתלם
4. צריכת חשמל? זה לא קריטי וזניח ביותר, הבדלים של W בודדים
אבל הכי חשוב, לי יש יתירות... כונן אחד ידפק אולי אבל המידע ישמר באופן כללי, המערך ישרוד. במקרה של הUNRAID אני לא יודע מה יקרה במקרה הזה
-
michael123
- חבר מכור קשה

ב-UNRAID יש כונן של parity גם.
גדלים שונים זה בלתי נמנע כי בעוד שנתיים כאשר ארצה להרחיב את ה-storage, יהיו דיסקים חדשים.
בדיוק כמו שהיום בשרת יש לי 500G
LSI באמת חברה טובה, היא מיצרת בקרים ל-IBM - DS4700 ו-DS4800 זה שלהם
איפה ראית אותו ב-150 דולר? באתר של DELL הוא נמכר ב-700.. יד שניה?
אני לא הבנתי תגובה שלך על ביצועים:
RAID אמור לתת יתרון בקריאה כנגד UNRAID, אבל גם ב-UNRAID אפשר להגיע למקביליות זה טיפה יותר קשה (..בשבילי לפחות, אני עוד לא מכיר את הארכיטקטורה)
גדלים שונים זה בלתי נמנע כי בעוד שנתיים כאשר ארצה להרחיב את ה-storage, יהיו דיסקים חדשים.
בדיוק כמו שהיום בשרת יש לי 500G
LSI באמת חברה טובה, היא מיצרת בקרים ל-IBM - DS4700 ו-DS4800 זה שלהם
איפה ראית אותו ב-150 דולר? באתר של DELL הוא נמכר ב-700.. יד שניה?
אני לא הבנתי תגובה שלך על ביצועים:
?אני יושב עם ה300 עם ה4 קשיחי טרה שלי...
RAID אמור לתת יתרון בקריאה כנגד UNRAID, אבל גם ב-UNRAID אפשר להגיע למקביליות זה טיפה יותר קשה (..בשבילי לפחות, אני עוד לא מכיר את הארכיטקטורה)
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
המהירות קריאה שלי היא 300 מגה לשניה...
PERC 5/I http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=PERC+5 ... rom=&_ipg=
PERC 5/I http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=PERC+5 ... rom=&_ipg=
-
michael123
- חבר מכור קשה

noted. תודה.iakovl כתב:המהירות קריאה שלי היא 300 מגה לשניה...
PERC 5/I http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=PERC+5 ... rom=&_ipg=...
בחזרה למהירות קריאה - 300 מה?
unRAID נותן 70 מגבבייט לשניה..על פי הפורום שלהם)
-
michael123
- חבר מכור קשה

נו..בייט או ביט
אם זה ביט זה נמוך מדי.. אם זה בייט - טוב מאוד (אם כי גבוהה לדעתי.. EVA4000 שלי בעבודה נותן 90-100 מגהבייט לשניה בכתיבה. משהו כמו 20 דיסקים SAS FC)
אם זה ביט זה נמוך מדי.. אם זה בייט - טוב מאוד (אם כי גבוהה לדעתי.. EVA4000 שלי בעבודה נותן 90-100 מגהבייט לשניה בכתיבה. משהו כמו 20 דיסקים SAS FC)
תתחדש
החלטה טובה.
למען גילוי נאות - יש לי אחד כזה עם 6 דיסקים כבר שנה. אמנם הרכבתי לבד אבל זה למען הכיף בלבד.
מספר הבהרות לשאלות שעלו או יעלו:
מבחינת היתירות יש ל-unRaid אותה יתירות כמו ל-Raid5 כלומר הוא מתאושש מ-single point of failure
האפשרות לערבב דיסקים היא, לדעתי, יתרון גדול משום שכשחסר מקום לא צריך להחליף את כל המארז.
גם האפשרות לקרוא את הדיסקים באופן עצמאי היא יתרון. אם במקרה הלך יותר מדיסק אחד יתר האינפורמציה ניתנת לשחזור פעולה שעד כמה שאני מבין לא אפשרית ב-Raid
הכתיבה קצת איטית משום שעל מנת לעדכן את ה-array יש לבצע 4 פעולות קלט פלט על כל פעולת כתיבה אבל היות והשימוש הוא לשמירת חומר ולא לעבודה שוטפת של קריאה/כתיבה זה לא מפריע יותר מדי. חוץ מזה יש אפשרות להוסיף כונן שישמש כ-cache לכתיבה ואז עדכון ה-array מתבצע כשזמן התגובה לא קריטי (בלילה?)
באשר לביצועים אני לא הצלחתי לקרוא בקצב של יותר מ-45MB/S (בתים) אבל הרשת שלי לא מעבירה יותר מ-650 Mb/S (ביטים) מהשרת ל-HTPC נטו ללא קריאה מדיסק (מחשב למחשב דרך כל המתגים) אז יתכן שהבעיה אצלי ברשת.
יש קהילת משתמשים ערה ותומכת.
זהו, בהצלחה.
למען גילוי נאות - יש לי אחד כזה עם 6 דיסקים כבר שנה. אמנם הרכבתי לבד אבל זה למען הכיף בלבד.
מספר הבהרות לשאלות שעלו או יעלו:
מבחינת היתירות יש ל-unRaid אותה יתירות כמו ל-Raid5 כלומר הוא מתאושש מ-single point of failure
האפשרות לערבב דיסקים היא, לדעתי, יתרון גדול משום שכשחסר מקום לא צריך להחליף את כל המארז.
גם האפשרות לקרוא את הדיסקים באופן עצמאי היא יתרון. אם במקרה הלך יותר מדיסק אחד יתר האינפורמציה ניתנת לשחזור פעולה שעד כמה שאני מבין לא אפשרית ב-Raid
הכתיבה קצת איטית משום שעל מנת לעדכן את ה-array יש לבצע 4 פעולות קלט פלט על כל פעולת כתיבה אבל היות והשימוש הוא לשמירת חומר ולא לעבודה שוטפת של קריאה/כתיבה זה לא מפריע יותר מדי. חוץ מזה יש אפשרות להוסיף כונן שישמש כ-cache לכתיבה ואז עדכון ה-array מתבצע כשזמן התגובה לא קריטי (בלילה?)
באשר לביצועים אני לא הצלחתי לקרוא בקצב של יותר מ-45MB/S (בתים) אבל הרשת שלי לא מעבירה יותר מ-650 Mb/S (ביטים) מהשרת ל-HTPC נטו ללא קריאה מדיסק (מחשב למחשב דרך כל המתגים) אז יתכן שהבעיה אצלי ברשת.
יש קהילת משתמשים ערה ותומכת.
זהו, בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי tzotz ב 29/08/2009 10:38, נערך פעם 1 בסך הכל.