שלום
ברשותי TV LCD LG LC53 ב32 אינץ
במאפיינים שלה היא משדרת 1080P
אמרו לי שאם אשים סרט של 1080P היא תהפוך אותו ל720P
האומנם?
התחילו להסביר לי שזה בגלל הגודל (שהוא קטן מידי)
לא כ"כ הבנתי , אני אשמח אם תבהירו לי את העניין
אם אני אשים סרט 1080P יהיה לחינם ועדיף לשים 720P או שלא?
תודה מראש לעוזרים
שאלה, יכולת שידור של טלוויזית LCD
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אם זה מסך HD READY, משמעות הדבר שאתה לא תראה את מלוא הפרטים שיש בסרט 1080P.
זה לא אומר שיראו רע, אלא שיהיו למשל שערות באף של הגיבור שאתה עלול לפספס.
האם לבחור מסך HDREADY או FULL HD זה שיקול של מרחק וגודל מסך.
ב-32" צריך מרחק צפיה מאוד קצר בשביל לשים לב להבדל בין 1080P ל-720P, כך שבכל מקרה גם אם המסך יהיה 1080P אז אלא אם כן אתה מתכנן לצפות ממרחק של מטר, אתה כנראה לא תצליח להבחין גם ככה בשערות באף של הגיבור.
זה לא אומר שיראו רע, אלא שיהיו למשל שערות באף של הגיבור שאתה עלול לפספס.
האם לבחור מסך HDREADY או FULL HD זה שיקול של מרחק וגודל מסך.
ב-32" צריך מרחק צפיה מאוד קצר בשביל לשים לב להבדל בין 1080P ל-720P, כך שבכל מקרה גם אם המסך יהיה 1080P אז אלא אם כן אתה מתכנן לצפות ממרחק של מטר, אתה כנראה לא תצליח להבחין גם ככה בשערות באף של הגיבור.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
RX7, יש הבדל מהותי בין מה שמסך מסוגל לקבל (השידור) לבין מה שמסך מסוגל להציג והאמת היא שטלביזיות אינן משדרות כלל כך שההתיחסות לשידור יכולה להיות רק בנוגע לקליטה. הרוב המוחלט של מסכי 32 אינטש אינו מסוגל להציג יותר מ 768 שורות כי זה מה שיש להם פיזית בפנל ה LCD. לכן יש במסכים יחידת עיבוד ווידאו שתפקידה לקלוט את השידור ולהמיר אותו לפורמט התואם את מספר הפיקסלים האמיתי שיש במסך.
במקרה שהצגת מדובר במסך שמסוגל לקלוט עד לשידורים בפורמט 1080p אבל הוא יציג אותו כ 1366x768 (או כל מספר אחר שמופיע במפרט המסך שלך כנתונים של מספר הפיקסלים הקיימים בפנל ה LCD).
כפי ש oferlaor הסביר לפני, במסכים בגודל הזה לא תוכל מעשית לראות הבדל בין תצוגת 720p ל 1080p מהסיבה שהעין האנושית אינה מסוגלת להבחין בהבדלים ממרחק צפיה סביר.
במקרה שהצגת מדובר במסך שמסוגל לקלוט עד לשידורים בפורמט 1080p אבל הוא יציג אותו כ 1366x768 (או כל מספר אחר שמופיע במפרט המסך שלך כנתונים של מספר הפיקסלים הקיימים בפנל ה LCD).
כפי ש oferlaor הסביר לפני, במסכים בגודל הזה לא תוכל מעשית לראות הבדל בין תצוגת 720p ל 1080p מהסיבה שהעין האנושית אינה מסוגלת להבחין בהבדלים ממרחק צפיה סביר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.