נכון ש-Comete ו-Xindak נחשב שידוך טוב אבל..

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Winterlord פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

כמו שהבנתם מהכותרת, המערכת שברשותי מורכבת ממגבר משולב Xindak XA6900 ומ-Triangle Comete ES.
המקור הוא המחשב שלי (כרטיס קול Xonar D2) עם ספק מצוין ומאוד יציב של Corsair מדגם HX520.
הוא מחובר למגבר עם כבל של Ultralink ומשם לרמקולים עם Xindak SC01. הרמקולים יושבים על סטנדים של Aurum Cantus Volla.

הבעיה היא כזו, אני שומע בעיקר מטאל, קצת אלקטרוני וקצת ג'אז, ובגדול זו מוזיקה די תובענית, המון מהירות ודיוק ביחד עם עוצמה שחייבת להתפרץ ולהישמע אמיתי, אסור לבאס להיות בומי או מרוח אך עדיין הוא צריך הרבה כח, המיד צריך בשר ונפח ואסור שהבאס יאפיל עליו כי שם הגיטרות חיות, וכמובן שגם בתחום הגבוה לא קל להגיע לתוצאות מספקות. ואחרי כל זה, אני לא רוצה שהרמקולים יעייפו אותי! לא סתם באחד המאמרים באתר נכתב שרוק כבד ומטאל הם בין המוזיקות שהכי קשה לשחזר בצורה טובה במערכות.
בגדול המערכת נשמעת די טוב ולא מאכזבת בכלל, אבל לפעמים כאשר הקטעים עמוסים ומסובכים נורא אני מרגיש שמשהו משתנה בה, אין לבאס את אותו כח והטוויטר מתחיל טיפה לצעוק. אני חושב שזה המגבר ההיברידי אשר מחזיק פרה שפופרתי ואולי מעגל קצת את הצליל. אך ממה שהבנתי, הטוויטר ברמקולים האלו נוטה לצווחנות ועם מגבר טרנזיסטורי התוצאה עלולה להיות חדה מדי. אני אשמח לקבל עזרה מאנשים מנוסים ממני שמכירים את הרמקולים האלו או המגבר או ששומעים מוזיקה דומה ויכולים לספק לי מידע על מגברים שיתאימו להם או אפילו להגיד לי אם הרמקולים מתאימים למוזיקה הזו או שאני בכלל פותר בעיה ברכיב הלא נכון.

באמת פוסט ארוך, מקווה ששרדתם את החפירה ותוכלו לעזור לי קצת.
אסף

Winterlord פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

מה? לאף אחד אין טיפ? :מבולבל:

vladimir71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

מוזיקת מטאל \רוק כבד עם טריאנגל ? זה בעייה רצינית כי הרמקולים שלהם
צורחים גם עם כינור אז לשים הבי מטאל לרמקול כזה זה באמת בעיה .
אני לא מכיר את המגברים של שינדיק אבל את הטריאנגל שמעתי פעמיים
וזה הספיק לי להבין שאני לא רוצה נזק קבוע לאוזניים .

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

אני הייתי מתחיל עם האינטרקונקט.
ULTRALINK כבל מאוד נחמד למערכות שהם כבדות בבסיסם, לא נראה לי מתאים לטריאנגל.
תחליף דבר ראשון לאינטרקונקט פשוט ותשמע כמה שעות .
אם הכיוון טוב לאוזניך, תנסה אינטרקונקט של טרנספרנט למשל (לדעתי יפתור לך חלק גדול מהבעיה).
תוספת כבל חשמל של JPS או טרנספרנט למגבר יהיו גם הם לדעתי תוספת מבורכת למערכת שלך.

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 891
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

vladimir71 כתב:מוזיקת מטאל \רוק כבד עם טריאנגל ? זה בעייה רצינית כי הרמקולים שלהם
...
אילו רמקולים כן מומלצים למוסיקה זו?
The future ain`t what it used to be

vladimir71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

ey_cat כתב:
vladimir71 כתב:מוזיקת מטאל \רוק כבד עם טריאנגל ? זה בעייה רצינית כי הרמקולים שלהם
...
אילו רמקולים כן מומלצים למוסיקה זו?
...
רמקולים שקודם כל באופי שלהם הם לא בהירים ולא שפיצים כמו טריאנגל.
למה חסר ?
B&w , Dali, פרדיים , ...

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #7 

Winterlord כתב:כמו שהבנתם מהכותרת, המערכת שברשותי מורכבת ממגבר משולב Xindak XA6900 ומ-Triangle Comete ES.
המקור הוא המחשב שלי (כרטיס קול Xonar D2) עם ספק מצוין ומאוד יציב של Corsair מדגם HX520.
הוא מחובר למגבר עם כבל של Ultralink ומשם לרמקולים עם Xindak SC01. הרמקולים יושבים על סטנדים של Aurum Cantus Volla.

הבעיה היא כזו, אני שומע בעיקר מטאל, קצת אלקטרוני וקצת ג'אז, ובגדול זו מוזיקה די תובענית, המון מהירות ודיוק ביחד עם עוצמה שחייבת להתפרץ ולהישמע אמיתי, אסור לבאס להיות בומי או מרוח אך עדיין הוא צריך הרבה כח, המיד צריך בשר ונפח ואסור שהבאס יאפיל עליו כי שם הגיטרות חיות, וכמובן שגם בתחום הגבוה לא קל להגיע לתוצאות מספקות. ואחרי כל זה, אני לא רוצה שהרמקולים יעייפו אותי! לא סתם באחד המאמרים באתר נכתב שרוק כבד ומטאל הם בין המוזיקות שהכי קשה לשחזר בצורה טובה במערכות.
בגדול המערכת נשמעת די טוב ולא מאכזבת בכלל, אבל לפעמים כאשר הקטעים עמוסים ומסובכים נורא אני מרגיש שמשהו משתנה בה, אין לבאס את אותו כח והטוויטר מתחיל טיפה לצעוק. אני חושב שזה המגבר ההיברידי אשר מחזיק פרה שפופרתי ואולי מעגל קצת את הצליל. אך ממה שהבנתי, הטוויטר ברמקולים האלו נוטה לצווחנות ועם מגבר טרנזיסטורי התוצאה עלולה להיות חדה מדי. אני אשמח לקבל עזרה מאנשים מנוסים ממני שמכירים את הרמקולים האלו או המגבר או ששומעים מוזיקה דומה ויכולים לספק לי מידע על מגברים שיתאימו להם או אפילו להגיד לי אם הרמקולים מתאימים למוזיקה הזו או שאני בכלל פותר בעיה ברכיב הלא נכון.

באמת פוסט ארוך, מקווה ששרדתם את החפירה ותוכלו לעזור לי קצת.
אסף
...
היו לי לפני בערך עשור טריאנגל והטוויטר שלהם היה מחריד. לא שמעתי אף סדרה שהגיעה אחריהם אך הבנתי שהחברה שיפרה את הנושא ועדיין, שמתי לב שהצרפתים אוהבים פרזנטציה חריפה, לפחות הרמקולים של פוקאל טריאנגל וקאבאס ששמעתי היו כאלו.

איני מכיר את הקסינדאק אך נדמה שאין מנוס מניסוי וטעיה כדי להבין מה מציק לך בסאונד.
אני מהמר על הרמקולים....

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #8 

הייתי מתחיל בטיפ המצויין ש ITZO הציע לך .

הכוונה לבחון את נושא הכבילה .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

barak8885
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 199

שליחה #9 

Eyal_W כתב:הייתי מתחיל בטיפ המצויין ש ITZO הציע לך .

הכוונה לבחון את נושא הכבילה .
...
(Y)

כדאי לבדוק את ה"מסביב " כגון כבילה , ארון, אקוסטיקה , לפני שמסיקים מסקנות חפוזות.
אם כי שמעתי כאן לא מעט דעות על רמקולי triangle בהקשר לאופי הצליל הבהיר מידי של הרמקולים
הללו.

ברק

hornless
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
שם מלא: גיא
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #10 

כדאי לשקול החלפת רמקול. בסוף זה יצא הכי זול מבחינת כסף וזמן שתבזבז על נסיונות.
גיא

Winterlord פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

האמת שקשה לי להאמין שכבל חשמל או אינטרקונקט יעשה כזה הבדל. כלומר, כנראה שיהיה הבדל מסוים בחתימת הצליל ואולי שינוי קל של אופי אבל ממש לא שינוי דרסטי, שום דבר שיגדיר מחדש את המערכת.

העניין הוא שעוד 3 חודשים אני עובר דירה, ואולי יהיה לי שם מקום יותר טוב להניח את הרמקולים ובכלל כל נושא האקוסטיקה כנראה ישתנה. אז יכול להיות שעדיף אז לבדוק רמקולים חדשים שיכולים אולי להתאים.

בלי קשר, שקלתי להחליף את המגבר שברשותי למגבר טרנזיסטורי, אולי אפילו Xindak XA6800 (דומה לשלי, רק טרנזיסטורי מלא), מישהו מכיר את המגבר הזה ויכול לתת חוות דעת מסוימת?

תודה

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

אם המצב לאוזניך כזה גרוע, אז כדאי באמת להחליף רמקול.
בטח לא להחליף למגבר SS (אולי מגבר מנורות יעזור)

Obi-Wan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 428
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #13 

תחליף את המקור (לדעתי המחשב מחרב את העסק)
גם המגבר וגם הרמקולים טובים

מתן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 734
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

גם לי יש את אתו הדגם של טרייאנגל. ואני מאוד מרוצה ממנו הוא ממש לו צורם לי באוזן והגבוהים שלו לטעמי ממש בוול.
אי משתמש במגבר של ROTEL RA-06 ושמעתי לפני הקניה אותם עם שינדאק זה לא היה נמשע יותר טוב .

על B&W לא הייתי ממליץ לרוק בכלל , זה רמקול שהוא גם הרבה יותר קשה לדחיפה וסביר להניח שהמגבר שלך לא יזיז אותו, שמעתי את השילוב ביניהם כי היה חסר לי משהו, בסופו של דבר נפרדתי מהB&W עברתי לטרייאנגל ונשארתי עם הרוטל ,עד עכשיו אין תלונות בכלל.
אני ההיתי ממליץ לך להתחיל באקוסטיקה הזזה של הרמקולים (אם אפשרי כמובן ) זה בדר"כ לא עולה כסף. אח"כ לנסות ולראות אופציות שדרוג למיניהן, אבל קודם למצות כל אפשרות שהיא לא כלכלית .
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??

Winterlord פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

תודה לכולם, אבל הבנתי שעד שלא אעבור דירה ואראה מה התנאים שם כל הרעיונות לא הכי מעשיים.
בגדול המסקנה שניתן להסיק מהדיון זה שכנראה אני צריך רמקולים חדשים, אז כשאעבור דירה אעיר מחדש את הדיון הזה ואראה מה אפשר לעשות.

אסף

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”