שאלה לגבי מסך 32'' LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום כולם.

בד"כ אני כותב בפורום אודיו, אך כעת יש לי שאלה למומחי הוידאו:

לפני זמן לא רב החלטתי לקנות 32'' LCD, שמטרתו בחיים תהיה סרטים בלבד. היות ומתוך עקרון אין לי בבית ערוצי טלוויזיה, הנ"ל נקנה בעיקר עבור חיבור למחשב וה- DVD.
למחשב הוא חובר ב DVI ול DVD בקומפוננט.
בכל אופן, המוכר בחנות המליץ לי לקנות יותר בזול מותג מדבקה שבו חבוי פנל ובקרי שליטה של LG, ולטענתו אין הבדל בינו לבין ה LG הממותג שהוא מוכר במחיר מופרך ממש.
היו שם שלושה מסכים:

http://cinemaworld.shopy.co.il/products/23976

http://www.best4u.co.il/product.asp?productid=4059

וכמובן, מסך ה LG שאיני זוכר איזה דגם הוא. בדיקה שעשיתי באינטרנט העלתה כי זמן התגובה הוא 10MS ולא 12 כמו בלינק שהבאתי. כלומר היו שם מסכים של Provision, Dantax (מותגי מדבקה של היבואן) ושל LG. הדגם, בכל אופן, הוא HQL320WR, ומצאתי בדיוק את מספר דגם זה על מסכים נוספים, ובניהם של יונדאי עם אותם נתונים תוך שינויים קלים לכאן או לכאן. הגעתי לחנות עם סרטים שאני מכיר (לא לקחתי את מילתו של המוכר כמובן), חיברתי את הDVD ישירות לכל אחד משלושת המסכים (ולא דרך מפצל חלילה), והשוויתי. ישבתי שם עם ההנהלה שלי שעתיים וחצי. שום הבדל. אפילו לא קל שבקלים. המדבקות וה LG היו זהים זה לזה לגמרי בתמונה.
אז לקחתי את אחד המדבקות (Provision), כי הוא היה קצת זול יותר, והבאתי הביתה, תוך הבטחה למוכר שאם אני מגלה שזה לא LG אני מחזיר אותו. והפלא ופלא, הפתעה ראשונה- שלט ה DVD של LG שברשותי שולט גם על המסך.
והפתעה שניה- עם חיבור המסך למחשב, כרטיס המסך זיהה מיד, בפופ- אפ, את המסך כ- LG Electrinics DX-3003X. זה כבר היה טוב. המשכתי לבחון את המסך, שהרשים אותי במיוחד בקבצי היי- דפנישן שהורדתי מהאינטרנט, ולהלן כמה שאלות:

- האם מישהו מכיר את ה LG-3003X הזה? או את ה HQL320WR? אני לגמרי מאמין לדיאגנוזה של כרטיס המסך, אבל אשמח לדעת אם מישהו יודע על זה מניסיונו.

- ב DVI התמונה נראית מדהים. נהדר. הרבה, הרבה יותר טוב מאשר בטלוויזיית הסוני ווגה שהיתה לי קודם. לעומת זאת, מקומפוננט נרשמה אכזבה. ממש לא משהו בהשוואה. האם כך אמור להיות, או שהאשם בכך שלכרטיס המסך שלי איכויות גבוהות מאלו של מכשיר ה DVD, או שחיבור הקומפוננט עצמו פחות איכותי בהשוואה? שאלה זו חשובה לי משום שעקב כך אני צופה בסרטים כמעט בלעדית מהמחשב, ושוקל אם להיפטר מה DVD ולקנות DVD עם יציאת DVI במקומו. בכל זאת, דרך מכשיר DVD יותר נוח לצפות מאשר באמצעות מחשב.

רוב תודות לעונים.

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

logankungfu

שליחה #2 

תגיד, פירלס בתור מפיץ לא מרתיע אותך?
ומי אמר שהפנל LG הזה הוא מהדור האחרון ולא שניים אחורה?
וכמובן עיבוד תמונה (שבשימוש ב-DVD תזדקק לו מאוד-מאוד) - מה איתו? כנראה שלא משהו, אם כבר הספקת להתאכזב.

מצטער לצנן את התלהבותך. אבל אם אתה לא קונה מוצרי מדבקה בתחום השמע, עליך לא לעשות כן בתחום הוידאו!

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

אל תדאג, לא הצטננתי..

שליחה #3 

נסה אתה למצוא 32'' LCD מהדור הנוכחי בפחות מ- 7K..
וכן, הם מרתיעים. אבל לקחתי סיכון, ואני מאוד מרוצה מהתמונה ב DVI. היא אדירה. לא מריחות ולא נעליים, וקונטרסט מצויין.
במחיר הזה, אני מסתפק בלהתלהב מה- DVI..
אז מה הקטע? ב DVI עיבוד התמונה נעשה במחשב, ולכן זה נראה כ"כ הרבה יותר טוב?
בקומפוננט העיבוד הוא במסך ולכן לא משהו? אם זה העניין, אז המחיר שווה לי לדבוק במחשב בתור מקור ולוותר על מעבד מתוחכם.

אני מדגיש, ב DVI התמונה מעולה ממש. ואולי אני לא מבין גדול, אבל אני כן רגיש לתמונה שנראית לא טוב, ולכן אני לא מרוצה מהקומפוננט.
ומלבד זאת, עצם העובדה שבמקום לשלם איזה 12.5K על אותו הדבר שילמתי פחות מ- 7, כבר מחממת את הלב..

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

טוב, אם אתה מעוניין במוניטור מחשב גדול - תתחדש.
למרות שלדעתי הסמסונג LA32R51B שעולה לא הרבה יותר, ייתן גם תמונה הרבה יותר טובה (עדיין לא אופטימלית) ב- DVD (בלי להפסיד איכות ב-HDMI כמובן), וראש הרבה יותר שקט מבחינת אחריות ושרות.

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

רגע, אז זה העניין? המעבד?

שליחה #5 

האם אכן בחיבור למחשב העיבוד מתבצע בו, ובחיבור ל DVD, במסך, ולכן הפרשיי האיכות?

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

אגב, הסמסונג הזה עולה די הרבה יותר..

שליחה #6 

3.5K ש"ח כלפי מעלה זה הבדל די גדול..
והאם הוא היה נותן איזה יתרון משמעותי (כלומר שווה 3.5 אלף) בחיבור למחשב (שזה השימוש העיקרי)?

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

את הסמסונג ניתן להשיג בפחות מ- 8K בפומביות.
גם בחנויות לא עולה יותר מ- 9.5.

לגבי עיבוד תמונה - DVD דורש upscaling ולמקרה ואתה לא משתמש ב- progressive scan - גם deinterlacing.
upscaling נדרש גם באות HD (במקרה 1080 - downscaling).
ב-DVD צריך גם noise reduction - בכל זאת אות אנלוגי.

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

וב DVI מהמחשב..?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”