music vs equipment
שלום לכולם
אני מהנה לשוטט בפורום ולעתים השרשורים מעשירים
לאחר קריאת המסע לקניית פטיפון של דיז פשוט קניתי פטיפון לאחר שנים שוויתרתי על שירותיו.
רוצה לומר שרשור שניכתב על סמך ידע אמפירי נרחב בהיי אנד הוא משהו שאפשר להתייחס אליו.
בלי להתייחס לשאלת המקור ואמינותו ישנם כללים ברורים לאקוסטיקה טובה באולם,
אני חושב שגם למערכת שמע.מכיוון שעומק ההשקעה התקציבית הוא מוגבל כל אחד מאיתנו
עושה פשרה , מעצים דרישה מהמערכת וסלחן לאחרת.מה בסך הכל אנו רוצים?להתרגש!
ישנם יבואנים עם ידע נרחב אבל הם סוחרים(לא גנאי עובדת חיים)
גם אני חוטא במותגים איזוטריים והיו פריטים שלאחר זמן התבררו כטעות עבורי.
יש גרף לימוד ארוך והעדפה מוזיקלית דינמית .
אין לי ניסיון ותקציב כמו לחלקכם רק מעלה נקודות למחשבה בביקורת ציוד.
לפעמים אני מתרגש משמיעת רדיו ברכב כי אולי אין לי ציפיות.
כשאני קורא שמישהו מתחיל להשקיע בחשמל אני צופה שעוד מעט יתחיל להחליף רכיבים,
לאן רוצים להגיע? אולי המוסיקה כבר לא מספקת.
העולם המהיר והתחרותי גורם לנו רק להעלות את תג המחיר אבל זה לא נגמר
לפעמים היי אנד נשמע מרשים אבל כמה פעמים אנחנו נשענים אחורה ושוקעים
לילה טוב והנאה מהחיים.
אני מהנה לשוטט בפורום ולעתים השרשורים מעשירים
לאחר קריאת המסע לקניית פטיפון של דיז פשוט קניתי פטיפון לאחר שנים שוויתרתי על שירותיו.
רוצה לומר שרשור שניכתב על סמך ידע אמפירי נרחב בהיי אנד הוא משהו שאפשר להתייחס אליו.
בלי להתייחס לשאלת המקור ואמינותו ישנם כללים ברורים לאקוסטיקה טובה באולם,
אני חושב שגם למערכת שמע.מכיוון שעומק ההשקעה התקציבית הוא מוגבל כל אחד מאיתנו
עושה פשרה , מעצים דרישה מהמערכת וסלחן לאחרת.מה בסך הכל אנו רוצים?להתרגש!
ישנם יבואנים עם ידע נרחב אבל הם סוחרים(לא גנאי עובדת חיים)
גם אני חוטא במותגים איזוטריים והיו פריטים שלאחר זמן התבררו כטעות עבורי.
יש גרף לימוד ארוך והעדפה מוזיקלית דינמית .
אין לי ניסיון ותקציב כמו לחלקכם רק מעלה נקודות למחשבה בביקורת ציוד.
לפעמים אני מתרגש משמיעת רדיו ברכב כי אולי אין לי ציפיות.
כשאני קורא שמישהו מתחיל להשקיע בחשמל אני צופה שעוד מעט יתחיל להחליף רכיבים,
לאן רוצים להגיע? אולי המוסיקה כבר לא מספקת.
העולם המהיר והתחרותי גורם לנו רק להעלות את תג המחיר אבל זה לא נגמר
לפעמים היי אנד נשמע מרשים אבל כמה פעמים אנחנו נשענים אחורה ושוקעים
לילה טוב והנאה מהחיים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
שלום לך וברוך הבא.
לבטייך מוכרים לי.
אם להתייחס לכותרת השרשור שפתחת, בתרגום לעברית: "מוסיקה כנגד ציוד" – עמדתי היא חד משמעית – המטרה היא הנאה ממוסיקה, בעוד הציוד הוא רק אמצעי.
העניין הוא שיש כאן בעיה אמיתית, או שרשרת בעיות – לפחות, זה מה שניסיוני הוביל אותי אליו.
ככל שהטעם שלנו (כולל המנגנון אוזניים-מוח) מתחדד – דרישות האיכות עולות.
איכות עולה כסף. – אמנם, לא כל פריטי הציוד במחירים הנוסקים לשמיים מחירם נמצא בקנה מידה לאיכותם, אבל, עדיין לא מצאתי פריטי ציוד למערכת שמע באיכות גבוהה באמת, שהם זולים. יתכן ויש, אני עדיין לא מצאתי.
אם כן, כאשר הטעם מתחדד עולות דרישות האיכות – ועולים סדרי הגודל של מחירי הציוד.
אבל, הסיפור לא כל כך פשוט.
אמרו חז"ל: "אין אדם נפטר מן העולם וחצי תאוותו בידו". – הם ידעו את אשר הם אמרו.
בהקשר שלנו – אין, לא הייתה ולא תהיה מערכת שמע המגיעה לאיכות שחזור המוסיקה אליה אנחנו שואפים – בכל מחיר שהוא.
מה עושים? האם מותחים קוו והיכן מותחים את הקו?
כל אחד ופתרונו הוא. לא נראה לי שקיים מתכון הנכון לכולם.
עדיין, ההתלבטות היא התלבטות אמיתית – לכל אורך הדרך.
נושא אחר שהעלית הוא ההנאה מהדברים הפשוטים שבחיים, לעומת המרדף אחר הטכנולוגיה.
דעתי כדעתך כאן, דהיינו (אם קלטתי אותך נכון) – הטכנולוגיה אינה מהווה תחליף – והיא אולי אפילו מהווה מכשול – ליכולת האדם ליהנות מהחיים כפי שהם, מהדברים הקטנים והפשוטים שבחיים.
זה נושא רחב ועמוק הרבה יותר מאשר בחירת ציוד למערכת שמע.
עיקר החשיבות היא בהעלאת השאלה.
יש שמתיימרים לתת תשובות לאחרים.
לגישתי – על כל אחד למצוא בעצמו את התשובות, בדרך זאת או אחרת – או, להמשיך לשאול ולחפש תשובות – תשובות מבפנים.
בהקשר זה, אצטט קטע ממילותיו האחרונות של בודהה, על ערש דווי, לבכירי תלמידיו:
"היו אור לעצמכם. סמכו על עצמכם, אל תישענו על אף אחד אחר".
ובאנגלית:
[left]
"Be light unto yourselves.
Rely upon yourself; do not depend upon anyone else."
[/left]
שבוע טוב ומבורך.
לבטייך מוכרים לי.
אם להתייחס לכותרת השרשור שפתחת, בתרגום לעברית: "מוסיקה כנגד ציוד" – עמדתי היא חד משמעית – המטרה היא הנאה ממוסיקה, בעוד הציוד הוא רק אמצעי.
העניין הוא שיש כאן בעיה אמיתית, או שרשרת בעיות – לפחות, זה מה שניסיוני הוביל אותי אליו.
ככל שהטעם שלנו (כולל המנגנון אוזניים-מוח) מתחדד – דרישות האיכות עולות.
איכות עולה כסף. – אמנם, לא כל פריטי הציוד במחירים הנוסקים לשמיים מחירם נמצא בקנה מידה לאיכותם, אבל, עדיין לא מצאתי פריטי ציוד למערכת שמע באיכות גבוהה באמת, שהם זולים. יתכן ויש, אני עדיין לא מצאתי.
אם כן, כאשר הטעם מתחדד עולות דרישות האיכות – ועולים סדרי הגודל של מחירי הציוד.
אבל, הסיפור לא כל כך פשוט.
אמרו חז"ל: "אין אדם נפטר מן העולם וחצי תאוותו בידו". – הם ידעו את אשר הם אמרו.
בהקשר שלנו – אין, לא הייתה ולא תהיה מערכת שמע המגיעה לאיכות שחזור המוסיקה אליה אנחנו שואפים – בכל מחיר שהוא.
מה עושים? האם מותחים קוו והיכן מותחים את הקו?
כל אחד ופתרונו הוא. לא נראה לי שקיים מתכון הנכון לכולם.
עדיין, ההתלבטות היא התלבטות אמיתית – לכל אורך הדרך.
נושא אחר שהעלית הוא ההנאה מהדברים הפשוטים שבחיים, לעומת המרדף אחר הטכנולוגיה.
דעתי כדעתך כאן, דהיינו (אם קלטתי אותך נכון) – הטכנולוגיה אינה מהווה תחליף – והיא אולי אפילו מהווה מכשול – ליכולת האדם ליהנות מהחיים כפי שהם, מהדברים הקטנים והפשוטים שבחיים.
זה נושא רחב ועמוק הרבה יותר מאשר בחירת ציוד למערכת שמע.
עיקר החשיבות היא בהעלאת השאלה.
יש שמתיימרים לתת תשובות לאחרים.
לגישתי – על כל אחד למצוא בעצמו את התשובות, בדרך זאת או אחרת – או, להמשיך לשאול ולחפש תשובות – תשובות מבפנים.
בהקשר זה, אצטט קטע ממילותיו האחרונות של בודהה, על ערש דווי, לבכירי תלמידיו:
"היו אור לעצמכם. סמכו על עצמכם, אל תישענו על אף אחד אחר".
ובאנגלית:
[left]
"Be light unto yourselves.
Rely upon yourself; do not depend upon anyone else."
[/left]
שבוע טוב ומבורך.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- דורון3
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
- שם מלא: דורון אור
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
הצעתי - אם עדיין לא נכנסת לעניין האודיו - אל תיכנס לשם.
The road to audio hell is paved with good intentions
בסופו של דבר יש לא מעט קונצרטים חיים שניתן ללכת אליהם ועדיין להישאר עם עודף לעומת כמות ההשקעה בזמן וכסף בתחביב שלא תמיד תביא אותך לאודיו נירוונה.
אני אחד שכמוך נהנה ממוסיקה טובה (לאוזניי) באשר היא. רדיו, אוטו, אינטרנט, תחנת רכבת, איש ברחוב עם כינור או גיטרה וכו'
אני מוסגל להנות ממוסיקה למרות התחביב הזה שהרבה מאוד פעמים עלול לגרום לעוסקים בו להתחיל להיות מפונקים עד טירוף ולהפסיק להנות ממשהו שמבחינתם עדיין אינו מושלם.
הרפרטואר שלהם הופך להיות תקליטי ותקליטורי הדגמה אקלקטיים של מוסיקה שכביכול מוקלטת היטב אבל חסרת כל נושא משותף או רעיון שלם למעט כלים לכיוונון ובדיקת המערכת שלהם (זה כמו נגן שבמקום לנגן בקונצרט נתקע בקטע של כיוונון כלי הנגינה) ולדעתי הם איבדו את הדרך ופיספסו את מטרת התחביב הזה (ביצועי שמע מול אהבה למוסיקה באשר היא).
אם בכל זאת תחליט שאתה רוצה להיכנס לזה הצעתי לך היא שתעשה זאת בזהירות ובסבלנות ונסה ללמוד מניסיונם של אנשים שיש להם טעם זהה או דומה מספיק לשלך במוסיקה משוחזרת.
בסופו של דבר יש לא מעט קונצרטים חיים שניתן ללכת אליהם ועדיין להישאר עם עודף לעומת כמות ההשקעה בזמן וכסף בתחביב שלא תמיד תביא אותך לאודיו נירוונה.
אני אחד שכמוך נהנה ממוסיקה טובה (לאוזניי) באשר היא. רדיו, אוטו, אינטרנט, תחנת רכבת, איש ברחוב עם כינור או גיטרה וכו'
אני מוסגל להנות ממוסיקה למרות התחביב הזה שהרבה מאוד פעמים עלול לגרום לעוסקים בו להתחיל להיות מפונקים עד טירוף ולהפסיק להנות ממשהו שמבחינתם עדיין אינו מושלם.
הרפרטואר שלהם הופך להיות תקליטי ותקליטורי הדגמה אקלקטיים של מוסיקה שכביכול מוקלטת היטב אבל חסרת כל נושא משותף או רעיון שלם למעט כלים לכיוונון ובדיקת המערכת שלהם (זה כמו נגן שבמקום לנגן בקונצרט נתקע בקטע של כיוונון כלי הנגינה) ולדעתי הם איבדו את הדרך ופיספסו את מטרת התחביב הזה (ביצועי שמע מול אהבה למוסיקה באשר היא).
אם בכל זאת תחליט שאתה רוצה להיכנס לזה הצעתי לך היא שתעשה זאת בזהירות ובסבלנות ונסה ללמוד מניסיונם של אנשים שיש להם טעם זהה או דומה מספיק לשלך במוסיקה משוחזרת.
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
- קיבל תודות: 10 פעמים
נכון, יהושע אפילו עשה בדיקה כזו בביתו והגיע לאותה מסקנה - בשרשור "האם יש תחליף לאודיו אנלוגי".meir78 כתב:ברוך הבא סטנדרד!
לדעתי האישית אין תחליף לפטיפון טוב! פטיפון טוב ינצח בקלות כל CD.
אני שמעתי מספר פטיפונים אצל אחד היבואנים מול נגני הCD שלו והתוצאה הייתה מדהימה לטובת הפטיפונים....
אם תסתכל בעמוד האחרון של שרשור "האם יש תחליף לאודיו אנלוגי" תראה שפרסמתי מבחן זהה שעשו ב audiophile audition שבמקרה גם כן בדק את אותה היצירה שיהושע בדק.
עפ"י תוצאות ראשוניות באמת התקליט נשמע יותר טוב מה SACD (שורה מתחת תבין למה אני מזכיר את ה SACD),אולם לאחר שביצעו מספר דברים התוצאה התהפכה.
את אותן הפעולות שעשו ב audiophile audition יש לבצע גם עבור נגן ה CD..
לדעתי נכון יותר לחקור את סיבת ההבדלים מאשר לרוץ ישר בהכרזות כאלה או אחרות - לא סתם תעשיית המוסיקה עוברת בהדרגה למדיה הדיגיטילית.
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
- קיבל תודות: 10 פעמים
או דעה קדומה...Joshua_G כתב:בקיאות בגלישה ברשת היא דבר אחד, בעוד אודיופיליה היא דבר שונה – היא מבוססת על האזנה....
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
מסכים עם כל מילהדורון3 כתב:אני אחד שכמוך נהנה ממוסיקה טובה (לאוזניי) באשר היא. רדיו, אוטו, אינטרנט, תחנת רכבת, איש ברחוב עם כינור או גיטרה וכו'
הרפרטואר שלהם הופך להיות תקליטי ותקליטורי הדגמה אקלקטיים של מוסיקה שכביכול מוקלטת היטב אבל חסרת כל נושא משותף או רעיון שלם למעט כלים לכיוונון ובדיקת המערכת שלהם (זה כמו נגן שבמקום לנגן בקונצרט נתקע בקטע של כיוונון כלי הנגינה) ולדעתי הם איבדו את הדרך ופיספסו את מטרת התחביב הזה (ביצועי שמע מול אהבה למוסיקה באשר היא)....
Silence speaks louder than words
דורון3 כתב:הצעתי - אם עדיין לא נכנסת לעניין האודיו - אל תיכנס לשם.
אם בכל זאת תחליט שאתה רוצה להיכנס לזה הצעתי לך היא שתעשה זאת בזהירות ובסבלנות ונסה ללמוד מניסיונם של אנשים שיש להם טעם זהה או דומה מספיק לשלך במוסיקה משוחזרת....
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
אני אגיד לכם איך שומעים מוזיקה
היום הייתי אצל רופא השיניים-טיפוס אנגלוסקסי שדומה פלאים לאריק קלפטון בעזרת אשתו הסטאזרית תוצרת ירושלים
יש שם מיני מערכת שתמיד מנגנת בארוק כבד שלא תמיד לרוחי במיוחד בסיטואציה המחרידה-אי לכך ובהתאם לזאת הבאתי איתי
מוזיקה-דיסק חרוך של ביל אוונס-הופעה חיה-זה היה ב9 בבוקר ואשתו והוא עדיין עם קורים בעינים-לא זכרתי שזו הופעה חיה
ואחרי כעשר דקות שאשתו התחילה לבאר את הנשמע כמוזיקה בין מלנכולית לבין גרוטסקית בזמן שאני לא יכול לדבר ומוטב
התחיל המתופף בסולו-אולי 15 דקות הוא דופק ודופק ובמערכת מיני הזו זה נשמע כאילו משפצים את הבית השכן,היא מחזיקה את צינורית
הרוק והוא קודי ומשפשף ואני מרגיש את העצבים של שניהם עולים,עולים,,כמעט התחלתי לצחוק,יעני לבכות מצחוק וההוא דופק
פתאום היא קמה וכיבתה את המערכת-אחרי כמה דקות שהוא הוציא את המקדחה התחלתי לצעוק,,,מממ,,,,ממממ,,אז דוקטור הריס הנכבד
התחיל לצעוק עליה-קליינ ט מביא את המוזיקה שלו!!!הקליינט תמיד צודק!!מה את מכבה?אז היא קמה והדליקה ואז המלנכוליה המשיכה
לשמחת כולם-ככה שומעים מוזיקה
היום הייתי אצל רופא השיניים-טיפוס אנגלוסקסי שדומה פלאים לאריק קלפטון בעזרת אשתו הסטאזרית תוצרת ירושלים
יש שם מיני מערכת שתמיד מנגנת בארוק כבד שלא תמיד לרוחי במיוחד בסיטואציה המחרידה-אי לכך ובהתאם לזאת הבאתי איתי
מוזיקה-דיסק חרוך של ביל אוונס-הופעה חיה-זה היה ב9 בבוקר ואשתו והוא עדיין עם קורים בעינים-לא זכרתי שזו הופעה חיה
ואחרי כעשר דקות שאשתו התחילה לבאר את הנשמע כמוזיקה בין מלנכולית לבין גרוטסקית בזמן שאני לא יכול לדבר ומוטב
התחיל המתופף בסולו-אולי 15 דקות הוא דופק ודופק ובמערכת מיני הזו זה נשמע כאילו משפצים את הבית השכן,היא מחזיקה את צינורית
הרוק והוא קודי ומשפשף ואני מרגיש את העצבים של שניהם עולים,עולים,,כמעט התחלתי לצחוק,יעני לבכות מצחוק וההוא דופק
פתאום היא קמה וכיבתה את המערכת-אחרי כמה דקות שהוא הוציא את המקדחה התחלתי לצעוק,,,מממ,,,,ממממ,,אז דוקטור הריס הנכבד
התחיל לצעוק עליה-קליינ ט מביא את המוזיקה שלו!!!הקליינט תמיד צודק!!מה את מכבה?אז היא קמה והדליקה ואז המלנכוליה המשיכה
לשמחת כולם-ככה שומעים מוזיקה
אמן מייסר