האם יש כבר סראונד מלא בכל ערוצי ה-HD של הוט?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

שלום רב,
לפני מספר חודשים הזמנתי את חבילת ה-HD של הוט.
לאכזבתי, הופתעתי לגלות שמרבית הערוצים (וביניהם ערוץ הסרטים שהוא החשוב לי מכולם) לא משודרים בסראונד מלא, DD.
לכן כעבור ימים ספרים בלבד, ביטלתי את החבילה.

היום דיברתי עם נציגה של הוט, בכדי לתאם מועד להחלפת ממיר ה-HD בממיר רגיל, ואז הוצע לי תוספת של שני ערוצי HD (סרטים ונשיונל גאוגרפיק) באותו מחיר שאני משלם כרגע.
אלא שהמחיר הזה כרוך בהתחייבות ל-3 שנים.

ולכן רציתי לשאול, האם מאז התחילו כבר לשדר גם את ערוץ הסרטים HD בסראונד מלא, או שלפחות יש כוונה לכך?
חשוב מאוד לדעת זאת, כי במידה ולא, הרי שאין לי שום טעם להיכנס להתחייבות כזו!

תודה רבה!

MiOB
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326

שליחה

לגבי העתיד הקרוב / הרחוק אני לא יודע, אך כרגע ערוץ הסרטים (HD) לא משדר בסראונד מלא. :|
אני צופה בו כול מספר ימים, ומתאכזב מחדש שהוט כזאת מפגרת טכנולוגית.

נו, אולי לאחר הניתוק הסופי של האנלוגי יזוז שם משהו..

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759

שליחה

MiOB כתב:לגבי העתיד הקרוב / הרחוק אני לא יודע, אך כרגע ערוץ הסרטים (HD) לא משדר בסראונד מלא. :|
אני צופה בו כול מספר ימים, ומתאכזב מחדש שהוט כזאת מפגרת טכנולוגית.

נו, אולי לאחר הניתוק הסופי של האנלוגי יזוז שם משהו..
...
לא קשור לפיגור טכנולוגי. ראשית, הם משדרים DD בערוצים אחרים (NG, VOOM, MTVHD). שנית, מבחינה טכנולוגית הוט עוקפים בסיבוב את יס עם ערוץ החזור שלהם וכל האפליקציות שפותחו סביבו. הסיבה שאין DD בערוצי ה-HD האחרים היא סדר עדיפויות לקוי + קמצנות של החברה. זה הכל.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אוקיי, תודה על המידע.
ולצורך השוואה, מה קורה בחברת YES, מהבחינה הזו?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103

שליחה

אני לא צופה כל כך בערוץ הסרטים, אבל כשהעברתי ראיתי DD עם 5 ערוצים

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 868

שליחה

בYES אכן יש DD בערוצי הסרטים.
בHOT לא קיים DD בערוץ הסרטים, אבל בNG ובעוד כמה ערוצים אחרים יש.
מאכזב, כי אני עם הוט.

MiOB
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326

שליחה

levikon כתב: לא קשור לפיגור טכנולוגי. ראשית, הם משדרים DD בערוצים אחרים (NG, VOOM, MTVHD). שנית, מבחינה טכנולוגית הוט עוקפים בסיבוב את יס עם ערוץ החזור שלהם וכל האפליקציות שפותחו סביבו. הסיבה שאין DD בערוצי ה-HD האחרים היא סדר עדיפויות לקוי + קמצנות של החברה. זה הכל.
...
אתה צודק, כוונתי היתה יותר במובן של "קמצנות טכנולוגית", שכן מבחינת טכנולוגיה זה אפשרי מבחינתם.
אני לא יודע כמה רוחב פס דורש ה-DD, אבל אני חושב שזה יופיע לאחר סיום השירות האנלוגי.

אגב, זה לא אשמת יס בחוסר ערוץ חזור, אלא הרגולציה עליה, שכן יס יכלו להשתמש בחברה האם בזק ולהציע את מה שהוט מציעה.

בשורה התחתונה - בעניין הזה הוט "מפגרת" טכנולוגית, מהסיבה הפשוטה שיס מציעה את זה והם לא.
אני מעורה בניסוי ה-UFI, כך שאני יודע לפחות כי בתחום האינטרנט המהיר הם לא יפגרו טכנולוגית בקרוב.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4852

שליחה

ב-yes הערוץ היחידי שמשדר 5.1 זה NG HD
בערוץ הסרטים וערוצי הסדרות הוא שידור הוא ב-DD, אך בד"כ 2.0
בעת האחרונה הסרטים שמשודרים בשישי ושבת ב-22 משודרים ב-5.1

שאר הערוצים משדרים ב-PCM שידור סטריאו בלבד.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

מאכזב מאוד.
לפחות אם הוט גם כן היו משדרים סרטים 5.1 בשישי ושבת בלילה, הייתי רואה בכך התקדמות כלשהי.
כנראה שלמרבית הלקוחות זה לא ממש מפריע שאין סראונד מלא, אחרת כולם היו מבטלים את החבילות, ואז אין לי ספק שבהוט היו יוצאים מגידרם בכדי לרצות אותנו.

אם כך הוא המצב, אני מתכוון להחזיר להם את הממיר
עד שלא ישנו את המדיניות, אין לי שום תמריץ להזמין את חבילת ה-HD

assafTV
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 73

שליחה

עלויות הדולבי דיגיטל 5.1 הן אדירות ולמעשה מכפילות את מחירי התוכן. לכן שתי החברות לא משדרות 5.1 למעט ערוצי לווין חיצוניים שמשדרים כך מראש.
הדבר דומה לכך שאם מנוי משלם נניח 250 ש"ח בחודש ליס או הוט, מנוי לחבילת HD DD5.1 היה מכפיל לו את דמי המנוי ל-500 ש"ח.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

assafTV כתב:עלויות הדולבי דיגיטל 5.1 הן אדירות ולמעשה מכפילות את מחירי התוכן. לכן שתי החברות לא משדרות 5.1 למעט ערוצי לווין חיצוניים שמשדרים כך מראש.
הדבר דומה לכך שאם מנוי משלם נניח 250 ש"ח בחודש ליס או הוט, מנוי לחבילת HD DD5.1 היה מכפיל לו את דמי המנוי ל-500 ש"ח.
...
הכל נכון עד המשפט האחרון שלך....
כי עלות כפולה לתוכן (נניח 6K$ במקום 3K$) לחלק למספר המנויים על HD לא אומר הכפלה של המנוי אלא הרבה, הרבה פחות...נניח שיש כבר מעל 10K מנויים זה אומר 30 סנט תוספת לסרט שיישודר ב-DD.
ישנם 3 סרטים בערב, כלומר, דולר לערב תכפיל ב-30, זה תוספת של 30 דולר (וזה בהנחה שאין שידורים חוזרים....כן, ממש....)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

לא משתלם להם לשדר 5.1? סבבה, שיחפשו מי בכלל רוצה את החבילה הזו.
בשבילי, איכות הסאונד לא פחות חשובה מאיכות התמונה, ואני לא מוכן להתפשר.
נכון שאפשר להשתמש באופציה של פרולוג'יק ברסיבר, אבל זה עדיין לא כמו הדבר האמיתי...

דרך אגב, עד כמה שידוע לי, גם תכנים רגילים לא משודרים בהוט ב-5.1, וזאת לעומת YES, שאצלם כן משדרים בסראונד מלא, לפחות חלק מהתכנים...

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759

שליחה

bariko כתב:לא משתלם להם לשדר 5.1? סבבה, שיחפשו מי בכלל רוצה את החבילה הזו.
נכון שאפשר להשתמש באופציה של פרולוג'יק ברסיבר, אבל זה עדיין לא כמו הדבר האמיתי...

דרך אגב, עד כמה שידוע לי, גם תכנים רגילים לא משודרים בהוט ב-5.1, וזאת לעומת YES, שאצלם כן משדרים בסראונד מלא, לפחות חלק מהתכנים...
...
פרט לחלק מערוצי ה-HD, אין ביס ערוצים שמשדרים ב-DD. היה לפני כמה שנים ערוץ ניסיוני בקיץ, אבל שם זה נגמר.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

levikon כתב:
bariko כתב:לא משתלם להם לשדר 5.1? סבבה, שיחפשו מי בכלל רוצה את החבילה הזו.

...
פרט לחלק מערוצי ה-HD, אין ביס ערוצים שמשדרים ב-DD. היה לפני כמה שנים ערוץ ניסיוני בקיץ, אבל שם זה נגמר.
...
כל הכבוד, אם כך כנראה מדובר "באותה גברת בשינוי אדרת"
אני מקווה שהרבה מאוד מנויים ינטשו את הוט ו-YES לטובת שידורי ה-DTT
ואז החברות האלה יאלצו "להפוך עולמות" בכדי לא לאבד עוד ועוד לקוחות...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

אם ינטשו לטובת שידורי ה DTT זה לא יהיה בגלל איכות משופרת המוצעת בשידורים אלו ולכן זה קהל שממילא לא מתעניין בצליל היקפי. צריך לזכור שלא מעט מנויים מחברים את הממיר ישירות למסך. מי שמתעסק בקולנוע ביתי הם דווקא המיעוט.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Catskinner
זה ברור.
נראה לי גם שלא אגזים אם אומר שרוב עמחה בכלל לא יודע מה זה HD, ומרבית האנשים שרוכשים מסכי פלזמה ו-LCD ,לא בדיוק עושים זאת כדי לצפות בסרטי בלו-ריי.

אבל ברגע שתהיה נטישה המונית לכיוון ה-DTT (ולא משנה כרגע מה הסיבה לכך), אני מניח שחברות הכבלים והלווין ינסו לעשות הכול כדי לפחות לשמור על הקיים, וגם כדי להחזיר לקוחות שעזבו.
וכשאני אומר "הכול", הכוונה היא גם להוזלה במחירים, גם להוספת ערוצים חדשים ואטרקטיביים, ובין היתר אולי גם לשיפור הסאונד.
אגב, גם באיכות התמונה יש להם עדיין לאן להתקדם, כי כרגע אין שידור של 1080p...

ושוב, יכול להיות שהם בכלל לא מודעים לכך שיש לקוחות שמפריע להם שהסאונד לא משודר ב-5.1.
אני התלוננתי על כך בשירות הלקוחות של הוט, וביקשתי שיעבירו את התלונה שלי להנהלה הבכירה, אבל כמה כבר אנשים כמוני התלוננו על כך???

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4852

שליחה

יש בכלל גוף שידור בעולם שמשדר ב-1080P?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

נדמה לי שביפן
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

assafTV
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 73

שליחה

MartinHSabag כתב:
assafTV כתב:עלויות הדולבי דיגיטל 5.1 הן אדירות ולמעשה מכפילות את מחירי התוכן. לכן שתי החברות לא משדרות 5.1 למעט ערוצי לווין חיצוניים שמשדרים כך מראש.
...
הכל נכון עד המשפט האחרון שלך....
כי עלות כפולה לתוכן (נניח 6K$ במקום 3K$) לחלק למספר המנויים על HD לא אומר הכפלה של המנוי אלא הרבה, הרבה פחות...נניח שיש כבר מעל 10K מנויים זה אומר 30 סנט תוספת לסרט שיישודר ב-DD.
ישנם 3 סרטים בערב, כלומר, דולר לערב תכפיל ב-30, זה תוספת של 30 דולר (וזה בהנחה שאין שידורים חוזרים....כן, ממש....)
...
מה לא מובן במשפט הפשוט "הוצאות התוכן מוכפלות"?
הוצאות על תוכן רגיל: X
הוצאות על תוכן עם 5.1 סראונד: 2X

נניח שאני מוכר לך מוצר במאה שקלים. העלות שלי עליו היא 90. עכשיו המוצר הזה עולה לי 180 שקלים. אם אמשיך לגבות ממך 100 שקלים אני אפסיד.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103

שליחה

assafTV,
התוספת מחלקת על כל המנויים. המחיר הוא לתוכן בלי קשר למספר המנויים.

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”