למה צריך מזרימדיה עם יש הרבה בעיות?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תעשה פעם ביקור בפורום ה HTPC ותראה שרק נדמה לך שהדשא אצל השכן ירוק יותר
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הצרה היא - שגם אם נניח שזה עולה בערך אותו המחיר - הזמן שצריך להשקיע בשביל שמחשב יגיע למצב שמזרימדיה מגיע מהקופסא - הוא רב מאוד - ומצריך גם ידע.
יש לי חבר שקנה להורים שלו מזרימדיה - משתלט להם עליו מרחוק בכדי שיוריד להם סרטים - ואת כל השאר הם עושים לבד - והם מאושרים.
יש לי חבר שקנה להורים שלו מזרימדיה - משתלט להם עליו מרחוק בכדי שיוריד להם סרטים - ואת כל השאר הם עושים לבד - והם מאושרים.
מחשב הוא גדול יותר לכן תופס יותר מקום, צריך להתעסק עם קודאקים, תוכנות, קריסות, עד שמכבים, עד שמדליקים...
לא אומר שמזרימדיה זה מושלם, אבל בד'כ אחרי שאתה מסדר את ההגדרות כמו שצריך פעם אחת (התקנת YAMJ, הגדרת רשת) הפעולה הופכת להיות פשוטה יותר מלהפעיל ממיר של HOT
לא אומר שמזרימדיה זה מושלם, אבל בד'כ אחרי שאתה מסדר את ההגדרות כמו שצריך פעם אחת (התקנת YAMJ, הגדרת רשת) הפעולה הופכת להיות פשוטה יותר מלהפעיל ממיר של HOT
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- ChenGanir
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 223
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 10 פעמים
מנסיון אישי, מחשב HTPC דורש המון התעסקות, כמו שנאמר זמני עליה וירידה מעצבנים, רועש יותר, גדול יותר. לאחרונה עברתי לפופקורן A110, וזה פשוט עולם אחר. נדלק מייד, מוכן מייד, זמין כל הזמן, קטן, לא רועש, עושה את העבודה שלו בצורה חלקה, מאפשר לי לעבוד גם ב COMPONENT למקרן וגם ב HDMI לפלזמה בלי שום בעיה (HTPC התקשה במשימה הפשוטה הז מבחינת רזולוציות).
בקיצור - אם כל מה שאתה מחפש זה לראות סרטים על הטלויזיה, מזרימדיה זה המכשיר בשבילך.
בקיצור - אם כל מה שאתה מחפש זה לראות סרטים על הטלויזיה, מזרימדיה זה המכשיר בשבילך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
העניין הוא לא אם יש או אם אין בעיות אלא אם יודעים להתמודד איתם, כי בעיות יש בכל מוצר ופתרונות אינסטנט קיימים רק בנסקפה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
אין שום בעיות , הכי פשוט שבעולםronen631 כתב:למה לא לשים כרטיס HDMI במחשב האישי ,וכרטיס קול טוב.
לקנות דיסק חיצוני כל הסיפור זה מגיע ל- 1200 ש"ח.
וככה אין בעיית תרגום,לא נתקע,ואין את כל הבעיות....
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
גם אני החלפתי מדיה סנטר בסטרימר, ומאוד מרוצה למען האמת, למרות שיש לי ניסיון בלהגדיר את המחשב, שאפילו את המחשב שלי הישן הצלחתי להביא למצב שהוא מריץ סרטים של 1080p, אבל עדיין העדפתי להשאר עם סטרימר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מזמין כל אחד - להשוות בין מדריך (והצלחה בביצוע) של התקנת תוכנה וקודקים של מחשב - לעומת התקנה של סטרימר.
הקודקים ההתקנה שלהם והכל נהיה כ"כ מסובך - שגם למשתמשים מתקדמים יותר - עדיף.
מה שמצחיק - ככל שהמערכת שלך סבוכה יותר - עוד יותר עדיף סטרימר
קלות מעבר בין יציאות. שליטה וכו'...
הקודקים ההתקנה שלהם והכל נהיה כ"כ מסובך - שגם למשתמשים מתקדמים יותר - עדיף.
מה שמצחיק - ככל שהמערכת שלך סבוכה יותר - עוד יותר עדיף סטרימר
קלות מעבר בין יציאות. שליטה וכו'...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
שתי תפיסות עולם שונות ומקבילות.
יש כאלה שמעדיפים לשים כרטיס טלויזיה, כרטיס מאיץ, דיסק גדול ולהשתמש במחשב כמקור הוידאו שלהם.
לעומתם יש כאלה שמעדיפים מזרימדיה שמפשט את הדברים אך גם מגביל אותם יותר מבחינת הגמישות (משחקים, דפדפן וכו') אבל גם פשוט יותר בניגון התכנים.
יש כאלה שמעדיפים לשים כרטיס טלויזיה, כרטיס מאיץ, דיסק גדול ולהשתמש במחשב כמקור הוידאו שלהם.
לעומתם יש כאלה שמעדיפים מזרימדיה שמפשט את הדברים אך גם מגביל אותם יותר מבחינת הגמישות (משחקים, דפדפן וכו') אבל גם פשוט יותר בניגון התכנים.
נכון, אומנם לא חובה אבל אני אחרי תקופה ארוכה עם הYAMJ לא מבין איך הסתדרתי בלעדיו.Itay_Pollak כתב:מי אמר שצריך YAMJ?
זו תוספת - לא חובה....
גם הרבה יותר יפה ומרשים (כשאתה פותח את המסך ויש לך את הסרטים מסודרים ע'פ הפוסטרים, תקצירים וכו') וגם הרבה יותר פשוט לתפעול (אם הצלחתי ללמד את אמא שלי איך לראות סרט דרך זה, שומדבר לא מסובך)
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
את הימים של HOLLYWOOD CARD של SIGMA אני מנסה לשכוח.
לכל מוצר יש את היתרונות והחסרונות שלו,אני רוצה להגיע בנחת לסלון ללחוץ על 2 3 כפתורים ולראות את הסרט עם מזרימדיה. אגב מזרימדיה לא פוטר מעבודות ההכנה שעושים ב PC , הורדה ריפ התאמת תרגום וכו"
אבל אח"כ הכל רץ .
לכל מוצר יש את היתרונות והחסרונות שלו,אני רוצה להגיע בנחת לסלון ללחוץ על 2 3 כפתורים ולראות את הסרט עם מזרימדיה. אגב מזרימדיה לא פוטר מעבודות ההכנה שעושים ב PC , הורדה ריפ התאמת תרגום וכו"
אבל אח"כ הכל רץ .
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

לא התייחסתי להורדה - כי את זה אתה תעשה גם במחשב.
החכמה היא - שאפשר להשתמש בשילוב בין מחשב ישן - שיהיה אחראי על הורדות, למזרימדיה תותח - ואז לחסוך הרבה כאבי ראש.
החכמה היא - שאפשר להשתמש בשילוב בין מחשב ישן - שיהיה אחראי על הורדות, למזרימדיה תותח - ואז לחסוך הרבה כאבי ראש.
בתור אחד שעבר מ-HTPC לסטרימר. כמה נקודות
לכל אחד מהאפשרויות יש את היתרון והחסרונות שלו. אני אנסה לסכם.
HTPC
יתרונות
וואו אפקט - המראה של ה-HTPC על המסך הרבה יותר מרשים, זה מתחיל בתפריטים וממשיך לאיכות התמונה עצמה, עם יכולת כיוונון תמונה הרבה יותר טוב ושליטה כמעט בכל פרמטר אפשרי לקבלת איכות מקסימלית.
משחקים/גלישה/עבודה - ברור שבעזרת HTPC ניתן לעשות את כל אלו בסלון.
MEDIA BROWSER - עדיף על הג'וק בוקס של הסטרימר, בידידותיות למשתמש.(מדבר על עדכון הסרטים)
זמן עליה - מידי. בניגוד למה שכתבו פה, אין צורך לחכות שה-HTPC יעלה. פשוט שמים אותו במצב שינה והוא עולה מיד
טלויזיה - הקלטות (מיותר לדעתי בעקבות זמינות התכנים באינטרנט באופן כמעט מידי)
מודולריות - תמיד אפשר לעדכן תכונות. קליטה דיגיטלית ,BLU RAY וכו.
חסרונות
רעש - לא יעזור כמה שקט ה-HTPC זה לא סטרימר בלי מאוורר, ובלילה בסרט דרמה שקט שומעים אותו.
מיקרוסופט - המדיה סנטר של מייקרוסופט פשוט מעצבן ולא ניתן לשנות קינפוג. כמובן שאפשר לשים תוכנות אחרות אבל זה דורש עוד זמן כדי ללמוד ולקנפג.
זמן - מחשב דורש זמן. זה נכון באופן כללי ונכון עוד יותר בהתחלה עד הקינפוג הראשוני.
סטרימר
יתרונות
זמן - מידי. מרגע שפתחתי את הקופסה, תוך פחות מיום הסטרימר נכנס לעבודה סדירה, ב-HTPC זה לקח יותר משבוע עבודה. (אני מדבר על קינפוג שכיף לחיות איתו)
חסרונות
יציבות - דורש לפחות REBOOT בשבוע (ולפעמים אפילו יותר) .גם ה-HTPC דורש REBOOT אבל בד"כ רק של המדיה סנטר עצמו ולא של כל המחשב.
לסיכום
כפי שניתן לראות שלסטרימר אין כמעט יתרונות וכמעט אין חסרונות וזו בדיוק כל סיפורו של הסטרימר. הוא מכשיר הרבה יותר פשוט. אם אתה רוצה רק לראות סרטים והזמן שלך יקר לך(או אם אתה מאותגר טכנולוגית), סטרימר. לכל דבר אחר, מחשב.
HTPC
יתרונות
וואו אפקט - המראה של ה-HTPC על המסך הרבה יותר מרשים, זה מתחיל בתפריטים וממשיך לאיכות התמונה עצמה, עם יכולת כיוונון תמונה הרבה יותר טוב ושליטה כמעט בכל פרמטר אפשרי לקבלת איכות מקסימלית.
משחקים/גלישה/עבודה - ברור שבעזרת HTPC ניתן לעשות את כל אלו בסלון.
MEDIA BROWSER - עדיף על הג'וק בוקס של הסטרימר, בידידותיות למשתמש.(מדבר על עדכון הסרטים)
זמן עליה - מידי. בניגוד למה שכתבו פה, אין צורך לחכות שה-HTPC יעלה. פשוט שמים אותו במצב שינה והוא עולה מיד
טלויזיה - הקלטות (מיותר לדעתי בעקבות זמינות התכנים באינטרנט באופן כמעט מידי)
מודולריות - תמיד אפשר לעדכן תכונות. קליטה דיגיטלית ,BLU RAY וכו.
חסרונות
רעש - לא יעזור כמה שקט ה-HTPC זה לא סטרימר בלי מאוורר, ובלילה בסרט דרמה שקט שומעים אותו.
מיקרוסופט - המדיה סנטר של מייקרוסופט פשוט מעצבן ולא ניתן לשנות קינפוג. כמובן שאפשר לשים תוכנות אחרות אבל זה דורש עוד זמן כדי ללמוד ולקנפג.
זמן - מחשב דורש זמן. זה נכון באופן כללי ונכון עוד יותר בהתחלה עד הקינפוג הראשוני.
סטרימר
יתרונות
זמן - מידי. מרגע שפתחתי את הקופסה, תוך פחות מיום הסטרימר נכנס לעבודה סדירה, ב-HTPC זה לקח יותר משבוע עבודה. (אני מדבר על קינפוג שכיף לחיות איתו)
חסרונות
יציבות - דורש לפחות REBOOT בשבוע (ולפעמים אפילו יותר) .גם ה-HTPC דורש REBOOT אבל בד"כ רק של המדיה סנטר עצמו ולא של כל המחשב.
לסיכום
כפי שניתן לראות שלסטרימר אין כמעט יתרונות וכמעט אין חסרונות וזו בדיוק כל סיפורו של הסטרימר. הוא מכשיר הרבה יותר פשוט. אם אתה רוצה רק לראות סרטים והזמן שלך יקר לך(או אם אתה מאותגר טכנולוגית), סטרימר. לכל דבר אחר, מחשב.
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
Re: בתור אחד שעבר מ-HTPC לסטרימר. כמה נקודות
reboot בשבוע לסטרימר??utsur כתב:חסרונות
[....
הצחקת אותי , לאיזה מוצר אתה מתייחס בדיוק?
יש לי 6500 ושני נגני NMT ואני לא זוכר מתי פעם אחרונה הם עשו reboot יזום או לא יזום
לרינו
לי יש HDX אבל אני מכיר אנשים עם דרגון וגם פופקורן עם אותם סדרי גודל של אתחולים, בהתאם לרמת האתגר שנדרש מהסטרימר.
אם אני מקרין סרט ביום, HD רגיל, אז גם שלי לא דורש REBOOT. אם אתה מאתגר אותו עם DIVX מפורמטים ישנים (עדיין לא מצאתי את הפטן השחור ב-HD, משום מה המכשירים האלה מתמודדים יותר טוב עם HD מאשר DIVX) שומע רדיו אינטרנטי(עקב אכילס של המכשיר) ומתעדכן מהאינטרנט אז פעם בשבוע זה כמעט מינימום.
חוץ מזה רציתי להוסיף לתגובה הקודמת שלי.
כמות הבעיות של סטרימר היא כעין וכאפס לעומת הבעיות ב-HTPC. זה שנראה שיש בסטרימרים הרבה תקלות, היא כי ברוב המקרים האוכלוסיה שונה. ל-HTPC בד"כ ניגשים אנשים עם יותר תושיה לתחום, ולסטרימרים ברוב המקרים מגיעים אנשים שסה"כ רוצים לראות סרטים ולא לפתור תקלות. אז כשיש להם תקלה הם מיד שואלים ולא חוקרים אותה לעומק לפני זה.
אם אני מקרין סרט ביום, HD רגיל, אז גם שלי לא דורש REBOOT. אם אתה מאתגר אותו עם DIVX מפורמטים ישנים (עדיין לא מצאתי את הפטן השחור ב-HD, משום מה המכשירים האלה מתמודדים יותר טוב עם HD מאשר DIVX) שומע רדיו אינטרנטי(עקב אכילס של המכשיר) ומתעדכן מהאינטרנט אז פעם בשבוע זה כמעט מינימום.
חוץ מזה רציתי להוסיף לתגובה הקודמת שלי.
כמות הבעיות של סטרימר היא כעין וכאפס לעומת הבעיות ב-HTPC. זה שנראה שיש בסטרימרים הרבה תקלות, היא כי ברוב המקרים האוכלוסיה שונה. ל-HTPC בד"כ ניגשים אנשים עם יותר תושיה לתחום, ולסטרימרים ברוב המקרים מגיעים אנשים שסה"כ רוצים לראות סרטים ולא לפתור תקלות. אז כשיש להם תקלה הם מיד שואלים ולא חוקרים אותה לעומק לפני זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
כמה איתחולים אתם עושים?
יש לי שני מזרימדיות שאני מכבה להם את החשמל רק פעם בשנה או כשאני מעביר אותם מקום...
יש לי שני מזרימדיות שאני מכבה להם את החשמל רק פעם בשנה או כשאני מעביר אותם מקום...