LCD או לחכות ל-LED ? שאלה אמיתית אנא כנסו
שלום חברים,
אחרי שבדקתי קצת בחנויות על מנת לרכוש לעצמי טלויזית LCD 37 מאיכות טובה,
חשבתי לעצמי הרי יש הרבה עידכונים בכלכלה של ימינו....
האם שווה להמתין ולחכות שמחירי מסכי ה-LED(שהם יותר עדיפים מLCD) יירדו לרמה "נורמלית" כמו של ה-LCD בימינו?
כמה זמן ייקח לדעתכם המקצועית עד שהLED יירדו לרמה מחירים אלו ?
לקנות LCD ? או לחכות?
תודה !
אחרי שבדקתי קצת בחנויות על מנת לרכוש לעצמי טלויזית LCD 37 מאיכות טובה,
חשבתי לעצמי הרי יש הרבה עידכונים בכלכלה של ימינו....
האם שווה להמתין ולחכות שמחירי מסכי ה-LED(שהם יותר עדיפים מLCD) יירדו לרמה "נורמלית" כמו של ה-LCD בימינו?
כמה זמן ייקח לדעתכם המקצועית עד שהLED יירדו לרמה מחירים אלו ?
לקנות LCD ? או לחכות?
תודה !
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
ההוזלה של LED לא צפוייה בקרוב, בגלל שאין איזו פריצת דרך בתחום הזה שצפוייה להוריד את עלויות הייצור של LED.
לדעתי המחירים ירדו בתחום הזה הרבה יותר לינארי מאשר בתחום המסכים הרגילים (קרי: זה יקח כשנתיים שלוש עד שהמחירים ירדו לרמת המחירים של מסכים ללא LED).
לדעתי המחירים ירדו בתחום הזה הרבה יותר לינארי מאשר בתחום המסכים הרגילים (קרי: זה יקח כשנתיים שלוש עד שהמחירים ירדו לרמת המחירים של מסכים ללא LED).
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
יש בכלל טלביזיות
9oferlaor כתב:ההוזלה של LED לא צפוייה בקרוב, בגלל שאין איזו פריצת דרך בתחום הזה שצפוייה להוריד את עלויות הייצור של LED.
לדעתי המחירים ירדו בתחום הזה הרבה יותר לינארי מאשר בתחום המסכים הרגילים (קרי: זה יקח כשנתיים שלוש עד שהמחירים ירדו לרמת המחירים של מסכים ללא LED)....
led בגודל 37 ?
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
אין פריצת דרך
KrakapalKKrakapalK כתב:לא ראיתי איזו פריצת דרך טכנולוגית במסכי LED .
סתם רוצים לעשות קופה ......
יש פריצת דרך ענקית במסכי הליד .
אייכות תמונה עומק שחורים .
עיצוב המסך .עובי המסך 3 ס"מ
חיסכון בחשמל משמעותי .
אורך חיים גדול יותר .
מערכת כיול מסך מתקדמת ביותר .
זמן התגובה טוב יותר .
אם זה לא מספיק אז אני כבר לא יכול להוסיף דבר .
- kalderondavid
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 24
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
המחיר ירד כשהסינים יחליטו .
אין שום סיבה שה-LED יהיה יותר יקר. לטלויזית LED יש ספק יותר קטן, לכן יותר זול.
אין מעגלי אינוורטור- הם המעגלים שמפעילים את הפלורסנטים- ב-LCD 32 יש 16 מעגליי אינוורטור.
הלדים זולים מפלורסנטים.
ה-LED קלת משקל, לדוגמה LED בגודל 52 אינצ' שוקלת 25 ק"ג כמו טלויזית CRT בגודל 20 אינצ' , לכן הובלה עולה יותר זול.
כמו שכשיצא DVD לשוק הוא עלה פי 4 מוידאו, והיום DVD עולה 100 שקל(רבע מוידאו), זה רק בגלל פשטות הטכנולוגיה והיצור יחסית לוידאו.
אין מעגלי אינוורטור- הם המעגלים שמפעילים את הפלורסנטים- ב-LCD 32 יש 16 מעגליי אינוורטור.
הלדים זולים מפלורסנטים.
ה-LED קלת משקל, לדוגמה LED בגודל 52 אינצ' שוקלת 25 ק"ג כמו טלויזית CRT בגודל 20 אינצ' , לכן הובלה עולה יותר זול.
כמו שכשיצא DVD לשוק הוא עלה פי 4 מוידאו, והיום DVD עולה 100 שקל(רבע מוידאו), זה רק בגלל פשטות הטכנולוגיה והיצור יחסית לוידאו.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לסיכום - לא שווה לחכות אלא אם הטכנולוגיה מעבר לסיבוב, כי אם תחכה שנה שנתיים - גם OLED יתקרב.. ואז מה תעשה?
תחכה ל OLED?
ואז כבר יהיה 2012 וסוף העולם יגיע - ולא תהיה לך טלויזיה איכותית לצפות - מה תעשה?

תחכה ל OLED?
ואז כבר יהיה 2012 וסוף העולם יגיע - ולא תהיה לך טלויזיה איכותית לצפות - מה תעשה?
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
kalderondavid
מה הקשר של הסינים למסכים . הסינים מתעסקים רק עם מוצרי מדבקה .
בטוח שלא ארכוש מסך ליד שמיוצר בסין .
לפי התאוריה שלך המחירים של כל המסכים כיום היו אמורים להיות קרובים מאוד למחיר בחו"ל .
אבל בפועל המחירים לא יורדים .
לפי התאוריה שלך המחירים של כל המסכים כיום היו אמורים להיות קרובים מאוד למחיר בחו"ל .
אבל בפועל המחירים לא יורדים .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
Re: אין פריצת דרך
9000es כתב:KrakapalKKrakapalK כתב:לא ראיתי איזו פריצת דרך טכנולוגית במסכי LED .
סתם רוצים לעשות קופה ......
יש פריצת דרך ענקית במסכי הליד .
אייכות תמונה עומק שחורים .
עיצוב המסך .עובי המסך 3 ס"מ
חיסכון בחשמל משמעותי .
אורך חיים גדול יותר .
מערכת כיול מסך מתקדמת ביותר .
זמן התגובה טוב יותר .
אם זה לא מספיק אז אני כבר לא יכול להוסיף דבר ....
פריצת דרך ענקית ? במה זה בה לידי ביטוי ? שינוי סוג התאורה ? WOW ! ממש קידמה !
אתה מדבר כמו משווק. לא ראיתי שום הבדל מהותי , אני מוכן להתערב שאם תכנס לעולם תצוגה
בו יהיו 30 מסכים LCD ומתוכם יהיו 5 מסכי LED עם שידור HD , לא תוכל בוודאות לזהות אף מסך LED .
(כמובן שצריך להוריד את המדבקות הזוהרות ומחיר לפני )
- kalderondavid
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 24
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
LCD רגילה תקנה סיני? 90% מהיצור הוא סיני, אם תרצה מוצר לא סיני כנראה שלא תקנה לעולם.9000es כתב:kalderondavid
אבל בפועל המחירים לא יורדים ....
פתוחה לפניי פלזמה של LG (לא מוצר מדבקה) והיא סינית כשרה...
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
KrakapalK,
אפשר להבחין בין מסך LCD רגיל ו led עם local dimming.
מספיק להסתכל על הפסים השחורים בסרט 21:9 ולהבחין ש LCD רגיל לא נותן שחור עמוק.
אל תזלזל במה ש 9000es כתב. ממליץ לך לחקור את הנושא עוד קצת, אולי תבין שבכל זאת יש כאן פריצת דרך.
אפשר להבחין בין מסך LCD רגיל ו led עם local dimming.
מספיק להסתכל על הפסים השחורים בסרט 21:9 ולהבחין ש LCD רגיל לא נותן שחור עמוק.
אל תזלזל במה ש 9000es כתב. ממליץ לך לחקור את הנושא עוד קצת, אולי תבין שבכל זאת יש כאן פריצת דרך.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
KrakapalK,
דבר ראשון, למה אתה צועק (BOLD).
דבר שני, האימפקט של LED הוא בכלל לא בשיטת התאורה. הוא יעיל מאוד (משמע - מאפשר פיזור חום קטן יותר = פחות אנרגיה, פחות עובי) והוא משפר את איכות התמונה בכך שניתן להדליק ולכבות אותו במהירות רבה מאוד. בין היתר, הוא יכול להיות כבוי כאשר המסך מעביר בין פריימים ובכך הוא בעצם מונע לחלוטין כל מריחה.
ממליץ לך לקרוא את המאמר "חידושים אחרונים במסכי LCD", כל הנושא הזה מכוסה שם.
דבר ראשון, למה אתה צועק (BOLD).
דבר שני, האימפקט של LED הוא בכלל לא בשיטת התאורה. הוא יעיל מאוד (משמע - מאפשר פיזור חום קטן יותר = פחות אנרגיה, פחות עובי) והוא משפר את איכות התמונה בכך שניתן להדליק ולכבות אותו במהירות רבה מאוד. בין היתר, הוא יכול להיות כבוי כאשר המסך מעביר בין פריימים ובכך הוא בעצם מונע לחלוטין כל מריחה.
ממליץ לך לקרוא את המאמר "חידושים אחרונים במסכי LCD", כל הנושא הזה מכוסה שם.
שכחת עלויות R&D שצריך לכסות, כמו בכל טכנולוגיה חדשה.kalderondavid כתב:המחיר ירד כשהסינים יחליטו .
הלדים זולים מפלורסנטים.
כמו שכשיצא DVD לשוק הוא עלה פי 4 מוידאו, והיום DVD עולה 100 שקל(רבע מוידאו), זה רק בגלל פשטות הטכנולוגיה והיצור יחסית לוידאו....
בסופו של דבר היצור של טלוויזיות LED כנראה לא יותר יקר כשמגיעים ליצור המוני אבל המטרה היא תמיד למכור לכל אחד במחיר המקסימלי שבו הוא יהיה מוכן לקנות. ולכן בכל תחום טכנולוגי (וגם לא טכנולוגי) נראה מחירים גבוהים למאמצים המוקדמים (שתמיד נדפקים), וצניחה מתמשכת במחיר ככל שהמוצר נמצא יותר זמן בשוק.
כמה מהירה תהיה הצניחה? זה כבר תלוי במספר המתחרים וכמה נואשים הם יהיו. לLED אני צופה צניחה הרבה יותר מהירה מטכנולוגיות קודמות בגלל הדמיון הרב לLCD.
האמת שראיתי וחשבתי הרבה על הלד וכמו הרבה דברים זה גם סובייקטיבי. חלק טוןענים שלא רואים הרבה הבדל, אחרים טוענים להבדל משמעותי. אם נכניס הכל למשוואה של התמורה למחיר (שזה גם זה סובייקטיבי) הייתי אומר, לדעתי, שזה עדיין לא שווה את ההשקעה (ואני עוד חובב טכנו, וחידושים וממהר להכניס הביתה כל מיני "פיצ'פקעס" שכאלה).
עדיין, אם מישהו היה שואל אותי אם שווה להשקיע בזה כרגע, הייתי עונה שרק אם ממש לא מעניינת אותו התוספת הכספית. אולי בהמשך ישקיעו בLED יותר והיא תתפתח ותוזל ותהפוך לטכנו' עם יתרונות בולטים יותר.
בסך הכל, נכון להיום, לא "נפלתי" ממסכי LED (האמת שכרגע אני מסתכל על אחד של המחשב שלי אבל אולי מסך מחשב של DELL זה לא אותו דבר). ואני מסכים שדי קשה לראות הבדל בין LED למסך LCD טוב. ההבדל מורגש אבל לא כמו ההבדל במחיר.
עדיין, אם מישהו היה שואל אותי אם שווה להשקיע בזה כרגע, הייתי עונה שרק אם ממש לא מעניינת אותו התוספת הכספית. אולי בהמשך ישקיעו בLED יותר והיא תתפתח ותוזל ותהפוך לטכנו' עם יתרונות בולטים יותר.
בסך הכל, נכון להיום, לא "נפלתי" ממסכי LED (האמת שכרגע אני מסתכל על אחד של המחשב שלי אבל אולי מסך מחשב של DELL זה לא אותו דבר). ואני מסכים שדי קשה לראות הבדל בין LED למסך LCD טוב. ההבדל מורגש אבל לא כמו ההבדל במחיר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מסכים לחלוטין עם קודמי.
מה שכן - חייב לציין שלפחות בלד סמסונג שעברה ביקורת באתר - רואים מעולה. אולי לא ברמה של פלאזמה אבל טוב מאוד. הבעייה - המחיר יותר גבוה מפלאזמה 5090 - אז ברור מה עדיף לטעמי
מה שכן - חייב לציין שלפחות בלד סמסונג שעברה ביקורת באתר - רואים מעולה. אולי לא ברמה של פלאזמה אבל טוב מאוד. הבעייה - המחיר יותר גבוה מפלאזמה 5090 - אז ברור מה עדיף לטעמי
Itay_Pollak כתב:לסיכום - לא שווה לחכות אלא אם הטכנולוגיה מעבר לסיבוב, כי אם תחכה שנה שנתיים - גם OLED יתקרב.. ואז מה תעשה?
תחכה ל OLED?
...
- israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 517
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
מה הסיפור?
תקנה פלזמה איכותית וזהו...גם אני צפיתי בלד של סמסונג ולטעמי הוא לא מגיע לרמה של הפיוניר 5090 ואולי גם הייתי מעיז ואומר גם לרמה של הפנסוניק py80, המעבד תמונה שלהם לטעמי יותר מוצלח משמע החדות יותר גבוה בשידורי hd והצבעים יותר מדויקים....
ואם לקחת פלזמה אז אתה מכוסה גם ברמת השחורים...
עלות מול תועלת כרגע הדבר המשתלם ביותר לקנות פלזמה באיכות גבוה, היום המחירים שלהם בהרבה יותר נמוכים ממה שהם נותנים.
וגם אם תיקח lcd טוב זה לא סוף העולם אתה אומנם תפסיד את השחורים העמוקים שכל המומחים פה מדברים עליהם אבל יכול להיות שההבדלים לך לא יראו משמעותים....כמו להרבה צרכנים אחרים, האובססיה שלנו לרמת השחורים היא כי מדובר בפריצת דרך טכנולגית.מין בעיה שלא ניפתרה וגם אם אני ישים מולך את המסך שמציג שחורים בצורה מושלמת זה
לא בהכרח כי יפיל אותך לריצפה.
בסופו של דבר אתה תסתכל זה על האיכות של הצבעים, לחדות בhd לתמונה בsd ולמריחות תמונה.
וככה אתה צריך לבחור את המסך שלך.
ואם לקחת פלזמה אז אתה מכוסה גם ברמת השחורים...
עלות מול תועלת כרגע הדבר המשתלם ביותר לקנות פלזמה באיכות גבוה, היום המחירים שלהם בהרבה יותר נמוכים ממה שהם נותנים.
וגם אם תיקח lcd טוב זה לא סוף העולם אתה אומנם תפסיד את השחורים העמוקים שכל המומחים פה מדברים עליהם אבל יכול להיות שההבדלים לך לא יראו משמעותים....כמו להרבה צרכנים אחרים, האובססיה שלנו לרמת השחורים היא כי מדובר בפריצת דרך טכנולגית.מין בעיה שלא ניפתרה וגם אם אני ישים מולך את המסך שמציג שחורים בצורה מושלמת זה
לא בהכרח כי יפיל אותך לריצפה.
בסופו של דבר אתה תסתכל זה על האיכות של הצבעים, לחדות בhd לתמונה בsd ולמריחות תמונה.
וככה אתה צריך לבחור את המסך שלך.