Reference במחיר שערורייתי: Mystere ca21

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
נעול
שמעוןב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

ככל הידוע לי, הרשימה הבאה היא הראשונה בעולם על קדם המגבר Mystere ca21.

במסגרת סקירת הרכיבים במערכת שלי (ראו רשימה בפורום כאן מתאריך 26/7/2009), סקרתי בפעם שעברה (10/8/2009) את המגבר הפנומנלי של תדי פרדו – מגבר שקו האופי היחיד שלו הוא לתת ביטוי למה שלפניו, לא יותר ולא פחות. מגבר כמעט אידיאלי כזה מצריך קדם-מגבר משובח, מפני שהוא מייד חושף את כל הפגמים של הקדם (ומה שלפני הקדם). הבעיה היא שקדם-מגבר משובח הוא עסק יקר ומורכב יותר ממגבר, מפני שהוא מטפל באות חלש הרבה יותר.

התקציב שלי לקדם היה 15000 ₪. מהר מאוד התברר לי שבמחיר הזה אפשר לקנות, במקרה הטוב, קדם בינוני, לא יותר. להלן שתי דוגמאות, מתוך חמישה או שישה קדמים שבדקתי עם המגבר של פרדו:

Manley Shrimp (שפופרתי) – פשוט לא עבד טוב עם המגבר הזה: עמום, לא מפורט מספיק, בסים דלוחים, לא מספיק נקי ושקט, ברדק כללי. פשוט לא טוב!

Trigon TRV 100 (טרנזיסטורי) – עבד הרבה יותר טוב עם המגבר של פרדו. שקט, בסים הדוקים, פירוט נאה, במה מסודרת. עם זאת, הוא נוטה להיות מעט "מנומס", לא מספיק דינמי, עם במה מצומצמת מכל הצדדים, וצליל נעים, אם כי לאו דווקא טבעי.

"נו, מה עושים?" חשבתי בייאוש לאחר עוד כמה קדמים שהפיקו תוצאות דומות. לא הרשיתי לעצמי לפנטז על קדמים יקרים יותר, מפני שאחרי הרמקולים, המגבר והפטפון, לא נשאר לי יותר מן הסכום האמור. "נו, מה עושים?" בוחרים "על עיוור". הואיל והמגבר הקודם שלי, Mystere IA21, היה פשוט פנטסטי, החלטתי להמר על הקדם של החברה הזאת, ומשתי סיבות נוספות: א. הנתונים הטכניים פשוט מרשימים. ב. היבואן היה מוכן לזכות אותי אחד על אחד עם המגבר המשולב.

לא אלאה אתכם בכמות הציפורניים שכססתי עד שהקדם הגיע: א. מציפייה; ב. מחרדה שמא הוא יאכזב או פשוט לא יתאים. יום-יומיים אחרי ההזמנה, היצרן יצר קשר עם היבואן וביקש את רשותו לשדרג את הפוטנציומטר. מתברר שהחברה פיתחה פוטנציומטר נגדים איכותי אפילו יותר מפוטנציומטר הנגדים הקודם. היבואן הסכים מייד, מתוך השערה מדויקת שלא אסרב לשדרוג כזה.

טוב, הקדם הגיע סוף סוף, ואני חושב שהתמונות המצורפות תעשינה אתו יותר חסד מכל מילה שאומר. מדובר במפלץ יפהפה בן למעלה מ-20 ק"ג, המתרכזים, כמובן, בעיקר מאחור, באזור השנאים וספקי הכוח. המעגל הוא מנקודה לנקודה, ומאחור אפשר למצוא ארבע כניסות RCA איכותיות בלבד, בלי שום רמז לרעמות ה-RCA השופעות שמצאתי בחלק מן הקדמים שבדקתי, ושכמובן רק פוגעות בתוצאה הסופית. בחזית יש שני כפתורים בלבד: ווליום וברירת ערוצים. זה הכול. הווליום ידני, ובקליקים (24 קליקים). בלי שלט רחוק והבלים הרסניים דומים. המגבר יושב על שלושה ספייקים מובנים מאלומיניום, והבנייה הכללית שלו היא פשוט לעילא ולעילא – בכל קנה מידה ולכל רמת מחיר!
לקדם 4 שפופרות 6SN7 מתוצרת Shuguang, ומיישרת אחת – 5AR4. הרשו לי כמה מילים על השפופרות הספציפיות האלה (6SN7) של שוגואנג. אני איש של שפופרות, ואני יודע היטב איזה הבדל אדיר יש ביניהן. הואיל ושוגואנג היא חברה סינית, החלטתי, כמעט אוטומטית, ששפופרות NOS תהיינה טובות יותר. חבר הגיע אלי הביתה עם כמה וכמה 6SN7 מסוגים שונים, הרכבנו, ו..., ו..., כן, לא ייאמן – הוצאנו את ה-NOS, החזרנו את השפופרות של שוגואנג, ויחד איתן חזר גם החיוך לפנינו (העניין עם השפופרות הרבה יותר מורכב, כמובן, אבל על כך בהזדמנות אחרת).

טוב, ועכשיו, סוף סוף, ניגש לצליל. או מוטב, לפני כן, לסוף ממש: רבותיי, מדובר בקדם-מגבר משובח. נקודה. סוף פסוק! מדובר בקדם במחיר פשוט שערורייתי. כן. הגיע סוף סוף הרגע לדבר על המחיר שלו: 1850 יורו! פשוט לא ייאמן! לא שזה לא ייאמן כי המחיר לכאורה נמוך. 1850 יורו זה לא בחינם, גם אם היצרנים והיבואנים עושים את כל המאמצים האפשריים לשכנע אותנו בכך. זה לא ייאמן, מפני שבהשוואה לכל (!) הקדמים האחרים הנמכרים בארץ בטווח המחירים הזה, מדובר בהבדל המקביל להבדל בין טוסטוס לאופנוע ספורט. לא פחות!

יפה, ועכשיו נעבור לפרטים. קודם-כל, נדמה לי שההתאמה בינו לפרדו תוכננה בסוד מאחורי גבי – היא פשוט מדויקת. אחרי 200-150 שעות הרצה, הקדם נפתח לגמרי והחל לחשוף את כל יכולותיו. אם לסכם אותן בכמה מילים, אפשר לומר שהוא שילוב בין השקיפות והפירוט הנפלאים של קדם שנאים פסיבי איכותי, לבין הדינמיקה, המהירות, השליטה ותמונת הבמה המצוינת של קדם אקטיבי איכותי; שילוב בין הניקיון, השקט והשליטה בבסים של קדם טרנזיסטורי איכותי, לבין המרקם הטונלי המגוון, האווריריות ועומק הבמה של קדם שפופרתי איכותי. על כל אלה אפשר להוסיף שהוא בעל צליל נייטרלי, עד כמה שמכשיר יכול להיות בעל צליל נייטרלי; שהוא שקט לחלוטין; שהוא פשוט איננו מתחמם (מעבר לחמימות קלה), גם אם תשאירו אותו דלוק בלי הפסקה, כל הזמן.
הקדם רגיש מאוד להעמדה, וצריך לפנק אותו בבסיס טוב. אני הנחתי אותו על הבסיס המופלא של SRA. רצוי מאוד להרחיק אותו מן הרמקולים. הואיל ושפופרות 6SN7 נוטות לפעמים למיקרופוניות, נדמה לי ש-DAMPERS יועילו להן. הזמנתי כבר רביעייה.

חסרונות? לא נעים לי להודות בזה, ואולי זה עלול להישמע חובבני, אבל כשלעצמו ומול קדם המגברים האחרים שבדקתי – פשוט אין לו. הדרך לדעת איפה הנקודות החלשות שלו היא הדרך הידועה והמוכרת: להעמיד אותו מול קדם-מגבר יקר יותר. אבל אני חושש שצריך קדם-מגבר הרבה יותר יקר, הרבה הרבה יותר יקר, כדי למצוא את הנקודות האלה.

Mystere ca21 הוא קדם-מגבר Reference למחירו, ולהערכתי – הוא אחד מקדם המגברים הטובים ביותר המיוצרים היום עד 4500-4000 דולר, ולא אתפלא אם יתברר שהוא הטוב ביותר בדרגה הזאת. הוא מחובר למערכת עם רכיבים בדרגת מחיר הרבה יותר גבוהה, והוא משתלב בה כמו נהר רחב ועמוק: בלי שום צוואר בקבוק ושרטונים למיניהם. רק מים צלולים ושופעים. זה הכול.

אני מאושר מן הקנייה הזאת.
נערך לאחרונה על ידי שמעוןב ב 24/08/2009 13:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.

שמעוןב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תמונה נוספת

שליחה #2 

קדם בלי מכסה

שמעוןב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תמונה אחרת

שליחה #3 

קדם מאחור

שמעוןב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

ועוד תמונה

שליחה #4 

מבט נוסף על הקדם עם מכסה

yossie4
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

תתחדש שמעון,

אני שמח בשבילך שהצליח לך אפילו בלי אפשרות לשמוע ולערוך השוואה של הפרה.

תהנה ומקווה בשבילך שהגעת לנחלה.

אני סקרן לדעת מה תהיה התרשמותך בעוד מס' חודשים לאחר שתכיר את הפרה והציוד שברשותך

יוסי

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #6 

(Y)
התחדש ותהנה.
אני שמח בשמחתך. (f)

כאחד שזכה לשמוע את הקדם-מגבר הזה, אני יכול לאשר שהוא נשמע נהדר – ללא כל ספק קדם-מגבר מעולה.

אמנם בחרתי קדם-מגבר אחר למערכת שלי, אבל יש להביא בחשבון כמה דברים:

1. הקדם-מגבר אותו בחרתי יקר יותר.

2. ברשותי מגבר הספק שונה – וידועה חשיבות ההתאמה (סינרגיה) בין רכיבים שונים במערכת, בפרט בין הקדם-מגבר למגבר ההספק.

3. השוואה אמיתית יכולה להיות רק כאשר שני הקדם-מגברים נשמעים זה בצד זה – השוואה שלא התאפשר לי לעשות.

4. בעוונותיי הרבים, המערכת הדו-ערוצית (ההגברה והרמקולים) משמשת אותי גם לקולנוע ביתי. משום כך, קיומו של שלט-רחוק לבקרת העוצמה (דבר הקיים בקדם-מגבר בו בחרתי) הוא שיקול מבחינתי – זה הרבה יותר נוח, בפרט בקולנוע ביתי. אמנם, העדר שלט-רחוק לא היה פוסל עבורי קדם-מגבר, אבל כאשר יש כזה, עבורי זה יתרון.
בברכה,
יהושע גומא

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

תתחדש ותהנה , מסקרן אותי לדעת אם יצא לך לשמוע טרילוגי לידו , כי נראה לי לפחות לפי התיאור שזה מה שמשקף את הטרילוגי , למרות שלא יצא לי לשמוע אותו עם מערכת יקרה כמו שלך
ד"א המחיר הוא בארץ או בחו"ל ?
מי היבואן ?

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #8 

יאללה הימורים- האם הפרה ישרוד יותר מהמשולב? :D

meir78
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

כתיבה יפה..
אבל יש לי קצת בעיה עם הנאמר..
ב4000-4500$ יש פרהאמפים שאני די בטוח שהפרה הזה לא מגיע לליגה שלהם, על סמך מה אתה קובע שזהו הפרה הטוב ביותר?.
תשמע אבטליון, אני מכבד אותך ואת דעתך אבל תשתדל לשמור על פרופורציות, גם ברמקולים לדעתי קצת הגזמת, יש לך רמקולים טובים הבעייה איתם שהם יודעים לנגן רק פסנתר ואולי גם אקורדיון ופה זה נגמר.
תשתדל לשמור על פרופורציות, גם אם שחורי לא יהיה מרוצה.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #10 

:)
אמן מייסר

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #11 

תתחדש ותהנה ותמשיך לדווח!

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #12 

דברי אבטליון אינם קודש הקודשים וכך צריך להתחייס לדבריו או לכל אחד שכותב בפורום .
אני אישית לא אוהב הגזמות ותיאורים בומבסטיים אך אחרים נוהגים להביע את דעתם בצורה זו , וזו זכותם .
ואם תרצו דוגמאות אני אשמח לספק .

אני חושב שאין טעם לחזור על המנטרה הזו ... זה הוא וזה סגנונו .

וכל שנותר לי לאחל לו מזל טוב.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

שמעוןב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה למברכים

ל-TRUEJOKER
היה לי קדם של טרילוג'י לפני 10 שנים בערך (אל תשאל אותי מה הדגם, אינני זוכר. אבל אני זוכר איך הוא נראה). אם הזיכרון השמיעתי שלי לא מטעה אותי, אין מה להשוות בין השניים. מדובר ברמות ביצועים שונות לגמרי. לטובת ה-Mystere, כמובן.
לגבי המחיר: כמו בחו"ל.
היבואן: מאסטרו אודיו.

ל-MEIR78
אילו היית קורא בעיון את מה שכתבתי, לא היית כותב את מה שכתבת.
אמרתי שהוא בין הטובים ביותר בדרגת המחיר עד 4500-4000 דולר, והוספתי שלא אתפלא אם יתברר שהוא הטוב ביותר בדרגה הזאת. אתה מבין? "לא אתפלא". אני בטוח שאתה מספיק נבון להבין שזאת איננה קביעה. יפה. נעבור לרמקולים.
שמעת אותם בהאזנה רצינית, ארוכה ומפורטת? כן?
אם כן, נמשיך הלאה.
אחד הכלים הקשים ביותר לשחזור, ויש הטוענים שהקשה ביותר, זה הפסנתר.
מאיר, אם הרמקולים שלי - כפי שאתה אומר - מצליחים לשחזר היטב פסנתר,
זה אומר שכל דבר אחר יהיה להם קל יותר. לוגיקה פשוטה, נכון?
נכון!
רמקול משובח, שיודע לשחזר היטב פסנתר, עוגב, הרכב ג'ז קטן, לילה בסן פרנסיסקו, סימפוניה של מהלר, קנטטה של בך,
לא ממש יתאמץ במוזיקה קלה עם זמר וגיטרה, נכון?
או עם להקת רוק, נכון? אחרי הכול, קשה לי להאמין שאיזו להקת רוק וכיו"ב יכולה להתחרות ברקוויאם של ברליוז (למעלה מ-100 נגנים, ארבע סקציות כלי נשיפה, ולמעלה ממאה זמרים). אני טועה?
במילים אחרות, מאיר, רמקולים משובחים יודעים לעשות הכול, לפחות, ברמה משביעת רצון.
(נשאיר לרגע בצד את הוויכוח לגבי אלקטרוסטטיים, פלנריים, קופסאות, אומנידיירקט, הורנים, ועוד, עם כל היתרונות והחסרונות של כל סוג.)
מתי מתחילות הפשרות?
ברמקולים זולים או זולים יחסית.
אם יש לך אפשרות, ומזומנים בכמות הולמת,
אני מציע לך לשמוע ברצינות את Bosendorfer VC7.
אין לי ספק שתקנה אותם, גם אם המוזיקה שלך היא מכונות תופים ואותות אלקטרוניים.

דרך אגב, בקרוב הביקורת על הרמקולים.
נערך לאחרונה על ידי שמעוןב ב 24/08/2009 14:54, נערך 2 פעמים בסך הכל.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #14 

אני חושב שזה יפה שמשתמש מתלהב מהציוד שלו ומשבח אותו. הבנאדם שם עשרות אלפי שקלים על השולחן, תנו לו להנות ממה שרכש.

ובכלל, אנשים כאן צריכים לשקול אולי ראוי להם לבקר ציוד ולא משתמשים אחרים באתר.

אבטליון, תמיד תענוג לקרוא את כתביך!
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #15 

אבטליון כתב:תודה למברכים

ל-MEIR78
אחד הכלים הקשים ביותר לשחזור, ויש הטוענים שהקשה ביותר, זה הפסנתר.
מאיר, אם הרמקולים שלי - כפי שאתה אומר - מצליחים לשחזר היטב פסנתר,
זה אומר שכל דבר אחר יהיה להם קל יותר. לוגיקה פשוטה, נכון?
נכון!
רמקול משובח, שיודע לשחזר היטב פסנתר, עוגב, הרכב ג'ז קטן, לילה בסן פרנסיסקו, סימפוניה של מהלר, קנטטה של בך,
לא ממש יתאמץ במוזיקה קלה עם זמר וגיטרה, נכון?
או עם להקת רוק, נכון? אחרי הכול, קשה לי להאמין שאיזו להקת רוק וכיו"ב יכולה להתחרות ברקוויאם של ברליוז (למעלה מ-100 נגנים, ארבע סקציות כלי נשיפה, ולמעלה ממאה זמרים). אני טועה?
במילים אחרות, מאיר, רמקולים משובחים יודעים לעשות הכול!
(נשאיר לרגע בצד את הוויכוח לגבי אלקטרוסטטיים, פלנריים, קופסאות, אומנידיירקט, הורנים, ועוד.)
מתי מתחילות הפשרות?
ברמקולים זולים או זולים יחסית.
אם יש לך אפשרות, ומזומנים בכמות הולמת,
אני מציע לך לשמוע ברצינות את Bosendorfer VC7.
אין לי ספק שתקנה אותם, גם אם המוזיקה שלך היא מכונות תופים ואותות אלקטרוניים.

דרך אגב, בקרוב הביקורת על הרמקולים.
...
ותרשה לחלוק עליך ובענק ... ויש לי ניסיון האומנם לא גדול עם VC7.

פרטים

שמעוןב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אייל, אודה לך אם תפרט במה אתה חולק עליי.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #17 

נעלה מבינתי.
אדם מעלה כאן את התרשמותו מציוד שברשותו – ומיד הוא זוכה להתנפלות המונית.
מה קרה? איזה חטא נעשה כאן?

לכל המתלהמים, הצעתי היא להביא בחשבון מספר דברים.

1. שמעון בוזגלו (אבטליון) הוא לא ילד והוא עוסק במערכות שמע, באהבה רבה, שנים רבות. הוא יודע להאזין למערכת שמע.

2. הרשמים ששמעון העלה כאן הם לא התלהבות ראשונית – הם לאחר האזנה ממושכת של מספר שבועות, לפחות.

3. לאנשים שונים טעמים שונים – גם במוסיקה וגם במערכות שמע. אדם אחד מעדיף יין אחד, בעוד השני מעדיף יין אחר. זה לא מעיד לא על איכות היינות ולא על מידת אנינות הטעם של מי מהם – זה מעיד רק על כך שלא כל האנשים עשויים מקשה אחת.

4. במערכות שמע יש עניין של התאמה (סינרגיה). בהחלט קיימת האפשרות שקדם-מגבר זה ישתלב טוב יותר, או טוב פחות, עם מגבר הספק אחר ורמקולים אחרים.

אני אישית מעריך ומכבד גם את שמעון כאדם וגם את דעתו בענייני מערכות שמע.
מה שלא סותר את העובדה שאת הפריטים למערכת השמע שלי אני בוחר על פי מה ששומעות אוזניי – ולא על פי המלצת אדם אחר כלשהו.

נראה לי שכולנו נהנה יותר מהגלישה וההשתתפות באתר הזה ובפורומים שלו עם יותר פתיחות וסובלנות ועם פחות התלהמות.
בברכה,
יהושע גומא

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

TRILOGY

שליחה #18 

הקדם מגבר של TRILOGY עליו מדבר שמעון בוזגלו הוא הדגם הזול ביותר של החברה, שעלה 500 פאונד - או 580 יורו - כלומר פחות משליש ממחיר המכשיר הנוכחי שלו.

כדי לקבל מושג על רמתם היחסית, כמובן שצריך לשמוע אותם במערכות זהות, או לפחות דומות.
איל פור

שמעוןב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

כן, אם זה מה שאייל פור אומר, אז הוא כנראה יודע. כי הוא זה שמכר לי את הקדם ההוא של טרילוג'י. זה היה קדם בסיסי נחמד לזמנו (לפני 10 שנים בערך) ולמערכת שהיתה לי אז, אם כי בזמנים ההם - עם המיסים הפרועים - הוא עלה כפול ממחיר חו"ל (מה שאינו מונע מיבואנים מסוימים, כגון טופ אודיו, להמשיך בתמחורים האלה, כאילו כלום לא השתנה בתחום המיסים ובשוק האודיו הישראלי).

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #20 

אבטליון כתב:אייל, אודה לך אם תפרט במה אתה חולק עליי.
...
שה VC7 הם ALL ROUNDER .
הם ממש לא כאלה , הם אפילו רחוקים מזה.
זה לא קשור ליכולת הדינמית של הרמקול , המתכנן שלו מראש ייעד אותו לסגנון ספציפי וככזה הוא באמת מאוד איכותי באותו הסגנון .

אגב אם אתה רוצה להבין על מה אני מדבר זה ידרוש ממך 2 SESSIONS האחד אצלך והשני אצלי .

פרטים

נעול

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”