פתרון מיסוך ללא מיסוך (לבעלי מקרנים)
-
spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
בזמן האחרון אני מוצא את עצמי מתרגז יותר ויותר על הפסים השחורים למעלה ולמטה בזמן צפייה ב DVD/HD.
נכון להיום אני עובד עם מקרן 4:3 (X1), פתרון המיסוך תקף גם למקרנים בפורמט 16:9, (רוב הסרטים הם בפורמט 1.85:1, 2:35).
המיסוך של moco, הוא מעולה ולא דורש עבודה רבה, אבל הפתרון שלי יותר פשוט.
בתוכנות mv2player ו vlc (התוכנות שבדקתי) יש אפשרות להזיז את התמונה למעלה או למטה, ככה שבמקום שני פסים שחורים (אחד למעלה ואחד למטה) נקבל פס אחד רחב או למעלה או למטה.
תמונה שווה אלף מילים.
התמונות צולמו על מסך מחשב, יותר קל לראות את ההבדלים.
נכון להיום אני עובד עם מקרן 4:3 (X1), פתרון המיסוך תקף גם למקרנים בפורמט 16:9, (רוב הסרטים הם בפורמט 1.85:1, 2:35).
המיסוך של moco, הוא מעולה ולא דורש עבודה רבה, אבל הפתרון שלי יותר פשוט.
בתוכנות mv2player ו vlc (התוכנות שבדקתי) יש אפשרות להזיז את התמונה למעלה או למטה, ככה שבמקום שני פסים שחורים (אחד למעלה ואחד למטה) נקבל פס אחד רחב או למעלה או למטה.
תמונה שווה אלף מילים.
התמונות צולמו על מסך מחשב, יותר קל לראות את ההבדלים.
-
- 16:9 (HD) מצב רגיל (תוכנת vlc)
-
- אותה תמונה לאחר הזזה למעלה.
-
spacedude
- חבר מביא חבר

בכדי לבצע זאת בתוכנת vlc צריך לעשות את הדברים הבאים:
(לוודא שאפשרויות מתקדמות מסומן )settings->preferences->video
video alignment
ולבחור במיקום הרצוי (במקרה שלנו top)
בתוכנת mv2player העניין הרבה יותר פשוט, בזמן ניגון הסרט לחיצה על מספר 2 תרים לנו את התמונה למעלה מספר 8 תוריד אותה למטה ומספר 5 ימקם אותה באמצע המסך. (המספרים בצד ימין num lock).
כמובן ש tweak זה לא מבטל לנו את הצורך במיסוך, אבל יותר פשוט לסדר מיסוך תחתון מאשר מיסוך עליון. עכשיו כל שנותר לעשות זה לקנות בד שחור ולהדביק אותו לתחתית המסך, או, לצבוע את הקיר בשחור או צבע כהה אחר.
לאחר השינוי אני מרגיש כאילו יש לי מקרן 16:9 / 2:35 ולא 4:3.
שחר
(לוודא שאפשרויות מתקדמות מסומן )settings->preferences->video
video alignment
ולבחור במיקום הרצוי (במקרה שלנו top)
בתוכנת mv2player העניין הרבה יותר פשוט, בזמן ניגון הסרט לחיצה על מספר 2 תרים לנו את התמונה למעלה מספר 8 תוריד אותה למטה ומספר 5 ימקם אותה באמצע המסך. (המספרים בצד ימין num lock).
כמובן ש tweak זה לא מבטל לנו את הצורך במיסוך, אבל יותר פשוט לסדר מיסוך תחתון מאשר מיסוך עליון. עכשיו כל שנותר לעשות זה לקנות בד שחור ולהדביק אותו לתחתית המסך, או, לצבוע את הקיר בשחור או צבע כהה אחר.
לאחר השינוי אני מרגיש כאילו יש לי מקרן 16:9 / 2:35 ולא 4:3.
שחר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אהלן Spacedude,
רק הערה קטנה, זה מצויין למי שמקרין את התמונה בדיוק על החלק העליון ביותר של המסך (רצוי עם פס שחור למעלה) אחרת נשארים עם עם בד לבן מעל התמונה.
חוץ מזה, פתרון מצויין, כי מיסוך עליון זה צרה צרורה
גיא
רק הערה קטנה, זה מצויין למי שמקרין את התמונה בדיוק על החלק העליון ביותר של המסך (רצוי עם פס שחור למעלה) אחרת נשארים עם עם בד לבן מעל התמונה.
חוץ מזה, פתרון מצויין, כי מיסוך עליון זה צרה צרורה
גיא
-
spacedude
- חבר מביא חבר

גיא,
בוודאי, במקרים (כמו אצלך) שהמסך תלוי מהתקרה ולא מהקיר זה פחות נוח.
למרות שאם המסך שלי היה ממוקם כמו שלך, הייתי שם מיסוך עליון (במידה ואפשר להשאיר אותו פתוח), כי הרי החלק העליון הוא קבוע ביחס הטבעי של המקרן (במקרה שלך 16:9) ובמידה וצופים ביחס אחר אפשר להזיז מעט את התמונה כלפי מעלה, זה יתן "שיפור" משמעותי לקונרטס.
שחר
למרות שאם המסך שלי היה ממוקם כמו שלך, הייתי שם מיסוך עליון (במידה ואפשר להשאיר אותו פתוח), כי הרי החלק העליון הוא קבוע ביחס הטבעי של המקרן (במקרה שלך 16:9) ובמידה וצופים ביחס אחר אפשר להזיז מעט את התמונה כלפי מעלה, זה יתן "שיפור" משמעותי לקונרטס.
שחר
שחר
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
שחר,spacedude כתב:גיא,
שחר...
להשאיר פתוח אי אפשר, כי הוא יורד לפני הטלויזיה, אם אני אתגבר על העצלנות שלי וגם ההנהלה תאשר אז אולי אני אנסה את פיתרון המיסוך של משה.
חוץ מזה, אם היית בא לקחת את הסרטים שלך ששוכבים אצלי כבר כמה חודשים אז היית רואה בדיוק...
גיא
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: