עזרה בכיול
בשעה טובה סיימתי הרצה ל-TH50PF10 שלי וכעת הגיע שלב הכיול.
אם לומר את האמת, לא ציפיתי להתקל בכל כך הרבה קשיים.
פצחתי בקריאה מעמיקה של כל מדריכי הכיול באתר ואח"כ הורדתי את ה-PATTERNS של AVS ושל http://www.w6rz.net/.
לא הצלחתי לאתר באף אחד מהם את ה-PATTERNS המדויקים שעליהם דיבר עופר, קרי PLUGE ו-NEEDLE PULSE, אם כי זיהיתי שם דברים מקבילים וניסיתי לכייל באמצעותם.
בדיסק של AVS למשל, לא הצלחתי לכוון את ה-BRIGHTNESS וה-CONTRAST כך שיהבהו הפסים על הרקע השחור והלבן בעת ובעונה אחת. בצר לי החלטתי לכייל באמצעות העיניים בעזרת סרט שנוגן מהפופקורן. ניסיתי להגיע למצב בו ניתן לראות את הגוונים השחורים בשיער של הדמות במקום כתם שחור גדול, תוך מינימום איבוד של פרטים בלבן.
COLOR,HUE,SHARPNESS נשארו על 0 כל הזמן ובמצב של MOVIE עם WARM. עם זאת, עדיין הרגשתי שמשהו חסר וחזרתי ל-PATTERNS. שוב אותה הבעיה: על מנת לראות הבהוב של הפסים על הרקע השחור הייתי צריך להגביר את ה-BRIGHTNESS כמעט למקסימום ועל מנת לראות את הפסים על הרקע הלבן הייתי צריך להוריד את ה-BRIGHTNESS כמעט למינימום. משחקים עם ה-CONTRAST כמעט ולא השפיעו לא לכאן ולא לכאן. מה אני מפספס?
דבר נוסף שהציק לי הוא שכולם מדברים על הערכים במושגים של אחוזים ואילו אצלי במסך טווח הערכים נע בין 30- ל 30+. האם ניתן להסיק כי 50% שקולים לערך 0?
דבר נוסף, הפופקורן מוגדר אצלי להוציא 1080P 23.769 עם 24P/NTSC/PAL framerate. ההגדרה הזו מובילה להבהוב מסיבי כאשר המסך במצב של 50HZ, כאשר מעבר ל-100HZ מתקן את המצב אם כי עדיין ניתן לראות הבהוב כלשהו כאשר תפריטי הפופקורן מוצגים באופן סטטי. האם זו תופעה מקובלת? ואם כן, כיצד מתגברים עליה בעלי מסכים שאינם תומכים ב-100HZ?
שאלה אחרונה לסיום, התעניינתי ברכישה של DVE ומצאתי שתי גרסאות: Digital Video Essentials על גבי DVD בגרסת NTSC ואחת Digital Video Essentials: HD Basics על גבי BLUE-RAY. אילו מהן היא המתאימה לי בהנחה שאין לי נגן או כונן BLUERAY ולכן אין באפשרותי להעביר את האחרונה לדיסק קשיח ולנגן משם. הגרסה הראשונה היא עבור NTSC ולכן למיטב הבנתי אינה מיועדת לכיול HD.
הצילו
אם לומר את האמת, לא ציפיתי להתקל בכל כך הרבה קשיים.
פצחתי בקריאה מעמיקה של כל מדריכי הכיול באתר ואח"כ הורדתי את ה-PATTERNS של AVS ושל http://www.w6rz.net/.
לא הצלחתי לאתר באף אחד מהם את ה-PATTERNS המדויקים שעליהם דיבר עופר, קרי PLUGE ו-NEEDLE PULSE, אם כי זיהיתי שם דברים מקבילים וניסיתי לכייל באמצעותם.
בדיסק של AVS למשל, לא הצלחתי לכוון את ה-BRIGHTNESS וה-CONTRAST כך שיהבהו הפסים על הרקע השחור והלבן בעת ובעונה אחת. בצר לי החלטתי לכייל באמצעות העיניים בעזרת סרט שנוגן מהפופקורן. ניסיתי להגיע למצב בו ניתן לראות את הגוונים השחורים בשיער של הדמות במקום כתם שחור גדול, תוך מינימום איבוד של פרטים בלבן.
COLOR,HUE,SHARPNESS נשארו על 0 כל הזמן ובמצב של MOVIE עם WARM. עם זאת, עדיין הרגשתי שמשהו חסר וחזרתי ל-PATTERNS. שוב אותה הבעיה: על מנת לראות הבהוב של הפסים על הרקע השחור הייתי צריך להגביר את ה-BRIGHTNESS כמעט למקסימום ועל מנת לראות את הפסים על הרקע הלבן הייתי צריך להוריד את ה-BRIGHTNESS כמעט למינימום. משחקים עם ה-CONTRAST כמעט ולא השפיעו לא לכאן ולא לכאן. מה אני מפספס?
דבר נוסף שהציק לי הוא שכולם מדברים על הערכים במושגים של אחוזים ואילו אצלי במסך טווח הערכים נע בין 30- ל 30+. האם ניתן להסיק כי 50% שקולים לערך 0?
דבר נוסף, הפופקורן מוגדר אצלי להוציא 1080P 23.769 עם 24P/NTSC/PAL framerate. ההגדרה הזו מובילה להבהוב מסיבי כאשר המסך במצב של 50HZ, כאשר מעבר ל-100HZ מתקן את המצב אם כי עדיין ניתן לראות הבהוב כלשהו כאשר תפריטי הפופקורן מוצגים באופן סטטי. האם זו תופעה מקובלת? ואם כן, כיצד מתגברים עליה בעלי מסכים שאינם תומכים ב-100HZ?
שאלה אחרונה לסיום, התעניינתי ברכישה של DVE ומצאתי שתי גרסאות: Digital Video Essentials על גבי DVD בגרסת NTSC ואחת Digital Video Essentials: HD Basics על גבי BLUE-RAY. אילו מהן היא המתאימה לי בהנחה שאין לי נגן או כונן BLUERAY ולכן אין באפשרותי להעביר את האחרונה לדיסק קשיח ולנגן משם. הגרסה הראשונה היא עבור NTSC ולכן למיטב הבנתי אינה מיועדת לכיול HD.
הצילו
- odi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 468
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
ההצעה שלי היא שתכוון לפי העין.
הרי אתה צופה ולא בכדי קבעו אלטרנטיבות ואפשרויות כיול שונות.
אתה צריך להנות ולכן תמצא את הכיול המתאים עבורך.
מה זה יעזור לך אם לדוגמה תגלה בכיול מקצועי שיש לך x או y ?
לכל אחד יש את הטעם שלו.
הרי אתה צופה ולא בכדי קבעו אלטרנטיבות ואפשרויות כיול שונות.
אתה צריך להנות ולכן תמצא את הכיול המתאים עבורך.
מה זה יעזור לך אם לדוגמה תגלה בכיול מקצועי שיש לך x או y ?
לכל אחד יש את הטעם שלו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
חיפוש בעמוד הבית של W6RZ הניב את הלינק הבא:
http://www.w6rz.net/needlepulse.zip
לגבי DVE - אתה צריך את הגירסא שאתה יכול לנגן ואתה צריך לכייל. מי שרוצה לכייל נגן בלוריי צריך DVE HD ESSENTIALS BLURAY ומי שרוצה לכייל DVD מסוג NTSC צריך DVE NTSC ומי שצריך לכייל DVD PAL ירכוש את DVE PAL
לגבי DVE - אתה צריך את הגירסא שאתה יכול לנגן ואתה צריך לכייל. מי שרוצה לכייל נגן בלוריי צריך DVE HD ESSENTIALS BLURAY ומי שרוצה לכייל DVD מסוג NTSC צריך DVE NTSC ומי שצריך לכייל DVD PAL ירכוש את DVE PAL
עופר,oferlaor כתב:חיפוש בעמוד הבית של W6RZ הניב את הלינק הבא:
לגבי DVE - אתה צריך את הגירסא שאתה יכול לנגן ואתה צריך לכייל. מי שרוצה לכייל נגן בלוריי צריך DVE HD ESSENTIALS BLURAY ומי שרוצה לכייל DVD מסוג NTSC צריך DVE NTSC ומי שצריך לכייל DVD PAL ירכוש את DVE PAL...
כל מה שציינת הוא ברור מאליו, השאלה היא מה האופציות העומדות בפני בהנחה שברצוני לכייל סטרימר ואין לי כונן BLUERAY?
באשר ל-NEEDLE PULSE, ידוע לי שהוא נמצא באתר הנ"ל אך עפ"י המאמר שלך הוא מתאים יותר ל-CRT בכדי למנוע עיוותים גיאומטרים.
השתמשתי ב-GRAYSCALE מ-AVS וכפי שציינתי בהודעה המקורית לא הצלחתי להגיע למצב בו ניתן לראות בעת ובעונה אחת גם את הפסים על הרקע השחור וגם את אלו על הרקע הלבן, למרות שמשחק עם ה-BRIGHTNESS לכיוון השלילי או החיובי גרר הופעה שלהם כל אחד לחוד. האם תוכל להתייחס לנקודה זו?
תודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אני מעביר את השרשור לפורום הכיול, זה יותר מתאים לשם.
אגב, יש את הדיסק בלוריי של SPECTRACAL שהוא גם חינמי ולהורדה וגם יותר טוב מ-W6RZ כי הוא מרכז את כל הדברים הטובים של כל החברות. השתמשתי בו אתמול על המערכת שלי ומאוד התלהבתי.
למי שמחפש:
http://www.spectracal.com/downloads.html
יש מאמר על איך מכיילים BRIGHTNESS / CONTRAST (בכלל, אני ממליץ לעבור על הדביק בפורום הכיול) וזה יסביר לך טיפה יותר.
NEEDLE PULSE כולל אלמנטים שמאפשרים לו לעבוד כראוי גם על CRT, אבל ה-PATTERN עצמו מיועד לכל סוגי המסכים.
יש כמה סיבות אפשריות למה שאתה מתאר:
1. יש לך מנגנון DRE או APL כלשהו שמותח את הקונטרסט ולכן גורם לכך. שווה לנסות ולכבות מנגנוני DYNAMIC CONTRAST ולבדוק איך זה מגיב במקרה כזה. במקרה כזה צריך לשקול מה עדיף - המנגנון הנ"ל או כיול מדוייק יותר וזה כבר תלוי במי שעושה את הבדיקה ובנסיונו.
2. יתכן שהגאמה שלך נמוכה מדי. תבדוק אם יש לך במסך אופציה לגאמה גבוה יותר.
3. בתחרות בין דיוק בלבנים ובשחורים, השחורים צריכים להיות יותר חשובים. תוכן על גבול הלבן זה דבר יותר נדיר ולכן עדיף להרוויח את צד השחורים.
אגב, יש את הדיסק בלוריי של SPECTRACAL שהוא גם חינמי ולהורדה וגם יותר טוב מ-W6RZ כי הוא מרכז את כל הדברים הטובים של כל החברות. השתמשתי בו אתמול על המערכת שלי ומאוד התלהבתי.
למי שמחפש:
יש מאמר על איך מכיילים BRIGHTNESS / CONTRAST (בכלל, אני ממליץ לעבור על הדביק בפורום הכיול) וזה יסביר לך טיפה יותר.
NEEDLE PULSE כולל אלמנטים שמאפשרים לו לעבוד כראוי גם על CRT, אבל ה-PATTERN עצמו מיועד לכל סוגי המסכים.
1. יש לך מנגנון DRE או APL כלשהו שמותח את הקונטרסט ולכן גורם לכך. שווה לנסות ולכבות מנגנוני DYNAMIC CONTRAST ולבדוק איך זה מגיב במקרה כזה. במקרה כזה צריך לשקול מה עדיף - המנגנון הנ"ל או כיול מדוייק יותר וזה כבר תלוי במי שעושה את הבדיקה ובנסיונו.
3. בתחרות בין דיוק בלבנים ובשחורים, השחורים צריכים להיות יותר חשובים. תוכן על גבול הלבן זה דבר יותר נדיר ולכן עדיף להרוויח את צד השחורים.
- nadavrut
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 281
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
כיול מקצועי
עופר שלום,
האם ישנם מכיילי ISF מקצועיים בארץ שנותנים שרותי כיול לפלזמות (KRP) ואיך אני מוצא אותם ?
כמה אמור לעלות שירות כזה ?
תודה.
האם ישנם מכיילי ISF מקצועיים בארץ שנותנים שרותי כיול לפלזמות (KRP) ואיך אני מוצא אותם ?
תודה.
- nadavrut
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 281
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
Re: כיול מקצועי
עופר, אתה מכיר במקרה מכייל בשם אורן ממן מנתניה ?nadavrut כתב:עופר שלום,
תודה....
(עפ"י אתר /www.imagingscience.com הוא רשום כ: ISF-trained dealer with calibration equipment)
ראשית תודה על ההתייחסות, אני מתחיל לאבד את השפיות מאז שהתחלתי בסאגת הכיולים.oferlaor כתב:אני מעביר את השרשור לפורום הכיול, זה יותר מתאים לשם.
למי שמחפש:
3. בתחרות בין דיוק בלבנים ובשחורים, השחורים צריכים להיות יותר חשובים. תוכן על גבול הלבן זה דבר יותר נדיר ולכן עדיף להרוויח את צד השחורים....
קראתי בעיון רב את כל המדריכים בנושא כיול בפורום (מספר פעמים) בנוסף למאמרים אחרים ברשת ואני אכן מתכוון לנסות את הדיסק של SPECTRACAL.
כרגע אני עובד עם גאמה של 2.5 מאחר ש-2.0 ו-2.2 בהירות מדי עבורי ואילו ה-S-CURVE גורם לאיבוד פרטים, בהנחה שעיני אינן מטעות אותי.
ה- DYNAMIC CONTRAST אינו דלוק אלא מצב CINEMA שגם כן נראה לי הכי הגיוני, תקן אותי אם אני טועה.
ה-TEMPRATURE היא על WARM/
באשר ל-DRE אינני בטוח למה הכוונה אבל אם זה קשור ה-BLACK EXTENSION נמצא אצלי על 0.
באשר ל-APL, שוב אינני בטוח למה הכוונה, אך הפעלתי מנגון הגנה בשם PEAK LIMIT שהשפעתו מזערית, כלומר כשמו כן הוא - בסה"כ גורם לתמונה להיות מעט יותר חשוכה.
אחד הדברים שטרם ניסיתי לגעת בהם הוא לשחק ב-B/W HIGH/LOW END עבור כל אחד מה-RGB אך אינני יודע אם זה יוביל לתוצאות כלשהם והבנתי שללא ציוד מתאים אין טעם לנסות אפילו...
באשר לתחרות בין השחורים ללבנים, אני מסכים שהשחורים חשובים יותר, השאלה היא האם BRIGHTNESS גבוה מאוד(באיזור ה-85-90% לפי החישובים שלי) הוא בגדר הנורמה בשילוב עם CONTRAST על ~65%?
סוגייה נוספת שתמוהה בעיני היא האדום שבעיני נראה רווי מאוד, למרות שכל הגדרות הצבע יושבות על 0. האם ההרגשה שלי נכונה בהסתמך על נסיונך עם מסכי פנסוניק?
(המסך שלי הוא הגרסה המסחרית של ה-PY800 שזהה לו מבחינת הפנל ורק מכיל אופציות כיול נוספות).
בתודה מראש ומתנצל על הפירוט הרב
עדכון
חל שיפור דרסטי לאחר ששיניתי את ה-color range במזרימדיה מ-0-255 ל-16-235, פתאום הפסים הכהים והבהירים נראים בעת ובעונה אחת לאורך כל הטווח - הרבה מעבר לטווח המומלץ ב-patterns.
בנוסף שינוי ה-input level במסך ל 15- גם כן גרם להופעה של פסים חדשים בקצה הטווח.
עם זאת, עדיין לא הצלחתי להגיע לשחור משביע רצון ואינני יודע אם זה נובע ממגבלות המסך או מכיול לא נכון.
אמשיך לחקור ואעדכן אם יהיה שיפור נוסף.
בנוסף שינוי ה-input level במסך ל 15- גם כן גרם להופעה של פסים חדשים בקצה הטווח.
עם זאת, עדיין לא הצלחתי להגיע לשחור משביע רצון ואינני יודע אם זה נובע ממגבלות המסך או מכיול לא נכון.
אמשיך לחקור ואעדכן אם יהיה שיפור נוסף.