הסבר טכני למשוב, רוחב סרט, קיזוז ו- SR.

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
yosihary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #1 

איך באמת משתמשים במשוב במגבר טרנזיסטורים.

אני מצרף שרטוט עקרוני ביותר (ציור 1) של מגבר טרנזיסטורים עם משוב שלילי גלובלי. המבנה הזה פותח לפני כ- 40 שנה בערך, ורוב המגברים עד היום די דומים וחלקם זהים בעיקרון.
ישנם כמובן מגברים הרבה יותר מורכבים, חלקם לוקחים את התכן הזה ומשפרים אותו לאין ערוך, וחלקם נוקטים בשיטות אחרות של חלוקת ההגברה וקיזוז נגד אי יציבות. כל שיטה אנו מגדירים כ- "טופולוגיה"

תיאור המגבר:
במגבר זה החלוקה היא:

דרגת הכניסה:
דרגה זו מקבלת את אות הכניסה על R4, ומבצעת השוואה עם אות המשוב שמתקבל על RF2 הסיכום נותן דגימה קטנה של אות הכניסה, ודגימה קטנטונת של השגיאות באות היציאה שהם אות הכניסה נטו "שרואה" המגבר.
תפקידה העיקרי של הדרגה הוא להמיר את הנטו לזרם לזרם.

דרגת הגברת המתח (VAS).
השנייה בתור. דרגה זו מקבלת את הזרם שייצרה הדרגה הראשונה, ומגבירה אותו לגודל שהוא תמיד מעט יותר המתח הסופי שנמסר לרמקול.

דרגת היציאה
הדרגה הזו חוצצת בין הרמקול לדרגת הגברת המתח. תפקידה להעביר את המתח כפי שהוא לרמקול מבלי לצרוך כמעט זרם מדרגת הגברת המתח הקודמת. כך שאפשר לראות גם בדרגה זו מגבר זרם.
הגברת הזרם של היציאה בעקיפין משפיעה על הגברת המתח של ה- VAS. הגבר החוג הפתוח של המגבר = Open Loop Gain או OLG יגדל ככל שהגבר הזרם של הדרגה הזו יגדל.

דוגמא: אם הגבר הזרם של הדרגה הסופית יהיה 5000, ומחובר רמקול של 4 אוהם, אז העומס שרואה דרגת VAS יהיה 20K. (כאילו מחובר נגד עומס כזה)
אם הגבר הזרם של הדרגה יהיה 20000, אז נגיע ל- 80K

איך מייצבים את המגבר
אם לא נחבר את המשוב ואת הקבל Cdom = 47p במעגל נקבל מגבר מאוד רחב סרט בעל הגבר גדול. גם ה- SR של המגבר יהיה מאוד גדול. שניהם בערכים שהנם הרבה מאוד מעל הנדרש.
המגבר ייתן הגברה רצינית אפילו בתדרי RF של "MHZ ים" זהו ה- OLG.

OLG מתקבל מהכפלת הגברת הזרם דל דרגת הכניסה שנקראת gm והיא בערך - 0.02ma/V
שאותה מכפילים בהגבר הזרם של VAS, נאמר שזה 100, כך שנקבל 2A/V ואת זה נכפיל בשיקוף של הרמקולים, שאם ניקח ממוצע של 40000, נקבל הגבר של 80000.
המגבר מיועד להגברה של 23, אז ההגברה שקיבלנו היא מופרזת. ולא רק זה, כל שינוי בטמפרטורה משנה את הגברות הזרם שצוינו למעלה, ולא תמצאו שני מגברים בהגבר זהה, אולי גם לא דומה כי הגבר זרם (β) שונה מטרנזיסטור אחד לשני. גם ה- SR מופרז ומשתנה מכל הבדל כולל תלות ברכיבים.

הוספת משוב פותרת את עניין ההגבר, בעזרת זוג נגדים RF (1,2) נקבל הגבר של 23. ללא קיזוז נקבל גם מחולל של תדר RF. זאת הוסבר בקצרה במאמר על המשוב.

המטרה של הקיזוז הוא להוריד את ה- OLG לרמה מתחת ה- CLG (הגבר בחוג סגור) בתדר מספיק נמוך לפני שהסטיות האחרות יגרמו לתנודות, ולהמשיך להוריד אותו ללא הפסק.

הקבל Cdom הוא רכיב בודד שמבצע את הקיזוז. הפעולה שלו היא בעצם משוב שלילי מקומי על VAS. אבל זה משוב תלוי תדר, בתדר נמוך אין משוב כי עכבת הקבל מאוד גבוהה. החל מתדר מסוים, עכבת הקבל יורדת, המשוב המקומי גודל, הגבר ה- VAS קטן אז ה- OLG קטן באותה מידה.
החל מהתדר המסוים ה- OLG מתחיל לרדת ישר לפי התדר למחצית הגברה על כל הכפלת תדר.

מאותו רגע הגורמים השולטים על ההגברה ((OLG הם:
gm = הגבר זרם הדרגה הראשונה.
ערך עכבת הקבל.
מכפלתם נותנת את ההגברה.

איזה השפעות יש לקבל:
הוא מגדיר את הקוטב.
הוא מגדיר במדויק את התדר שבו ה- OLG יורד ל- אפס db
לעומק צריך בשביל זה מתמטיקה גבוהה, נסתפק בכך שתדר הקוטב הוא אותו תדר מסוים שבו ה- OLG יורד ב- 3db. לכן אפשר לומר שהקטנו באופן מלאכותי את רוחב הסרט של המגבר לרוחב סרט קטן על ידי הקיזוז. עדיין יש לנו רזרבות גדולות של הגברה, לכן זה מסוג "העובדות" שמטעות רק את מי שלא מבין איך זה פועל.
הגדלת הגברת ה- VAS, מגדילה את ה- OLG ומזיזה את הקוטב לתדר יותר נמוך. הסיבה היא שהשיפוע של ההגברה לאחר הקוטב הוא קבוע. התדר שבו OLG יורד ל- 0db גם הוא קבוע.
הציור השני שצירפתי ממחיש זאת.

הקבל בהחלט מקטין את ה- SR של המגבר. מי שעושה זאת זהו קבל הקיזוז.
לא המשוב.
הקבל מוריד את ערכי ה- SR לערכים שפויים. וניתן לשלוט בערכים אילה ללא קשר לאחר סגירת חוג המשוב. השארת SR גבוה בצורה קיצונית זה מתכון בדוק בשביל לשרוף טוויטרים.
ומכאן מנסים אנשים מסוימים לנפח את הבלון של ה- SR. מי שלא הבין כאן למה הבלון מנוקב, זה לא נורא כל עוד הוא לא טוען שיש לו ידיעה מוחלטת בתחום.
בכל התדרים שמעל הקוטב נוצרת הזזת פאזה קבועה בין הבסיס לקולט של ה- VAS, שהיא 90 מעלות. גם על נקודה זו מנגנים כנקודה שלילית, אבל מסתבר שאין לה משמעות.

איך לתאר את שאר ההשפעות של קבל הקיזוז?
דרגת ה- VAS היא בעלת הגברת מתח הגבוהה מאוד בטופולוגיה הזו. בחיבור הנ"ל יש לדרגה יחסית הרבה עיוותי הרמוניה שנייה ושלישית.
בתדרים הנמוכים המשוב הגלובלי מטפל בהקטנתם. זה כמעט כמו הציור שהביא מוטיקו על מגבר טוב שמתקן מגבר רע (הייתי אומר - מעוות)
ברגע שה OLG מתחיל לרדת, אז מתחיל המשוב המקומי של הקבל על ה- VAS לפעול, ולתקן זאת באופן מקומי.
אנו גם מרוויחים שככל שהמשוב הגלובלי יורד ופחות מסוגל לתקן השפעות של שינויי הגבר של דרגת היציאה, כך עכבת הכניסה של ה- VAS יורדת,ופחות מושפעת מכך.

כמות המשוב במגבר היא ההפרש ב- DB בין ה- OLG ל- CLG. בין הגבר פתוח להגבר חוג סגור.
מציור 2 רואים שתמיד בתדרים הגבוהים בשיטה הזו יש פחות משוב או שימוש יותר מתון בו, ולא אזכיר כרגע מי ממליץ על כך.

מה הרווחנו?
כל השינויים שנגרמים מרכיבים, חום וקור, טולרנסים של רכיבים, בוטלו.
ההגברה נקבעת על ידי שני נגדים.
אני מקבלים בתדרים נמוכים מקדם ריסון חזק לרמקולים.

אין במגבר סטיות פאזה בכל תחום ההגברה. לכל דבר ועניין מתח היציאה נשאר ב- אפס מעלות פאזה לעומת הכניסה. מדידה מאוד מדויקת תגלה שישנה סטייה קטנטנה שהיא תוצאה של המשוב.
הסטייה הזו היא שגיאת הפאזה של 90 מעלות בתוך המגבר שמוקטנת לאלפיות ופחות ביציאה!
כל הדיבורים על שגיאת פאזה בגלל המשוב או הקבל פשוט אין להם שחר. רק בנקודת הירידה להגבר 3db הפאזה מתחילה לזוז ולהתכנס ל- 90 מעלות ככל שהתדר עולה.
ה- SR נקבע על ידי ערך הקבל וערכי 2 נגדים שקובעים את ערכי מקורות הזרם. מקבלים בקלות ערכים מעל ומעבר לנדרש.
השיפוע של המשוב נקבע על ידי שני נגדים וערך הקבל, וזה מגדיר את היציבות.
לא צריך להוסיף למגבר עוד מגבר אופרטיבי לתיקון הסחת DC (הסחה שגורמת זרם DC מיותר ואסור ברמקולים).
בסוג הרגיל של מגברי טרנזיסטורים, את שארית עיוותי CROSS כאשר הזרם בדרגת היציאה עובר מטרנזיסטור PNP ל- NPN (ולהיפך) המשוב מוריד לערכים נמוכים. זה סוג עיוותים שהוזכרו כעיוותים שמכילים הרמוניות גבוהות. כמובן שאפשר Class A למי שיכול לשלם על הקירור והאספקה העצומים.

למה טרנזיסטורים ולא שפופרות?
במגברי שפופרות, ההגבר של השפופרות, במיוחד הגבר הזרם שלהן נמוך.
לא ניתן לחבר יותר משתי דרגות אחת לשנייה ללא שימוש בקבל קישור.
במגברי הספק, נוסף שנאי לתיאום הספק הדרגה הסופית עם הרמקול.

ציור 1 כאמור הוא רק דוגמא פשטנית שד. סלף מראה.
בקישור שהבאתי בשרשורים למוטיקו תמצאו מגבר יותר מתקדם.
בספר שלו הוא שיפר אותו עוד. מה שאני כתבתי, למרות האורך מאוד פשטני ועל קצה המזלג.

yosihary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

ציורים להסבר

שליחה #2 

יחד עם ההסבר מוזכרים שני ציורים שלא הצלחתי להעלותם יחד.
אני מקווה שלחוד הם יעלו:

ותיקון למשפט
אנו גם מרוויחים שככל שהמשוב הגלובלי יורד ופחות מסוגל לתקן השפעות של שינויי הגבר של דרגת היציאה, כך עכבת הכניסה של ה- VAS יורדת,ופחות מושפעת מכך. "

צ"ל עכבת היציאה.
ציור 1
 ציור 1
ציור 2
 ציור 2

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #3 

מהתרשים בציור 2 עולה שהוספת משוב שלילי כולל מעלה את רוחב הפס – דבר שטענת כלפיו שהוא לא נכון, שהוא קלישאה.
בברכה,
יהושע גומא

yosihary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

כן הוא קלישאה במקרה הטוב כי

שליחה #4 

Joshua_G כתב:מהתרשים בציור 2 עולה שהוספת משוב שלילי כולל מעלה את רוחב הפס – דבר שטענת כלפיו שהוא לא נכון, שהוא קלישאה.
...
אין הוא מציג את האמת במלואה שהיא: (ואם תקרא, כל הזמן ציינתי שזה חלק מהאמת)

לקחתי מגבר מהיר מאוד, רחב סרט בעל הגבר גדול.
הוספתי לו קיזוז, בכדי להוריד את ההגבר בצורה מבוקרת.
הוספתי משוב שהוריד את ההגבר לרמה הנדרשת בצורה מבוקרת מדויקת ונשלטת.
אז במקום מגבר של 80000, או מיליונים בגרסאות המתקדמות שהגברו לאחר הקיזוז מתחיל לרדת (בכוונה) בתדר נמוך יחסית, יש לי מגבר בעל הגבר קבוע ויציב מעבר ל- 20קה"ץ.
כאשר זה מבוקר ומתוכנן אך מוצג כאיזה שהוא גורם של חסרון זה קלישאה במקרה הטוב, רמאות במקרה הרע.

חוץ מסמנטיקה משהו שנכתב לא נכון בעינך?
(למי יש דוגמאות לשימוש פסול על ידי הצגת חצי אמת)

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: כן הוא קלישאה במקרה הטוב כי

שליחה #5 

yosihary כתב:
Joshua_G כתב:מהתרשים בציור 2 עולה שהוספת משוב שלילי כולל מעלה את רוחב הפס – דבר שטענת כלפיו שהוא לא נכון, שהוא קלישאה.
...
אין הוא מציג את האמת במלואה שהיא: (ואם תקרא, כל הזמן ציינתי שזה חלק מהאמת)
...
אנא רענן את זכרוננו, היכן ציינת שזאת חלק מהאמת?
yosihary כתב: לקחתי מגבר מהיר מאוד, רחב סרט בעל הגבר גדול.
אז במקום מגבר של 80000, או מיליונים בגרסאות המתקדמות שהגברו לאחר הקיזוז מתחיל לרדת (בכוונה) בתדר נמוך יחסית, יש לי מגבר בעל הגבר קבוע ויציב מעבר ל- 20קה"ץ.
...
ומה הייתה השפעת משוב שלילי כולל על רוחב הפס במגבר אחר?
yosihary כתב: כאשר זה מבוקר ומתוכנן אך מוצג כאיזה שהוא גורם של חסרון זה קלישאה במקרה הטוב, רמאות במקרה הרע.
...
מי אמר שזה שלילי?
yosihary כתב: חוץ מסמנטיקה משהו שנכתב לא נכון בעינך?
...
גם במאמר המקורי שלך על משוב שלילי וגם בכמה וכמה תגובות שלך בפורום כאן כתבת שמשוב שלילי כולל אינו מעלה את רוחב הפס של מגברים – שזאת קלישאה.

העובדה היא שמשוב שלילי כולל מגדיל את רוחב הפס.

מי כותב עובדות ושל מי המשחק במילים?
בברכה,
יהושע גומא

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

יוסי, במגברים שאני מכיר שמבוססים על התכנון שהבאת, הקבל CDOM נמצא על טרנז' ה-PNP ולא ה-NPN, ותפקידו למנוע אוסצילציות בתדרים גבוהים. מעבר לכך מעגל הקיזוז מיושם פעמים רבות כסנף במקביל לנגד המשוב RF.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

yairf כתב:יוסי, במגברים שאני מכיר שמבוססים על התכנון שהבאת, הקבל CDOM נמצא על טרנז' ה-PNP ולא ה-NPN, ותפקידו למנוע אוסצילציות בתדרים גבוהים. מעבר לכך מעגל הקיזוז מיושם פעמים רבות כסנף במקביל לנגד המשוב RF.
...
יוסי נצמד למעגלים שבספרו של ד. סלף.
מתעורר ספק אם הוא מכיר מעגלים מקובלים.
בברכה,
יהושע גומא

yosihary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

תשובה

שליחה #8 

טרנ' ה PNP כאן הוא מקור זרם.
אפשר להפוך את שתי הדרגות הראשונות, כניסה NPN, ו- VAS , יהיה אז NPN, לגבי הנקודה השניה שלך אם אתה מתכוון לקבל במקביל לנגד המשוב, זה לא קיזוז או לא מספיק, עליך להביא שרטוט שמסביר.

יהושע לא מצא מה להגיד והוא נתפש לזוטות.
הוא מנסה להסתיר את העובדה שציון ה"אמת" של הרחבת הסרט למשל כמו שאומר נלסון פאס, היא חלק מהתכנון ואינה דבר שלילי.

ולמרות דברי יאיר תגובת יהושע היא כבר סתם קנטרנות לשמה.
ישפטו החברים.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

yosihary כתב: יהושע לא מצא מה להגיד והוא נתפש לזוטות.
הוא מנסה להסתיר את העובדה שציון ה"אמת" של הרחבת הסרט למשל כמו שאומר נלסון פאס, היא חלק מהתכנון ואינה דבר שלילי.
...
לא אמרתי שהרחבת רוחב הפס על ידי משוב שלילי כולל היא דבר שלילי.
אתה אמרת שהרחבת רוחב הפס על ידי משוב שלילי כולל היא קלישאה – בעוד אני חוזר ואומר שהיא עובדה.

בנוסף, לא ענית על השאלה שלי:
"ומה הייתה השפעת משוב שלילי כולל על רוחב הפס במגבר אחר?"
בברכה,
יהושע גומא

yosihary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

ודבר נוסף

שליחה #10 

אם יהושע מסכים שאין דבר שלילי במה שמתואר בציור 2 התקדמנו. כי אני קראתי בפרסומים שהוא הביא התייחסות לכך שזה דבר שלילי. אם זה צוין לחיוב המשוב השלילי אז סליחה שטעיתי.

מצד שני יהושע מיד נתלה בדברי יאיר בכדי לרמז שמה שתיארתי אינו נכון. יאיר בסה"כ מדבר על עוד טופולוגיות.

אפשר לרמז כאן גם משהו אחר אבל נשאיר זאת.

yosihary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

תביא שרטוט

שליחה #11 

Joshua_G כתב:
...
אתה אמרת שהרחבת רוחב הפס על ידי משוב שלילי כולל היא קלישאה – בעוד אני חוזר ואומר שהיא עובדה.

...
וזה שוב נסיון לסטות מהנושא. כרגע אנו מדברים על הדוגמא שהבאתי. אם ניתן לתכנן כראוי בדוגמא זו, מה זה משנה מה יקרה במגבר אחר?

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: ודבר נוסף

שליחה #12 

yosihary כתב: אם יהושע מסכים שאין דבר שלילי במה שמתואר בציור 2 התקדמנו. כי אני קראתי בפרסומים שהוא הביא התייחסות לכך שזה דבר שלילי. אם זה צוין לחיוב המשוב השלילי אז סליחה שטעיתי.
...
מעודי לא טענתי, בשום מקום שזה דבר שלילי.

אתה טענת שזה לא נכון (שמשוב שלילי מגדיל את רוחב הפס), שזאת קלישאה – מבלי להתייחס להקשר חיובי או שלילי – בעוד אני חוזר ואומר שאתה טועה – זאת עובדה שמשוב שלילי מגדיל את רוחב הפס.
yosihary כתב: מצד שני יהושע מיד נתלה בדברי יאיר בכדי לרמז שמה שתיארתי אינו נכון. יאיר בסה"כ מדבר על עוד טופולוגיות.
...
קרא שוב את שכתבתי.
אתה מסלף את דבריי.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: תביא שרטוט

שליחה #13 

yosihary כתב:
Joshua_G כתב:
...

...
וזה שוב נסיון לסטות מהנושא. כרגע אנו מדברים על הדוגמא שהבאתי. אם ניתן לתכנן כראוי בדוגמא זו, מה זה משנה מה יקרה במגבר אחר?
...
איך שלא תנסה לסובב את הדברים, שאלה זאת אינה סטייה מהנושא, היא באה בעקבות הדברים הבאים שכתבת – ובהקשר ישיר אליהם:
yosihary כתב: לקחתי מגבר מהיר מאוד, רחב סרט בעל הגבר גדול.
כאשר זה מבוקר ומתוכנן אך מוצג כאיזה שהוא גורם של חסרון זה קלישאה במקרה הטוב, רמאות במקרה הרע.
...
היא גם באה בהקשר לטענה שלך, שעליה אתה חוזר שוב ושוב, שמשוב שלילי כולל אינו מגדיל את רוחב הפס.
בברכה,
יהושע גומא

yosihary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

Joshua_G כתב:
yosihary כתב: אם יהושע מסכים שאין דבר שלילי במה שמתואר בציור 2 התקדמנו. כי אני קראתי בפרסומים שהוא הביא התייחסות לכך שזה דבר שלילי. אם זה צוין לחיוב המשוב השלילי אז סליחה שטעיתי.
...

אתה טענת שזה לא נכון (שמשוב שלילי מגדיל את רוחב הפס), שזאת קלישאה – מבלי להתייחס להקשר חיובי או שלילי – בעוד אני חוזר ואומר שאתה טועה – זאת עובדה שמשוב שלילי מגדיל את רוחב הפס.
yosihary כתב: מצד שני יהושע מיד נתלה בדברי יאיר בכדי לרמז שמה שתיארתי אינו נכון. יאיר בסה"כ מדבר על עוד טופולוגיות.
...
קרא שוב את שכתבתי.
אתה מסלף את דבריי.
...
אני כתבתי שאם זה צוין לחיוב אז סליחה שטעיתי. נדמה לי שזה לא צוין לחיוב. כל הזמן התכוונתי לפי איך זה מוצג. לדעתי כאשר אני קורא את פאס הנימה היא שלילית, אבל אולי טעיתי רק אתה לא טועה מעולם.
ושוב התעלקת לדבר השולי ביותר בויכוח. כבר הצעתי ניסוח שמתקן זאת. אתה נתפסת לזה כי זה הטיעון היחידי שלך?

הערתך לגבי איזה מגברים אני מכיר או לא מכיר היא ירידה לגופו של אדם ואינה טיעון בויכוח ביננו, אז אולי לא התכוונת לרמז, אבל נניח שאני לא יודע כלום, האם אתה מסוגל להתביע על שגיאה בהסבר של המגבר?

yosihary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שלום יאיר

שליחה #15 

yairf כתב:יוסי, במגברים שאני מכיר שמבוססים על התכנון שהבאת, הקבל CDOM נמצא על טרנז' ה-PNP ולא ה-NPN, ותפקידו למנוע אוסצילציות בתדרים גבוהים. מעבר לכך מעגל הקיזוז מיושם פעמים רבות כסנף במקביל לנגד המשוב RF.
...
כמו שאמרתי אפשר טופולוגיה זהה והפוכה בכניסה NPN ו- VAS יהיה PNP

כתבתי במאמר:
"הוספת משוב פותרת את עניין ההגבר, בעזרת זוג נגדים RF (1,2) נקבל הגבר של 23. ללא קיזוז נקבל גם מחולל של תדר RF. זאת הוסבר בקצרה במאמר על המשוב.

המטרה של הקיזוז הוא להוריד את ה- OLG לרמה מתחת ה- CLG (הגבר בחוג סגור) בתדר מספיק נמוך לפני שהסטיות האחרות יגרמו לתנודות, ולהמשיך להוריד אותו ללא הפסק. "

האם אינך מסכים שזה מרחיב מעט את מה שאתה אמרת?

קבל במקביל לנגד המשוב אינו יכול לקזז את ה- OLG. שמים אותו במטרה להאיץ מעט את המשוב, אבל הוא לבד לא ימנע תנודות.

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #16 

מה יהיה עם שניכם..
היה ברור לי עוד בתחילת השרשור שיהושע יגיב ויוסי יענה...
:D אתם מצחיקים.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

yosihary כתב:
Joshua_G כתב:
...

...
קרא שוב את שכתבתי.
אתה מסלף את דבריי.
...
אני כתבתי שאם זה צוין לחיוב אז סליחה שטעיתי. נדמה לי שזה לא צוין לחיוב. כל הזמן התכוונתי לפי איך זה מוצג. לדעתי כאשר אני קורא את פאס הנימה היא שלילית, אבל אולי טעיתי רק אתה לא טועה מעולם.
ושוב התעלקת לדבר השולי ביותר בויכוח. כבר הצעתי ניסוח שמתקן זאת. אתה נתפסת לזה כי זה הטיעון היחידי שלך?
...
במאמר שלך לגבי משוב שלילי כתבת בפירוש:
"התייחסות שגויה למשוב שלילי
בכל מיני פרסומים והתייחסויות לנושא המשוב, שנכתבו על ידי אנשים שונים במגזינים ובאינטרנט, יוחס לטכניקה הזו משהו כמו מקסם שווא, טכניקה שמשפרת את הנתונים הכתובים ולא משפיעה (או אפילו משפיעה בצורה רעה) על הביצועים המוסיקליים הנשמעים של מגבר.

נאמר למשל:
1. שבעזרת משוב שלילי מרחיבים כאילו באופן מלאכותי את רוחב הסרט של המגבר.
.............
ועוד קלישאות.
הדברים הללו פשוט לא נכונים. לגבי הקלישאה הראשונה - אם בדוגמה שלנו, אנו נרצה מגבר שיגביר עד 20KHz ישר לגמרי, וללא הזזת פאזה, ההגברה הבסיסית עדיין צריכה להיות אלפים בתדר של 20, אחרת נקבל שגיאה. "

ובכן, כתבת שזה לא נכון – מבלי לקשור את זה להתייחסות חיובית או שלילית.
על הטיעון שמשוב שלילי אינו מגדיל את רוחב הפס חזרת כמה וכמה פעמים בהודעות שלך בפורום כאן.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: שלום יאיר

שליחה #18 

yosihary כתב: קבל במקביל לנגד המשוב אינו יכול לקזז את ה- OLG. שמים אותו במטרה להאיץ מעט את המשוב, אבל הוא לבד לא ימנע תנודות.
...
קבל במקביל לנגד המשוב נועד להקטנת רוחב הפס, או להקטנת ההגבר בתדרים גבוהים – לא לקיזוז ההגבר הכללי.
בברכה,
יהושע גומא

yosihary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: שלום יאיר

שליחה #19 

Joshua_G כתב:
yosihary כתב: קבל במקביל לנגד המשוב אינו יכול לקזז את ה- OLG. שמים אותו במטרה להאיץ מעט את המשוב, אבל הוא לבד לא ימנע תנודות.
...
קבל במקביל לנגד המשוב נועד להקטנת רוחב הפס, או להקטנת ההגבר בתדרים גבוהים – לא לקיזוז ההגבר הכללי.
...
נכון, ולכן הוא לא משפיע על ה- OLG
אם תחשב את קבוע הזמן תראה שהוא נועד להשפיע על תדרים רק מעל 20K, לפחות במגברים שמיועדים לכל התחום.

והוא יוצר מעין קידום פאזה לתגובת המשוב (שוב בתדרים הגבוהים) שלפעמים נדרש בנסיון לקזז מעט את הפיגור בתוך המגבר.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”