התלבטות - רמקולים אחוריים יד"ש

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

שלום,
במסגרת מאמציי לבנות לעצמי מערכת ק"ב תקציבית מאוד (לסטודנט), אני משוטט בלוחות יד שנייה ומחפש מציאות.
בינתיים יש רסיבר Yamaha RX-V620, ורמקולים קדמיים Tannoy Mercury M4.

האחוריים כרגע הם רמקולים של מערכת סוני ישנה, והמאמצים כרגע מרוכזים בהחלפתם + רכישת סאב.
מבחינת סנטר, אני יודע שהתאמת הצלילים היא החשובה, יש בלוחות מדי פעם את ה Mercury MXC-M (הסנטר של סדרת Merucry M תוצרת המזרח הרחוק שהחליפה את הייצור האירופאי בו יוצרו הרמקולים שלי, אבל זה הכי קרוב כנראה שאני אגיע), אבל הוא יחכה קצת.

לגבי סאב אני בוחן כמה אפשרויות (אני באמצע מילואים עכשיו, יטופל כשאחזור), אבל בינתיים אני מתעניין לגבי אחוריים:
האם בתקציב של כמה מאות שקלים יד"ש אפשר למצוא רמקולים מדפיים מתאימים (יש לי כבר מעמדים של Omega audio), שיתנו תמורה טובה ויתאימו לרסיבר / קדמיים שכבר יש?

מדובר על סלון של כ 5x4, כאשר הרמקולים יהיו צמודים לקיר אחורי (כמטר מאחורי הספה העיקרית, ומשני צידיה).

אני רואה בלוחות גם tannoy (בעיקר מסדרת MX שהחליפה את ה M, במחירים של 800-1,300, תלוי בדגם בסדרה, אבל גם את ה M1 מאותה סדרה שלי - רוצים עליהם 1,100 ש"ח), אבל יש גם דגמים אחרים כמו ה Kef Coda III, Jamo Cornet 145, או ה Infinity Primus שאני לא מצליח להבין אם מדובר במדבקה - שנמצאים בטווח מחירים של <500 ש"ח.

יש כמובן גם דגמים של יצרנים אחרים בתחום של סביב 1,000 ש"ח, כמו ה Kef Cresta 2 פה בלוחות הפורום - אולי זה הכיוון?

יש למישהו המלצה, האם להתמקד באותו יצרן / סדרה של הרמקולים שלי (גם אם מדובר בעלות גבוהה יותר), או שרוב הרמקולים שאינם מדבקה יתאימו לי כסראונד?

ברור אגב שלא אקנה ישר, אלא אבחן את הנושא עם הרסיבר שלי, אבל התהייה מתבקשת...

תודה,
אורי

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

תאימות של האחוריים לקדמיים לא ממש קריטית לסאונד.
זה יוצר מראה אחיד ותחושה של מערכת מושלמת.
כל רמקול סביר (שאינו מדבקה) יתאים.
מציע לך לבחון את ה Kef Cresta 2.
ארז

UltraMagnus
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 388
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

בתכלס רמקולים אחוריים זה הרבה "רעש".
מידי פעם זה דיבורים וכו' אבל הרוב אלה צלילי היקף.
אני עשיתי לעצמי כלל,
הסראונדים שלי הם כמו הקדמיים והסנטר רק דגמים יותר זולים.
הקדמיים שלי הם קוואד L22
סראונד צדדי, קוואד L12
וסראונד אחורי L11
אתה שומע SACD?
או הופעות חיות בסראונד?

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #4 

כרגע אני רואה סרטים בלבד, אבל סביר להניח שיהיו לי כמה הופעות בסראונד כשהמערכת תושלם.

שתי התשובות בינתיים סותרות קצת... ההסכמה היא לקחת מדפיים שאינם מדבקה, אבל השאלה היא אם להשקיע קצת יותר וללכת על מדפיים טובים כמו ה Cresta 2, או להשקיע פחות ולקחת דגם בסיסי יותר כמו ה Coda III.

בתקציב הגבוה יותר או ביניים אפשר גם למצוא דגם נמוך יותר מהסדרה של הקדמיים שלי - שזו האפשרות השלישית - קשה לי להבין מה הכיוון העדיף...

77bob
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 98
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

סדרת MX סדרה מוצלחת מאוד שגם קיבלה 5 כוכבים

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #6 

אם אתה מתכוון לשמוע הופעות בסראונד אז עדיף שיהיו לך רמקולים אחוריים טיפה טובים יותר מאשר טיפה פחות טובים....
בשביל אפקטים של ק"ב זה לא משנה.
ארז

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #7 

אוקיי - אז נראה שכדאי לי להשקיע מעט יותר ברמקולים איכותיים / מאותה סדרה של שלי (למען אופי הצליל) - כדי לשמור על אופציות.

תודה רבה :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #8 

אני אישית לא חושב שרמקולים אחורים חייבים להיות תואמים לכלום - הפונקציה שלהם שונה מהקדמיים.

אני מרוצה עד הגג ממה שאני רכשתי (עשיתי על זה גם סקירה) - QS8 של AXIOM. מומלץ בחום.

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #9 

oferlaor כתב:אני אישית לא חושב שרמקולים אחורים חייבים להיות תואמים לכלום - הפונקציה שלהם שונה מהקדמיים.

אני מרוצה עד הגג ממה שאני רכשתי (עשיתי על זה גם סקירה) - QS8 של AXIOM. מומלץ בחום.
...
uriler הוא סטודנט ולכן רמקולים שעולים 2700 ש"ח הם לא כ"כ במסגרת התקציב שלו.

אני שמח שאתה אוהב את הרמוקלים האלו כי אני מתכנן לקנות את הרמקולים האלו כאחוריים :)
בעקבות הסקירה שלך והתגובות אליה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”