שאלה על פרקט...
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אוקיי, זה לא בדיוק אביזר, אבל זה גם לא ממש OFF TOPIC...
אבל מכיוון שאין לנו {עדיין} פורום "שיפוץ הבית של עפר" (כפי שאישתי צוחקת שצריך להוסיף) אני מכניס גם שאלה שאולי לא הכי קשורה לנושא לכאן... אם יש לכם הצעה ברור לאן להעביר את השרשור, תרגישו חופשי.
כידוע שדרגתי לאחרונה את הספה (לא מראים לחמור חצי עבודה ומכיוון שהחדר כולו כל הזמן בתהליך שיפור, נשתדל לשמור תמונות לסוף התהליך).
במהלך הגרירה של הספות הישנות החוצה, החברה שהוציאו אותם שרטו קשות את הפרקט (למינציה) שהיה לנו.
בכל מקרה תכננו לשדרג גם אותו, אבל זה היה מתוכנן לאחרי עוד כמה שדרוגים אחרים.
כרגע לא נותר ברירה אלא להחליף גם את הפרקט.
עלתה הצעה לשדרג לפרקט קמפס (עץ מלא). העלות היא 300 ש"ח למ"ר (כפול מלמינציה). הבעיה היא שמבחר הצבע יהיה משמעותית פחות גמיש, אך זה נראה פי אלף יותר טוב. זה כמובן יותר מכפי שתכננו להוציא אבל השאלה אם יש כאן עוד פרמטרים שלא העלתי, שאלות אחרות - חסרונות או יתרונות.
כל התובנות שלכם על הנושא יתקבלו בברכה.
אבל מכיוון שאין לנו {עדיין} פורום "שיפוץ הבית של עפר" (כפי שאישתי צוחקת שצריך להוסיף) אני מכניס גם שאלה שאולי לא הכי קשורה לנושא לכאן... אם יש לכם הצעה ברור לאן להעביר את השרשור, תרגישו חופשי.
כידוע שדרגתי לאחרונה את הספה (לא מראים לחמור חצי עבודה ומכיוון שהחדר כולו כל הזמן בתהליך שיפור, נשתדל לשמור תמונות לסוף התהליך).
במהלך הגרירה של הספות הישנות החוצה, החברה שהוציאו אותם שרטו קשות את הפרקט (למינציה) שהיה לנו.
בכל מקרה תכננו לשדרג גם אותו, אבל זה היה מתוכנן לאחרי עוד כמה שדרוגים אחרים.
כרגע לא נותר ברירה אלא להחליף גם את הפרקט.
עלתה הצעה לשדרג לפרקט קמפס (עץ מלא). העלות היא 300 ש"ח למ"ר (כפול מלמינציה). הבעיה היא שמבחר הצבע יהיה משמעותית פחות גמיש, אך זה נראה פי אלף יותר טוב. זה כמובן יותר מכפי שתכננו להוציא אבל השאלה אם יש כאן עוד פרמטרים שלא העלתי, שאלות אחרות - חסרונות או יתרונות.
כל התובנות שלכם על הנושא יתקבלו בברכה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יש לי רק זכרונות ילדות טובים מרצפות הפרקט עליהם גדלתי בצרפת לפני המווווון זמן. אין מה להשוות מבחינת אווירת החמימות והכיף של הליכה.
אבל ההורים שלי היו יורקים דם כדי לטפל בהם עם ווקס אמיתי, כלומר שעוות דבורים. אני יודע שהיום יש מכונות ושגם ניתן לבצע sealing לרצפת פרקט.
אז יתרונות: הופך את הבית להרבה יותר אנושי
וחסרונות: כנראה דורש יותר עבודה, יש אנשים שרעש החריקות של לוחות הפרקט כשהם מתפשטים ומתכווצים משגע אותם.
אבל ההורים שלי היו יורקים דם כדי לטפל בהם עם ווקס אמיתי, כלומר שעוות דבורים. אני יודע שהיום יש מכונות ושגם ניתן לבצע sealing לרצפת פרקט.
אז יתרונות: הופך את הבית להרבה יותר אנושי
וחסרונות: כנראה דורש יותר עבודה, יש אנשים שרעש החריקות של לוחות הפרקט כשהם מתפשטים ומתכווצים משגע אותם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
היום זה כבר שונה לחלוטין.
יש SILENT בגלל ששמים ספוג מיוחד מתחתם. הם כולם SEALED כבר מראש ומטופלים כנגד נזקי מים. בניגוד לבעבר הם לא סתם מודבקים או מונחים זה לצד זה, אלא יש להם מין מבנה מיוחד שמאפשר להם להתרחב והלהתכווץ בלי להשפיע על השכנים שלהם.
גם לא צריך ווקס יותר, יש לנו כבר 6-7 שנים את הפרקט למינציה ופשוט צריך להשתמש במים ובמטלית המיוחדת (זה יותר קל משמעותית מאשר לשטוף רצפה באופן רגיל).
שאלה טובה לגבי הפרוצדורת נקיון של פרקט עץ מלא האם זה מסבך את העניין.
הבאסה היא שהצבע של עץ מלא הוא כהה משמעותית וגם ככה החדר כולל צבעים די כהים ומלא עץ וצבעי עץ, אני מתחיל להרגיש כמו ב-CABIN אולי פשוט נצבע את הקירות כאילו היו LOGS וזה יהיה הפיתרון לסוגיית הצבע.
יש SILENT בגלל ששמים ספוג מיוחד מתחתם. הם כולם SEALED כבר מראש ומטופלים כנגד נזקי מים. בניגוד לבעבר הם לא סתם מודבקים או מונחים זה לצד זה, אלא יש להם מין מבנה מיוחד שמאפשר להם להתרחב והלהתכווץ בלי להשפיע על השכנים שלהם.
גם לא צריך ווקס יותר, יש לנו כבר 6-7 שנים את הפרקט למינציה ופשוט צריך להשתמש במים ובמטלית המיוחדת (זה יותר קל משמעותית מאשר לשטוף רצפה באופן רגיל).
שאלה טובה לגבי הפרוצדורת נקיון של פרקט עץ מלא האם זה מסבך את העניין.
הבאסה היא שהצבע של עץ מלא הוא כהה משמעותית וגם ככה החדר כולל צבעים די כהים ומלא עץ וצבעי עץ, אני מתחיל להרגיש כמו ב-CABIN אולי פשוט נצבע את הקירות כאילו היו LOGS וזה יהיה הפיתרון לסוגיית הצבע.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
עפר מהבנתי בעבר (כיום אנחנו בלי פרקט)
פרקט אמיתי ישנה צבע ויתכהה יותר עם הזמן
למינציה אינה מצריך כלל טיפול. עץ יצריך שימון עם השנים
אין ספק שזה נראה ומרגיש הרבה יותר טוב (אמיתי)
פרקט אמיתי ישנה צבע ויתכהה יותר עם הזמן
למינציה אינה מצריך כלל טיפול. עץ יצריך שימון עם השנים
אין ספק שזה נראה ומרגיש הרבה יותר טוב (אמיתי)
העם דורש..... כל מיני דברים
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
יש לי גם זיכרונות מהעבר..sam22 כתב:עץ יצריך שימון עם השנים...
נדמה לי שמורידים שכבה מאוד דקה מהפרקט (האמיתי), ושמים כמה שכבות של לקה חדשה, לא?
עץ מלא זה פשוט תענוג. זה נראה מדהים ומרגיש ממה טוב מתחת לרגליים. גם אמרת שטיפלו בהרבה בעיות (לי יש ניסיון עם פרקט מלא שהותקן לפני הרבה שנים וחורק אבל זה חלק מאוד גדול מהקסם בעיני).
אני לא יודע איך הסלון שלך נראה (וגם לא איך נראית הספה החדשה) אבל אני מניח שלגבי צבע אתה ואשתך תחליטו יותר טוב מכל אחד אחר. קח בחשבון שהצבע קצת משתנה עם הזמן (וזה נראה מצויין) ושהטיפול יכול לבדוק את הסבלנות שלך.
אני לא יודע איך הסלון שלך נראה (וגם לא איך נראית הספה החדשה) אבל אני מניח שלגבי צבע אתה ואשתך תחליטו יותר טוב מכל אחד אחר. קח בחשבון שהצבע קצת משתנה עם הזמן (וזה נראה מצויין) ושהטיפול יכול לבדוק את הסבלנות שלך.
אני משוגע על פרקטים, אבל פרקט אמיתי מצד אחד עלול לעשות חריקות שזה משגע אותי לגמרי, ומצד שני
צעידה על פרקט למינציה מפיקה סאונד "פלסטיקי" זול. אם הייתי בוחר הייתי הולך על למינציה, גם בגלל
המחיר וגם בגלל שלא צריך לתחזק/לטפל וכו'.
צעידה על פרקט למינציה מפיקה סאונד "פלסטיקי" זול. אם הייתי בוחר הייתי הולך על למינציה, גם בגלל
המחיר וגם בגלל שלא צריך לתחזק/לטפל וכו'.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
פרקט הוא גם לא ידידותי במיוחד לחתולים, בעיקר בסיבובים אפשר לראות שהם בעלי חיים עם הנעה אחורית - הם מאיצים עם הרגליים האחוריות ומנסים לבלום על הפרקט עם הרגליים קדמיות.
אני אישית מאוד אוהב פרקטים מעץ מלא, זה מכניס המון אור וברק לחדרים.
אני אישית מאוד אוהב פרקטים מעץ מלא, זה מכניס המון אור וברק לחדרים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
לי יש בבית למינציה . נוחות הניקיון והטיפול שווה את הכל . סמרטוט רטוב בלי חומרי ניקוי בכלל והרצפה מרגישה נפלא .
אין לי עץ מלא ואני לא יודע אם להמליץ או לא . בבית שרכשנו הפרקט כבר מורכב 5 שנים ואין רעשים כלשהם שדורכים עליהם - כנראה שזו בעיה שמופיעה בפרקטים זולים יחסית .
אין לי עץ מלא ואני לא יודע אם להמליץ או לא . בבית שרכשנו הפרקט כבר מורכב 5 שנים ואין רעשים כלשהם שדורכים עליהם - כנראה שזו בעיה שמופיעה בפרקטים זולים יחסית .
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
מצד שניspacedude כתב:אני לא הייתי הולך על עץ מלא מהסיבה ש sam22 ציין, שריטון ומכות ראוים עליו הרבה יותר מאשר על למינציה, במיוחד שיש ילדים שמסתובבים בבית, צעצועים וכו'....
אם משלימים עם זה
זה חלק מהיופי שלו
יש לי בבית פרקט עץ אגוז, נראה מעולה - ממש יוצר אווירה וחמימות בבית.
ממש כיף ללכת עליו, והוא לא חורק כלל.
אבל - כל דבר שנופל/נגרר (ואין לו תחתיות) גורם לנזק, אומנם ניתן לתקן אבל צריך לשייף ולצבוע עם לכה/שמן
יחסית מאוד קל לנקות אותו - הרומבה הוא תוספת מבורכת...
בסה"כ אני מרוצה ממנו למרות החסרונות (והמחיר הדי יקר).
ממש כיף ללכת עליו, והוא לא חורק כלל.
אבל - כל דבר שנופל/נגרר (ואין לו תחתיות) גורם לנזק, אומנם ניתן לתקן אבל צריך לשייף ולצבוע עם לכה/שמן
יחסית מאוד קל לנקות אותו - הרומבה הוא תוספת מבורכת...
בסה"כ אני מרוצה ממנו למרות החסרונות (והמחיר הדי יקר).