לאחרונה עלו מספר שאלות לגבי מסחריות באתר וכו'.
אז ככה:
1. האתר קם במטרה להיות מקום אובייקטיבי לחלוטין. זה אחד מאבני היסוד של האתר ולא ישתנה
2. כתבים באתר מחוייבים לכך שאינם קשורים מסחרית למוצר, יבואן, היצרן של המוצר ולכן לא מרוויח מהכתבה במישירין או בעקיפין.
3. אנחנו רואים בכל הנושא הזה ערך עליון וקריטי ביותר.
4. האתר אינו ממליץ לרכוש אף מוצר ואף יצרן. אנחנו אובייקטיבים ולכן איננו נוקטים עמדה שכזו.
5. האתר עצמו מרוויח משלל פעולות שהן מסחריות במהותן - כגון פרסום. מי שמתעסק בפרסום באתר אינו עוסק בתוכן. במובן הזה יש הפרדה בדיוק כפי שהיא קיימת באתרים כמו YNET שסוקרים בהחלט את הגופים שמפרסמים בהם (בזק, הוט וכו'). כל עוד יש הפרדה, אין בעיה.
6. לרוב אנחנו מקבלים לא מעט תלונות ממפרסמים שלנו (סמנכ"ל של חברה שפרסמה לאחרונה אצלנו התקשר אלי אישית להתלונן על יתר כיסוי של מתחריו ונענה שככה זה וזהו), כך שביקורת מכל הצדדים זה אומר שכנראה אנחנו עושים משהו בסדר...
7. אתר בסדר גודל כמו שלנו (כמעט בכל זמן נתון יש לנו מאות משתמשים שמחוברים, וסה"כ למעלה מ-1.5 מיליון דפים נצפים בחודש) חייב מימון. שרתים עולים כסף. את השנים הראשונות מימנו לבד, אך גוף כמו האתר הזה לא יכול לחיות אלא אם כן ימומן.
וכן, בסופו של יום אנחנו רוצים להגיע למצב שבו אפשר יהיה לתגמל את העוסקים במלאכה הקשה של יצירה ועריכה של תוכן ולהעסיק גופים חיצוניים שיפיקו לנו דברים כמו וידאו, גרפיקה וכו'.
אף אחד מאיתנו לא עוסק באתר כמשרה (קרי: מקבל משכורת), זה בסופו של יום עדיין תחביב עבור כולנו. נכון שלפעמים זה מרגיש כמו עבודה שניה (לפעמים אפילו ראשונה) ופעמים רבות זו משימה כפויית טובה ולא מעריכים את העבודה הקשה שאנחנו עושים (דוגמא פשוטה: עריכה של פודקסט של שעה לוקח לזיו כחצי יום לסיים!).
אבל זה בסדר כל עוד מבינים שבסופו של יום אנחנו עושים כמיטב יכולתנו ושהמטרה שלנו היא שהאתר הזה יועשר בתכנים מעניינים.
אם יש שאלות בנוגע ללמה החלטנו ללכת על כיוון מסויים, מבחינתי כל ההחלטות שקופות ואין לי בעיה לשתף אתכם בשיקולים שלנו.
שאלות לגבי מסחר באתר
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אפשר לשאול שאלה חוצפנית ? למה בכלל אתה חושב שדווקה עכשיו אתה צריך לשתף אותנו ? כלומר מה קרה ? יש פתאום ביקורת שלא ידועה לי או שסתם החלטת ? כי לי למשל זה לא היו תהיות שדרשו פוסט כזה בתור תשובה
מכול מקום אני מעריך מאוד את מה שעשית , ואין לי בעיה עם פרסום , אם זו מהות השאלה המובנית בפוסט שלך .
מכול מקום אני מעריך מאוד את מה שעשית , ואין לי בעיה עם פרסום , אם זו מהות השאלה המובנית בפוסט שלך .
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46376
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
truejoker,
השרשור הזה נפתח מכיוון שלפעמים חברי פורום מעלים קושיות כשאלות צד בשרשורים שונים, ריכוז השאלות והתשובות בשרשור אחד יעזור למנוע הסטה של שרשורים ומתן תגובה הולמת בשרשור יעודי.
השרשור הזה נפתח מכיוון שלפעמים חברי פורום מעלים קושיות כשאלות צד בשרשורים שונים, ריכוז השאלות והתשובות בשרשור אחד יעזור למנוע הסטה של שרשורים ומתן תגובה הולמת בשרשור יעודי.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
truejoker,
בדיוק כפי שזיו כתב, יש חשיבות לכך שלנושאים שעולים מדי פעם יהיה מקום אחד מרוכז וברור שבו ניתן יהיה למצוא את התשובות.
בדיוק כפי שזיו כתב, יש חשיבות לכך שלנושאים שעולים מדי פעם יהיה מקום אחד מרוכז וברור שבו ניתן יהיה למצוא את התשובות.