בזק וYES לא יתמזגו.....................

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
rami1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 265
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

בית המשפט העליון החליט: בזק ו-yes לא יוכלו להתמזג

http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 48,00.html

-ושאלה לחברי הפורום:
האם זה ישפיע על הVOD של יס שאמור היה להיות מוקם על תשתית בזק
נערך לאחרונה על ידי rami1992 ב 20/08/2009 12:46, נערך 2 פעמים בסך הכל.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

מאכזב
ליס לטעמי יש שירות מדהים ביותר.

לHOT יש שירות נוראי ביותר.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

רמי - אולי תערוך את הכותרת למשהו יותר אינפורמטיבי? ככה אנשים לא יבינו על מה מדובר.

rami1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 265
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #4 

Itay_Pollak כתב:רמי - אולי תערוך את הכותרת למשהו יותר אינפורמטיבי? ככה אנשים לא יבינו על מה מדובר.
...
אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור..............

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

(Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #6 

יש לזה משמעויות מאוד רחבות לגבי שוק התקשורת בעשור הקרוב.

המשמעות המיידית היא שיס כנראה צריכה להרכש על ידי שאול אלוביץ' אחרת היא לא תשרוד.

המשמעות השניה היא שבזק צריכה להיכנס מיד אח"כ כשחקנית שלישית בתחום ה-IPTV. בהנחה קונסרבטיבית היא תיקח רבע מהשוק הזה, בנוסף ל-DTT שיאכל בין 10-20% מהשוק הזה. מה שאומר שהשוק הפוטנציאלי של יס והוט יצטמצם דרמטית.

לדעתי זה יכול מאוד להוביל בסופו של יום לנפילת יס (הוא פחות תושפע מסצנריו כזה) אלא אם כן יורוקום בהנהגת שאול אלוביץ' יכנסו לסיפור ויקחו שליטה. מבחינה עסקית, אני לא בטוח שזה לא יהיה משול למה שקרה עם ערוץ 10 - כלומר, שמאוד יתכן שההפסדים הכספיים לא יהיו רשומים כבר על הקיר ביום הראשון של ההשקה.

אני אישית חושב שאין מקום לשחקן שלישי גדול בשוק הזה. אני חושב שאם יכנס שלישי, אין סיכוי שלא יס ולא הוט יגיעו למאזן כספי או לרווח. אני חושב שבסופו של יום, שוק התקשורת בארץ הוא גדול מדי למדינה בגודל שלנו ושמניעה מהמיזוג עלול להיתברר כטעות בסגנון "תפסת מרובה לא תפסת".

תחשבו אם לא היו נותנים בזמנו לזכייניות של ערוץ 10 להתמזג - הרי הערוץ היה קורס לפני כמה שנים כבר.

נצטרך לראות מה יקרה הלאה. לא ממש ברור לי המגבלות הללו - יש המון מגבלות על בזק בתוקף המונופול שהיה להם. כיום הם לדעתי חברה שיכולה טכנולוגית לעשות המון אך מוחזקת בכח "למטה" על ידי רשויות שלא מבינות שבסופו של יום האכיפה צריכה להיות חכמה בכדי ללבות תחרות אמיתית.

בשוק שבו יש כמה גורמים שעלולים לקרוס, והאלטרנטיבה היא שהמחירים ישארו גבוהים בכדי למנוע קריסה כזו, בעצם אין תחרות אמיתית.

תחרות אמיתית צריכה לבוא בכדי לוודא שיש מלחמת מחירים על הלקוח ולא מלחמת השרדות של כל גורמי התקשורת.

אגב, לדעתי שוק הסלולר עלול להיכנס לסחרור נוסף אם יכניסו גם שם עוד מפעילים (ולא, אני לא סופר מפעילים וירטואליים כמפעילים אמיתיים, אלא רק LTE/WIMAX חיצוני).

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

עופר , לא נראה לי שאלוביץ ילך על יס , הוא רוצה את בזק . הוא רוצה שבזק תחלש ע"י כך שכול ההשקעה הענקית שלה ביס תיעלם ו/או שהיא תדמם כסף להחזיק את יס בחיים , ואז מחיר בזק ירד ו/או לא יעלה מספיק ולכן מבחינה ריאלית ירד והוא יוכל להכנס לקניה שלה
אל תשכח שאת בזק מחזיקה היום גם קרן השקעה , ולקרנות השקעה יש אופק השקעה מוגבל (הן חייבות לעשות אקסיט עדיף עם רווח אבל גם בלי :lol: , תוך מספר שנים )
הוא בונה על זה ואולי הוא יוכל להכנס עכשיו לדבוקת השליטה ואח"כ לקנות מבפנים את אלו שרוצים לממש

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #8 

והנה הרשות להגבלים תחריב את YES באופן סופי ומהיר:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 31&fid=585
ככה זה כשפועלים שיכורים מהנצחון שלהם בבית המשפט העליון.

בכל מקרה אם שאול אלוביץ' יכנס לבזק, כל המהלך הזה לא משנה וחזרנו בדיוק לנקודה שבזק רצתה להיות בה: שולטת ב YES באופן מלא. אם הרשות תתנה את המיזוג במכירת YES, קשה לראות לזה קונה עכשיו. זה מה שקורה כשרגולטור חושב שהוא נביא ויש לו יותר הבנה בשוק מאשר לשחקנים בו.

חבל על YES, חבל על הVOD שלא יהיה להם, חבל על הציבור בישראל שיש לו שלטון כל כך רע.

TikKat
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

לא הפתיע אותי

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”