מה עדיף? 720p או 1080p ? ל hd ready

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
roei21 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי wd tv hd והוא מנגן בצורה טובה מאוד את הקבצים שיש ברשותי. ה lcd שלי הוא hd ready עם כבל hdmi

עכשיו השאלה שלי היא כזאת : אם אנסה לצפות בתכני 1080p או בתכני 720p אני אראה הבדלים בניהם?

ז"א , כדאי להשקיע ולהשיג קבצים של 1080P למרות שזו לא טלוויזיית full hd? כי יש לי תכני 1080P ורואים מצויין אבל השאלה היא איזו איכות אני באמת מקבל מזה? האם זה טיפה פחות מ 1080p אבל בכל זאת עובר את ה 720p ?

או שכדאי לי פשוט להצמד ל 720p וזהו?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

זה מאוד תלוי באיכות מעבד הווידאו הנמצא במסך שתפקידו להתאים את רזולוציית השידור הנקלטת למספר הפיקסלים הפיזיים שיש למסך בתצוגה ובמיומנות וההשקעה של מי שייצר את גרסאות ה 1080 וה 720 של הסרטים שבהם אתה צופה.

בשני המקרים המעבד צריך לעבוד: במקרה של קליטת 720p הוא צריך לבצע Upscale ל 768 שורות ובמקרה של קליטת 1080p הוא יצטרך לבצע Downscale ל 768 שורות.

על פניו נראה ה Upscale יניב תוצאות טובות יותר היות ומדובר בשינוי שהוא בסדר גודל של 14% בלבד ולכן הסיכוי שהוא יכניס לתמונה עיוותים ו/או ארטיפקטים קטן יותר. אבל הצד השני של המטבע הוא ש Downscale פשוט יותר לביצוע מהסיבה שיותר קל להעלים מידע קיים מאשר לייצר אותו יש מאין. לכן אתה מאוד תלוי באיכות וביכולות של מעבד הווידאו הנמצא במסך שלך.

אם מכניסים למשוואה גם את איכות המקור אז המצב מסתבך עוד יותר. יש גרסאות 720p הנראות טוב לפחות כמו גרסאות 1080p ובמקרים מסויימים גם מתעלות עליהם. זה מאוד תלוי במי שקידד את הגרסאות ובפרמטרים שהוא החליט להשתמש בהם כדי לקמפרס מחדש את המקור.

לכן התשובה כאן היא שאין תשובה גורפת. מה עוד שרוב האנשים לא יצליחו לראות הבדלים ברזולוציה בגלל מרחק הצפיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

roei21 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אז מה שאתה בעצם אומר זה שאין ממש הבדל משמעותי . וזה תלוי כמה דברי אבל בסה"כ הכל העין לא ממש תזהה הבדלים גם בגל מרחק הצפייה.

אז למה קבצי 1080p שוקלים בסביבות ה 12 ג'יגה ואילו ה 720p שוקלים בדרך כלל בסביבות ה 5 ג'יגה. זה לא מעיד על משהו? או שזה כבר הקטע של מייצר גרסת הסרט?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

כי בכל תמונה שמכילה 1080 שורות יש הרבה יותר מידע מתמונה שמכילה "רק" 720 שורות, תכפיל את ההפרש בכמות התמונות לשניה ובאורך הסרט וכך תגיע להבדל בנפחי הקבצים.

אבל אם אתה רוצה כלל אצבע שיוכל לעזור לך להחליט אם גרסת הסרט איכותית או לא אז יש אחד והוא ה Bitrate שמשעותו בכמה ביטים של מידע בשניה נדגם הווידאו של הסרט. הכלל הוא שסרטי 1080p צריכים להיות עם Bitrate הגבוה מ 8Mbps כדי להצדיק את עצמם ושסרט 720p שה Bitrate שלו נמוך מ 3.5Mbps לא ראוי להורדה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

זה עניין של ניסוי וטעייה
יש אנשים שדיווחו שראו יותר טוב כשניגנו 1080P על מסך HDR
האם זה היה פסיכולוגי? לך תדע
בקיצור תוריד את שתי הגירסאות ותשווה - תראה אם אתה שם לב להבדל ...

roei21 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אוקיי תודה רבה לכם על העזרה!

lambda
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

אגב, יש באתרים מסוימים (hd-bb.org, x264-bb.com) פורום של מקודדים שמציעים HD ב 720P בחצי הביטרייט הרגיל, בד"כ עם פסי קול ב AC3 או AAC.
הם עושים עבודה כל כך טובה, שלעיתים הסרטים שלהם נראים יותר טוב וחד מאשר בביטרייט מלא, וזאת בקובץ ששוקל פי 2 פחות.
האמת, על המסך שלי (428XD), חלק מהסרטים האלה לא נופלים מקבצי 1080P מלאים שהורדתי (בעוד שלפעמים יש הבדל בין 720 ו 1080P על הקורו, כה מעבדי התמונה שלו טובים).
למי שממהר ורוצה לצפות בסרטי HD באיכות טובה בחצי זמן הורדה, זאת בהחלט אופציה טובה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”