התלבטות קשה בין קונסולה או פיתרון של מחשב - פרטים בפנים

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
adiz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 424
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

אוקיי, עד לפני שבועיים הייתי די סגור שאני רוכש קונסולה בזמן הקרוב (כנראה את XBOX 360) אבל עכשיו עקב מותו בטרם עת של HTPC בסלון, נכנסו שיקולים נוספים.

המחשבה שכרגע עוברת לי בראש היא לשדרג את HTPC לרמת מחשב משחקים ולחבר לו פשוט בקר של XBOX. כך אני מאמין שאני מרוויח משני העולמות -

גם מחשב HTPC חזק אשר מריץ סרטי HD.

וגם מחשב משחקים שניתן יהיה לשחק בו משחקי SHOOTER וכן משחקי פלטפורמה בעזרת בקר ה XBOX.

מה ידידיי המלומדים כאן חושבים על העניין? האם פיתרון שכזה נשמע הגיוני או שמחשב לעולם לא יחליף קונסולה יעודיית?

תודה,

עדי

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

שלב א'
שיחקת בSHOOTERS (אם זה מה שאתה אוהב) על שלטי XBOX/PS3? זה כבר יכול לפסול את העניין - אני אישית - לא ממש אוהב לשחק עם השלטים הללו. אין על עכבר ומקלדת. :)
שלב ב'
אם עדיין יש עניין בקונסולה - אילו תכנים אתה מריץ?
האם אתה עושה עוד דברים מלבד סרטים? הקלטה? גלישה וכו'?

adiz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

שלב א' - שיחקתי SHOOTERS על קונסולות - חייב לציין שאני לא אוהב את זה. אבל זו לא הסיבה שאני לא אקנה קונסולה, כי יש מחשב נוסף בבית שהוא מספיק חזק על מנת להריץ את כל משחקי ה SHOOTER שקיימים היום בשוק.

שלב ב' - מדובר בהקלטה (לא רבה), צפייה בסדרות וסרטים באיכות FHD (רבה מאוד) וזהו.

לכן אני שוקל אולי להכניס פרמטר של משחקיות לתוך הסלון...

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #4 

adiz כתב:אוקיי, עד לפני שבועיים הייתי די סגור שאני רוכש קונסולה בזמן הקרוב (כנראה את XBOX 360) אבל עכשיו עקב מותו בטרם עת של HTPC בסלון, נכנסו שיקולים נוספים.

המחשבה שכרגע עוברת לי בראש היא לשדרג את HTPC לרמת מחשב משחקים ולחבר לו פשוט בקר של XBOX. כך אני מאמין שאני מרוויח משני העולמות -

וגם מחשב משחקים שניתן יהיה לשחק בו משחקי SHOOTER וכן משחקי פלטפורמה בעזרת בקר ה XBOX.

מה ידידיי המלומדים כאן חושבים על העניין? האם פיתרון שכזה נשמע הגיוני או שמחשב לעולם לא יחליף קונסולה יעודיית?

תודה,

עדי
...
כבר היום המחשבים החזקים עם כרטיסי המסך החזקים עוברים בהרבה את היכולות של ה PS3 ו XBOX360.

בעוד חודש וקצת ATI מוצאים כרטיסים התומכים ב directx 11, אז הפער יהיה בכלל משמעותי.

אם יש לך סבלנות לחכות עוד טיפה אני הייתי הולך על מחשב עם כרטיס גראפי התומך ב directx 11.

adiz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מסכם_עניין כתב:
adiz כתב:אוקיי, עד לפני שבועיים הייתי די סגור שאני רוכש קונסולה בזמן הקרוב (כנראה את XBOX 360) אבל עכשיו עקב מותו בטרם עת של HTPC בסלון, נכנסו שיקולים נוספים.

תודה,

עדי
...
כבר היום המחשבים החזקים עם כרטיסי המסך החזקים עוברים בהרבה את היכולות של ה PS3 ו XBOX360.

בעוד חודש וקצת ATI מוצאים כרטיסים התומכים ב directx 11, אז הפער יהיה בכלל משמעותי.

אם יש לך סבלנות לחכות עוד טיפה אני הייתי הולך על מחשב עם כרטיס גראפי התומך ב directx 11.
...
ההנחה הבסיסית של הפוסט הזה היא שאני רוצה "מכשיר" להריץ עליו משחקים בסלון. ההנחה עד עכשיו הייתה כמובן קונסולה כלשהי.

ואז עלתה המחשבה אולי לערב בזה פשוט חזק לסלון ואז לחברו לטלויזיה.

השאלה שאותה אני שואל היא האם קומבינציה כזו תיתן לי פחות או יותר את החוויה של קונסולה?

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

adiz כתב:
מסכם_עניין כתב:

תודה,

עדי
...

...
ההנחה הבסיסית של הפוסט הזה היא שאני רוצה "מכשיר" להריץ עליו משחקים בסלון. ההנחה עד עכשיו הייתה כמובן קונסולה כלשהי.

ואז עלתה המחשבה אולי לערב בזה פשוט חזק לסלון ואז לחברו לטלויזיה.

השאלה שאותה אני שואל היא האם קומבינציה כזו תיתן לי פחות או יותר את החוויה של קונסולה?
...
מהי חוויה של קונסולה ?

adiz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

שאלה טובה...

בגדול חוויה של קונסולה בעיניי היא:

1. לשחק משחקים בעזרת בקר

2. לשחק משחקים של Action adventure כגון God of War ודומיו שהם בלתי שחיקים על מחשב.

נראה לי שזהו בעיקר...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #8 

מסכם_עניין - לא חייבים לצטט הודעה שלמה בשביל לשאול שאלה פשוטה. סתם עושה בלאגן בשרשור.

במחירים של היום - PS3 - ככה אתה מקבל גם נגן בלו ריי.(300$)
כרטיס מסך תומך בפריסת חומרה - החל מ-200 ש"ח.
אז אתה מסודר גם ברמת הקונסולה - וגם ברמת הרצת סרטי HD.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #9 

אם אתה מחפש משחקים שלא זמינים במחשב, אז לא משנה איזה מחשב יהיה לך, באיזה רזולוציה ובאיזה FPS הוא יריץ משחקים - לא תקבל חוויה של קונסולה.
אם כבר יש לך מחשב שמריץ משחקים כמו שצריך, ואתה רוצה לשחק בסלון, אני חושב שקונסולה מתאימה יותר. חוץ מזה, במחיר של מחשב חזק למשחקים, תוכל לקנות HTPC וקונסולה.
את השוּטרים תשאיר למחשב, ובמשחקים כמו God of War תשחק בקונסולה.
אגב, אם אתה אכן מתעניין ספציפית ב God of War, לא יעזור לך אם תקנה אקסבוקס - מדובר במשחק בלעדי לפלייסטיישן.

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

adiz כתב:שאלה טובה...

בגדול חוויה של קונסולה בעיניי היא:

1. לשחק משחקים בעזרת בקר

2. לשחק משחקים של Action adventure כגון God of War ודומיו שהם בלתי שחיקים על מחשב.

נראה לי שזהו בעיקר...
...
1. תקנה בקר

2. בטח שאפשר לשחק.

3. שכחת את עניין הגרפיקה, לא חשוב לך לשחק בגרפיקה ב 2 רמות מעל הקונסולות שנמכרות כיום ?

4. יהיה לך גם מזרימדיה באותו המחיר.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

גרפיקה שתי רמות מעל מה שהקונסולות מספקות היום? אני בספק.
אתה כל הזמן מנפנף ביכולות של CryEngine3 בפורום בימים האחרונים - המנוע הזה נכתב במקביל למחשב ולקונסולות. אז סביר להניח שבמחשב הוא ירוץ עם קצת יותר פריימים בשניה (בהנחה שהמסך שלך מסוגל להציג כזאת כמות פריימים), או ברזולוציה יותר גבוה (שבגודל של מסכי מחשב ובמרחק שיושבים ממסכי טלויזיה, סביר להניח שבקושי תבחין בה), אבל האובייקטים הגרפיים יהיו אותם אובייקטים. לא תראה הבדל בספירת הפוליגונים ומקורות האור. רזולוציה יותר גבוה ועוד כמה פריימים - זה לא שהופך את הגרפיקה ל"שתי רמות מעל הקונסולות".

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

Malcontent כתב:גרפיקה שתי רמות מעל מה שהקונסולות מספקות היום? אני בספק.
אתה כל הזמן מנפנף ביכולות של CryEngine3 בפורום בימים האחרונים - המנוע הזה נכתב במקביל למחשב ולקונסולות. אז סביר להניח שבמחשב הוא ירוץ עם קצת יותר פריימים בשניה (בהנחה שהמסך שלך מסוגל להציג כזאת כמות פריימים), או ברזולוציה יותר גבוה (שבגודל של מסכי מחשב ובמרחק שיושבים ממסכי טלויזיה, סביר להניח שבקושי תבחין בה), אבל האובייקטים הגרפיים יהיו אותם אובייקטים. לא תראה הבדל בספירת הפוליגונים ומקורות האור. רזולוציה יותר גבוה ועוד כמה פריימים - זה לא שהופך את הגרפיקה ל"שתי רמות מעל הקונסולות".
...
cryengine 3 לקונסולות מקביל למחשב עם directx 9.

זו לא הנקודה.

הנקודה היא directx11.

ממליץ לכולם לחכות עוד קצת ואז נהיה חכמים יותר.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

עדיין, השורה התחתונה נשארת אותו דבר - יכול להיות שלמחשב יהיו יכולות עיבוד עדיפות, אבל הוא עדיין יתבקש להוציא גרפיקה ברמה שמוציאות הקונסולות, ולא ברמה גבוהה יותר (או לפחות לא משמעותית גבוהה יותר), כי משחקי AAA מפותחים במקביל למחשבים ולקונסולות במקרה הטוב, ורק לקונסולות עם פורט מאוחר יותר למחשב ברוב המקרים. יש מעט מאוד משחקי AAA שמשוחררים למחשב בלבד בשנים האחרונות.

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

Malcontent כתב:עדיין, השורה התחתונה נשארת אותו דבר - יכול להיות שלמחשב יהיו יכולות עיבוד עדיפות, אבל הוא עדיין יתבקש להוציא גרפיקה ברמה שמוציאות הקונסולות, ולא ברמה גבוהה יותר (או לפחות לא משמעותית גבוהה יותר), כי משחקי AAA מפותחים במקביל למחשבים ולקונסולות במקרה הטוב, ורק לקונסולות עם פורט מאוחר יותר למחשב ברוב המקרים. יש מעט מאוד משחקי AAA שמשוחררים למחשב בלבד בשנים האחרונות.
...
את דעתי אמרתי ואני בתחום הזה הרבה הרבה הרבה שנים.

בכל מקרה יכול להיות שאני טועה.

adiz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אוקיי אז אם אני מבין נכון (ואני מאוד מקווה שכן...) הדיעה הרווחת כאן היא שלסלון עדיף קונסולה ואת המשחקים החזקים פשוט להשאיר למחשב השני בבית, אני צודק?

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

בכל מקרה מצ"ב סרטון השוואה:

cryengine 3 לקונסולות מול cryengine 2 ל pc.

כל אחד יחליט לעצמו.

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

adiz כתב:אוקיי אז אם אני מבין נכון (ואני מאוד מקווה שכן...) הדיעה הרווחת כאן היא שלסלון עדיף קונסולה ואת המשחקים החזקים פשוט להשאיר למחשב השני בבית, אני צודק?
...
תסתכל על הסרטון שצירפתי, תקרא את מה שכתוב בשרשור ותחליט לעצמך מה טוב לך.

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #18 

ובחזרה לעניין,

ADIZ עם מחשב אתה כן מסוגל להגיע לחוויה דומה, אבל השאלה החשובה היא המשחקים,
רוב המשחקים הטובים באמת לא מגיעים למחשב כיום,

אתה תשאר עם חוויה שהיא דומה אבל מוגבלת מאוד,

קונסולות היום גם יכולות לשמש כסטרימר, אמנם מוגבל יחסית אני מזרים בקביעות תכני 720 באלחוט עם כתוביות בעברית,

אם אתה רוצה גם לגלוש ולערוך מסמכים בסלון אז זה כבר אך ורק HTPC הפתרונות של קונסולה לא טובים מספיק

adiz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

sagioto כתב:ובחזרה לעניין,

קונסולות היום גם יכולות לשמש כסטרימר, אמנם מוגבל יחסית אני מזרים בקביעות תכני 720 באלחוט עם כתוביות בעברית,

אם אתה רוצה גם לגלוש ולערוך מסמכים בסלון אז זה כבר אך ורק HTPC הפתרונות של קונסולה לא טובים מספיק
...
אם אפשר לדעת איזה קונסולה יש לך?

וכן, אני מבין את הבעייתיות של מחשב במקום קונסולה.

עכשיו אני שוב נוטה לכיוון של קונסולה....נראה לי שאני פשוט אקפוץ למים אחליט שאני קונה XBOX ואז אחזור מהחנות עם PS3...הכי טוב להיות החלטי :lol:

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

adiz כתב:
sagioto כתב:ובחזרה לעניין,

...
אם אפשר לדעת איזה קונסולה יש לך?

וכן, אני מבין את הבעייתיות של מחשב במקום קונסולה.

עכשיו אני שוב נוטה לכיוון של קונסולה....נראה לי שאני פשוט אקפוץ למים אחליט שאני קונה XBOX ואז אחזור מהחנות עם PS3...הכי טוב להיות החלטי :lol:
...
איזה בעיות יש לך...

מאחל לך כל החיים כאלה בעיות...

בהצלחה. :אחלה:

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”