אנא עזרתכם בהתלבטות
שלום
אני אהיה קצר ולעניין כדי לא להטריח יותר מידי .
שימושים : YES (לא HD) וסרטי DVD רגילים .
מרחק צפייה : 3.80 .
ההתלבטות :
1. מסך חדש לחלוטין של פנסוניק LCD LX80 בגודל 37" ( 5 שנות אחריות . כ- 3,600 ש"ח ) .
2. מסך פלזמה של פנסוניק PV8 בגודל 42" ( מתצוגה בת 7 חודשים , 5 שנות אחריות , כ - 3,700 ש"ח ) . שוחחתי עם יורוקום - אין שום בעיה עם האחריות על המסך והיא זהה לחלוטין לאחריות של מסך חדש מהקרטון - 1 מלאה + 4.
בדקתי פיקסלים , בדקתי פלסטיקים - תקין . לא מצאתי צריבות .
עוד 3 נתונים :
1. אין התלבטות לגבי היצרן לכן אין טעם להציע מסכים אחרים .
2. אני חסיד של פלזמות .
3. ברור שלחדר בגודל כזה עדיף 42. ואין ספק שהמחיר קורץ מאוד .
אנא דעתכם המנומקת
תודה רבה רבה רבה .
[/b]
אני אהיה קצר ולעניין כדי לא להטריח יותר מידי .
שימושים : YES (לא HD) וסרטי DVD רגילים .
מרחק צפייה : 3.80 .
ההתלבטות :
1. מסך חדש לחלוטין של פנסוניק LCD LX80 בגודל 37" ( 5 שנות אחריות . כ- 3,600 ש"ח ) .
2. מסך פלזמה של פנסוניק PV8 בגודל 42" ( מתצוגה בת 7 חודשים , 5 שנות אחריות , כ - 3,700 ש"ח ) . שוחחתי עם יורוקום - אין שום בעיה עם האחריות על המסך והיא זהה לחלוטין לאחריות של מסך חדש מהקרטון - 1 מלאה + 4.
בדקתי פיקסלים , בדקתי פלסטיקים - תקין . לא מצאתי צריבות .
עוד 3 נתונים :
1. אין התלבטות לגבי היצרן לכן אין טעם להציע מסכים אחרים .
2. אני חסיד של פלזמות .
3. ברור שלחדר בגודל כזה עדיף 42. ואין ספק שהמחיר קורץ מאוד .
אנא דעתכם המנומקת
תודה רבה רבה רבה .
[/b]
אני לא הייתי הולך על הפלזמה בגלל אורך החיים שלה - היא עבדה במשך 7 חודשים מהבוקר על הלילה. כך שתקח בחשבון שעליך להוריד כ 1.5 שנים מאורך החיים שלה.
שים לב אם בחדר השינה יש בעיה של השתקפות אור מהחלון. זה יכול לעצבן מאוד.
לא כתבת נתונים של המסכים כך שאין אפשרות לחוות דיעה מעבר לכך. (אתה לא מצפה שאנחנו נשוטט לחפש את הנתונים
לא כתבת נתונים של המסכים כך שאין אפשרות לחוות דיעה מעבר לכך. (אתה לא מצפה שאנחנו נשוטט לחפש את הנתונים
בעניין אורך החיים : על פי הצהרת יצרן וחישוב מהיר עולה כי הפלזמה יכולה לעבוד כ- 9 / 10 שנים (וזה חישוב של שנים ברציפות , ללא כיבוי...) .
ככה שכפי שאתה מבין העובדה שתרד שנה וחצי מאורך החיים שלה בוודאי לא תשפיע על ההחלטה שלי .
בחיים הטכנולוגיים של היום אין מצב שלא תחליף מסך כל 3-4 גג 5 שנים. אני לפחות...
בנוסף - קח בחשבון שמסך בחדר שינה (וזה שיקול עיקרי שכן לסלון לא הייתי רוכש מתצוגה) אני לפחות , מדליק את הטלויזיה שעה-שעה וחצי לכל היותר .
כך שאורך חיים - לא מהווה שיקול, או יותר נכון - לא שיקול שיכריע את הכף .
בנוגע לנתונים הטכניים - מיותר .
ההתלבטות שלי איננה כלל בעניין נתונים טכניים . בשני המסכים רואים מצוין וזה מה שחשוב. בהחלט רואים טוב יותר בפלזמה - על זה , מבחינתי לפחות , אין וויכוח .
תודה
ככה שכפי שאתה מבין העובדה שתרד שנה וחצי מאורך החיים שלה בוודאי לא תשפיע על ההחלטה שלי .
בחיים הטכנולוגיים של היום אין מצב שלא תחליף מסך כל 3-4 גג 5 שנים. אני לפחות...
בנוסף - קח בחשבון שמסך בחדר שינה (וזה שיקול עיקרי שכן לסלון לא הייתי רוכש מתצוגה) אני לפחות , מדליק את הטלויזיה שעה-שעה וחצי לכל היותר .
כך שאורך חיים - לא מהווה שיקול, או יותר נכון - לא שיקול שיכריע את הכף .
בנוגע לנתונים הטכניים - מיותר .
ההתלבטות שלי איננה כלל בעניין נתונים טכניים . בשני המסכים רואים מצוין וזה מה שחשוב. בהחלט רואים טוב יותר בפלזמה - על זה , מבחינתי לפחות , אין וויכוח .
תודה
נערך לאחרונה על ידי GIL80 ב 18/08/2009 10:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
לא, הוא לא מצפה שתשוטט לחפש נתונים אבל הוא כן מצפה שלמי שיש את הידע (לדוגמא..יש לו את המסך בבית) יוכל לחוות דעה אישית מנסיונו.plazma כתב:אני לא הייתי הולך על הפלזמה בגלל אורך החיים שלה - היא עבדה במשך 7 חודשים מהבוקר על הלילה. כך שתקח בחשבון שעליך להוריד כ 1.5 שנים מאורך החיים שלה.
לא כתבת נתונים של המסכים כך שאין אפשרות לחוות דיעה מעבר לכך. (אתה לא מצפה שאנחנו נשוטט לחפש את הנתונים...
אפשר להבין ממה שכתבת שאתה כבר סגור על הפלזמה רק מה שמטריד אותך שהמסך מתצוגה, האמת שגם אותי זה היה מטריד, במיוחד שמדובר בפלזמה.
נראה לי שלנתונים שלך ולתקציב אכן פלזמה עדיפה, לכן הייתי ממליץ לך לנסות להשיג מחיר טוב ל pv8 או pv80 חדשה, תתפלא אבל אני מניח שאם תתאמץ תוכל להגיע קרוב לתקציב שלך, ואז גם קיבלת פלזמה שרצית וגם אין לך חששות מטלווזיה מתצוגה.
מקווה שעזרתי, בהצלחה.[/b]
נראה לי שלנתונים שלך ולתקציב אכן פלזמה עדיפה, לכן הייתי ממליץ לך לנסות להשיג מחיר טוב ל pv8 או pv80 חדשה, תתפלא אבל אני מניח שאם תתאמץ תוכל להגיע קרוב לתקציב שלך, ואז גם קיבלת פלזמה שרצית וגם אין לך חששות מטלווזיה מתצוגה.
מקווה שעזרתי, בהצלחה.[/b]
אתה צודק
אתה בהחלט צודק - אני די סגור על כך , אך בהחלט עדיין יש בי החשש. בהחלט לא משעמם לי ולא בא לי להתעסק עם בעיות בטלוויזיות. יחד עם זאת - אני לא בטוח שזה סיכון כל כך גדול, בעיקר כשיש 5 שנות אחריות ועוד של יורוקום.
לגבי מסך חדש - עשיתי לא מעט בדיקות ברשתות וכו' - לא מצליח להשיג את המסך הזה .
אגב - מבדיקות שעשיתי גיליתי גם שכל הרשתות והחנויות כבר מכרו את המסכים הללו מתצוגה .
לגבי מסך חדש - עשיתי לא מעט בדיקות ברשתות וכו' - לא מצליח להשיג את המסך הזה .
אגב - מבדיקות שעשיתי גיליתי גם שכל הרשתות והחנויות כבר מכרו את המסכים הללו מתצוגה .
להגיד "אני נגד" זה לא ממש משכנע...
אני צריך טיעון שישכנע אותי לשים את אותו סכום על 37" (ועוד LCD) כשאני יכול לקבל באותו המחיר 42" (פלזמה - כשמבחינתי אין תמונה יפה יותר ומציאותית יותר מפלזמה של פנסוניק).
אגב - אני לא בטוח שתוכל לעזור לי משום שאם המלצתך היא על מסכי LCD של סמסונג אנחנו לגמרי לא באותו כיוון וזה בסדר גמור . מבחינתי המסכים של סמסונג מציגים תמונה מעובדת , לא מציאותית , רוויה בצבעים מוגזמים , וכו' .
לגבי סוני - אני לא מתווכח - המסכים מצוינים . אבל עדיין , דעתי האישית לחלוטין היא , שבפנסוניק הצבעים נראים טוב יותר ומציאותיים הרבה יותר .
אז אם יש טיעון משכנע - אני כמובן אשמח.
תודה
אגב - אני לא בטוח שתוכל לעזור לי משום שאם המלצתך היא על מסכי LCD של סמסונג אנחנו לגמרי לא באותו כיוון וזה בסדר גמור . מבחינתי המסכים של סמסונג מציגים תמונה מעובדת , לא מציאותית , רוויה בצבעים מוגזמים , וכו' .
לגבי סוני - אני לא מתווכח - המסכים מצוינים . אבל עדיין , דעתי האישית לחלוטין היא , שבפנסוניק הצבעים נראים טוב יותר ומציאותיים הרבה יותר .
אז אם יש טיעון משכנע - אני כמובן אשמח.
תודה
מסך מתצוגה
אני מבין שאין צריבה על המסך, אך אולי תחילת הצריבה כבר קיימת ועדיין אתה
לא רואה אותה בעיניים אבל אח"כ תגלה אותה. כמו"כ שעות רבות של עבודה רצופה. ולא משנה כמה
שעות היצרן יקבע שזה יכול לעבוד רצוף.
המסך הזה אכן פופולרי ביותר, אך הפסיקו לייצר אותו ולכן הוא לא קיים כבר בחנויות.
אני לא יודע בדיוק, אבל נדמה לי ש42 אינץ' חדש בדגמים פופולריים אחרים לא עולה הרבה
מאוד יותר.
לא רואה אותה בעיניים אבל אח"כ תגלה אותה. כמו"כ שעות רבות של עבודה רצופה. ולא משנה כמה
שעות היצרן יקבע שזה יכול לעבוד רצוף.
המסך הזה אכן פופולרי ביותר, אך הפסיקו לייצר אותו ולכן הוא לא קיים כבר בחנויות.
אני לא יודע בדיוק, אבל נדמה לי ש42 אינץ' חדש בדגמים פופולריים אחרים לא עולה הרבה
מאוד יותר.
Re: אל תתקרב לפלזמה מתצוגה
שוב , זה לא טיעון משכנע , וראה מה כתבתי למעלה .itzikc78 כתב:גם צריבה, גם שעות רבות של עבודה, עדיף תוסיף קצת ותקנה חדשה....
שעות רבות של עבודה : מסך כזה אמור לעבוד 9-10 שנים אם אתה לא מכבה אותו כלל . הדלקה של 7 חודשים אכן תוריד לו זמן חיים. אך זה לא יכול להוות שיקול מכריע וזה ברור כשמש מהמספרים.
צריבה : כפי שציינתי בדקתי את המסך. כרגע אין צריבה וזה בדוק . אני לא רואה סיבה שלפתע פתאום תופיע צריבה אך זה כבר עניין של מזל. זה קורה גם במסכים היקרים ביותר והחדשים ביותר . אגב - לפי מיטב ידיעתי המסכים רגישים לצריבות דווקא בתחילת הדרך ולא לאחר הדלקה כה ממושכת בתצוגה. .
תוסיף קצת ותקנה חדשה : אין להשיג את הדגם הזה. פלזמה בגודל 42" באיכות כזו תוביל לתוספת 2,000 ש"ח. זה לא מעט.
"תחילת הצריבה כבר קיימת ואולי תגלה אותה "
אני לא מכיר את המושג "תחילה של צריבה" .
אני מכיר - יש צריבה או - אין צריבה .
אם אתה מכיר , אנא תסביר.
אני מכיר - יש צריבה או - אין צריבה .
אם אתה מכיר , אנא תסביר.
נראה לי הגיוני שצריבה לא באה פתאום מהשמים
אלא אפשר לראות תחילה של צריבה, או לא לראות אם אתה לא מסתכל היטב
ואח"כ כן לגלות אותה. אבל אינני מומחה בתחום, כתבתי מה שנראה לי כהיגיון
בריא. אני רואה שאתה סגור על המסך ההוא. לך על זה, שיהיה בהצלחה.
ואח"כ כן לגלות אותה. אבל אינני מומחה בתחום, כתבתי מה שנראה לי כהיגיון
בריא. אני רואה שאתה סגור על המסך ההוא. לך על זה, שיהיה בהצלחה.
נתקבלה הכרעה
רק מעדכן שבסופו של דבר רכשתי את הפלזמה PV8 מתצוגה (42").
המחיר מצחיק לכן אני חושב שהסיכון הוא סיכון מחושב . וקיים סיכון - זה ברור לי .
עד עתה הכל בסדר גמור . המסך מתפקד בדיוק כמו ה -PV80 שתלויה בסלון.
אם זה ימשיך כך ולא יתעורר בעיות - עשיתי עסקה מצוינת .
חבר'ה - תצוגה זו לא מילה גסה .
קצת חשש בתחיל הדרך , וקצת אי שקט נפשי , אבל בסופו של דבר לאחר שזה מורכב בבית ורואים שהכל בסדר - נהנים מאוד מהעובדה ששילמתם כה מעט .
תודה רבה על התגובות. אני חייב לציין שלמרות שהתגובות היו אנטי תצוגה , הם אלה שוודקא שכנעו אותי סופית כן לרכוש מתצוגה משום שהן לא היו משכנעות כלל .
אציין את התגובה של איינשטיין לטובה .
תודה
המחיר מצחיק לכן אני חושב שהסיכון הוא סיכון מחושב . וקיים סיכון - זה ברור לי .
עד עתה הכל בסדר גמור . המסך מתפקד בדיוק כמו ה -PV80 שתלויה בסלון.
אם זה ימשיך כך ולא יתעורר בעיות - עשיתי עסקה מצוינת .
חבר'ה - תצוגה זו לא מילה גסה .
קצת חשש בתחיל הדרך , וקצת אי שקט נפשי , אבל בסופו של דבר לאחר שזה מורכב בבית ורואים שהכל בסדר - נהנים מאוד מהעובדה ששילמתם כה מעט .
תודה רבה על התגובות. אני חייב לציין שלמרות שהתגובות היו אנטי תצוגה , הם אלה שוודקא שכנעו אותי סופית כן לרכוש מתצוגה משום שהן לא היו משכנעות כלל .
אציין את התגובה של איינשטיין לטובה .
תודה