שלום לכולם,
השבוע רכשתי מחשב HTPC (חדש בתחום) וביצעתי את ההגדרות השונות בהתאם למדריכים שמצאתי באתר (הזדמנות טובה להודות לכם על ריכוז כל המידע המועיל והאיכותי שיש באתר).
עדיין יש לי כמה שאלות.נקודות לא פתורות במלואן:
1. לאחר הגדרת הרזולוציה במסך (Sharp LCD HD ready) התמונה המוצגת לא מופיעה על כל המסך - יש מסגרת של כחצי סנטימטר מסביב לכל המסך אשר התמונה לא מופיעה בה.
כרטיס המסך שיש לי הוא HD4650 והטלויזיה מחוברת באמצעות כבל HDMI. כל שינוי ברזולוצייה לא משנה את העובדה כי יש מסגרת של כחצי סנטימטר שבה אין תמונה.
האם התופעה הזו מוכרת ונורמלית? אם כן האם אין חשש לצריבת המסך בקצוות (אני מכיר חבר אשר נצרב לו המסך לאחר שצפה בטלויזיה בורמט 4:3)?
2. ברשותי כרטיס טלויזיה AVerTV Satellite Trinity PCI-E FM Analog + DVB-T + DVB-S ניסתי להגדיר את הטלויזיה ב VMC אך נתקלתי בהודעת שגיאה שה IR לא מזוהה ולא ניתן להתקדם בהתקנה (ה IR מחובר ועובד). האם מישהו יודע איך להתגבר על הבעיה?
3. איזו תוכנה מומלצת לניגון סרטי DVD כך שסרטים בפורמט 4:3 יוצגו בצורה טובה על כל המסך 16:9 (כיום אני משתמש ב VLC וברגע שאני מגדיר וידאו ב פורמט 16:9 על סרט ב 4:3 התמונה מוצגת באיכות מאוד מאוד ירודה).
4. האם ניתן להגדיר בצורה כלשהי שה VMC יזהה את הסרטים שבפורמט MKV כך שהם יוצגו במסך תפריטי הסרטים של ה VMC?
תודה מראש
חדש בעניין HTPC - מספר שאלות
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
ברוך הבא לפורום!
1. קודם כל התקן את הדרייברים הכי עדכניים לכרטיס המסך מהאתר של ATI (ולא מעדכון אוטומטי של מיקרוסופט).
איזו רזולוציה הגדרת? במסכי HD Ready בד"כ מומלץ להגדיר 1360 על 768. כמו כן, בדוק Refresh Rate שונים, בד"כ 50 או 60 הרץ.
אם זה עדיין לא משנה את מיקום התמונה על המסך, בדוק גם בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך וגם בתפריטי המסך עצמו (בד"כ בתפריטי הזום) אם יש הגדרות של overscan/unserscan/just scan/pixel 1:1 ונסה לשחק איתן.
כמו כן, נסה לחבר בכניסת HDMI אחרת. יש מסכים שעובדים טוב עם מחשב רק באחת מהכניסות.
עוד אפשרות זה שהמסך שלך לא עובד טוב עם מחשב ב-HDMI, ואז שווה לנסות חיבור VGA.
במסכי LCD אין חשש לצריבת המסך בצפייה עם פסים שחורים בצדדים או למעלה ולמטה. תופעת הצריבה עלולה לקרות רק במסכי פלזמה.
2. אני מניח שאתה מעוניין לחבר מוצא של ממיר אל כרטיס הטלוויזיה. אתה חייב שתהיה לך ערכת אינפרה אדום הכוללת גם IR Blaster. אני מניח שהכרטיס שקנית לא הגיע עם ערכה הכוללת אותו. קרא את ההקדמה למדריך לחיבור ממיר הוט/יס בויסטה מדיה סנטר לפרטים נוספים מה זה IR Blaster. אתה יכול לקנות את הערכה הזו בנפרד, עולה באזור ה-150-180 ש"ח.
3. התוכנה הנחשבת אחת הטובות בתחום הזה היא Power DVD. אפשר גם עם הויסטה מדיה סנטר עצמו.
4. לא. ניתן רק דרך ה-Video Library. עוד אפשרות זה לעבוד עם התוסף המצויין Media Browser, המאפשר תצוגה יפה של עטיפות סרטים. יש מדריך להתקנה והגדרה שלו.
1. קודם כל התקן את הדרייברים הכי עדכניים לכרטיס המסך מהאתר של ATI (ולא מעדכון אוטומטי של מיקרוסופט).
איזו רזולוציה הגדרת? במסכי HD Ready בד"כ מומלץ להגדיר 1360 על 768. כמו כן, בדוק Refresh Rate שונים, בד"כ 50 או 60 הרץ.
אם זה עדיין לא משנה את מיקום התמונה על המסך, בדוק גם בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך וגם בתפריטי המסך עצמו (בד"כ בתפריטי הזום) אם יש הגדרות של overscan/unserscan/just scan/pixel 1:1 ונסה לשחק איתן.
כמו כן, נסה לחבר בכניסת HDMI אחרת. יש מסכים שעובדים טוב עם מחשב רק באחת מהכניסות.
עוד אפשרות זה שהמסך שלך לא עובד טוב עם מחשב ב-HDMI, ואז שווה לנסות חיבור VGA.
במסכי LCD אין חשש לצריבת המסך בצפייה עם פסים שחורים בצדדים או למעלה ולמטה. תופעת הצריבה עלולה לקרות רק במסכי פלזמה.
2. אני מניח שאתה מעוניין לחבר מוצא של ממיר אל כרטיס הטלוויזיה. אתה חייב שתהיה לך ערכת אינפרה אדום הכוללת גם IR Blaster. אני מניח שהכרטיס שקנית לא הגיע עם ערכה הכוללת אותו. קרא את ההקדמה למדריך לחיבור ממיר הוט/יס בויסטה מדיה סנטר לפרטים נוספים מה זה IR Blaster. אתה יכול לקנות את הערכה הזו בנפרד, עולה באזור ה-150-180 ש"ח.
3. התוכנה הנחשבת אחת הטובות בתחום הזה היא Power DVD. אפשר גם עם הויסטה מדיה סנטר עצמו.
4. לא. ניתן רק דרך ה-Video Library. עוד אפשרות זה לעבוד עם התוסף המצויין Media Browser, המאפשר תצוגה יפה של עטיפות סרטים. יש מדריך להתקנה והגדרה שלו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"