פלזמה ובזבוז חשמל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
בבדיקה שערכנו בזמנו ההפרשים היו יחסית קטנים (סדר גודל של כ-50W) עבור מסכי 42".
שים לב שפלזמה משנה את העוצמה של התאורה לפי התוכן, כך שמה שחשוב לך הוא לא המקסימום (שזה מה שכתוב על המכשיר) אלא הממוצע!
לעומת זאת, ב-LCD, העוצמה הרבה יותר גבוהה בממוצע, אך המקסימום נמוך יותר...
מה שכן, בדורות האחרונים של שתי הטכנולוגיות יש הפרשים מאוד גדולים ושיפור משמעותי בנושאי ההספק, כך שאם תרכוש מסך חדש יהיה הפרש יותר גדול מטכנולוגיה מתחרה.
המנצח הגדול בעניין הספקים זה מסכי LED LCD שיכולים לחסוך יותר מ-30% על אותה עוצמת אור בדיוק מ-LCD רגיל.
שים לב שפלזמה משנה את העוצמה של התאורה לפי התוכן, כך שמה שחשוב לך הוא לא המקסימום (שזה מה שכתוב על המכשיר) אלא הממוצע!
לעומת זאת, ב-LCD, העוצמה הרבה יותר גבוהה בממוצע, אך המקסימום נמוך יותר...
מה שכן, בדורות האחרונים של שתי הטכנולוגיות יש הפרשים מאוד גדולים ושיפור משמעותי בנושאי ההספק, כך שאם תרכוש מסך חדש יהיה הפרש יותר גדול מטכנולוגיה מתחרה.
המנצח הגדול בעניין הספקים זה מסכי LED LCD שיכולים לחסוך יותר מ-30% על אותה עוצמת אור בדיוק מ-LCD רגיל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
לא סתם לא הבנת - זה לא חד משמעי.
הכי חסכוני זה LED LCD, אחריו LCD ו-פלזמה עם הפרש קל לטובת ה-LCD (אם כי לא בהפרש גדול).
הכי חסכוני זה LED LCD, אחריו LCD ו-פלזמה עם הפרש קל לטובת ה-LCD (אם כי לא בהפרש גדול).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ההבדל הגדול בין מסך פלזמה ל LCD הוא בכך שככל שהתמונה בהירה יותר כך הפלזמה צורך יותר חשמל. לעומת זאת במסכי LCD התאורה היא פחות או יותר קבועה ולכן צריכת החשמל היא כמעט תמיד על המקסימום.
אז יש אמת שצריכת החשמל המקסימלית של מסך פלזמה גבוהה יותר אבל רוב הזמן אתה לא מגיע למצבים כאלו, כך שהצריכה הממוצעת של שני המסכים היא פחות או יותר זהה.
אז יש אמת שצריכת החשמל המקסימלית של מסך פלזמה גבוהה יותר אבל רוב הזמן אתה לא מגיע למצבים כאלו, כך שהצריכה הממוצעת של שני המסכים היא פחות או יותר זהה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
בדור קודם - כן.danielT כתב:האם זה נכון שפלזמה מבזבזת חשמל בצורה ניכרת מאשר מסכי LCD?...
פלזמות חדשות של פנסוניק מקטינות צריכה פי 2
danielT כתב:שלום,
האם זה נכון שפלזמה מבזבזת חשמל בצורה ניכרת מאשר מסכי LCD?
ואם כן האם ההבדלים כאלו גדולים (באחוזים בואו נאמר)?...
ונניח ויש הבדל קל לרעת הפלזמה בפרמטר צריכת החשמל, ה10 ש"ח בחודש הם אלה שיגרמו לך לפשוט
את הרגל? אני לא מבין את ההתחשבות בנתון הזה כשיש כ"כ הרבה פרמטרים
אחרים חשובים הרבה יותר.