חוות דעת על מחשב HTPC - תקציב 2300
שלום
מה דעתכם על המפרט הבא למחשב HTPC:
מארז ANTEC NSK2480
לוח אם MA78GM-US2H
מעבד Athlon II x2 245 2.9Ghz Socket AM3 Tray
GEIL DDRII 800MHZ 1X2GB
דיסק קשיח 1T SATA2 32MB SEAGATE
צורב LG DVDX22
כרטיס רשת אלחוטי 7128G PCI EDIMAX
מקלדת אלחוטית TEAC
1. מבחינת שקט
2. מבחינת ביצועים (720P, 1080P BR)
מה דעתכם על המפרט הבא למחשב HTPC:
מארז ANTEC NSK2480
לוח אם MA78GM-US2H
מעבד Athlon II x2 245 2.9Ghz Socket AM3 Tray
GEIL DDRII 800MHZ 1X2GB
דיסק קשיח 1T SATA2 32MB SEAGATE
צורב LG DVDX22
כרטיס רשת אלחוטי 7128G PCI EDIMAX
מקלדת אלחוטית TEAC
1. מבחינת שקט
2. מבחינת ביצועים (720P, 1080P BR)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
1. ייתכן שכדאי לשקול מאוורר חלופי למעבד, למשל ThermalTake Golden Orb II או אחד הדגמים של Scythe.
2. לא צפויה בעיית ביצועים.
בסה"כ מפרט מצויין וטוב.
2. לא צפויה בעיית ביצועים.
בסה"כ מפרט מצויין וטוב.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מוכרים כבר את ה-785G בארץ? כמה עולה לוח?
בכל מקרה, חבל שבדומה ל-780G אין בהם תמיכה ב-LPCM 7.1 ביציאת ה-HDMI שלהם.
בכל מקרה, חבל שבדומה ל-780G אין בהם תמיכה ב-LPCM 7.1 ביציאת ה-HDMI שלהם.
1. אתה יכול להרחיב לגבי LPCM 7.1... מזה אומר?
2. האם המעבד מספיק שבחרתי מספיק חזק לצרכים של צפייה בסרטים? כי קצת מרתיע אותי שיש לו רק 1MB זיכרון ולא 2MB במקבילים של INTEL.
בתחילה פניתי למעבדי אינטל שחזקים יותר במחיר זהה כמו ה-E6300 אבל סובלים ממחסור גדול בלוחות אם טובים במחירים משתלמים בניגוד ל-AMD.
2. האם המעבד מספיק שבחרתי מספיק חזק לצרכים של צפייה בסרטים? כי קצת מרתיע אותי שיש לו רק 1MB זיכרון ולא 2MB במקבילים של INTEL.
בתחילה פניתי למעבדי אינטל שחזקים יותר במחיר זהה כמו ה-E6300 אבל סובלים ממחסור גדול בלוחות אם טובים במחירים משתלמים בניגוד ל-AMD.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20182
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
1)
LPCM 7.1 אומר שאפשר להעביר אודיו לא דחוס של עד 8 ערוצים מכל סוג פורמט שהוא, אפילו TRUE HD ו DTS HD אם יש על המחשב את המפענחים המתאימים.
אמנם זה לא ביטסטרים (מה שאומר שלא הרסיבר עושה את הפיענוח של האודיו אלא המחשב), עדיין האיבוד באיכות השמע אמור להיות לא קיים עד מינימלי.
2)
הקאש במעבדי AMD עובד בצורה שונה במקצת מאשר באינטל.
הביצועים במעבדי Core2 (ומבוססיו) של אינטל מאד תלויים בגודל הקאש, בAMD התלות הזאת הרבה יותר קטנה בגלל בקר הזכרון המובנה שתורם למעבר מידע מהיר מאד מהזכרון למעבד.
ורק לצורך הבהרה, למעבד הנ"ל של AMD יש 1MB לכל ליבה (יש לו שתיים). במעבד הנ"ל של אינטל יש 2MB של קאש משותף לשתי הליבות.
המעבד שבחרת הוא פחות או יותר באותה רמת ביצועים עם הE6300 של אינטל, אני לא חושב שתתחרט על הקניה.
LPCM 7.1 אומר שאפשר להעביר אודיו לא דחוס של עד 8 ערוצים מכל סוג פורמט שהוא, אפילו TRUE HD ו DTS HD אם יש על המחשב את המפענחים המתאימים.
אמנם זה לא ביטסטרים (מה שאומר שלא הרסיבר עושה את הפיענוח של האודיו אלא המחשב), עדיין האיבוד באיכות השמע אמור להיות לא קיים עד מינימלי.
2)
הקאש במעבדי AMD עובד בצורה שונה במקצת מאשר באינטל.
הביצועים במעבדי Core2 (ומבוססיו) של אינטל מאד תלויים בגודל הקאש, בAMD התלות הזאת הרבה יותר קטנה בגלל בקר הזכרון המובנה שתורם למעבר מידע מהיר מאד מהזכרון למעבד.
ורק לצורך הבהרה, למעבד הנ"ל של AMD יש 1MB לכל ליבה (יש לו שתיים). במעבד הנ"ל של אינטל יש 2MB של קאש משותף לשתי הליבות.
המעבד שבחרת הוא פחות או יותר באותה רמת ביצועים עם הE6300 של אינטל, אני לא חושב שתתחרט על הקניה.
תודה על המשוב :
א) LPCM 7.1 נשמעת פונצקציה חביבה ביותר. אין לי צורך בזה היום אבל חבל שהיא לא שם.
ב) לגבי בחירת המעבד. מוזר לי שלא מצויין באתר של AMD שמדובר ב1M לכל ליבה (רשום L1-128KB
, L2 - 1000KB). אבל תודה על ההבהרה.
שאלה קטנה נוספת בהקשר של פליטת חום מהמעבד ורעש:
לגבי המאוורר שמצורף למעבדי AMD. הבנתי שהוא טוב יותר מהמתקבל ביחד עם מעבדי INTEL ולכן ייתכן והוא מספיק. האם מומלץ לדעתכם להחליף אותו. אם כן, אז באיזה דגם בדיוק? (אל תשכחו שאני צריך LP בגלל שהמארז שוכב
).
* המחיר שהגעתי במפרט AMD שהצגתי לכם כאן זהה למחיר שהגעתי עם שילוב לוח אם של אינטל ומעבד E6300 כולל מאוורר שקט ויחסית יקר. ולכן אני כרגע במחיר שרציתי, אבל אם תאמרו לי שמומלץ בחום לשנות מאוורר.... אז אני אלך על זה.
שוב תודה תודה...
א) LPCM 7.1 נשמעת פונצקציה חביבה ביותר. אין לי צורך בזה היום אבל חבל שהיא לא שם.
ב) לגבי בחירת המעבד. מוזר לי שלא מצויין באתר של AMD שמדובר ב1M לכל ליבה (רשום L1-128KB
, L2 - 1000KB). אבל תודה על ההבהרה.
שאלה קטנה נוספת בהקשר של פליטת חום מהמעבד ורעש:
לגבי המאוורר שמצורף למעבדי AMD. הבנתי שהוא טוב יותר מהמתקבל ביחד עם מעבדי INTEL ולכן ייתכן והוא מספיק. האם מומלץ לדעתכם להחליף אותו. אם כן, אז באיזה דגם בדיוק? (אל תשכחו שאני צריך LP בגלל שהמארז שוכב
* המחיר שהגעתי במפרט AMD שהצגתי לכם כאן זהה למחיר שהגעתי עם שילוב לוח אם של אינטל ומעבד E6300 כולל מאוורר שקט ויחסית יקר. ולכן אני כרגע במחיר שרציתי, אבל אם תאמרו לי שמומלץ בחום לשנות מאוורר.... אז אני אלך על זה.
שוב תודה תודה...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לי יש את המאוורר ThermalTake Golden Orb II במארז Fusion (זהה ל-NSK2480 במידותיו) ואני מאוד מרוצה ממנו.
אבל גם ל-Scythe יש דגמים מצויינים שמתאימים למארז הזה. אאל"ט, השוריקן, הסמוראי והמיני נינג'ה ייכנסו אליו. אבל שהמומחים למאווררים של סקייט יתקנו אותי...
אבל גם ל-Scythe יש דגמים מצויינים שמתאימים למארז הזה. אאל"ט, השוריקן, הסמוראי והמיני נינג'ה ייכנסו אליו. אבל שהמומחים למאווררים של סקייט יתקנו אותי...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יתרונו על ה-US2H שהוא תומך במעבדים בעלי הספק גבוה יותר, ועם רכיבי הספק מסיביים יותר. יש מצב שהוא ייתן לך אורך חיים גבוה יותר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בכל מקרה, שני הלוחות מצויינים. לא תיפול כאן.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ה-245 החדש של AMD ממש לא חלש. הוא חזק כמו ה-E7400 של אינטל בערך.
תתחיל עם מה שמומלץ במדריך לסדר התקנה נכון בפורום (Haali + FFDShow ללא CoreAVC), ואם יהיו לך קרטועים ב-1080P אז תפעל על פי המדריכים להפעלת פענוח חומרה של H.264 בכרטיס המסך.
תתחיל עם מה שמומלץ במדריך לסדר התקנה נכון בפורום (Haali + FFDShow ללא CoreAVC), ואם יהיו לך קרטועים ב-1080P אז תפעל על פי המדריכים להפעלת פענוח חומרה של H.264 בכרטיס המסך.